Forum voor Democratie royeert nog drie leden: kritische kandidaten worden uit de partij gezet

Dit had iedereen zien aankomen, maar het is wel sneller gekomen dan ik dacht. Thierry Baudet (voorzitter) en Rob Rooken (secretaris) hebben de drie kandidaten voor de Tweede Kamer die een brief hadden gestuurd uit de partij gezet. Het gaat om Gert Reedijk, Arthur Legger en Freek-Jan Berkhout. Het autocratisch ingestelde bestuur heeft genoeg van de kritische leden en in plaats van het gesprek aan te gaan is het ‘raus‘, de partij uit.

forum

Met deze actie maakt de partij het allemaal nog een stuk erger dan ze al deed. In plaats van constructief het gesprek aan te gaan, is dit een vorm van epileptische bewegingen maken door de communicatieve en sociale onmacht. Leden van Forum voor Democratie die denken dat dit een goed idee is, zijn een onderdeel van het probleem. Bijna iedereen kan zien dat dit geen gezond gedrag is voor een nieuwe partij. Leden royeren omdat ze naar de pers zijn gegaan gebeurt zelfs nog geen eens bij de VVD, een partij die bekend staat om de strakke partijdiscipline.

Naar mijn idee is er een point-of-no-return bereikt. Een echte democratisch gezinde partij spreekt met de kritische leden en zeker als het kandidaat-kamerleden zijn. Talent moet niet tegengewerkt worden, maar behouden worden en gekoesterd. Op deze manier gaan de gezond-kritische leden weg, de leden die creatief zijn en een open visie. Wat overblijft zijn ja-knikkers en een grijze partij die leunt op Thierry Baudet en Theo Hiddema. Zonde, mijn lidmaatschap is loesoe kan ik u vertellen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

104 reacties

 1. Nederlandse_Patriot

  Laat je niet gek maken. Stem gewoon FVD.

  1. henkie

   Inderdaad, de partij is voorlopig gediend met mensen die de partij en het partijprogram 100% onderschrijven.
   Baudet en Hiddema zijn vanaf het begin heel duidelik geweest.

   Opportunisten en infiltranten moeten zodra zij zich manifesteren worden verwijderd.

   De uitgangspunten gehanteerd in dit stuk ten aanzien van FvD gaan wat mij betreft niet op, je kunt geen leden hebben die een hele andere kant op willen. Wat heeft hen gemotiveerd om lid te worden? Ophoeppelen.

   En over JA-knikkers gesproken, we weten dat van de VVD, het is daar ook gewoon jaknikken en bekhouden, geen Eigen initiatief

  2. B. Pascal

   Een stukje autoriteit kan geen kwaad. Wil je en gezin of fabriek leiden dien je ook wat gezag uit te dragen. Wanneer Baudet gaat letten op alle wind van leer is hij morgen uitgeschakeld. Inspraak in vrijheid is niet altijd een vooruitgang, teveel meningen ondermijnen een goed fundament. Groei en ontwikkeling hebben zijn tijd nodig. Baudet, hou je lijn vast. In de chaos moet je een keuzes te maken. Beter nu dan over 3 jaar! En overal is wel wat, het gras bij de buren is veelal kunstgras!

  3. Rosasolis

   @ Nederlandse Patriot: Waarom zouden wij Alles gaan weggooien van wat Nederland heeft opgebouwd, door vele eeuwen om steun te geven aan Thierry & Theo?
   Voor wat steunt heeft dit duo- stel aan ons maatschappij? Mensen die op de
   Thierry-Theo site zitten kijken naar alleen 2 kereltjes die denken dat zij Nederland gaan “redden”. Onzin natuurlijk. Beste Thierry, ga iets anders doen en neem je vriendje Theo mee.

 2. DolleDries

  Duidelijk een move door mollen om de partij onschadelijk te maken.
  Geert had en heeft dit doorzien.

 3. Guus Geluk

  De dissidenten worden alvast weggezuiverd.

  1. eRik2017

   Heeeyyyy @Güz Gülüçk
   Guusje, hoe was je feestje? Ik zag je rocken zeg! Ziet er goed uit!

   1. Guus Geluk

    DFTT.

 4. Two Ravens Black Kettle

  Goed zo.
  Hulde. Daadkracht.
  De infiltranten en narcisten er rap uit wieden, anders krijg je LPF perikelen.
  Dat hoeft dankzij de corrupte media geen probleem te zijn voor de VVD of de PvdA maar dat is dodelijk voor elke Niet-Kartel partij.
  Jengelende naar de vijandige Pers rennende Ijdeltuiten en Wantsen kan een Nieuw Huis missen als kiespijn.

  1. Pit

   Inderdaad, je doet mee of je doet niet mee. Simpel.

 5. Heinz

  De opperste Sovjet. Het wordt een gestaald partij kader wat de lijnen uitzet. Nu nog afwachten of er nog wat aan overblijft aan democratie.

 6. Ni28

  Voorkomen is beter dan genezen. Kijk wat voor ministers de VVD levert, die mensen hadden zij ook op tijd kunnen wegsturen voordat zij rotzooi konden schoppen. Laat de partij zo schoon mogelijk houden.

  1. van Urk

   Inderdaad Ni28. De “partij die bekend staat om de strakke partijdiscipline” heeft anders geen tijd genomen om die rotte appels eruit te wurgen wat ertoe leid dat de burger iedere keer een beschamelijk schouwspel in de tweede kamer zagen gebeuren van VVD ministers die op het matje werden geroepen.

