Israëlische premier Netanyahu laat stukgeschoten drone zien aan Iraanse minister: ‘Herken je dit? Test ons niet!’

Premier Benjamin Netanyahu is te gast op een veiligheidsconferentie in München. In het publiek zit onder anderen de Iraanse minister van buitenlandse zaken Javad Zarif. Netanyahu toont hem een stuk van een Iraanse drone die Israël neerschoot en vraagt hem dan op de man af: ‘Herken je dit soms? Stel ons niet op de proef!’

Thuis in Israël moet Netanyahu vechten voor z’n politieke carrière. De Israëlische politie zegt een corruptieschandaal te hebben gevonden en wil de premier vervolgen, maar die wil voorlopig nog niet wijken van zijn post.

Integendeel, Netanyahu voelt zich veilig genoeg om het nest te verlaten en in Europa een zaal vol hoogwaardigheidsbekleders toe te spreken. Ze zijn daar op de Munich Security Conference om de veiligheidssituatie van de wereld te bespreken. Een onderwerp dat NAVO-topman Jens Stoltenberg al aangreep om de EU van onder uit de kan te geven vanwege diens voornemen om een Europees leger op de been te krijgen.

Maar spektakel was er ook bij een toespraak die Netanyahu dus vandaag hield. Hij maakte van de situatie gebruik om aan te geven hoe goed de veiligheid van Israël geregeld is. Om dat te illustreren nam hij een brokstuk van een Iraanse drone mee. Dit onbemande vliegtuigje dat voor Teheran aan het spioneren was is boven Israël neergeschoten, en Netanyahu gebruikt het incident graag om de state of the art luchtafweer van zijn land te promoten.

Terwijl de Iraanse minister van buitenlandse zaken Javad Zarif óók toekeek vroeg Netanyahu of de ayatollah-handlanger dit stuk metaal wellicht herkende:

“Israel will not allow the Iranian regime to put a noose of terror around our neck,” Netanyahu said.

During his speech, Netanyahu held up a piece of an Iranian drone Israel shot down last week after it infiltrated its territory. Holding the wreckage, Netanyahu asked Iranian Foreign Minister Javad Zarif, who was sitting in the crowd: “Do you recognize it? You should, it’s yours. Don’t test us.”

Corruptie of niet, dit was natuurlijk een bazenactie van Netanyahu. En zijn boodschap moge duidelijk zijn: fok niet met Israël. Want Israël fokt je terug, voor het oog van de rest van de wereld.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

21 reacties

 1. Bloem

  Lang leve Israël een oase van westerse beschaving in een zandbak vol barbarisme en haat

  1. Ernst Quispel

   Israel is een imperialistische staat die landroof pleegt en het Palestijnse volk onderdrukt.
   Van Iran is geen agressie of imperialisme bekend. Het land werd wel aangevallen, met name door Irak, met steun van het Westen.

   Deze feiten lijken me niet zonder betekenis.

   1. eRik2017

    Alsdus midden-oosten expert en Westenhater Ernst-Wim….

    1. Ernst Quispel

     Ja, ik weet waarover ik spreek.

     1. tomygun

      IQspel .
      tja zo denkt iedere linkse mongool .
      Kopbal ?

     2. Stanly2000

      Ik betwijfel het!

    2. Bloem

     Kon niet anders dan dat onze antisemiet weer anti-joods vuil zou gaan spuien

     1. Floris

      Overdreven kritiek op Israël is antisemitisme.

      “Israel is een imperialistische staat die landroof pleegt en het Palestijnse volk onderdrukt.”

      Dit dus. Wim is een loepzuivere antisemiet en moslimvriend.

     2. Holland

      Deze discussie met Ernst Qutten in de antsemitische hoofdrol hebben we al vele malen gevoerd op DDS. Altijd stond hij alleen, altijd beet hij in het zand omdat zijn kennis op essentiele punten tekort schoot. Zo gaat het ook nu weer: de man is een pedante kwast die een rood waas voor ogen krijgt zodra het over Israel gaat. Wellicht stijgt zijn bloedruk tot grensdoorbrekende waarden.

   2. Mart

    Zeg kwispel…heeft jou papa een baard en is ”gevlucht” uit de zandbak?

 2. Abri079

  Gelet op de nucleaire ontwikkelingen in Iran, vraag ik me af of het al niet te ver is gekomen. De toekomst zal het leren.

 3. Vit

  Israël aanvallen is een deathwish, als deze echt had gewild was Iran nu een verlichte parkeerplaats.

  1. Bloem

   Israël verdient in ieder geval onze steun

 4. Ernst Quispel

  Het is overigens wel een gotspe dat Israel Iran militaire agressie durft te verwijten.

  https://www.demorgen.be/buitenland/israel-voert-raketaanval-uit-op-iraanse-basis-in-syrie-b8e42d97/

  1. Roughwood

   Geheel terecht overigens. Die willen geen Iraanse steunpunten in hun achtertuin. Een goed recht van de enige democratie in de regio. Iran moet op zijn tellen passen. De eigen bevolking pikt onderdrukking door die haatbaarden al niet meer en Israël laat niet met zich sollen. Daar moet onze regering trouwens eens volmondig zijn steun voor uitspreken. Zal wel niet gebeuren met die PLO-DDR66 haatfeeks op BuZa…

 5. Kodi

  Wie Israël niet slaat, wordt niet teruggeslagen.

  1. Duke

   Dan vergeet je Syrie.

   1. Abri079

    Want?

 6. A3aan

  Een prachtig “gebaar” van Netanyahu richting Iran. Als nu die lui in de zandbakken rond Israël nu eens beginnen met van die zandbak iets proberen te maken, gelijk Israël, hebben zij geen tijd om herrie te schoppen. Moet je wel hard werken maar daar schijnen die lui te lui voor te zijn. Zij liggen liever vijf keer per dag met de kont omhoog om een of andere pedoprofeet te bedanken voor al die zandkorrels, en de olie die er onder drijft. Dat wordt wat als de olie op is, hebben zij bakken vol geld én… een héle gróte zandbak waar je geen kont aan hebt.

 7. Ernst Quispel

  Het ziet er naar uit dat de dagen van de oorlogshitser Netanyahu zijn geteld.

  https://nos.nl/artikel/2218593-vertrouweling-netanyahu-bereid-tegen-de-premier-getuigen.html

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.