Overwinning voor de Groningers: Shell nu ook op papier verplicht om schade te herstellen

Er was nogal wat onenigheid over de financiering van de schade aan de huizen in Groningen. Men was bang dat Shell, door de afstand die het nam van het dochterbedrijf NAM, niet meer aansprakelijk kon worden gesteld voor de schade en dus ook niets zou hoeven te betalen. Daar is gelukkig niets van waar.

In een eerdere reactie had Shell al aangegeven dat het alsnog de NAM zou voorzien van kapitaal om aan alle betalingseisen te kunnen voldoen. De NAM zou niet alleen staan in het afhandelen van de schadeclaims, maar tot nu toe was het vooral een mondelinge overeenkomst en belofte, maar Marja van Loon, top-vrouw van Shell, heeft aangegeven het ook op papier vast te stellen.

Shell-topvrouw Van Loon wilde alle twijfel wegnemen en zei: “Wij zijn ervan overtuigd dat NAM de schade kan betalen, mocht dat niet het geval zijn dan kan de rekening door naar Shell.”

De drie partijen herhaalden dat de NAM aansprakelijk is en dat er miljarden beschikbaar zijn voor de schadevergoedingen. “Wij gaan zorgen dat alle kosten die aan de aardbevingen zijn gerelateerd worden betaald”, zei Van Loon. “Dat gaan we ook op papier zetten en goed afspreken met minister Wiebes.”

In een hoorzitting in de Tweede Kamer werd het vuur aan de schenen van Van Loon gelegd, aangezien iedereen in rep en roer was door de hiervoor uitgelegde situatie. Sowieso is de constructie rondom de NAM en de schadeclaims nu zo vaag geworden, dat maar weinig mensen weten hoe het in elkaar steekt. Van Loon is dan ook genoodzaakt om het duidelijk op papier te zetten, anders blijft het een schijnconstructie waarbij men door de bomen het bos niet meer ziet.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

4 reacties

 1. Babaji538

  Ik geef ze het voordeel van de twijfel.
  Ik geloof niet in de goedheid van Nederland.
  Nederland verstoot mij en ik verstoot zo’n beetje
  Nederland. Het sluit niet meer aan.
  Je kunt het geluk niet bouwen op het ongeluk
  van de ander.

  Petra Hermans

  1. corfo

   @ Babaji538.

   “Om niet opgevreten te worden, lopen veel schapen in wolfsvacht rond”
   Ruud Johan Hermans
   (géén broer van Petra Hermans)

  2. Zout

   Sodemieter op!

 2. PMG

  Ja en nu lijkt het dat Kwiebus dit allemaal snel geregeld heeft en ook ons Markje weet te melden dat het hele kabinet erg hard werkt. Wat een stelletje leugenaars, ze zijn ineens bang na de uitspraak van de rechtbank en het feit dat slapend NL is wakker geworden en eindelijk door heeft dat de Staat zelf de grootste winsten behaalt met het gas. Nu alles op alles want straks gemeenteraadsverkiezingen en dan moeten de burgers weer ingedoezeld zijn en op de regerende club stemmen. Bah, NL blijf wakker nu ook dat vreselijke mens van D66 (welke zult u zeggen want het zijn er zoveel, nou die blonde kuttenlikster bedoel ik) beweert dat het FVD verder gaat als de PVV, ze schijten echt bagger!!!!!!!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.