 7. Bloem

  Een juiste actie. Wanneer je jezelf niet thuis voelt bij de partij kun je beter gaan. Wanneer je zelf die keuze niet maakt, doet de partij dat. Basta! FvD heeft momenteel andere zaken aan het hoofd. Belang van de partij en doelstelling van de partij staan voorop en daar kun je geen andersdenkenden bij gebruiken. Wanneer je van de FvD een soort D666 wilt maken, sluit je dan aan bij die partij

  1. RobertMarsman

   Maar het belang en doelstelling van de partij is toch de democratie of zie ik dat verkeerd. In een echte democratie geldt toch de stem van de meerderheid?

   En in een echte democratie is er toch altijd ruimte voor andersdenkenden? Dat is zelfs de kracht van de democratie . Andersdenkenden brengt veel ideeën en daarmee kennis. IN het vroegere Griekse rijk deden ze niets anders dan ideeën wisselen en daar kwam veel kennis uit.

   Nu begint het toch een beetje te lijken op een eenheidsworst.

   1. van Urk

    RobertMarsman@ Er is in een democratie voor andersdenkenden altijd ruimte voor mits zij niet in je eigen kring blijven volhouden dat de aarde bijvoorbeeld plat is en de vrouwen van Venus komen. Dan wordt het tijd om deze mensen aan de kant te gaan schuiven.

   2. Guus Geluk

    Forum voor Democratie wordt aangevoerd door een elite en is niet democraties. Hetgeen de gevestigde partijen voortdurend wordt verweten. Het is inderdaad opmerkelijk dat een partij, die zich placht te portretteren als een nieuwe versie van de VVD, alle kritiek de kop indruky.

    1. Pit

     @Guus: Er is een verschil tussen kritiek uiten/bespreken met het bestuur of de partij (bewust) schaden door de publiciteit te zoeken.

    2. van Urk

     Elk partij wordt door een “elite” aangevoerd beste Guus. Als de D66 wel een democratisch partij zou zijn dan zouden zij andersdenkenden binnen hun gelederen ook kunnen begrijpen. http://www.trouw.nl/home/nogal-wat-leden-van-d66-hebben-moeite-christenen-werkelijk-te-begrijpen~aa4263f0/

     1. Guus Geluk

      Forum voor Democratie is dus een elitaire club.

      De nummer drie, Teunissen, had er daarom ook genoeg van: “Gezien de koers die Forum voor Democratie is ingeslagen en waaraan ik mij onmogelijk kan conformeren, heb ik vanmorgen mijn lidmaatschap opgezegd. De manier waarop het partijbestuur omgaat met opbouwende kritiek is verre van democratisch”.

    3. Ernst Quispel

     Dat is juist, Guus, het FvD is natuurlijk geen democratische maar een totalitaire partij.
     Het is opmerkelijk dat veel reaguurders hier deze praktijken goedpraten en andere, wel democratische, partijen dictatoriaal gedrag verwijten.

     1. Guus Geluk

      Zou eerder zeggen elitair en het is inderdaad opmerkelijk dat men, zo fel gekant tegen een elite, zulks toejuicht.

     2. henkie

      Guus Geluk en Ernst Kwispel niemand neemt jullie reacties nog serieus heb ik allengs gemerkt. Jullie worden herkend als beroep reageerders en hebben tot doel alternatieve opvattingen te ondermijnen desnoods met fake-nieuws.

      Ga maar lekker fijn verder met je centjes verdienen voor zolang het duurt.
      En het zal wel een tijdje duren want we zijn nog niet helemaal uitgekleed.

     3. Pit

      @Henkie: Wim en Guus zijn DDS-trollen. Wim is aangever en Guus zijn rugdekker. Je moet ze inderdaad niet voeren, zonde van je tijd en energie.

     4. Guus Geluk

      DFTT.

     5. eRik2017

      @Henkie
      Het is de trolclub van Wim: Wïmşelşüm Kulübü
      Enkel erop gericht te treiteren en mensen de gordijnen in te jagen.

      Guus = Guusje. Niet een man, maar een vrouw.
      Een andere reaguurder kwam Guusje tegen op een festival en heeft een filmpje van haar gemaakt: ;P
      https://www.youtube.com/watch?v=mfJ3gYFbjE8

     6. Ernst Quispel

      DFTT.

   3. Guus Geluk

    Democratisch.

    1. Pit

     @Guus: Hoeft niet, we snappen het zo ook wel. (indruky).

     1. eRik2017

      @Pit
      indruky dat komt eigenlijk doordat in hun eigen taal die y veel gebruikt wordt. Beuçköy enzo weetje wel?

      Zo schrijven ze allemaal bij de Wïmşelşüm Kulübü (Club van Wim)

     2. Pit

      @Erik: Ja ik weet het… Maar als er hier geen taalneuqertjes zijn dan mag je ook gewoon een taalvaut maken zonder dat de taaltrollen zich gaan manifesteren. Guus hoeft dus geen verbetering aan te brengen op zijn taalvergissing.

     3. Guus Geluk

      DFTT.

   4. henkie

    Als je een partij opricht, ben je een vereniging, met doelstellingen, een manifest, een programma, statuten e.d.. Dan hoop je dat je leden enige integriteit bezitten, omdat ze bij inschrijving van lidmaatschap te kennen geven dit alles te onderschrijven!

    Als blijkt dat ze eigenlijk iets heel anders willen, dan hebben ze een verkeerde keuze gemaakt en kunnen ze de vereniging verlaten.

    Doen ze dat niet dan hebben ze duidelijk vanaf het begin andere intenties gehad.

    De fundamenten van zo een vereniging staan niet ter discussie, daar heeft democratie niet mee te maken.

    Doe niet alsof je dat niet begrijpt.

 8. Dropje

  Forum voor Dictatuur is een beter naam voor deze Noord Koreaanse toestanden
  Gewoon je waffel houden of anders wegwezen, heel democratisch…

 9. Ni28

  Het is koren op de molen van de critici van de FvD. Weinig democratie, lijkt het bij een partij die democratie hoog in de vaandel heeft. Maar moet democratie blind en dom zijn? Er is kennelijk reden genoeg om deze leden te royeren. Je kunt niet zomaar uitsluiten dat er lieden/infiltranten zijn die de partij van binnenuit kapot willen maken. Een complot? Waarom niet, andere partijen voelen zich al bedreigd en zijn tot alles in staat. Dat kan Baudet het best zelf beoordelen om LPF toestanden te voorkomen.

  1. Abri079

   Ik las dat iemand dit een Maoïstische schoonmaak noemde in dit item.
   Wat een slecht voorbeeld!
   In het geval van Mao ging je de versnipperaar in als je onwelgevallig was.
   Geschat gingen 65 miljoen mensen de versnipperaar in.

   1. Pit

    @Abri: Onkruid Wim, die neem je toch niet serieus?

    1. Abri079

     Natuurlijk niet, echter ik verbaas me over het gemak waarmee hij dit soort makkelijk controleerbare stellingen poneert alsof hij we wetenschap in pacht heeft.
     Zou hij werkelijk niet door hebben dat hij zijn kuil steeds dieper graaft en mensen steedsharder om zijn onnozele verhalen?

 10. Knopper

  Juist daarom krijgt Fvd mijn stem , niet lullen maar poetsen !!!! Luiken opengooien en de frisse lavendelwind van Thierry , deze mensen zijn hun lidmaatschap niet waardig , go Thierry, je verdiend nu al een standbeeld op het Binnenhof !

 11. Ego-non-solus

  DDS: mis ik hoor en wederhoor?

  1. Pit

   @Ego: Wat zou je moeten ‘horen en wederhoren’ ? De brief geeft al aan waarom het bestuur heeft besloten wat ze hebben besloten.

   1. Ego-non-solus

    @Pit: ja daar staat iets in over een aanleiding. Die kan naar ieders oordeel heel terecht zijn maar ook niet, ik heb daar geen idee van. Reden voor mij om op te merken dat enig inzicht in die achtergrond voor mij wel wenselijk is. Zonder dat inzicht ontstaat de schijn van “FvD willen bashen” (sorry, er schiet mij geen NL woord te binnen). Toch?

    1. Pit

     @Ego: Tuurlijk moet ook hier duidelijk zijn hoe het zit. FVD is toch niet verschoond van waarheidsvinding?

 12. Ernst Quispel

  Een Grote Zuivering naar maoïstisch model.

  🙂

 13. Fortiori

  De gemiddelde (potentiële) kiezer krijgt hier toch een raar gevoel van om aan te haken.

 14. Rechtsaf

  Ja rotte appels moeten volgens sommige lekker blijven zitten, FVD doet er gewoon iets aan, de VVD, en al die ander coalitiepartijen, niet, die zeggen gewoon, heb je gelogen? blijf vooral zitten, beschadig je Nederland, blijf lekker zitten, houdt u zich niet aan de wet (Ollegren) blijf lekker zitten..

  1. Pit

   @RA: Let wel even op dat Fortiori reageert na Wim. Wim kreeg al bijna een kwartier geen reactie dus gooit hij er een multinick tegenaan.

   1. Ernst Quispel

    DFTT.

    1. eRik2017

     @Pit je ziet dat je niet eens meer Ernst bij zijn nick hoeft aan te spreken. De naam Wim verstaat hij uitstekend!

     Dag Wim!

   2. eRik2017

    En likkend aan zijn 8 trolhoefjes grinnikt hij dat hij nog een paar trolnicks achter de hand heeft. Hierbij denkt hij dat niemand dat weet! Voor Wim, is het net een spannend boek!

 15. Abri079

  Waarschijnlijk weet Lars wat de partij ondermijnende activiteiten van deze leden zijn geweest. Jammer dat hij die hier niet weergeeft. Op die manier komt zijn stuk mogelijk beter uit de verf. Zelf heb ik die kennis niet heb dus ook geen mening over deze casus anders dan dat ik er vanuit ga dat de partijleiding pro actief problemen uit de wereld helpt.
  Waarvoor hulde.

 16. Ernst Quispel

  Door weinigen hier wordt ingezien dat deze problemen moeten worden herleid tot de beperkte competenties van Baudet. De man schiet inhoudelijk, bestuurlijk en organisatorisch te kort.

  Baudet wordt hopeloos overschat.

  1. corfo

   ’t Is dat ik al ontkwispeld ben, anders zou ik hebben gezegd : goede grap !!
   Henri Keizer, Halve Zijkstra, Opstelten, Teeven, Loek Hermans, Robin Linschoten en véle anderen geven duidelijk de “competentie” van de overige partijleiders aan.

   1. Pit

    @Corfo:

    – Weekers
    – Teeven
    – Opstelten
    – van Miltenburg
    – van der Steur
    – Hennis
    – Zijlstra

    1. corfo

     @ Pit.
     Als je ál die foute “politici” wilt opnoemen, ben je de hele dag bezig; dát wil dhr. Baudet voorkomen, en terecht, je ziet wel welk één troep dat soort in de andere politieke partijen veroorzaakt !
     Gelukzoekers én graaiers, dát zijn het; heeft dhr. Baudet een behoefte aan, en wij ook niet !

