Kongolees-Italiaanse Europarlementariër Cécile Kyenge eist actie tegen PVV’er Marcel de Graaff: hij zou een haatzaaier zijn

“Zijn speech was duidelijk gebaseerd op islamofobische retorica.”

De in Kongo geboren genaturaliseerde Italaanse Europarlementariër Cécile Kyenge wil dat het Europees Parlement actie neemt tegen haar collega van de PVV, Marcel de Graaff. Volgens mevrouw de ‘democrate’ (ja echt, ze zit voor de ‘democraten’ in het parlement) is hij namelijk schuldig aan het verspreiden van “islamofobie” en “het verspreiden van haat” jegens moslims.

Kyenge is boos op De Graaff omdat die gisterochtend in een debat stelde dat de massa-immigratie van moslims Europa terugwerpt naar de middeleeuwen. Daarnaast beweerde hij dat het woord islam zelf ‘de definitie is van ongelijkheid tussen man en vrouw, polygamie, kindhuwelijken, slavernij en eremoorden.’

Cécile Kashetu Kyenge wil dat Marcel de Graaff bestraft wordt door het Europees Parlement. Bron: EU2017EE Estonian Presidency / Flickr.
Cécile Kashetu Kyenge wil dat Marcel de Graaff bestraft wordt door het Europees Parlement. Bron: EU2017EE Estonian Presidency / Flickr.

Natuurlijk ging De Graaff veel te ver. De man probeert duidelijk Geert Wilders na te bootsen en doet er zelfs een schepje bovenop. Heel nuttig is dat niet, maar goed, we hebben de vrijheid van meningsuiting. Als meneer achterlijke uitspraken wil doen staat hem dat vrij.

Zou je denken. Mevrouw Kyenge denkt daar namelijk heel anders over. “Zijn speech was duidelijk gebaseerd op islamofobische retorica,” zegt zij. Dat klopt, niemand die het daarmee oneens kan zijn. Dat is vervelend en het is zéker reden om hem te bekritiseren. Helaas ging Kyenge daarna zélf de fout in:

“Dat is onaanvaardbaar gedrag voor een lid van het Europese Parlement. Racisme en vreemdelingenhaat zijn directe inbreuken op de principes van vrijheid, democratie, respect voor mensenrechten en de rechtsstaat. We moeten allemaal onverdraagzaamheid bestrijden en rekenen erop dat u tot actie overgaat.”

Die “u” waar ze het over heeft is de voorzitter van het parlement, de Portugees Tajani. Wat haar betreft moet die De Graaff schorsen of een forse boete geven. Ze stuurde haar oproep aan het adres van de voorzitter naar bijna al haar collega’s in het Europees Parlement. In no time steunden 40 andere europarlementariërs haar eis.

En dat zegt eigenlijk alles over het democratische gehalte van het Europees Parlement. Ze zijn daar heel erg voor de vrijheid van meningsuiting als je maar dingen zegt waar de politiekcorrecte bovenklasse het mee eens is. Zeg je iets waar zij aanstoot aan nemen, dan komt die vrijheid per direct te vervallen en mag je God op je blote knieën danken als je geen boete van duizenden euro’s aan je broek krijgt. Maar ondertussen heeft datzelfde Europees Parlement dus wel kritiek op Viktor Orban, Vladimir Poetin en Xi Jinping.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

29 reacties

 1. denk eens na

  Terug sturen naar donker afrika die negerin

  1. Tinneke

   Als ik mijn ogen goed de kost geef,en ik zak een beetje naar beneden…..zie ik vlg mij een neger

   1. denk eens na

    Ja je hebt gelijk, maar ze lijken ook zo op elkaar.

 2. DolleDries

  Ik weet niet wat Michael onder achtelijek verstaat natuurlijk.. Maar lees koran maar voor daar dan is misschien duidelijker ook voor Michael wat achtelijek is.

  Verder

  https://www.stopdebankiers.com/kunnen-we-de-peilingen-in-nederland-vertrouwen/

 3. Ni28

  Hypocrisie is het sleutelwoord voor de huidige establishment. De vrijheid van meningsuiting is een soort eenrichtingsverkeer geworden. Democratie is een lege begrip in het Europese Parlement want vrijheid van de meningsuiting is de pilaar van de democratie. En feiten zijn eenmaal feiten. De islam is het tegendeel van democratie en de massamigratie brengt de beschaafde wereld zeker niet vooruit. Zie het moslimgemeenschap in Europa en wees niet blind want dat is een stap in de verkeerde richting. Dat kost lange tijd om deze mensen op moderne denk niveau te brengen als zij het al zouden willen maar de wil ontbreekt ook nog. Zij willen hun oude leven maar door ons bekostigd. Dat schiet dan niet echt op.

 4. DolleDries

  eni Safak, de nationalistisch-islamistische Turkse krant die al jaren functioneert als een officiële spreekbuis van dictator Recep Tayyip Erdogan, heeft een kaart gepubliceerd waarop een massale moslim aanval op Israël wordt aangekondigd, compleet met het aantal soldaten (5,2 miljoen) dat het Israëlische leger (160.000) zou moeten gaan overlopen. Erdogan maakte tijdens een recente toespraak voor zijn islamistische AKP partij met zijn hand de groet van ultranationalistische groepen zoals de fascistische Grijze Wolven, en citeerde daarbij de Turkse versie van ‘Ein Reich, Ein Volk, Ein Führer’. Toch weigert men in Europa nog steeds de openen te openen voor het almaar duidelijker wordende feit dat de jaren ’30 zijn teruggekeerd, en een nieuwe dictator –nota bene een belangrijke partner van de EU- zijn imperialistische oorlogen voor de islam open en bloot aankondigt.

  De Grijze Wolven (Bozkurtlar) zijn een ook in Europa actief zijnde ultranationalistische organisatie die nauwe banden heeft met de Nationalistische Beweging Partij (MHP), waar Erdogan met het oog op de verkiezingen in 2019 een alliantie mee heeft gevormd. De karakteristieke groet van de Grijze Wolven en MHP supporters is het symbool van een wolvenkop. Volgens sommige mythen stammen de Turken van wolven af. Het is tevens het symbool van Satan dat traditioneel tijdens veel heavy metal concerten wordt gemaakt.
  Turkse versie van Ein Volk, Ein Reich, Ein Führer
  Naast Erdogan maakt een andere topofficial –mogelijk een minister- met zijn hand het Rabia teken, wat het verzet van de Moslim Broederschap tegen met name de Egyptische regering van president El Sisi symboliseert. In Turkse kranten speculeren officials al enige jaren op een toekomstige militaire aanval op Egypte.
  Toen Erdogan zich liet toejuichen door de menigte, en deze begon te roepen om hen in te zetten bij de Turkse invasie van de Noord Syrische stad Afrin, antwoordde hij: ‘Als de tijd is gekomen om bevel te geven tot de mobilisatie, zal ik als eerste gaan, en dan jullie allemaal, want wij geloven in het martelaarschap. Zij kennen de Turken niet, zij kennen het Turkse volk niet, zij kennen de Turkse gewapende strijdkrachten niet.’ (1)
  Ook citeerde hij zijn favoriete gedicht ‘Eén hart, één vlag, één natie, één thuisland,’ de Turkse variant van ‘Ein Reich, Ein Volk, Ein Führer’.
  Kaart toont geplande vernietigingsaanval op Joodse staat

  Yeni Safak toonde op een kaart het uiteindelijke doel van Erdogan: één groot ‘groen’ moslimrijk dat zich uitstrekt van de kust van West Afrika tot aan China, ongetwijfeld het herstelde (en uitgebreide) Turks-Ottomaanse, zoals hij en tal van AKP officials en ministers al zo vaak hebben aangekondigd, met daarop tal van soldaten, tanks, vliegtuigen en schepen, die de lopen van hun geweren en kanonnen allemaal op de in het rood gekleurde piepkleine Joodse staat hebben gericht. Rechts onder wordt het aantal soldaten genoemd: 5,2 miljoen van de moslimcoalitie, en 160.000 van Israël. Daarboven wordt het defensiebudget van Israël genoemd, $ 15,6 miljard, en dat van de moslimcoalitie, bijna $ 175 miljard:

