Donald Trump maakte de juiste keuze: John Bolton is een prima keuze als Veiligheidsadviseur

Weg met politiekcorrecte wensdenkers.

Het heeft even geduurd, maar zoals Opiniez.com terecht schrijft heeft Trump “eindelijk zijn ideale buitenlandteam bij elkaar.” Mike Pompeo gaat van de CIA naar Buitenlandse Zaken. Nikki Haley — een rijzende ster die kans lijkt te maken om zelf in de toekomst president te worden — als ambassadrice bij de VN, en John Bolton als Veiligheidsadviseur. Het is een dreamteam van realisten die niet bang zijn om problemen te benoemen, of dat nou politiekcorrect is of niet:

Met McMaster verdwijnt ook het laatste anti-Israël geluid uit het Witte Huis. Het zal een bittere pil zijn voor de overgebleven Obama-medewerkers werkzaam in overheidsinstellingen of de diplomatieke dienst. Zij hebben geen stem meer in het centrum van de macht. Hun rol is uitgespeeld.

Natuurlijk heeft Bolton nogal wat haters. Zo beweren zij onder meer dat hij een neoconservatief is die medeverantwoordelijk was voor het jarenlange fiasco geheten “de oorlog in Irak.” Maar dat valt alleszins mee. Ja, Bolton steunde het idee om Saddam Hoessein uit de macht te gooien, maar anders dan échte neoconservatieven wilde hij niet aan ‘nation building’ doen. Je voert oorlog, je werpt het regime van je tegenstander omver, en dat is het dan; daarna moet de bevolking zélf bepalen wat het doet. Ja, je houdt de boel in de gaten om er zeker van te zijn dat zo’n land niet nogmaals een bedreiging voor jou gaat vormen, maar dat is het dan wel.

Dat is precies hoe oorlogen gezien en gevoerd moeten worden. Neoconservatieven willen overal ter wereld ‘vrede en democratie’ brengen. Klinkt leuk, maar het blijkt niet te werken. En als je het wel probeert, hebben we geleerd, creëer je er juist ongelooflijk grote problemen mee. Bolton begrijpt maar al te goed.

Waarom Europa dan toch zo fanatiek reageert op zijn benoeming? Nou, Van As verwoordt het prima:

Helaas wordt Europa geleid door praatzieke Chamberlains. Goddank wordt het Witte Huis bevolkt door de Churchills en de Pattons van onze tijd…

Nou zou ik Trump geen Churchill of Patton noemen — daarvoor heeft hij te weinig principes en is hij als persoon te flexibel — maar wat de rest van zijn buitenlandteam betreft klopt die vergelijking heel aardig. Haley, Pompey en Bolton zijn gewoon een prima drietal. Sterker nog, eigenlijk hadden we niet op veel beter kunnen hopen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

41 reacties

 1. CJD

  Volgens mij ben je niet op de hoogte van de feiten. Bolton is zo neoconservatief als je ze hebt. Hij was een van de belangrijke architecten van de Irak oorlog waar Bush ons mee opgezadeld heeft. Een oorlog gebaseerd op leugens en bedrog en dat honderd duizenden levens gekost heeft. Een oorlog dat uiteindelijk geleid heeft tot het groeien en bloeien van terroristische organisaties in de regio zoals ISIS.

  Bolton is een zeer gevaarlijke man voor wereldvrede en Trump is in feite niets anders dan een bedrieger die zijn achterban voorgelogen heeft. Trump zou toch een einde maken aan de politiek van oorlogen en “regime change”, en nu heeft hij de grootste havik binnengehaald die Noord Korea preventief wil aanvallen.

  Dit alles bewijst dat mensen die deze man gesteund hebben niet bijzonders slim zijn

  1. Uiterst Links

   bereid je alvast voor. WW3 komt eraan

   1. Nederlandse_Patriot

    Was dat maar zo.

    1. Uiterst Links

     Dan sterf jij ook

     1. Svetlana

      Uiterst Links.

      Wij sterven allemaal. Hopelijk krijgen de UFO’s ons niet te pakken. Die bereiden een aanval op ons

  2. Holland

   De linkse angstobsessie bereikt in dit warrige betoog van CJD een hoogtepunt; hij doet het in zijn broek voor Bolton en roeptoetert dapper mee in het linkse koor dat -zoals Michael al aan gaf- wordt geleid door praatzieke Chamberlains.

   Nu nog even met je vodje papier wapperen CJD…

   1. Uiterst Links

    De vergelijking met Chamberlain gaat niet op want inmiddels zijn onze wapens veel dodelijker geworden. In een nucleaire oorlog vergaat de hele wereld en zijn er geen sprake van winnaars tenzij je misschien een kakkerlak bent. Maar als Trump aanhanger zit je daar heel dicht in de buurt

    1. Scaldis

     Welke paddo’s gebruik jij eigenlijk?

    2. CJD

     Precies Uiterst links.

     Maar jij weet als geen ander dat rechtse mensen dom zijn

     1. Uiterst Links

      CJD

      Rechtse mensen staan inderdaad niet bekend voor hun intelligentie. Ze leven in het verleden en denken nog steeds dat een oorlog slechts neerkomt op het vechten met een paar stokjes en steentjes.

      Rechts beseft niet dat we inmiddels onze planeet onleefbaar zouden kunnen maken met een derde wereld oorlog, maar onderschat ze niet. Dit is heel waarschijnlijk wat ze willen

    3. Holland

     Uiterst Links vergelijkt Trump aanhangers met kakkerlakken. Dat deden de nazi’s met de Joden ook.

     1. Uiterst Links

      Mijn excuses! Wat een ongepaste vergelijking voor die arme kakkerlakken

     2. Holland

      Uiterst Links vindt Joden blijkbaar nog minder dan kakkerlakken, gezien zijn domme excuus.

      Ik schat UL in op een 21 jarige student die door een bakfietsmoeder is groot gebracht – een slachtoffer dus van de zware policor kerk.

   2. CJD

    Tja, een gebrek aan argumenten zoals we van rechtse trollen gewend zijn. Holland zit blijkbaar te wachten op een alles vernietigende kernramp

    1. Scaldis

     Jij zit overduidelijk aan de kaalkopjes!

     1. Uiterst Links

      DFTT

    2. Holland

     Die allesvernietigende kernoorlog was er 100% zeker gekomen als Hillary gewonnen had. Gelukkig zit er nu een verstandige ploeg aan het roer.

     1. CJD

      Trump heeft campagne gevoerd op basis van een nuchter buitenlandse politiek en was altijd kritisch over buitenlandse missies en interventies, en dat vond ik zeker verstandig. Nu lijkt Trump echter te zwichten voor neoconservatieven die hij eerst bekritiseerde en daarmee verraad hij zijn achterban die beslist niet te wachten staan op nutteloze oorlogen die zijn voorgangers gevoerd hebben

 2. Ni28

  Het heeft wel een tijdje geduurd maar nu staan de neuzen in de regering Trump eindelijk in de zelfde richting.

  1. Holland

   En dat is een verheugende constatering Ni28.

 3. Uiterst Links

  Trump is een pathologische leugenaar, die vandaag A belooft en morgen volgens B handelt. Eerst was de oorlog in Irak ” a total disaster” en nu haalt hij een van de grootste voorstanders in zijn team als veiligheidsadviseur.

  Deze man spoort niet en is een reuze bedreiging voor een vreedzame toekomst. Laten we maar een reserve vrijhouden voor een enkeltje Nieuw Zeeland.

  1. sjun

   Ik vermoed dat Donald Trump weinig met dit betoog kan.

 4. Beukman

  “Ja, Bolton steunde het idee om Saddam Hoessein uit de macht te gooien, maar anders dan échte neoconservatieven wilde hij niet aan ‘nation building’ doen. Je voert oorlog, je werpt het regime van je tegenstander omver, en dat is het dan; daarna moet de bevolking zélf bepalen wat het doet. Ja, je houdt de boel in de gaten om er zeker van te zijn dat zo’n land niet nogmaals een bedreiging voor jou gaat vormen, maar dat is het dan wel.”

  Irak was helemaal geen bedreiging. Al die zgn bedreigingen bleken achteraf door de VS te zijn gefabriceerd om invallen te rechtvaardigen.

  Verder is het volstrekt wereldvreemd van Bolton om te denken dat je een “sterke man” in een ander land ongestraft kan afzetten zonder dat het er daarna een grote bende wordt.

  Ik ben het met CJD eens: Bolton is een gevaarlijke man, die het liefst Noord Korea én Iran zou bombarderen, terwijl in beide gevallen de gevolgen niet te overzien zouden zijn.

  De narcist Trump heeft het inderdaad voor elkaar: iedereen met een kritische blik ligt eruit. Net als in de eerste de beste dictatuur bestaat zijn regering nu uit louter jaknikkers. Een zorgelijke situatie. Laten we hopen dat de pornoster die vanavond op de buis komt nog schade kan aanrichten. Als het boven de gordel niet lukt, dan maar eronder.

  1. Scaldis

   Leuk man

  2. CJD

   Beukman

   Het is mij een raadsel dat Trump aanhangers die Bush en Obama (terecht trouwens) van alles en nog wat verweten hebben mbt buitenlandse politiek Trump een ver in de reet steken die precies de zelfde beleid aan het voeren is als zijn voorgangers. Hoe dom kun je zijn?

   1. Holland

    Trump voert niet hetzelfde beleid als zijn twee voorgangers, dat denk jij alleen maar omdat je verkeerd interpreteert. Je laat je leiden door onberedeneerde angst en hebt geen heldere kijk op de realiteit. Neem de Rode Pil zou ik zeggen en zie hoe het werkelijk toe gaat.

 5. Svetlana

  Lang geleden. Heel lang lang lang geleden kreeg ik een boodschap van buitenaardse wezens dat Trump aan de macht zou komen om de nieuwe wereld orde te verklaren en de om de aarde te vernietigen met behulp van de illuminatie (de zionistische wereldorde) en mijn voorspelling is uitgekomen. We krijgen straks te maken een buitenaardse invasie. Ik heb speciale krachten om te communiceren met geesten die mij in alles op de hoogte houden

  1. Holland

   Vertel verder, Svetje. We hangen aan je lippen.

 6. DolleDries

  Het Westen heeft niets geleerd van de leugens van Colin Powell over Saddam Husseins massavernietigingswapens’. (Afbeelding: (1)).
  Iedereen die in de loop van de tijd heeft geleerd door de eenzijdige staatsprogaganda van de meeste massamedia heen te prikken, constateert op zeker moment dat het Westen wordt geregeerd door een elite met een hoogst dubieuze dubbele moraal. De afgelopen tijd onderstrepen diverse berichten over verschillende onderwerpen het morele failliet van dat politiek-correcte denken: ‘de Russen’ worden overladen met de een na de andere beschuldiging waar geen greintje bewijs van wordt geleverd. Tegelijkertijd kunnen de ergst mogelijke kindermisbruikers soms bijna 40 jaar lang hun gang gaan, enkel omdat ze een zekere afkomst hebben en een zekere, in het Westen speciaal beschermde religieuze ideologie volgen.