 17. Ben Zine

  Onbegrijpelijk… Reedijk (een gerespecteerd psycholoog) royeren en Ramautarsing (van de huidskleur-IQ uitspraak) handhaven. Volgens mijn bescheiden mening ben je dan niet goed bezig. Maar de tijd zal het leren, ik heb er in ieder geval geen goed gevoel over.

 18. Floris

  Deze drie wilden onder andere de penningmeester eruit knikkeren.

  Querulanten .

 19. corfo

  Dhr. Baudet voorkomt op deze manier dat er bepaalde onfrisse figuren z’n partij binnendringen. Figuren zoals bijv. : Henri Keizer, Halve Zijkstra, Loek Hermans, Optstelten, Teeven, Moorlag, Piemeltje Pechtold enz. enz.
  Dhr. Baudet is op de goede weg !

 20. Tguard

  Juist….. je weet waar Fvd voor staat. Ga daar eerst aan werken en anders eruit. Idd wegwezen we zijn bezig met de opbouw en die gaat via strakke lijnen anders gaat het niet! Fvd mijn stem hebben jullie.

 21. TFP

  Wat een domme reacties weer hier, van onwetenden. Ik heb er vorige week al iets over gezegd. Zie mijn vorige bericht. Het gaat niet om inspraak/zeggenschap. Het gaat om INPUT faciliteren en kanaliseren. Ideeën, mensen die willen helpen, etc. Dat kan nu niet bij de FvD. Want er is geen partijstructuur en -infrastructuur:

  – kandidaten aanwerven voor PS is al 3x overnieuw gegaan (!). Er waren al klasjes, er warenv al 2 lessen gegeven; ineens alles gecancelled… Zonder goeie reden. Mensen die belangeloos al een jaar een ziel en zaligheid erin gelegd hebben, worden ineens in de kou gezet. Want Thierry begint 10 dingen tegelijk, als jonge hond zijnde, maar maakt niks af ! DAT was ook de inhoud van de klacht van Susan; na de verkiezingen heeft ze niks meer gehoord van het bestuur, terwijl er een ”schaduwkabinet” was opgezet; die mensen onderling hebben nooit meer contact gehad.

  – mensen die solliciteren krijgen geen enkele bevestiging, laat staan dank voor hun sollicitatie. je hoort 0,0. en OOK geen afwijzing; helaas op u is de keuze niet gevallen. Terwijl je met een standaardmail dat in 10 seconden doet. En met 10 regiocoordinatoren; je kan echt wel 100 man even een standaardmailtje sturen hoor. Laat desnoods je vrouw het doen, je dochter, je buurmeisje, etc. Het is maar net HOE je met mensen OMGAAT.

  – Thierry heeft elke zomer een andere vriendin, want die vrouwen ‘kunnen hem niet bijhouden qua ontwikkeling”… want hij ontwikkelt zich zo snel….. na 2 maanden is hij er dan al weer op uitgekeken…
  Tsja zijn eigen roman vindt ie ”heeel erg goed”. en hij vindt zichzelf ”een van de grootste denkers van dit moment…
  Maar een partij opbouwen, dat kan ie niet…

  – de JFvD; op de website staat niks bijzonders… een kegel-avond, en een lezing… vorig jaar een aantal jongeren naar Warchau op vakantie. is dat een partij ”opbouwen”?

  – niemand weet iets, niemand hoort iets. als je mailt naar het partij-buro dan krijg je gene mail terug. Of ja, na 2 maanden pas… Logisch. er zit nu een parttime-meiske, ex fotomodel, Saskia, die een topjob opzegde voor FvD haar contract werd na 1 jaar ineens niet meer verlengd…
  Ondanks 23.000 leden x 25 euro is 6 ton. plus 1 miljoen subsidie van de overheid. is 1,6 miljoen. maar dan heb je een parttimer-meisje die alles moet beantwoorden?

  – Jort Kelder, goeie vriend van hem, wilde niet in de partij, want ”thierry is veel te autoritair’…

  – al zijn oude vrienden van toen FvD nog een denktank was, zijn weg. Want Thierry loog met cijfers; vond ie niet erg. de immigratie was 200.000. is niet waar. is 100.000

  – het aantal dissidenten was maar 10 a 20 leden…. Sure. het zijn er veel meer hoor. en die dissidenten zijn allemaal ”baantjesjagers” en ”ex-vvd-leden’, flauwekul. iedereen al even op LinkedIn gekeken naar de profielen van die dissidenten?? zijn 50-60jarige mannen, met een eigen praktijk of topbanen. die interesseert een baantje helemaal niks! ze doen het VOOR NEDERLAND. Robert de haze winkelman; geen vvd-trol; hij heeft zijn lidmaatschap daar al in 2011 opgezegd. omdat de vvd nog steeds vóór ritueel slachten bleef…

  – Thierry liegt ook over zijn contacten met de NVU. zie het artikel van de gelderlander..

  – Henk Otten (penningmeester) heeft geld zitten in het bedrijf van Rob Rooken (secretaris). En dat is een normale gezonde verstandhouding, voor een bestuur van een partij van 23.000 mensen?? U denkt dat Rob kritiek zou geven op Henk?? Henk is overigens de man die op de centjes moet letten. Maar in de praktijk opereert hij als DE Voorzitter. dat hoort niet! Thierry is voorzitter; ook al zo fout, want hij is fractie-voorzitter.

  – hij werd in de 2e kamer ingemaakt door Klaas Dijkhoff. Maar hij had het moment teruggezien en dat ”vond hij helemaal niet hoor’.
  Wel eens van zelfreflectie gehoord???

  – Nu morgen een 2e kamer opendag. voor 500 man.

  – hij richt een wetenschappelijk buro op. komt niks uit!

  – dhr Eldering is schofterig behandeld. zegt de schrijven van dit stuk op DDS ook in zijn vorige kolom. ga je zo met je mede-companen om???
  is dat ”netjes”??

  – kees eldering en robert de Haze winkelman: beiden 10.000 euro gedoneerd aan Thierry…

  – 3 jaar in psycho-analyse gezeten. hij was vroeger al een buitenbeentje; past niet in een groep, voelt ie zich niet in thuis. heel zijn schooltijd vond ie maar waste of time…

  Dus:

  – schaduwkabinet
  – JFvD
  – PS-aanwerving een farce
  – wetenschappelijk buro ?
  – nu een 2e kamer opendag
  – ideeën van leden wordt niks mee gedaan
  – er is geen partij-structuur
  – kritische mensen die DAAR iets over zeggen; worden geroyeerd
  – maar 2 leden het partijbestuur (thierry niet meegerekend)
  twee vrienden. de een heeft geld zitten in de ander….
  – Thierry liegt soms (net als Zijlstra)
  – schoffeert mensen. noemt hen provinciaal geklooi. kundige mannen van 50-60jr
  – Thierry heeft een paar boeken geschreven ja. En verder? al eens 30 jaar in een bedrijf of organisatie gezeten?

  Hij begint en doet van alles maar maakt niks af. en er is GEEN partij structuur en -infrastructuur…

  – en HIJ beschuldigt mensen van ”provinciaal geklooi?????”

  – Thierry is een narcist. Zelf-ingenomen. Autoritair. En dat komt er nu uit…

  Heel veel mensen zijn teleurgesteld…. Binnen in de organisatie.

  maar de reaguurders hier weten alles beter. en roepen maar wat.

  BOUW EERST EEN PARTIJ!

  als je een huis bouwt; fundering, dan muren en DAN EERST het dak erop. dan is het eronder droog. DAN pas de kozijnen en dan ramen. en DAN PAS elektriciteit, keuken, tapijt, stucen, binnenwerk, etc.

  maar dat doet thierry allemaal tegelijk nu al, zonder dak….

  en goeie mensen kunnen DAT zelfingenomen/ stedelijke GEKLOOI niet aanzien, en gaan weg…

  of worden er zelfs uitgedonderd….

  1. Abri079

   Kunt u deze stelingen ondersteunen met nadere informatie of is het uw mening?
   Twee vorbeelden:
   U zegt dat de heer Baudet soms liegt;
   Waaruit blijkt dat de mannen van 50 -60 jaar kundig waren?
   Ik lees graag uw uitleg in dit onderwerp.

   1. Pit

    @Abri: Zijn/haar onderbuik is wel leeg, zoveel is duidelijk.
    Maar natuurlijk moet je eerst een fundament bouwen, en daar is FVD druk mee bezig. Niet slecht als je nog geen eens een jaar oud bent.

    1. Abri079

     Ik denk dat hij in zijn verhaal ook heeft gemist dat stucen komt voor het tapijt leggen.
     Zo zitten er wel meer vraagtekensin zijn verhaal. Ik wacht even af of hij nog terugkomt en beluister dan zijn argumenten nogmaals.

     1. Ernst Quispel

      Het is ontroerend te zien hoe hier Baudet tegen de feiten in wordt verdedigd door zijn trouwe aanhangers.

      Het zal de neergang van het FvD niet stoppen.

     2. eRik2017

      @Ernst-Wim
      Verschil tussen jou en Baudet = dat Baudet fans heeft.
      De trouwe aanhangers vasn Baudet hier hebben gemeenschappelijk vertrouwen in iemand.
      Jij probeert vertrouwen af te dwingen met een paar zelfbeheerde trollen.
      Het enige resultaat, is een groot aantal mensen die graag zien dat je gaat……

      #lekkernep #mafkees #pannekoek #ontwimmen

  2. henkie

   Wat een zielig verhaal zeg. Zullen wel een paar kernen van waarheid inzitten, ik geef toe een ideale wereld bestaat niet.

   Maar feit is dat het beginnen van de partij wel het eerste belang was, want het is al 5 voor 12.

   Mensen die meer/alleen met zichzelf bezig zijn en geen geduld en begrip kunnen opbrengen dat het niet allemaal op rolletjes loopt.

   Er zullen genoeg bevlogen mensen overblijven om de partij verder te brengen, omdat ze in de idealen geloven, en geen eigen belang en bevrediging nastreven.

  3. toetssteen

   @TFP
   Niet meer zoveel ‘Ikje’ lezen.
   Voor de niet begrijpers:
   http://ikje.blogspot.nl/2016/02/is-thierry-baudet-geen-neofascist-20.html

   Hier wordt Tim Engelbart ook nog even in de hoek gezet. Voorwaar een prachtig, kuch, blog.

 22. TFP

  @ Ben Zine: goed gezien meneer (of mevrouw). u denkt na. gegoogeld of ge- linkedIn op die namen? Goed zo! doet verder niemand…

 23. Zwelbast

  Heel goed van het bestuur. De drie heren wisten dondersgoed dat dit soort ondoordachte acties juist is wat FVD wil voorkomen. Ook wisten ze dat er wel degelijk gewerkt werd en wordt aan de uitbouw. Dat wat zij beweren is gewoonweg niet waar. As we speak zij de regio’s wederom weer druk met het interviewen en selecteren van kandidaten voor de PS2019. Dat het de heren niet snel genoeg ging, en ze hun baantjes opeisten, is juist wat FVD niet zoekt en ook niet is.

