Alles wat je moet weten over de nieuwste Samsung

Afgelopen zondag – 25 februari 2018 -is de nieuwe Samsung Galaxy S9 gepresenteerd. Het nieuwste vlaggenschip van Samsung. De opvolger op de Samsung Galaxy S8 met nog meer functies, verbeterd vermogen en wederom een voorkant vullend scherm. Het toestel is inmiddels te bestellen bij providers zoals KPN en 8 maart worden de eerste toestellen geleverd.

Features

De features van de nieuwste Samsung Galaxy zullen niet direct veel verschillen met die van zijn voorganger. Ook dit toestel komt met een voorkant vullend 5,8 inch scherm met QHD resolutie en, net als bij de Samsung Galaxy S8, wederom de mogelijkheid in keuze tussen een 5.8 inch en 6.2 inch model. Het ruime scherm loopt door in de randen en geeft je een ongelooflijk fijn, breed beeld om mee te werken, ontspannen en spelen. De Samsung Galaxy S9 komt met een vingerafdrukscanner op de achterkant van het toestel. In tegenstelling tot de Galaxy S8, bevindt de scanner zich dit keer onder, in plaats van naast de camera. De nieuwe positie van de scanner voorkomt vette vingers op de lens.

Hardware

Net als het vorige toestel loopt ook dit toestel op de nieuwste hardware. Dit keer is dit het verbeterde Android 8.0 Oreo. Gecombineerd met een krachtige Exynos 9810 chip en 4, of 6GB werkgeheugen en een 64GB aan uitbreidbare opslagruimte, is dit een indrukwekkend toestel. Nieuwe functies van Android 8.0 Oreo zijn onder andere:

– Gemakkelijker notificaties filteren met ‘notificatiekanalen’
– Beperkt accuverbruik met background limits op stand-by
– Sneller opstarten
– Picture-in-picture-modus voor Google Maps, YouTube en Netflix
– Verbeterde werking met Chromebooks
– Verbeterde Autofil functie voor gebruikersnamen en wachtwoorden
– Verbeterd selecteren, kopieren, zoeken en automatisch aanvullen
– Verbeteringen in WebView en Java; apps zullen soepeler lopen en sneller opstarten

Upgrades

De nieuwe Samsung Galaxy S9 komt met een hogere resolutie camera, toegevoegde video mogelijkheden en een verbeterde Bixby. De extra lens die terug te vinden was op de Galaxy S8, is ook terug te vinden op de nieuwe Samsung Galaxy S9. Hiermee voorkom je niet alleen kwaliteitsverlies, maar kun je ook achteraf de focus van je foto’s nog aanpassen. Daarbij wordt de camera uitgerust met de mogelijkheid voor super slow motion (960 frames per seconde). Je hebt dus niet langer een Sony toestel nodig om slow motion opnames te kunnen maken. Deze slow motion functie is ideaal voor het vastleggen van actie momenten. Ook virtuele assistent Bixby wordt verbeterd. Als laatste toevoeging zal Samsung de iPhone achterna gaan met de nieuwe mogelijkheid tot AR Emoji. Een functie waarbij je je eigen gezicht in een 3D beeld vast kunt leggen en dit vervolgens kunt delen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

3 reacties

 1. Babaji538

  Het maakt in feite nu niet uit,
  of de frikandel speciaal links, rechts
  of middenin wordt genomen.
  Zolang de frikadel, of frikandel, keus
  en keuze staan geheel vrij en tot uwer beschikking,
  maar dubbel is belegd.

  Petra Hermans

 2. Steve Van der Vekens

  Misschien nog aan toevoegen dat deze telefoon – net als de Galaxy S8 en de iPhone X – over een HDR-scherm beschikt.

 3. Frits Jansen

  Geheel in de steil van dit forum verwacht ik dat die nieuwe S9 het product is van een extreem links complot dat de wereldheerschappij wil overnemen. Alle gesprekken die je voert met het apparaat worden rechtstreeks doorgesluisd naar geheime diensten. Dit prachtige nieuwe camera houdt je voortduren in de gaten. Met de huidige technologie kunnen perfecte opnamen worden gemaakt dwars door een broekzak heen.
  Ollongren wordt meegeleverd als screensaver.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.