Israëlische premier Netanyahu laat stukgeschoten drone zien aan Iraanse minister: 'Herken je dit? Test ons niet!'

Geen categoriefeb 18 2018, 12:00
Premier Benjamin Netanyahu is te gast op een veiligheidsconferentie in München. In het publiek zit onder anderen de Iraanse minister van buitenlandse zaken Javad Zarif. Netanyahu toont hem een stuk van een Iraanse drone die Israël neerschoot en vraagt hem dan op de man af: 'Herken je dit soms? Stel ons niet op de proef!'
https://twitter.com/haaretzcom/status/965158638410240000
Thuis in Israël moet Netanyahu vechten voor z'n politieke carrière. De Israëlische politie zegt een corruptieschandaal te hebben gevonden en wil de premier vervolgen, maar die wil voorlopig nog niet wijken van zijn post.
Integendeel, Netanyahu voelt zich veilig genoeg om het nest te verlaten en in Europa een zaal vol hoogwaardigheidsbekleders toe te spreken. Ze zijn daar op de Munich Security Conference om de veiligheidssituatie van de wereld te bespreken. Een onderwerp dat NAVO-topman Jens Stoltenberg al aangreep om de EU van onder uit de kan te geven vanwege diens voornemen om een Europees leger op de been te krijgen.
Maar spektakel was er ook bij een toespraak die Netanyahu dus vandaag hield. Hij maakte van de situatie gebruik om aan te geven hoe goed de veiligheid van Israël geregeld is. Om dat te illustreren nam hij een brokstuk van een Iraanse drone mee. Dit onbemande vliegtuigje dat voor Teheran aan het spioneren was is boven Israël neergeschoten, en Netanyahu gebruikt het incident graag om de state of the art luchtafweer van zijn land te promoten.
Terwijl de Iraanse minister van buitenlandse zaken Javad Zarif óók toekeek vroeg Netanyahu of de ayatollah-handlanger dit stuk metaal wellicht herkende:

"Israel will not allow the Iranian regime to put a noose of terror around our neck," Netanyahu said.

During his speech, Netanyahu held up a piece of an Iranian drone Israel shot down last week after it infiltrated its territory. Holding the wreckage, Netanyahu asked Iranian Foreign Minister Javad Zarif, who was sitting in the crowd: "Do you recognize it? You should, it’s yours. Don’t test us."

Corruptie of niet, dit was natuurlijk een bazenactie van Netanyahu. En zijn boodschap moge duidelijk zijn: fok niet met Israël. Want Israël fokt je terug, voor het oog van de rest van de wereld.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten