Het is over en voorbij: Humberto Tan moet plaats maken voor Twan Huys

“Een beslissing van de zenderleiding waar ik het niet mee eens ben,” aldus Tan.

Humberto Tan was gisteravond enigszins emotioneel tijdens de uitzending van RTL Late Night. Hij heeft namelijk te horen gekregen dat het binnenkort einde oefening voor hem. Hij wordt na de zomer vervangen door Twan Huys van Nieuwsuur en College Tour.

Tan maakte gisteren duidelijk dat hij daar absoluut niet blij mee is. Het is, zei hij, “een beslissing van de zenderleiding waar ik het niet mee eens ben.” Toen radioman Frits Spits, die één van de gasten was, het voor hem opnam en het publiek luid applaudisseerde hield Tan het zelfs niet droog.

“Ik ga door tot 1 juni, dan hebben we ongeveer 1080 uitzendingen gemaakt. Was het allemaal goed en fantastisch? Nee. Maar was het met liefde en passie gemaakt door medewerkers die er alles voor hebben gegeven? Ja,” voegde hij daar aan toe.

Het is begrijpelijk dat hij er zelf niet blij mee is — het is toch een afgang, zeker omdat RTL Late Night enige tijd juist heel populair was — maar voor RTL is dit wel degelijk een logische stap. De kijkcijfers zijn abominabel. En ja, dat komt in ieder geval deels door Tan. Zijn vermeende affaire met Dionne Stax heeft zijn imago zwaar beschadigd. Sinds dat verhaal bekend werd keken er gewoon veel minder mensen naar het programma. Eén van de redenen dat Tan populair was was namelijk dat hij gezien werd als de ideale schoonzoon. Die vermeende relatie met Stax maakte daar een einde aan.

De afgelopen maanden werden RTL en Tan flink bekritiseerd, niet alleen door journalisten en columnisten, maar zelfs door werknemers van de zender. Zo liet Johan Derksen eerder weten dat hij RTL  Late Night niets aan vond omdat Tan in zijn ogen 100 procent “nep” was; hij deed zich anders voor dan hij is, zei Derksen, en daar prikt het publiek makkelijk doorheen.

Nou, Tan hoeft zich dus geen zorgen meer te maken over dat soort kritiek. Het is immers binnenkort einde oefening voor hem.

Anders dan Tan zullen de meeste mensen daar geen traan om laten. Samen met zijn redactie heeft Tan het gewoon laten liggen. Het programma was nog niet eens zo lang geleden behoorlijk populair, maar de laatste tijd is het gewoon drie keer niks. En dat komt grotendeels door Tan zelf… en door de vreemde (veilige, saaie, incestueuze) keuzes van de redactie.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

47 reacties

 1. Frits Jansen

  Als zelfs DDS zegt dat Tan’s affaire met Dionne Stax maar “vermeend” is zal er niets van waar zijn, en het lijkt me vergezocht daar het verlies aan kijkcijfers mee te verklaren. Tan ideale schoonzoon? Een kale Surinamer?

  Het probleem met het programma van Tan is veeleer dat het moet concurreren met te veel andere programma’s op dat tijdstip. Waar RTL met RTL Late Night de concurrentie met Jinek en Pauw dreigt te verliezen, proberen ze het nu tegen Nieuwsuur. Twan Huys is niet van de gezelligheid maar van de harde journalistiek. Hij heeft het vak afgekeken van de Amerikanen toen hij daar correspondent was. Harde journalistiek die er op gericht is de geïnterviewde pootje te haken, zeker als het een politicus is. Het zal ook komen doordat wan een Limburger is, en daar voelen ze zich maar half Nederlander.

 2. Babaji538

  De stinkende kaaskop blijft rondlopen tot zwalken
  met complete beukenbossen voor de stinkzwam!
  1 Vieze, vuile stinkende waardeloze en zinloze bende.

  Petra Hermans

  1. Pit

   @Petra: Vaginamonoloog, 1 vieze, vuile stinkende waardeloze en zinloze bende.

   1. Heinz

    Geen liefhebber van literatuur ? Humor.

    1. Pit

     @Heinz: Het is de vaginamonoloog gevolgd door een citaat uit Petra’s eigen werk. Weinig ‘humor’ aan, dunkt mij.

 3. Bloem

  Twan Huys….. kom op! Vreselijk links vooringenomen mannetje. Ex campagnemdewerker democraten USA. RTL late night wordt kopie Jinek, echter dan met een achterbakse Limbo. Één voordeel, kunnen we gewoon op tijd naar bed, er is toch niets meer op tv

  1. Ernst Quispel

   Twan Huys is een vakman. Hij zal het programma op een hoger niveau kunnen brengen.

   Dat journalistiek vakmanschap en links vaak samengaan is een bekend gegeven.

   1. Farn

    EQ. Jij bent echt horend en ziende blind. Daar hebben we met deze reactie het bewijs van.
    BEDANK.

    1. Farn

     T

    2. Ernst Quispel

     .. argumenteerde Farn.

     🙂

    3. Bloem

     Heeft geenzinom op dit soortbfiguren te reageren. Hij weet toch niet hoe debateren werkt. Hij poneert en in zijn ogen zijn andersdenkenden in het beste geval gek en in het slechtste geval nazi. Dat terwijl hij zelf een doorgewinterde kwaadaardige antisemiet is en volgens sommigen op de forum pleitbezorger van de stichtin Martijn

    4. Bloem

     Beste Farn, niet reageren op deze figuur. Hij is slechts uit op het door de strot duwen van zijn mening. Hij staat niet op voor het debat en is niet viel van een relletje. Iedereen die zijn mening niet deelt is in zijn ogen in het beste geval gek en in het ergste geval een nazi. Dat terwijl hij zelf met enige regelmaat een duidelijk antisemitisch geluid laat horen en hij volgens sommigen op dit fora een positieve mening heeft over de stichting Martijn, dat op zijn beurt het misbruik van kleine kinderen propageert. Daarom is het eter geen aandacht te geven aan dergelijke mannetjes.

   2. B. Pascal

    Twan Huys nodigt domweg een crimineel uit in zijn show!
    Och, wat een vakman! Het is een opportunist!
    Alles voor de kijkcijfers!

    Bij RTL zal het niet veel worden. Veel te hard werken!

    Ernst kun jij een diepgravend onderzoek doen of er geen sprake is van discriminatie?

   3. Frits Jansen

    Twan Huys is idolaat van Amerikaanse journalistieke methoden. Geïnterviewde politici moeten KAPOT. Bij Job Cohen lukte dat warempel.

    Irritant is ook de manier waarop Twan nieuws probeert te maken. Toen hij weer eens aan het zuigen was toen Diederik Samsom te gast was in College Tour zei die geërgerd: als je nou per se nieuws wilt maken … en wierp hem een brokje toe.

    Jinek heeft ook les gehad in het zogenaamde harde interviewen. Ik wacht op het moment dat een politicus dat niet meer pikt, en de interviewer voor gek zet. Ik heb wel een paar keer gezien dat Duitse politici zo iets deden. Toen Peter van Ingen Joshka Fischer interviewde liet laatstgenoemde duidelijk en neerbuigend blijken de vragen beneden zijn niveau te vinden. Maar het mooiste vond ik de vroegere Beierse leider Franz-Josef Strauss, die woedend werd op een journalist die zich onvoldoende had voorbereid.

    Journalisten vinden het fijn dat “respect voor politici” uit de tijd is en ze kunnen vragen wat ze willen. Daarbij vergeten ze echter dat het doel niet is om te laten zien dat ze inderdaad geen respect meer hebben, maar om de kijker te informeren. Hoe vaak zie ik niet een machtsstrijd tussen een “harde journalistieke” interviewer en een (ook al) gemediatrainede geïnterviewde die mij als kijker NIETS oplevert. Nee, ik kijk niet uit leedvermaak. Macht verlangt controle, maar geen getreiter.

   4. penis aqua di rosa

    Vakman?
    Is politiek zuigen tegenwoordig een vak?
    Voor propaganda is hij natuurlijk de vakman en laat ik me daar nu net niets van aantrekken. Weer een programma minder om naar te kijken.

  2. penis aqua di rosa

   Ik keek al nooit meer naar de Late Night show, heb ik zo mijn eigen redenen voor, maar met Twan Huys zal ik echt nooit meer kijken. Linksere shit die hij uitstort is er mogelijk niet. Zal mijn conditie ten goede komen. Op tijd naar bed en geen opwinding tevoren via de TV. De propaganda zal onvermoeid over Nederland worden gestort.

 4. Ernst Quispel

  Het was een typisch programma van de commerciële omroep: oppervlakkig en meer op amusement dan op serieuze journalistiek gericht.
  Voor kwaliteit en diepgang moet je in Nederland bij de Publieke Omroep zijn.

  1. Original NL

   ……Voor kwaliteit en diepgang moet je in Nederland bij de Publieke Omroep zijn…..
   En……
   ….Dat journalistiek vakmanschap en links vaak samengaan is een bekend gegeven.

   Woehahahahaha……kom niet meer bij!
   Die landverrader is echt funny.(Hij weet het helaas zelf niet!).

   1. Pit

    @Original: Ja die Wim… hihihi, ik durf te wedden dat hij een eikeltjespyama heeft, maar hem ook draagt.

    #eikeltjespyama

 5. Marius Feenstra

  Je komt met Twan Huys van de regen in de drup.

 6. rosmalen53

  Gelukkig linkse irritante bal.
  Klagen en mopperen over onze zwarte piet samen met zijn vriendin Sylvana maar aan de andere kant wel alle vruchten plukken uit Nederland door een flinke slodder geld te vangen iedere maand met een beetje slap zeveren aan een tafeltje met een hapje en een drankjeen mensen te kakken zetten.ik snap werkelijk niet dat autochtone Nederlanders daar naar kijken
  Vuile profiteurs

 7. Two Ravens Black Kettle

  De strak gestroomlijnde policor robot Tan wordt ingeruild voor de strak gestroomlijnde politor robot Twan Huys.
  Doofpot-Lood om oud Wegkijk-ijzer.

  Ben echter zondermeer verheugd dat iig. 1 diversity politics-zeloot van de zieltogende (en prehistorische) buis is verdwenen.
  Ik vrees echter dat de cultuur-marxistische Drie Aapjes-dogmaticus Twan Huys gewoon vervangen zal worden door een andere cultuur-marxist die niets ziet, niets hoort en zijn onwelriekende luidruchtige snavel alleen opentrekt tegen dissidenten die een millimeter durven af te wijken van de 1984-NPOhandleiding.
  TV van en voor ons soort inteeltmensen betaald door diegenen waarop ze met diepe minachting neerkijken.

  1. corfo

   @TRBK.
   Goed verwoord.
   Ik was helemaal wakker ná het lezen van uw stuk.

  2. Pit

   @TRBK: Voor mij hetzelfde recept.

   +++++

  3. swetsnek

   Twan gaat de kijkcijfers niet redden programma dood heel simpel

 8. DolleDries

  Ik heb door mijn werk veel aanwezig moet zijn bij mensen die werden ontslagen. Ik heb geen ene kerel zien janken. Het janken van deze verwende vent is misselijk.

 9. Pit

  Ik heb af en toe wel eens korte scenes gezien van het programma, vond het wel aardig.

 10. George van de linden

  1080 uitzendingen maal “hoeveel €” = waarschijnlijk miljonair!
  Wat zeurt die bruine glimworm nou!

 11. corfo

  Ik keek bijna nooit naar Tan, maar naar Huys zal ik helemaal nóóit kijken.
  Arrogante schreeuwer, die niet eens het fatsoen heeft om anderen te laten uitpraten.

  1. loes530

   Dat loopt ook niet

 12. Ben Zine

  Tan zal worden vervangen door Twin Huys, een rooie NPO-rakker die ervoor kiest om zijn zakken te gaan vullen en voor het grote geld gaat. Grappig om te zien dat linkse mensen altijd zo opportunistisch blijken te zijn als ze kunnen graaien. Je zag dat indertijd ook bij Jack Spijkerman, zo’n knetterlinkse VARA-coryfee, die plotseling besloot om naar Talpa te verhuizen van John de Mol. Ook bij linkse deugmensen gaat het gewoon om de poen, denk ook aan Matthijs van Nieuwkerk. Hypocriete salonsocialisten, allemaal hetzelfde soort. Links lullen, rechts zakken vullen.

  1. Ben Zine

   Twin moet zijn Twan.

 13. henk vintage

  Twan Huys zal de kijkcijfers doen dalen i.p.v. stijgen.
  Slechte keus van RTL

 14. Heinz

  Bij Studio Sport was hij op zijn plek.

  1. swetsnek

   welnee

 15. Florissa

  Beide over de datum,neem liever Jan Roos, die heeft het over niks nieuws ,maar wel wat er werkelijk aan de hand is .zou een verademing zijn voor RTL ,maar die doet net als de NPO liever vissen in een linkse vijver ,met een kliekje als Mulder , Peter brrr, en nog meer van dat soort kwijlen die denken overal iets vanaf te weten .

  1. Ernst Quispel

   Goh, waarom hebben ze niet aan Jan Roos gedacht?

   🙂

  2. buitenbeentje

   Hoewel ik Jan Roos als persoon niet echt mag zou hij wel veel meer kijkers trekken. Het zou eindelijk iemand zijn die de boel opschudt en ook mensen aan het woord zou laten die een ander geluid laten horen als politiek correcte incest, geknuffel en links gewauwel. De kranten zouden er vol mee staan, de extreem linkse haat zou overkoken, fascisten voor de deur, Klaver in mineur, Sylvana vol gezeur en anders Anne-Fleur.

   Ik ben alleen bang dat Roos een omgekeerde Van Nieuwkerk zou worden.

 16. swetsnek

  twan kan straks het programma op slot doen en het licht uit klaar punt
  \

 17. H.Vaes

  Wie is Twan Huys???????????

 18. Tom, Enschede.

  Ik ben blij dat het ventje eindelijk is opgedonderd. Ik heb al eerder gezegd dat het programma concept mooi is maar de presentator drie keer niks. Kan je lang en kort over praten Umberto Tan is geen goede presentator journalist aka Pauw of Twan Huys hoewel ik ook niet direct van de laatste blij wordt. Er wordt niet doorgevraagd en geen vuur aan de schenen gelegd kortom een saai onderonsje iets dat je verwacht bij een burenpraatje. Ik zal er zeker geen traan om laten en dan blijkt het ventje ook nog verbeelding te hebben en hij had beter bij NOS sport kunnen blijven.

 19. Gerlos

  De houdbaarheidsdatum van Humbero was verlopen, nieuwe presentator nieuwe kansen. De tijd zal het leren.

  1. Florissa

   Nieuwe presentator ?? Linkser als deze kan je niet vinden, ouwe meuk,die elke avond een paar betweters 2500 euro betalen om vooral niet de waarheid te vertellen of de juiste vragen stellen ,maar daar zitten om d’r meningen op te dringen .

 20. Frits Jansen

  Het is verkeerd om te zeggen dat Tan door Huys wordt *opgevolgd*. Deze heren zijn zo verschillend dat het gewoon een heel ander programma wordt. Als ik Tan was zou ik mij getroost voelen door het feit dat ze niet een ander soort “Tan” zoeken (Tan en Van Nieuwkerk zijn bijv. wel vergelijkbaar, in die zin dat ze een gezellig programma maken met diverse onderwerpen, van politiek tot amusement). Huys gaat de harde journalist uithangen. Dat pas niet bij het tijdstip op de late avond.

  Ik hoop dat RTL ook de bezem door de redactie haalt, want die heeft veel invloed. Als de fantasie tekort schiet en ze alleen maar suffe items brengen kan de beste presentator er niets meer van maken.

  1. Ernst Quispel

   Inderdaad, ik denk dat Huys voor een harde ‘Amerikaanse’ formule gaat kiezen, een totaal andere in insteek dan de gezellige Humberto. Of die formule gaat werken is de vraag als het het huidige RTL-publiek betreft, hij zal daarvoor de kijker naar serieuze journalistiek, die nu alleen bij de Publieke Omroep wordt bediend, moeten strikken

 21. Vit

  Kijkt er überhaupt nog iemand TV?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.