  Boven het artikel stond de veelzeggende kop ‘Wat als een leger van islam wordt gevormd tegen Israël?’ De militaire gegevens waren afkomstig van SADAT, een officieel door de Turkse defensie gebruikte onderzoeks- en adviesfirma, die werd opgericht door oud generaal Adnan Tanriverdi, Erdogans topadviseur voor militaire zaken.
  OIC: moslimcoalitie reeds in de maak
  Dat de moslimcoalitie die Israël moet gaan aanvallen reeds in de maak is, bleek onder andere uit de verwijzing van Yeni Safak naar de topconferentie van de Organization of Islamic Cooperation, die eind december 2017 in Istanbul werd gehouden. ‘Binnen dit raamwerk wordt het duidelijke dat de (gezamenlijke) militaire kracht van de lidstaten die van Israël verre overtreft. Bovendien kan deze superioriteit in een mogelijke militaire operatie worden gerealiseerd door het opzetten van gezamenlijke militaire bases voor de grond-, lucht- en marine strijdkrachten.’
  ‘Een van de besluiten die op de OIC top kan worden genomen is de vorming van een Jeruzalem Taak Groep, die waarschijnlijk militaire stappen zal ondernemen. De (moslim) legers van Afrika tot Azië gaan Israël te boven, dus als een islamitische leger wordt geformeerd, zal Israël worden belegerd. In een mogelijke militaire operatie is de eerste stap het inzetten van 250.000 soldaten, het opzetten van gezamenlijke bases, en kunnen 500 tanks en pantservoertuigen, 100 oorlogsvliegtuigen, 500 aanvalshelikopters en 50 oorlogsschepen en onderzeeërs worden ingezet.’
  ‘Turkije hoofdkwartier, Pakistan belangrijk vanwege kernwapens’
  ‘Tijdens de militaire operatie zal Turkije als een belangrijk hoofdkwartier fungeren… Het Turkse leger, dat met groot succes Operation Eufraat Schild (in Syrië) heeft uitgevoerd, is nu het 7e sterkste leger ter wereld, en het 2e sterkste in de NAVO. Turkije heeft ongeveer 4000 tanks en 1000 gevechtsvliegtuigen en andere toestellen. De marine is de laatste jaren fors verbeterd, en heeft 194 schepen tot zijn beschikking.’
  ‘Als het enige land met kernwapens heeft Pakistan een belangrijke status binnen de 57 moslim (OIC) landen. Degenen die nu denken dat zij Jeruzalem bezitten zullen morgen geen enkele boom vinden om zich achter de verschuilen.’ Dit was een rechtstreekse verwijzing naar de Koran, waarin moslims een eindtijdoorlog tegen Israël wordt aangezegd, waarin alle Joden moeten worden uitgeroeid.
  ‘In recente jaren is Turkije met meerdere (OIC) lidstaten gaan samenwerken. De gezamenlijke militaire oefening met onze Iraakse buren… en nieuwe samenwerking met Qatar, Somalië en ander Golf- en Afrikaanse landen. In deze context moet worden onderstreept dat Turkije stappen neemt om het model van het ‘leger van islam’ te realiseren, zoals het vormen van allianties met veel moslimlanden…’
  Bijbelse eindtijdprofetieën gaan in vervulling
  Voor enkele kenners zijn al deze ontwikkelingen naadloos te plaatsen binnen de in vervulling gaande Bijbelse eindtijd profetieën, waarin –met de benamingen van toen- deze moslimcoalitie die Israël zal proberen te vernietigen met naam en toenaam wordt omschreven.
  Helaas wordt er door politiek Europa nog steeds amper aandacht aan besteed aan Erdogans islamistische, imperialistische aspiraties, en zijn voornemen om de Derde Wereldoorlog te ontketenen – want dat is natuurlijk wat er gaat gebeuren als Israël massaal wordt aangevallen. De Joden laten zich deze keer namelijk niet als makke schapen afslachten, en zullen –eveneens volgens genoemde profetieën- keihard terugslaan met hun volledige kernwapenarsenaal:
  ‘Dan zullen zij rechts en links alle natiën in het rond (= rondom Israël) verteren; en Jeruzalem zal blijven voortbestaan op zijn eigen plaats, te Jeruzalem’ (Zach.12:6)… ‘Dan zal dit de plaag zijn, waarmee de Here alle volken zal treffen, die tegen Jeruzalem zijn uitgerukt: Hij zal ieders vlees, terwijl hij nog op zijn voeten staat, doen wegteren, en iedere ogen zullen wegteren in hun kassen…’ (Zach.14:12)
  Het begint er steeds meer op te lijken dat de huidige generaties dit zullen gaan meemaken. Wanneer is natuurlijk nog niet duidelijk, maar Erdogan en zijn AKP noemen zelf al geruime tijd het jaar 2023 waarin het Ottomaanse ‘beest’, na precies 100 jaar ‘dood’ te zijn geweest, moet gaan herleven.

  1. Pindas

   Top stukkie Dries

  2. rafi

   @DolleDries
   Het is goed dat je die profetie-en serieus neemt. De meeste zijn al uitgekomen, maar nog niet allemaal. Deze uit Zacharias behoren tot die laatste categorie. Jeruzalem zal nooit verdwijnen. Wie weet behoort tot die ‘natien van rondom’ ook het wat verderaf gelegen Saoedi Arabie. Dan ligt de vernietiging van Mekka in geval van zo’n infame aanval op Israel door een Joodse kernraket in de lijn der verwachtingen. De moslims moeten goed beseffen dat ze dan dat gevaar levensgroot lopen! In de Bijbel wordt er niks gezegd over een altijd voortbestaan van Mekka.
   En hopelijk vallen de Israeli’s Istanbul (pardon: Constantinopel) met neutronengranaten aan, zodat de Aya Sofia en andere Byzantijnse cultuur daar overeind blijft, zodat het na optrekken van de stofwolken weer een Grieks-orthodoxe kerk kan worden. Dat zal Erdogan, wanneer hij intussen ter helle is gevaren, leren.

 5. Original NL

  Hoezo zijn dit achterlijke uitspraken???
  ….. ” beweerde hij dat het woord islam zelf ‘de definitie is van ongelijkheid tussen man en vrouw, polygamie, kindhuwelijken, slavernij en eremoorden”…
  Zou zeggen: kijk eens om je heen!!!

  1. Original NL

   En dan nog dit:….
   “Zijn speech was duidelijk gebaseerd op islamofobische retorica,” zegt zij. Dat klopt, niemand die het daarmee oneens kan zijn”
   Was ist loss van Galien….lage suikerspiegel???
   Ik ben het er wel degelijk mee oneens!!!

 6. Kees

  Er was geen woord gelogen van hetgeen hij zei.

  1. loes530

   tegenwoordig mag je de waarheid niet meer zeggen

   1. Farn

    Jawel Loes, maar alleen als het links bevalt.

 7. Siemien

  Ja de islamitische indoctrinatie is inmiddels zo ver doorgedrongen dat Nederlanders er openlijk over worden aangesproken..
  Ze moeten in Europa lekker opzouten wat een achterlijk zooitje daar…

  1. tomygun

   Siemien ,
   Links en islam Africa zit er vol mee .
   En ja wim zo pen je het neer hier en niet Afrika .

 8. RobertMarsman

  Het is nooit achterlijk om de waarheid te verkondigen. Het is wel achterlijk om die waarheid te ontkennen. Was een korte maar krachtige en duidelijke speech van De Graaff waar geen woord Chinees aan was en waar niets over gelogen is.

  Dit soort klare taal zullen we van angsthaas Baudet nooit horen. Laat staan van Annabel mosims horen bij ons Nanninga.

 9. H.Vaes

  Zeer goed gedaan Marcel de Graaff.
  We weten onderhand wel dat de islamaanhangers de Pvv verguizen…..maar dat wil nog niet zeggen dat ….de Pvv de mond maar moeten houden om die islamkontekruipers maar hun zin te geven.
  Hoe harder zij zich roeren…tegen…de Pvv….en …tegen…commentaar tegen de islam….des te groter is het gelijk van de Pvv.
  En de Pvv …gelijk…geven is het grootste taboe wat er bestaat.

  1. RobertMarsman

   Ze hoeven de PVV niet gelijk te geven of welke andere soortgelijke anti-islam partij waar dan ook in Europa. Uiteindelijk in nabije toekomst zal de PVV toch wel zijn gelijk halen.
   Alleen dan wel op een manier wat wij met z’n alle niet willen.

   1. robroy

    maar wel gaat gebeuren wees gerust

 10. Bart

  Niets wat hij heeft gezegd heeft is islamofobisch. Mensen die dat denken weten of niets van de islam of zijn aan het liegen. Er is geen andere optie.

  1. loes530

   vanavond een debat in rotterdam kan je live zien doe PVV ook mee

 11. Anna

  Daar gaan we weer, “racisme,vreemdelingenhaat”. De feiten van PVVer durft ze niet te weerleggen. Dan maar weer haar wil en eisen proberen te halen door de veel gebruikte kaart van “racisme” en vreemdelingenhaat” te trekken. We hebben het onderhand wel gehad met die kaarten.

 12. Pindas

  Zelfde bende als in Nederland.Van SPIEGELS hebben ze nog NOOIT gehoord en de ECHOPUT is daar in GOUD uitgevoerd!

 13. tomygun

  Zo ziet dus een chocolade mona toetje er uit
  melk en chocolade worden links draaiend bereid .

 14. robroy

  Winnie kan het weten

 15. Gerlos

  Spuit elf wou iets vertellen voor haar euro’s.

 16. sjun

  NExit en vlot. Meebetalen aan islamisering van Brussel is wel het laatste dat je zou moeten willen naast het financieren van Brusselse spilzucht en waardevermindering van gespaard kapitaal doordat de geldpers in Zuid-Europa aan blijft staan.

 17. Frits Jansen

  Met vrijheid van meningsuiting heeft dit niets te maken. Als politici elkaars uitspraken niet meer mogen kritiseren is het eind van de democratie zoek.
  de PVV-er is natuurlijk recht in de leer, door het Dogma van Wilders te herhalen dat moslims vreselijk zijn en ons terugwerpen op de Middeleeuwen.

  Toen ik laatst met vakantie was in Turkije bezocht ik een (met Duitse hulp opgezet) museum over islamitische wiskunde en astronomie, waar uit de doeken wordt gedaan dat moslims in de tijd van onze middeleeuwen voorop liepen in deze disciplines.
  Wie naar Spanje met vakantie gaat moet eens kijken naar het Alhambra in Granada, met z’n prachtige islamitische architectuur.
  De misselijke truc van de PVV is dat infame beschuldigingen op den duur toch voor terecht worden aangezien als ze maar vaak genoeg herhaald worden. De islamhaat die daaruit voortvloeit leidt er van de weeromstuit toe dat moslims ons gaan haten, en dat brengt de heethoofden onder hen tot terroristische aanslagen.
  het is even doordenken maar het lijkt me duidelijk dat de PVV een belangrijke bron is van terrorisme, indirect maar onmiskenbaar.

 18. Verlazques

  Het enige wat ik ontdek is dat dat ZwartJoekel dus niet in Europa thuis hoort, ze ondersteund duidelijk de Europese cultuur niet. Mijn advies, rot op naar de Congo.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.