Haha! Kort voor verkiezingen wil kabinet opeens dat “asielzoekers bij de grens gestopt worden”

Daar trapt dus echt helemaal niemand in.

Goh, zouden er verkiezingen aankomen?

Asielzoekers die door Europa trekken, moeten gestopt worden. Het kabinet wil meer mogelijkheden om de migranten direct over de grens terug te zetten. Dat blijkt uit een felle brief die staatssecretaris Harbers (Justitie en Veiligheid) aan de Europese Commissie heeft gestuurd.

Ah ja, een “felle brief.” Dat is dus wat anders dan in dat inlegvelletje van Rutte, he?

Ja, ja, opeens is het “Den Haag een doorn in het oog dat migranten vrijwel moeiteloos door Europa kunnen reizen om naar het land te gaan waar ze het liefst asiel aanvragen,” vat het huisblad van de VVD (ik heb het dus over De Telegraaf; ik weet, het kon de NRC ook zijn) de opstelling van het kabinet samen.

Wat Harbers zegt te willen is dat Nederland voortaan asielzoekers die via Duitsland of België naar ons land komen meteen kan terugsturen naar die landen. Ze hadden dáár immers asiel moeten aanvragen — of in het land dat ze daarvoor aandeden. Het was totaal niet logisch dat ze door reisden naar Nederland.

Nou klopt dat helemaal, maar zelfs een blinde kan nog zien dat het kabinet dit nu alleen maar roept omdat de gemeenteraadsverkiezingen eraan komen. Blijkbaar willen Harbers en zijn Grote Politieke Baas, Mark Rutte, lokale VVD’ers nog snel even een duwtje in de rug geven.

Is de Nederlandse kiezer zo ontzettend onnozel dat hij hier in trapt? Je hoopt van niet, maar aangezien de VVD nou al drie landelijke verkiezingen op rij heeft gewonnen durf ik het niet uit te sluiten.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

39 reacties

 1. denk eens na

  Onnozel ja, erger nog 90% lijd o aan dementie aan het korte termijn geheugen

  1. loes530

   Wie trap daar nog in

  2. Fortiori

   Dat wil ik nou net zeggen @denk eens na. Doe dat.

   1. swetsnek

    die motherfucker

 2. HW

  Frappant dat de VVD altijd vlak voor de verkiezingen de ene na andere stunt verzint.
  Na de verkiezingen is het weer het oude liedje en zijn ze vergeten wat ze tijdens de verkiezingen allemaal hebben toegezegd.

  Ook deze kan na de verkiezingen weer bij het afval.

  1. van Urk

   Ze verzinnen het gewoon niet, ze weten gewoon donders goed wat er bij het volk leeft en hoe zij problemen harder kunnen gaan aanpakken. http://www.dagelijksestandaard.nl/2018/02/adviseur-rutte-geeft-toe-hij-heeft-lak-aan-de-mening-van-de-kiezer/

 3. corfo

  Geweldig nieuws !!!
  Alleen……………een gemeente, en daar gaan de a.s verkiezingen over, hebben hier helemaal niks over te vertellen.
  Nu is toch zeker wel duidelijk dat we “geregeerd” worden door een stelletje Haagse idioten.
  Of uhh………..zouden diezelfde Haagse idioten denken dat wij, het wél denkende deel van de bevolking, nog enig geloof zouden hechten aan hun geleuter ?

  1. Marija

   @Corfo ++++ wij hier niet, op een paar sukkels na.
   De rest van ons landje ?????

 4. Two Ravens Black Kettle

  De zoveelste armetierige, graatmagere dans van de moddervette, volgevreten leugenaars.
  Geen hond gelooft deze decadente clique nog.
  (helaas is het gemiddeld Kaaskopstemvee minder fortuinlijk in zijn of haar of ‘zer’ of ‘it’ schedeldakje dan de gemiddelde viervoeter)

  De 1984-regering bestaat louter uit Gevorkte tong acrobaten en zilverlingentellers. Krankzinnige iconoclasten en aflatenverkopers. Mentale bamischijven en islam-apologeten. Verlichtings-sappeurs en Januskoppen. Technocratische autocraten, autocratische technocraten, schrijftafelmoordenaars en Gedanken gestapo officieren.

  Zelfs als ze ademen liegen ze.
  Hun zure adem riekt naar verlakkerij.

  De kans dat ze de grenzen sluiten is exact de temperatuur van Mars.

 5. Dollaert

  Die veeveedee toch. Ik mag toch hopen, dat de meest hardnekkige kiezer nu eindelijk weet waar die veeveedee echt voor staat. (Bedrog dus). Ik begrijp werkelijk niet waarom ze nog zo hoog in de peilingen staan.

 6. Guus Geluk

  Nee hoor, dit staat gewoon in het regeerakkoord. Er is zelfs een specifieke paragraaf daarvoor opgesteld: “tegengaan asielshoppen blablabla”.

  Het kabinet huldigde dit standpunt van meet af aan.

  1. corfo

   @ Guus G.
   De “kabinet” huldigt heel veel standpunten maar geeft er alleen géén uitvoering aan.
   En daarmede verhoogt zij het vertrouwen in de NL-“politiek” geenszins.

  2. van Urk

   Wanneer gaan ze met deze beloftevolle standpunten daar eens een keer mee beginnen dan? https://www.elsevierweekblad.nl/nederland/achtergrond/2018/01/opnieuw-30-000-migranten-naar-nederland-576874/

   1. Guus Geluk

    Ik constateer dat deze brief werd vestuurd, vanwege de raad die er thans is en dat het kabinet al van het begin af tegen asielshoppen is.

    Derhalve is dit niet goed in het raam van de gemeenteraadsverkiezingen te bekijken.

    1. swetsnek

     guuske zit in Den Haag bij de voordeur, alles wordt hem daar volledig uitgelegd zodat hij ons onmiddellijk op de hoogte kan houden wel zo fijn ook .

     1. Guus Geluk

      Heb gewoon een goed geheugen voor wat ik lees, zwets.

  3. penis aqua di rosa

   Tegengaan asielshoppen was het devies.

   Het moet zin asielshoppen STOPPEN en wel à la minute.

  4. swetsnek

   nee hoor nee hoor nee hoor …pffff dat kennen we nu wel stumper

 7. Henk-Jansen

  migranten weren aan de grens mag alleen als we ze een goed alternatief bieden. Femke Halsema (ik weet het, jullie zijn geen grote fan van haar) had daar wel goede ideeën over, als de Europese overheden, in samenwerking met bedrijven en maatschappelijke organisaties steden bouwen in de noord-Afrikaanse landen waar de migranten werk kunnen vinden, een onderdak hebben en medische zorg kunnen krijgen en waar kinderen naar school kunnen is er geen aanleiding meer om naar Europa te komen.

  1. Bloem

   Dat is een geweldig plan. Het enige minpuntje aan dit verhaal is dat dit de migratie niet zal stoppen zolang men in Nederland gewoon het handje op kunnen houden an van de wieg tot het graf verzorgd worden zonder te werken.

   1. Henk-Jansen

    Als dit plan werkelijkheid wordt kunnen we tegelijkertijd de Europese buitengrenzen versterken. Zodat de migranten gedwongen worden om zich in die steden te vestigen en niet meer naar Europa kunnen komen. Dit is een win-winsituatie voor alle partijen. De Europese landen krijgen zo veel minder immigranten, de vluchtelingen zelf hebben eindelijk een welvarende toekomst en Europese bedrijven hebben toegang tot een groot aantal goedkope arbeidskrachten.

    1. sjun

     Het is goedkoper om Afrika weer te koloniserenen het groeiende probleem van praktisering van de strategie van de baarmoeder om daardoor ontstane probemen te parkeren in Europa al te stoppen voor de conceptie.

    2. penis aqua di rosa

     Dream on.
     Het enige wat werkt is geen uitkering, geen huis, geen gratis ziektekostenverzekering, geen scholing, geen welkom koortjes.
     De haat nemen ze tot nu toe op de koop toe, allies graties.

    3. swetsnek

     idioot

    4. Guus Geluk

     Herkolonisatie, ja, dat is een oplossing. Elke Europese natie neemt zo’n Afrikaans land voor haar rekening om het uit de modder te trekken.

     1. sonar

      Guus Gans ,we hebben al 70 Jaar Afrika op sleeptouw genomen,het zou verstandiger zijn om doormidden te knippen en ze het zelf maar eens te Leren uitzoeken.
      Men moet stoppen met die emo porno , dan dwing je een keer om ze zelf iets te ondernemen voor eigen onderhoud.

  2. denk eens na

   De blanke zuid afrikaan heeft toch huizen en stede gebouwd, nu deze weg trekken stort de hele economie in, er gaat geen schep meer in de grond een afrikaan is liever lui dan moe.

  3. Step one

   Immigranten aan de grens weren is gewoon ons land beveiligen. Zeg maar zelfverdediging. En wij zijn niet verplicht ons hun shit hole te laten welgevallen. Het is niet onze schuld dat het daar shit hole is. Wij zijn dus nergens schuldig aan, nergens verantwoordelijk voor en tot niets verlicht.

 8. Ni28

  Het kabinet is wakker geschud door de aankomende verkiezingen. Dit mag een mooie stunt genoemd worden. Daar zit de burger al lang op te wachten want de immigranten kwestie loopt uit de hand. Na de verkiezingen mag de regering gelijk door naar de UMC Utrecht voor een delirium onderzoek die de oorzaak van vergeetachtigheid en hallucinaties kan bepalen. Dat zou kunnen dat dit de oorzaak is van hun uitlatingen voor en na de verkiezingen.

 9. Koos_Koets

  Pegida Demonstratie
  Zondag 11 maart 13:30 uur. Verzamelen om 13:00
  Amsterdam Waterlooplein
  http://pegidanederland.com/demonstratie.html

 10. Babaji538

  “De malloten zijn de wereld nog niet uit.”

  Het is de vraag, of er iets fatsoenlijks
  voor in de plaats gaat komen.

  Petra Hermans

 11. Ben Zine

  Je blijft lachen…

 12. Marija

  Soms zijn de heren zo doorzichtig als kleine kinderen.

 13. penis aqua di rosa

  Zo doorzichtig, zo VVD.
  Tuurlijk verkiezingsretoriek.
  Wat is de mening van de slurper in Brussel hierover?
  Magniet!

 14. DolleDries

  Ik verwoorde het tegen mijn echtgenoot en de hond liep jankend met de oren klapperend en met de staart tussen poten weg. Mijn echtgenoot is nog in schok van het lachen.

 15. Bes Tolen

  Een dergelijke regering heeft alleen maar politie om de schijn op te houden en een leger om de eigen bevolking dwars te zitten. Dus motivatie nul komma nul. Het leger moet naar Afrika om de bevolking daar tegen te houden in alles. Als zakken dragers kunnen dan ontwikkelingssamenwerkers dienst doen op seksueel gebied want die hebben daarvan het meeste verstand. Eindresultaat is dan in plaats van dertig tot veertig miljoen mensen daar per jaar er bij in Afrika nul komma nul. Goede motivatie vereist. Op naar de nul komma nul in Afrika. Laat ze daar verrekken, lijkt me anders nog het beste thema.

 16. Frits Jansen

  Onzin. De regel was oorspronkelijk dat asielzoekers asiel moeten aanvragen in het eerste land waar ze aankomen, maar dat betekent dat Italië en Griekenland overstelpt worden.
  Verder is “grenzen sluiten” een illusie. Het gaat om mensen die een barre tocht over zee hebben overleefd, en die houd je echt niet tegen met een beetje prikkeldraad bij Ventimiglia (grens Italië-Frankrijk).

  Maar ja, zoals de waard is vertrouwt hij zijn gasten, en DDS zoekt er meteen wat achter.

  1. Kodi

   Zie jij dan niet het verschil tussen Hongarije voor het hek en Hongarije na het hek? Dat hek bleek uitstekend te werken en de Balkanroute droogde nagenoeg op voor georganiseerde criminele mensensmokkelnetwerken.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.