Hoppa! VU gooit krakershonk De Verrekijker per direct dicht na links onderonsje met veroordeelde terrorist

Opgeruimd staat netjes, zullen we maar zeggen.

Pech gehad, krakertjes op de Vrije Universiteit te Amsterdam. Het universiteitsbestuur heeft daar namelijk besloten om de Verrekijker, een soort links honk dat jaren gevestigd zat in een gekraakte ruimte op de campus, dicht te gooien. En dat is opmerkelijk: zoals we allemaal weten is de VU een links bolwerk waar kraken doorgaans meer dan gedoogd wordt. Sterker nog: het is daar zo ongeveer uitgevonden.

De Verrekijker moet het dus wel héél erg bont hebben gemaakt als de universiteit zich gedwongen voelde tot dit besluit. En dat hebben ze dan ook, waarmee ik natuurlijk verwijs naar het bezoek aan het honk dinsdagavond van Rasmea Odeh. Deze dame blies in 1969 twee Israëli’s op bij een aanslag op een supermarkt in Jeruzalem. Ze werd tot levenslang veroordeeld, maar kwam uiteindelijk tóch vrij bij een gevangenenruil. Technisch gezien mag mevrouw dus weer gaan en staan waar ze wil, maar echt moreel verantwoord kun je haar vrijheid niet noemen, natuurlijk.

En dat geldt al helemaal voor het uitnodigen van deze terroristische dame voor een inspirerende speech op een Nederlandse universiteit, die De Verrekijker zelf een “heldin” noemde. Hoe walgelijk kun je het verzinnen, moet je je bij zo’n uitspraak afvragen.

Óók walgelijk is de uiteindelijke redenering die de VU gebruikte voor het sluiten van deze terreurtoko. “Wij geven geen podium aan veroordeelde terroristen op onze campus” zou voldoende moeten zijn geweest, maar helaas durfden ze dat daar nog niet aan. Nee, in plaats daarvan gaat het enkel om het feit dat De Verrekijker de bijeenkomst niet even netjes had doorgegeven:

“Het mag duidelijk zijn dat deze mevrouw niet een al te beste reputatie heeft, om het maar netjes te verwoorden”, zegt woordvoerder Wessel Agterhof van de Vrije Universiteit in het NOS Radio 1 Journaal. De uitnodiging van De Verrekijker was niet de aanleiding om de zaal te sluiten. “Het belangrijkste is: wij waren er niet van op de hoogte. Het was een geheime bijeenkomst en dat nemen we De Verrekijker zeer kwalijk.”

Nou, prima: de volgende keer dat je als linkse club bij de VU een jodenslachter uitnodigt, moet je niet vergeten dat even te melden bij de universiteitsleiding. Anders zwaait er wat, hoor.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

7 reacties

 1. Ni28

  De ruimte gaat dicht maar die akelige criminele vrouw gaat weer op de volgende plek door met het haat zaaien. Deze vrouw mag het dus wel en een ander wordt gelijk vervolgd. Hetzelfde zoals de bevooroordeelde O.M. mevrouw Ollongren vrij pleit terwijl in Duitsland voor zelfde vergrijp wel opgetreden wordt. Nederland is een paradijs voor slechte maar politiek correcte mensen.

  1. corfo

   @Ni28.
   Maak je niet ál te druk om zo’n stelletje idioten, ze zijn het niet waard, bovendien weten de meesten niet eens waarover het gaat. Maar de eindafrekening komt : is onontkoombaar voor dat soort landverraders.

 2. Two Ravens Black Kettle

  Misschien kunnen de Jodenhatende terroristen aanhangersFrau Kaag vragen voor een babbeltje in dat fascistisch UvA hol ?

  De UvA liet een islamistische moordenares, een terrorist die twee jonge mensen afmaakte babbelen.
  Had ik de macht dan zou de subsidiekraan volledig dicht gaan.
  Sowieso is de UvA geen universiteit maar een Safe Space voor Haat en Apartheid.
  Geen universiteit zet zo hard in op de radicale haat doctrine van Diversity Politics die de VS en Europa van binnenuit aan het opvreten is dan deze club gelijkdenkende ideologisch gestuurde Moderne Soviet-robotten.

 3. Rechtsaf

  Zo is dat, het is natuurlijk provocatie van de bovenste plank..

 4. Babaji538

  Haastwerk is broddelwerk.
  Ik denk op de lange termijn.
  Petra Hermans

 5. Gerlos

  Het krakershok gaat dicht maar die linkse activisten zijn daar nog niet vertrokken en willen ook niet weg, dus dat wordt weer duurzame rechtzaken en ze leven op de uitkeringen van onze staatsruif.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.