  Robert Bridge, een Amerikaanse journalist en auteur van het boek ‘Midnight in the American Empire’ (2013), noemt de ‘schuldig totdat onschuld is bewezen’ houding een ondemocratische methode, en zelfs een ‘gevaarlijk spel’ daar waar het ‘de Russen’ betreft.
  Hij geeft daarbij het voorbeeld van Brian Banks, een zeer talentvolle ‘high school’ football speler die zes jaar in de gevangenis werd gegooid omdat een meisje hem beschuldigde van ontvoering en verkrachting. In 2012 erkende de vrouw in kwestie, Wanetta Gibson, dat ze alles had verzonnen. Ondertussen was Banks’ leven verwoest, en kon hij een football carrière wel vergeten.
  #metoo: van goedbedoelde campagne tot heksenjacht
  Filmproducent Harvey Weinstein kon daarentegen 30 jaar lang meer dan 80 vrouwen aanranden en misbruiken, voordat hij daar eindelijk op werd aangesproken. Bridge noemt dat een goede zaak, maar wijst erop dat de daarna ontstane #metoo beweging op een soort heksenjacht is uitgelopen, waarbij veel slachtoffers weliswaar terechte claims van (seksueel) misbruik maakten, maar velen ook niet, en er enkel vanwege de publiciteit en overspannen eenzijdige aandacht van de media op ‘meeliften’.
  Iedere beschuldiging werd automatisch voor waar aangenomen, waardoor een op zich goed bedoelde campagne tegen ongewenste intimiteiten ontaardde in massa hysterie, die de normale relaties tussen mannen en vrouwen alleen maar verzieken, en waarin het recht soms ver te zoeken is.
  ‘Westen heeft lessen van leugens Colin Powell niet geleerd’
  Op internationaal niveau kent iedereen het beruchte voorbeeld van Colin Powells ‘bewijzen’ dat de Iraakse dictator Saddam Hussein massavernietigingswapens zou produceren. Dat bleek een vals voorwendsel te zijn voor de invasie in Irak, die nog altijd niet voorbij is.
  Het Westen blijkt de lessen hiervan helaas niet te hebben geleerd, zo stelt Bridge. Zo wordt de Syrische president Bashar Assad keer op keer beschuldigd van het inzetten van chemische wapens tegen zijn eigen bevolking. Bewijs daarvoor wordt nooit geleverd.
  Geen bewijs, maar Russen krijgen automatisch toch de schuld
  Hetzelfde geldt voor de ‘gif’ moordaanslag op de voormalige Russische dubbelagent Sergei Skripal in Groot Brittannië. Net als destijds de Russen gelijk de schuld kregen toen de brokstukken van vlucht MH17 de Oekraïense grond nog amper bereikt hadden, gebeurt dat nu opnieuw. Rusland moet de boosdoener zijn, ‘dat is niet meer dan logisch’, verkondigen de politici en media.
  Nu de Britse regering, lid van de Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens (OPCW), echter blijft weigeren om een staaltje van het gebruikte zenuwgas ter beschikking te stellen, beginnen zelfs de anders zo loyale Britse media te twijfelen of de officiële ‘Rusland heeft het gedaan’ versie wel klopt.
  ‘Democratische schertsvertoning in Westerse hoofdsteden’
  Op dezelfde wijze werd de door de Westerse globalistische elite verafschuwde Donald Trump met beschuldigingen dat hij had samengezworen met Rusland om de verkiezingen in 2016 te winnen, door de media door het slijk gehaald. Ook daar werd nul komma nul bewijs voor geleverd, totdat een onderzoekscommissie de president schoorvoetend en met grote tegenzin gelijk moest geven dat zo’n complot er nooit is geweest.
  ‘Het afzichtelijke schouwspel in Westerse hoofdsteden die –in zowel binnenlandse als internationale kwesties- de rechtsgeldige procedures hebben losgelaten, maakt het des te duidelijker waarom ze zo hun best doen om de media te beheersen – ze hebben geen enkel bewijs om de redenen achter hun toenemende illegale gedrag te ondersteunen,’ besluit Bridge. ‘Daarom moeten ze zowel de publieke opinie als de rechterlijke macht beheersen. Hoe lang deze democratische schertsvertoning nog kan doorgaan, weet niemand.’ (1)
  Dubbel moraal: Moslim pedo verkrachtingsbendes kunnen hun gang gaan
  De dubbele moraal kan nauwelijks schrijnender worden aangetoond dan het geval van de –op deze site al vaker besproken- Pakistaanse (moslim) verkrachtings- en prostitutiebendes in Groot Brittannië. The Mirror berichtte dat sinds de jaren ’80 alleen al in de stad Telford zo’n 1000 voornamelijk blanke meisjes van soms nog maar 11 jaar oud door deze Pakistanen werden misbruikt, verkracht en tot prostitutie gedwongen.
  Zowel de politie, lokale en regionale politiek als de media deden jarenlang helemaal niets met de vele aanwijzingen en klachten, zelfs niet toen de eerste slachtoffers -soms tot wel vijf keer achter elkaar- zich op het bureau meldden met verhalen over groepsverkrachtingen, gedwongen abortussen en zelfs moorden.
  De reden was toen al, en zeker in onze tijd een zeer herkenbare: angst om voor ‘racist’ en ‘islamofoob’ te worden uitgemaakt. Uiteindelijk werden er tussen 2007 en 2012 meer dan 200 verdachten opgepakt, maar slechts 9 veroordeeld. Het allerergste? De islamitische pedofiele misbruiknetwerken zijn nog steeds in tal van Britse steden actief (2), wat –zeker gezien de ongebreidelde massa immigratie uit het Midden Oosten en Afrika- de exclusieve positie in het Westen van migranten die een zekere religieuze ideologie volgen alleen maar benadrukt.
  De conclusie lijkt dan ook gerechtvaardigd dat de Westerse ‘elitairen’ in zowel politiek, media als rechterlijke macht er zo hun eigen, zeer selectieve ideeën over ‘recht’ op nahouden, één die vooral hun eigen verborgen belangen en doelstellingen –en misschien ook wel lusten- lijkt te beschermen, ten koste van talloze slachtoffers, en eveneens ten koste van het welzijn en de veiligheid hun eigen bevolking.

  1. DolleDries

   Bron Xnieuws

 7. Uiterst Links

  Bolton doet mij met zijn snor trouwens heel erg aan iemand anders denken met een snor

  1. Catweazle1

   Chiel Montagne?

   1. Holland

    Nee, dat was een zeiksnor. Dom Links bedoelt vast Ted de Braak, Joseph Stalin of Johan Derksen.

  2. sjun

   Joris Voorhoeve stuurde echter Nederlandse militairen veel te licht bewapend op zelfmoordmissie in Bosnië om NATO en Brussel te gerieven. Dat zie ik John Bolton nog niet doen.

 8. Ritter

  Goede keus van Trump.

  Bolton komt over als een realist. Veel interviews gezien met hem en hij komt zeer realistische over.

  Caroline Glick: John Bolton’s Appointment is an ‘America First’ Move
  http://www.breitbart.com/big-government/2018/03/23/caroline-glick-john-boltons-appointment-america-first-move/

 9. Ritter

  “Dat Bolton niet zou beschikken over diplomatieke vaardigheden is uiteraard kolder. Men bedoelt te zeggen dat hij weigert zich te conformeren aan de politiek-correcte pas van de dag. Bolton kent als geen ander de wandelgangen en achterkamertjes van de internationale politiek. Hij kent alle hoofdrolspelers bij naam en is gewend hen te zeggen waar het op staat. Met Bolton haalt Trump een man binnen die onder George H.W. Bush een diplomatiek team leidde dat door niet aflatende druk in de VN met succes de beruchte antisemitische Zionisme-is-Racisme-resolutie wist te herroepen. Dat zijn precies de vaardigheden waaraan de wereld op dit moment dringend behoefte heeft.

  Bolton is allesbehalve een gladde bedrieger. Geen Obama-diplomaat die u rozen belooft en aan de achterdeur doornen bezorgt. U zult Bolton geen zoete broodjes zien bakken met despoten vanwege de lieve vrede. Wie bang is van Bolton’s directheid zou eens moeten kijken naar de indirectheid in eigen huis. Dan slaat de schrik je pas echt om het hart. Voor een paar grijpstuivers en een oude weerzin tegen een te machtige Joodse staat, omarmen onze Europese leiders de agressieve ayatollahs in Iran.”

  https://opiniez.com/2018/03/25/bolton-is-een-beest/

 10. Ben Zine

  Je vergist je Michael, Bolton is een agressieve neocon anti-Rusland havik. Slecht nieuws dus.

 11. Knopper

  Kakkerlakken overleven

 12. Knopper

  Alles wat qwispelt is bijna dood hopelijk na voltooid leven , oprutten kwal

 13. Guus Geluk

  De Verenigde Staten worden ongelukkugerwijs geleidt door een debiel en daarom is het goed dat de gek goede menen om zich heeft staan.

  En o ja, van Chamberlains is geen sprake.

  1. HW

   Gelukkig heeft hij een bondgenoot in jouw vriend Mark Rutte.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.