Meer Democratie geeft de strijd niet op: "Door uitspraak Raad van State staat weg naar civiele rechter open!"

Geen categoriefeb 03 2018, 9:00
De stichting laat zich niet zomaar aan de kant schuiven, nee, ook niet door de Raad van State.
Gisteren liet de Raad van State weten dat het zichzelf "onbevoegd" achtte om uitspraak te doen in de zaak die de stichting Meer Democratie aanspande tegen minister Kafka Orwellgren Kajsa Ollongren vanwege haar weigeren om een referendum over de afschaffing van het referendum toe te staan. In principe betekent dit dus dat het kabinet kan doen wat het wil, de Raad zal zich er niet tegen verzetten.
Dat is slecht nieuws, maar gelukkig is er ook goed nieuws. Meer Democratie is namelijk niet van plan om het hierbij te laten. De stichting gaat gewoon door:
https://twitter.com/MeerDemocratie/status/959427319063556096
"Het is jammer dat de Raad van State zo heeft geoordeeld. Het was niet helemaal onverwachts voor ons. Maar we moesten deze rechtszaak nu wel bij de Raad van State aanspannen, aangezien de bevoegdheid van de Raad van State onzeker was en deze zich nog niet eerder had uitgelaten over een dergelijke situatie. Door deze uitspraak staat de weg naar de civiele rechter echter open," aldus de stichting. "Wij beraden ons op de vervolgstappen. De strijd is nog lang niet gestreden."
Meer Democratie zal zich op alle mogelijke manieren moeten inspannen, want de regering is duidelijk van zins om het democratische gehalte flink terug te dringen. Als échte democraten (en dus niet dat tuig van D66) dat niet willen moeten we ons daar nadrukkelijk tegen verzetten. Indien nodig via de rechter, en anders maar door democratische partijen de volgende keer een monsterzege te bezorgen. Want dat PvdA, D66, VVD, CDA en de ChristenUnie alles behalve democratisch zijn moge onderhand duidelijk zijn.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten