Column Jan Roos: VVD met een grote mond tegen Brussel? Het is allemaal voor de bühne!

“De gemeenteraadsverkiezingen staan voor de deur en dus draaien partijen in de Tweede Kamer overuren om elkaar te bestrijden in wie het meest populistische geluid kan laten horen,” aldus Jan Roos. In zijn column wijst hij op het gekrakeel over het verhoogde salaris van de ING-directeur, een zogenaamde felle brief die een VVD-staatssecretaris richting Brussel stuurde en de weigering van Sylvana’s BIJ1 om op te staan voor de Joodse gemeenschap.

De gemeenteraadsverkiezingen staan voor de deur en dus draaien partijen in de Tweede Kamer overuren om elkaar te bestrijden in wie het meest populistische geluid kan laten horen. Met populisme bedoel ik: wat men graag in het land hoort. Dus dat een partij als D66 zegt de strijd aan te willen gaan met dat populisme geeft aan dat die definitie klopt, want D66 wil namelijk helemaal niets wat de gemiddelde burger zou willen en andersom. Enfin, de ene na de andere roeptoeter gilt iets om ervoor te zorgen dat u in uw gemeente het rondje van een landelijke partij rood kleurt.

Als je ziet dat iedereen, behalve het FvD, zich hysterisch druk maakt over het salaris van de de baas van ING weet je dat het verkiezingstijd is. Want in het land heerst het gevoel dat de bancaire sector geen enkel gevoel met de samenleving heeft en alleen maar aan zelfverrijking doet. Ik denk dat daar een dikke kern van waarheid in zit, maar de ING is geen staatsbank. Dus als ze de baas tien miljoen per jaar willen betalen mag en kan dat ook. Dat van links tot rechts politici daar boos over zijn heeft iets triests. Ze gaan er namelijk helemaal niet over. Het is een particulier bedrijf. Als rekeninghouders van de ING het salaris te hoog vinden moeten ze ergens ander klant worden. En dat is dat. Het gebulder vanuit Den Haag is niets anders dan een populistische poppenkast bedoeld om u over te halen om op die partij te stemmen. Daarom roepen ze ook om het hardst. Maar goed, dit is nog een onschuldig onderwerp.

Want opeens is daar een felle brief van staatssecretaris Harbers aan de Europese Commissie dat hij asielzoekers wil tegenhouden aan de grens. Het is Den Haag opeens een doorn in het oog dat migranten vrijwel moeiteloos door Europa kunnen reizen om naar het land te gaan waar ze het liefst asiel aanvragen. Harbers is van de VVD: de partij die verantwoordelijk is voor het opengrenzenbeleid waardoor Nederland honderdduizenden asielzoekers heeft binnengekregen. De VVD die nooit een grote mond in Brussel heeft en altijd braaf bij het kruisje tekent gaat net voor de gemeenteraadsverkiezingen een felle brief schrijven. En het is allemaal voor de bühne. Want dat vrije reizen is juist een peiler van de Europese Unie waar de VVD heilig in gelooft. Ze weten ook echt wel dat die felle brief net zoveel uithaalt als het inlegvelletje bij het associatieverdrag met Oekraïne. Namelijk totaal niets.

Het enige geluid dat de afgelopen week wel relevant was kwam uit de open inrichting BIJ1 van Sylvana Simons. De partij, met een hele rits gompies op de lijst, die streeft naar een inclusief Amsterdam weigerde het Joods Akkoord van de stad te tekenen. BIJ1 is dus voor een multiculturele inclusieve samenleving, waar geen plaats is voor Joden. Kijk, dat is weer eens wat anders dan wat populistisch geschreeuw in verkiezingstijd.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

18 reacties

 1. Dollaert

  ING mag dan een “particulier” bedrijf zijn. Zijn roots ligt in het Staatsbedrijf der Posterijen met toen 100.000 werknemers. Dat Staatsbedrijf moest zonodig “geprivatiseerd” worden. Marktwerking en zo. Het werd in stukken gehakt. De reorganisatie schijnt na 30 jaar nog steeds niet helemaal te werken.
  Gevolg veel ellende voor de gewone werknemer dus , behalve voor de aandeelhouders het grootkapitaal en de directie.

  Dus het is meer dan normaal, dat het gewone volk dit “bedrijf” extra in de gaten houdt.
  Overigens verplichte de overheid (ooit) je een rekening te openen bij de ING. Andere banken waren taboe.
  Anders werd er geen geld gestort! Laat dat even op je inwerken heer Roos! Wat dat betreft merk ik , dat jouw generatie ook nog veel moet leren!

  1. Eminem2

   U doelt waarschijnlijk op het onderdeel dat ooit de Postbank was? Dat is inderdaad opgegaan in de ING, die tevens bestaat/bestond uit de NMB (Nederlandse Middenstandsbank) en verzekeraar Nationale Nederlanden (die later, meen ik, weer is afgesplitst). Maar om nou te zeggen dat dit complete bedrijf een voormalige staatsonderneming is, lijkt me wat ver te gaan.

   1. Dollaert

    Dat van de Postbank was ik alweer vergeten. Post Cheque en Girodienst kon ik me nog wel herinneren. Ik word ook een dagje ouder , ik kan het allemaal niet meer bijhouden. Beter dan maar AOW met 65 , maar ja ook dat kan niet meer voor mij.
    Nu moet ik door tot 68! Terwijl er een paar jaar geleden nog een VUT regeling bestond.
    Marktwerking…de EU..we zouden er allemaal beter van worden..

    On topic;
    @Eminem ; u heeft uw punt gemaakt. Het complete bedrijf was inderdaad geen staatsonderneming.