 24. TFP

  @Zwelbast. wat een flauwekul… U praat onzin. en u weet niet waar u het over heeft. deze 3 mensen waren 2ekamer kandidaatleden. GEEN PS kandidaten. Ze eisten hun baantje op?? welk baantje dan?? En sommigen waren regio-coördinatoren….

  Weer druk pet PS kandidaten selecteren?? Daar waren ze al mee bezig hé? nu voor de 3e keer overnieuw…

  Thierry zet ineens op zijn facecook-pagina; ”we zoeken beleidsmedewerkers, ict-ers, ps-leden, etc. ”. maar er wordt niks mee gedaan, er is geen ”sturing’, geen invulling”.

  en hoeveel ps-leden moeten er ”gescreend worden” dan?? Honderden?? welnee. Misschien 100 in zuid-holland, laat het 200 zijn. dan stuur je die mensen een heeele lange vragenlijst, om hun kennis te testen. en te kijken of ze écht wel willen. daarna shift je nog eens 50%. en dan ben je al ergens… Het zijn geen losers of 18-jarige mbo-stagiaires die reageren hoor…. Het zijn kundige mannen en vrouwen. Wordt achteloos mee omgegaan…. Er is geen structuur….

 25. Knopper

  Wanneer we allemaal gaan leven in het nu , en beeldenstormen en slavernij begraven , en allemaal de waarheid onder ogen willen zien kunnen we nu nog de beeldenstorm van de toekomst met zijn allen voorkomen door vooruit te kijken en het beestje islam bij zijn naam te noemen , een verademing voor de toekomst vrijheid en open luiken zonder indoctrinatie iets waar geen Nederlander op zit wachten vrij vrij eindelijk vrij , islam weer op gepaste afstand ,haat weer terug in de regionen van hun oorsprong en zijn wat je wilt en alles bereiken zonder bellenmeting van een door je ouders en voorouders ingegeven lot tot het eeuwig verziekende geloof van op bloed belastende incestueuze kinderkopjes verziekende islam , inshalla!!

  1. TFP

   Zeer goed gezegd Knopper.

   Bent u al naar de film ”darkest hour” geweest, over de mei’40- dagen van Winston Churchill?? had bijna het hele land en kabinet tegen hem… 10 jaar niks aan bewapening gedaan. chamberlain kwam van de vliegtuigtrap af met een briefje van Hitler; vrede! in mei 40 wilde chamberlain en Halifax winston eruit wippen; ze wilden vredes-onderhandelingen met Hitler. ze waren bangggggg…
   dit scheeelde zooo verrekte weinig of wij hadden hier duits gesproken nu..
   1 onverzettelijke man.
   maar ja; links vindt hem ”oorlogszuchtig”….
   Obama haalde zijn büste weg uit the oval office..
   Trump weer teruggeplaatst.

   toen was het Hitler en het NatSoc.
   nu is het islam.
   en de mensen willen vrede met islamieten. ze zijn ziende blind…
   gebroken geweertje.
   dhimmytude. en taqiyya…
   nederland en West-Europa is reddeloos verloren.
   mohameddanen wachten al 1400 jaar. kan nog wel 100 jaar bij.
   ze strijden met hun baarmoeder. wij: geboortecijfer 1,7. zij: 3,5 a 4. PLUS dan nog de immigratie EN de gezinshereniging…
   winkelcentra van de binnensteden van de grote duitse steden zijn al zwart. allemaal baarden en djellaba’s. mag niet gezegd worden.
   overal verkrachtingen.
   laat mensen eens lezen op de voiceofeurope.com
   je schrikt je de tering. duitsland, zweden, canada. marseilles. etc.

   de mensen weten niks. en zijn naïef. gewend aan alle luxe die we hebben. we willen geen ”gedoe”. relaxxxx mannnn.
   ja, we zullen zien..
   in 2050 of 2100…
   hopenloos…
   1973/1974: het westen: wel weer olie, maar… wel onverhinderde import van islamieten… Nou we zien waar dat toe leidt.
   wacht nog maar eens 50 jaar.
   je ziet het nu al overal om je heen.
   kerstbomen weg, t kruis in de mijter van sint weg, naakten uit musea. complete wijken Turkije, syrie, Eritrea, somalie. leren onze taal niet. willen wel geld krijgen van ons. en huizen.

   importeer 100 miljoen mensen uit Afrika. dan NOG heb je in 2060 nog eens 2900 miljoen Afrikaners…. (1920: 120 miljoen, 2018: 1,2 miljard, 2060: 3 miljard)

   iemand (ter linker zijde) enig idee hoe we ”dit gaan doen” dan straks???

   gratis condooms geven. klopt. en dan? dan zijn we er??

   1. rafi

    Wat denk je van: zelf veel (minstens vijf) kinderen krijgen, stoppen met abortus, stoppen met autochtone emigratie, stoppen met hersenspoelende TV-programma’s zoals ‘Ik vertrek’ en ‘Grenzeloos verliefd’, stoppen met vrouwen-emancipatie, stoppen met jonge werkende vrouwen: eerst een groot gezin stichten, pas vanaf haar zestigste evt. een studie met erna een baan tot haar tachtigste. Nederland moet weer KINDERLAND worden! Met niet de oudste maar de jongste moeders ter wereld. Ja. Heerlijk.
    Verder ook gewoon de nu reeds geldende wetten uitvoeren: alle illegalen eruit, niks generaal pardonneren, alle leugenaars betreffende hun vluchtverhaal (de economische asielzoekers, de gelukzoekers) eruit, alle gastarbeiders, tot in het duizendste geslacht, zodra werkeloos geworden, eruit (oftewel: handel naar het principe van gastarbeid: niet meer nodig? wegwezen!). Dat scheelt honderdduizenden vreemdelingen.
    Kom eens achter dat toetsenbord vandaan en plant je voort. En vervul de Nederlanden.