  2. toetssteen

   @Dollaert
   Automatisering en daardoor het sluiten van kantoren. U moet het we zakelijk bekijken.

 2. Guus Geluk

  “Het is Den Haag opeens een doorn in het oog dat migranten vrijwel moeiteloos door Europa kunnen reizen om naar het land te gaan waar ze het liefst asiel aanvragen.”

  Nee, in het regeerakkoord is afgesproken dat het kabinet het asielshoppen tegen wil gaan. Het is niet verwonderlijk dat Harbers hierover schrijft aan de Europese Commissie. Immers, er is een raad over en het is kabinetsbeleid. Eén plus één is twee.

  Het gros der Nederlanders heeft echter geen letter van het regeerakkoord gelezen.

  Wat Brussel betreft: het kabinet komt eerst nu in actie, omdat de Frans-Duitse motor langzaam op gang komt. Als het kabinet nu niet ingrijpt, worden we onder die motor verpulverd.

  1. Ego-non-solus

   Besse Guus

   “Het gros der Nederlanders heeft echter geen letter van het regeerakkoord gelezen.”

   Wil ik meteen geloven. Ik niet in ieder geval. Zelfs verkiezingsprogramma’s lees ik maar half omdat daar na coalitievorming minder dan 25% van overblijft. Welke 25% weet je helaas niet. Een regeerakkoord heeft dan ook nauwelijks relatie met eerdere verkiezingsprogramma’s.

   Dat een regeerakkoord wordt uitgevoerd is het nakomen van beloften aan regeringspartners, niet van die aan de kiezer. Waarmee ik zeggen wil, zo’n regeerakkoord interesseert mij dan ook niet of nauwelijks.

   1. Guus Geluk

    In een coalitie maken partijen compromissen, de bekende Nederlandse compromispolitiek, en er is niet één partij die haar beleid kan doorvoeren. Ik was nieuwsgierig naar welke compromissen de partijen maakten.

    “…niet van die aan de kiezer.”

    Maar de partijen slepen allen toch wat uit de onderhandelingen?

 3. Weethetbeter

  Wat ik me afvraag, krijgt die Jan Roos hier nu voor betaald? Om dit ongefundeerde onzin neer te pennen? Want als dat zo is mag de DDS een aantal reaguurders ook wel gaan betalen want die schrijven ook dagelijks de groots mogelijke onzin.

  1. eRik2017

   Stel dat Wim en elk van Partij Wim een euro krijgen voor elke natte scheet, dan zou dat nu een steenrijke vereniging moeten zijn.

   #partijwim #nattescheten

  2. Original NL

   En weet je wat ik me afvraag weet het beter?
   Why don’t you go fuck yourself?
   Als het je op DDS niet bevalt flikker dan op!
   Kom je aan Jan dan kom je aan mij.

 4. Guus Geluk

  Heb ik ook op mijn tablet, DDS heeft kennelijk enige adverteerders aangetrokken.

  1. eRik2017

   Hoe is het mogelijk?
   Een half uur is het volledig stil. En ineens binnen 3 minuten tijd iets van 5 posts van Guusje, Forti en WHB.
   En dan beweren dat je niet gezellig aan het Wimmen bent!

   Kopie van rechterkolom:
   – Guus Geluk op Column Jan Roos: VVD met een grote mond tegen Brussel? Het is allemaal voor de bühne!
   – Fortiori op DDR66-voorlichter van Pechtold stelt persbreidel in: ‘U mag hem niets vragen over penthouses of zijn vriendin!’
   – Guus Geluk op Column Jan Roos: VVD met een grote mond tegen Brussel? Het is allemaal voor de bühne!
   – Weethetbeter op Column Jan Roos: VVD met een grote mond tegen Brussel? Het is allemaal voor de bühne!

   1. Guus Geluk

    Pit, wil je stoppen met provoceren? Alvast dank!

    1. eRik2017

     Het was niet Pit, ik Guusje.
     Vond je het zelf ook niet toevallig dan?
     Jullie waren intussen ook weer een dik kwartiertje weg.
     Wie komen er straks ? Henk en Fritz?

    2. eRik2017

     Het is alweer even nterug. Anders is heel Partij Wim druk aan het Wimmen, maar nu wordt er zelfs helemaal niet gewimd.
     Hebben jullie misschien een middaguitje?

 5. RS

  @Dollaart………….toendertijd waren er maar 3 banken waaruit men kon kiezen, de RABO ING( was er in mijn tijd nog niet ) en de Amro bank. Dat er nu zoveel BANKEN zijn, kan niemand iets aan doen . Of wel ? Ja, gewoon GEEN geld naar die NIEUWE banken brengen of halen……..
  Mijn eerste loon kreeg ik nog in een loonzakje, toen ik bij de Heidemij terecht kwam was ik alleen maar op de RABO aangewezen………iedereen daar was bij de Rabo….

 6. henk vintage

  Ondertussen doneert de EU nog even 1 miljard aan Oekraine, waarmee de donatie nu
  al op 2.8 miljard staat.
  Zo’n inlegvelletje werkt wel hè Rutte, stelletje oplichters.

 7. Original NL

  Dat heb je goed gezien Jan…de VVD laat altijd voor de verkiezingen een luchtballonnetje op , vroeger door bolkestein of wiegel.
  Ten tijde van Fortuyn had bolkie ook opeens bedenkingen bij de de import van vreemdelingen.
  Na de verkiezingen niets meer van vernomen.
  Volkspartij van Volksverlakkers en Gebral.
  Hopelijk trapt men er deze keer niet meer in….maar denk het niet.
  Nederlandse volk is beetje dom…zou maxima te zeggen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.