    1. Floris

     “Wat denk je van: zelf veel (minstens vijf) kinderen krijgen”
     ———————————————————————
     Overbevolking is het grootste probleem van deze planeet. Dus nee, liever niet.

     De buitengrenzen van Europa sluiten en remigratie bevorderen, desnoods met een oprotpremie. Dat is de enige weg.

     1. rafi

      De Nederlanders hebben een hele inhaalslag te maken, gezien al die abortussen en dat belachelijk lage geboortecijfer. Dus geboortebeperking ja, maar niet door dit volkje aan de Noordzee, dat relatief de meeste fotomodellen ter wereld produceert. Dat zou zonde zijn. De rest van de mensheid moet dat maar doen.

     2. Floris

      De rest van de wereld (uitzonderingen daargelaten) doet juist het tegendeel en daar hebben wij geen grip op. Grenzen dicht is de enige oplossing.

      Op termijn, als de bevolkingsgroei wereldwijd zo doorgaat, loopt het op een enorme ramp uit.

      Het streven naar veel nakomelingen is altijd een machtsstreven geweest: Door politieke leiders (veel kinderen zijn veel soldaten), door religies (hoe meer gelovigen hoe beter) en door het kapitalisme (hoe meer consumenten hoe meer winst).

      Maar het is enorm schadelijk. Grondstoffen raken op, het milieu vervuilt, dagelijkse files, irritaties door de drukte, etc etc etc.

     3. Ben Zine

      “De buitengrenzen van Europa sluiten en remigratie bevorderen, desnoods met een oprotpremie. Dat is de enige weg.”

      +++++

     4. rafi

      @Floris: Je klinkt werkelijk als een echte Dood’66ér. Je zou een goeie klimaat-activist zijn. Moet het, als het op deze voet zo doorgaat, uitstervende Nederlandse volk, dat zo veel prachtige fotomodellen weet te kweken, soms door uit te sterven BOETEN doordat andere, veel grotere volkeren het vertikken om zich in te houden? Milieubelasting prikkelt de creativiteit voor innovatie. Kernenergie is schoon. De planeet aarde heeft een enorm aanpassingsvermogen. Van grote olierampen in zee zie je binnen de korste keren geen spoortje meer dankzij afbraak door bacterien, totaal onvoorzien. Baudet zei het zelf al terecht: meer CO2 in de atmosfeer is goed voor de plantengroei. Ook daarom ben ik zeer tegen tropische houtkap. Hollanders haten bomen en struiken, ze betegelen en omschuttingen massaal hun woningen, waardoor het regenwater blijft staan, de vogels en insecten verdwijnen uit buurten, er ’s zomers geen verkoeling meer is, en er geen fijnstof langs de snelwegen wordt afgevangen (kijk wat dit laatste betreft liever naar de Duitse autobanen: overal groen erlangs, HET middel voor NOX-afvang). Verbied al die gore stinkscootertjes (18 maal zo vies als een auto). Thuiswerken tegen filerijden inzetten. Polder de markerwaard in (primair voor akkerbouw wat mij betreft, maar er mag ook wel gewoond worden, aan de randen). Denk out of the box! Leef en plant je voort! Denk niet als een klimaat-activist, als iemand van Dood’66!

 26. TFP

  en reaguurders; google even op de schrijver van deze column; Lars Benthin.

  Kijk even wie of wat hij is…. Lees of luister (bataven) wat. Heeft hij ervaring? met wat?…

  oohw… daar gewerkt… Met Henk Otten…. Oops…

  (lees even zijn vorige column)

 27. Duke

  Terecht. Kritiek op de partij(leiding) houd je intern en ga je niet via de media spelen om extra dwang uit te oefenen. Slaag je er zonder de media niet in om de koers te veranderen binnen de partij heb je de keuze om het te accepteren of op te stappen, maar doe je niet dit.

  1. Pit

   @Duke: Uitstekende conclusie.

 28. rosmalen53

  Hij kan beter gaan pianospelen samen met advocaatje drinken maar.
  2 grapjassen

 29. Knopper

  Wanneer komen de dokter randrussen van de geschiedherschrijving eindelijk es met iets gewoon ja van hunzelf ,geen natte scheten maar van de spijker binnen de tijdspanne van discussie op zijn kop , dat gaat niet lukken in de linkse pudding waar de waarheid constant onder gepeupel van ja de hele coalitie eigenlijk betrapte ik maar iemand op uitspraken welke niet Partijkartel gekieteld worden binnen hun gelederen ,kortom een oprecht mens zonder partijfranje ontwikkeld puur door de stromen binnen de samenleving en met samenleving is het kartel zowieso al afgeserveerd ,gewoon de mens gelijk iemand als Thierry verdiend meer ruimte !!!

 30. Knopper

  Ik heb lekker cheesecake gehaald bij de drie graafjes

 31. Knopper

  Je kent je standpunten ga eerst lid worden om vervolgens kritiek te uiten ,word gewoon geen lid , ik teken iets waar ik achter sta , ja sorry met je achterafgrlul , heb je niet goed gelezen met welke partij je in de grote leugen oceaan gaat van de gevestigde ingebrande leugen !

  1. TFP

   er is geen chocola te maken van uw betoog.
   wat bedoelt u? zit u aan de space-cake of cheese-cake.

   hoeveel mensen hebben gestemd obv het hele partij-programma gelezen te hebben? ik heb dat iig wel gedaan hoor.

   en zeker als je lid van een partij wordt, dan zal je toch wel het partij-programma gelezen hebben? en al die dissidenten staan volledig ACHTER die partij-programma-punten. Maar Thierry doet te veel, maakt niks af, en er is geen echt bestuur, en er is geen partij-structuur/infra-structuur. DAT was/is de opbouwende kritiek van de kritikasters. maar daar kan Thierry niet tegen, dus: weg met de kritiek.

   heeft NIETS te maken met ”als je het er niet mee eens bent, ga dan weg”. het is opbouwende kritiek over de partij-structuur, NIET de standpunten, want TALENT en ideeën kan nu geen kant op, wordt niks mee gedaan, sollicitaties niet bevestigt, niet voor bedankt, etc .

   Op een partij-borrel wordt gezegd; lever uw CV aub in. en hoort u er niks van, wees dan niet boos of teleurgesteld, dan was er gewoon iemand nóg beter dan u. pfffff…. Je kan niet als partij ff een mailtje sturen ter bevestiging of nette afwijzing. of iemand verschuiven naar een andere bijdrage.

   echt niemand leest goed de column van lars….

   zegt genoeg. en dan zijn dan FvD-lovers…. zegt al weer alles.

   PVV2. schreeuwers…

   maar de goeien, het kader, intelligente mensen, met ervaring, denken; “nouuouo, laat maar….. ”

   en dan is de FvD gelijk aan PVV, Denk, etc…

   1. Floris

    @ TFP: ik neem aan dat u een insider bent. De eis, of het voorstel, van de drie om de penningmeester uit het bestuur te zetten gaat ver.

    Verder kan ik er niet over oordelen en ik ga me ook niet in de details verdiepen.

    Een partij opbouwen vanuit het niets is geen sinecure. Daar is het FvD geen uitzondering op.

 32. Henk-Jansen

  Ik moet het hem wel nageven, hij doet het slimmer dan Wilders. Hij bestuurt de partij ook als een dictator maar krijgt wel de subsidie die daarbij hoort.

 33. Knopper

  Ach ja liever verantwoorde subsidie ipv een privé penhouse houdt het vooral privé subsidie

 34. Knopper

  Ach Henkie nodig je graag uit , ga ik je ondergang met verve bezegelen !

 35. Ernst Quispel

  De partij van de Grote Leider Baudet verandert in een sekte.

  https://www.nrc.nl/nieuws/2018/02/16/partij-van-baudet-verandert-in-sekte-a1592553

  1. Onderzoekt alles

   Maak je geen zorgen niemand neemt jou serieus hier. Net alsof de mening van een propaganda krant als het NRC indruk maakt.

   1. Ernst Quispel

    Als je de media hier denkt te kunnen neerzetten als instrumenten van de politieke tegenstander sta je aandoenlijk met de rug tegen de muur.

  2. eRik2017

   Miskleun @Ernst-Wim komt met oud nieuws. Voegt niets toe.

   #ontwimmen

   1. Ernst Quispel

    DFTT.

 36. Babaji538

  Het waren, volgens NRC, een vastgoedbeheerder (!),
  een psychotherapeut (!!) en een gynaecoloog (!!!).
  Mensen zonder beroep, zonder baan, zonder inzicht,
  zonder visie, zonder familie of kinderen.

  Petra Hermans

 37. CheikhRedo

  DENK wordt een van de grootste partijen in Rotterdam.
  52% is allochtoon en daarvan stemt de helft op DENK en daarvan gaat de helft niet eens stemmen. Waar denk goed in is, is dat zij de allochtoonse verloren stem toch naar de stembus weten te krijgen. Ik voorspel 12 tot 20% van de stemmen.

 38. Onderzoekt alles

  FVD is zeker goed bezig. Dissidenten, onruststokers, rebellen en hervormers heeft de FVD nu totaal niet nodig. Als je als lid nu al niet het partijprogramma kan onderschrijven waarom zijn die lui dan in vredesnaam lid geworden??

  Als de FVD dit 5 jaar later zou doen, dan zou ik er moeite mee hebben, want de tijden veranderen en dat leden dan wat verandering willen zien is dan logisch. Maar dat sommige leden nu al willen hervormen, zaken anders willen, onrust zaaien en kritiek lopen te uiten in de media is gewoonweg idioot! Wordt dan geen lid! Of zijn dit misschien mensen met een agenda?

  Goed bezig FVD! Mensen die de partij van binnenuit lopen te verzwakken moet je gewoon lozen!

  1. Ernst Quispel

   Een partij die zuiveringen nodig heeft om de politieke leiding in het zadel te houden kan onmogelijk democratisch worden genoemd en maakt in onze open democratie ook geen schijn van kans.

   Het FvD liep met dit klungelige gedoe al onherstelbare schade op en gaat het hoogstwaarschijnlijk niet meer redden. De belangrijkste oorzaak is de narcistische lijsttrekker die meer houdt van provoceren en relletje veroorzaken dan van het politieke handwerk. Dat kan even wat strovuur opleveren in de publiciteit maar is een volstrekt onvoldoende basis voor bestuurlijke invloed.

   1. eRik2017

    Aldus politiek miskleun en übertröl Ernst-Wim

    #ontwimmen

  2. Vit

   Helemaal mee eens!
   +++++

   1. Vit

    Voor de duidelijkheid, niet met die halve tamme natuurlijk.

 39. Ruud562

  @Onderzoekt alles
  ++++++++++++++++++++++!!
  De juiste nuchtere beschouwing!!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.