Minister Grapperhaus staat achter beslissing om islamcriticus El Rhazoui niet te beveiligen

Vandaag is duidelijk geworden dat ook minister Grapperhaus achter de beslissing staat om ex-Charlie Hebdo journalist en islamcriticus Zineb el Rhazoui niet te beveiligen. Hij had er zich nog niet mee bemoeid, maar nu duidelijk is dat ook hij achter de beslissing staat, is verontwaardiging over de beslissing al helemaal terecht. Het vrije debat wordt gekaapt door dwarszittende groepen en individuen. Juist daarom zou je haar moeten beveiligen.

Grapperhaus vindt dat “we ons niet door allerlei emoties” moeten laten meeslepen. Hij wijst erop dat de Amsterdamse politie “de taak op zich heeft genomen” om het evenement te beveiligen.

De minister van Justitie en Veiligheid had nog niet gereageerd op het besluit van de NCTV. Hij zegt er honderd procent achter te staan en stelt en dat het besluit niet impulsief is genomen. Volgens hem kun je je afvragen of het wel verstandig is om Franse bewapende beveiligers toe te laten tot een Nederlands cultureel centrum.

Er wordt altijd gezegd dat de politie onderbemand is en te weinig kapitaal krijgt om hun taak naar voldoening uit te kunnen voeren. Toch wordt er nu heel makkelijk een streep gezet door het verzoek om beveiliging toe te staan. Deze vrouw heeft de aanslagen op het blad kunnen ontkomen, maar bij dit soort evenementen wordt er niet serieus met de risico’s omgegaan. Een jihadist kan zomaar een cultureel centrum inlopen (De Balie nota bene), maar de dreiging ‘valt wel mee’ Dat is zo paradoxaal, dat ik er nerveus van moet lachen.

Het publieke debat moet gekaderd worden door serieuze regels. Er mogen geen grenzen overgegaan worden en dat moet je ook handhaven. Iemand als Zineb heeft een ‘controversiële status’ binnen het debat rondom de islam. Dat moet het Kabinet kunnen erkennen en daar ook consequenties aan verbinden. Anders moet het Kabinet zich dadelijk nog gaan verontschuldigen voor een aanslag (wel of niet geslaagd) op een persoon die de beveiliging ook nog eens verdiende. De onderbouwing van de keuze staat erg mank in elk geval.

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. DutchDropveter

  Ik zweer dat ik die kop ken van Schindler’s list bewaker of iets dergelijks

  1. swetsnek

   hahahahahaha ja iets of wat heeft ie er wel van weg haha

 2. Babaji538

  Wat vervelend nou, zeg, dat “Sri Lanka” vandaag
  ook meekijkt, via mijn site, richting het wel en wee
  in de Lage Landen.

  Petra Hermans

 3. Farn

  Nee natuurlijk niet. Als ze iedere moslim critici moeten gaan beschermen, houden ze straks nog geen politieman meer over om te flitsen. Dit is gewoon een centen en wegkijk kwestie . Aan de gewone Nederlanders mag je komen behalve van moslims niks dan goeds.

 4. Ni28

  Zeer lakse houding van onze regering. Het leidt uiteindelijk tot moord of zelfcensuur van de aspirant slachtoffer want als er geen bewaking is kijk je meer uit. En deze mevrouw bekritiseert islam en dan vraag je toch zelf om? Moslims zijn in dit land een beschermde soort.

 5. sonar

  Ik had niets anders verwacht met een minister als Grappermaker.

 6. penis aqua di rosa

  Alleen die aanblik al.
  Jammer (lief vadertje zaliger). Uw uitspraak was altijd, waar geen haar zit, zitten hersenen. Laat ik daar nu in de loop van mijn leven steeds meer aan zijn gaan twijfelen. Gelukkig ging u heen met tot het einde een goede haardos (met verstand welteverstaan).
  Wat een verstand van die grapjes om zo te reageren.

 7. Svetlana

  Diep respect voor deze staatsman die de moedige besluit neemt om iemand niet te beschermen die het lef heeft om de islam aan te vallen. Mensen blijven maar met hun poten van de religie der waarheid af

  1. Duke

   de moedige besluit? Je moet nog wat oefenen in de witte taal van de witmensen in Nederland.

  2. Vit

   Svetlana zit aan de Vodka, wel zo rustig.

   1. Mart

    Svetje pas maar op ,zuipende muslam vrouwtjes worden op minstens 500 stokslagen getractreerd…..de waarheid is wreed.

 8. Gerlos

  Gelukkig dat er niets is gebeurd anders waren de rapen gaar, niet te bevatten dat de bewindslieden niets hebben ondernomen betreffende beveiliging Svetlana de islam begint wel degelijk een gevaar voor ONS LAND te worden. Voorbeelden genoeg.

 9. Gerlos

  Godzijdank is er niets gebeurd, anders waren de rapen gaar geweest.

 10. Frits Jansen

  Ik vind het juist een zegen als bewindslieden begrijpen dat je niet uit pure paniek allerlei mensen waterdicht moet beveiligen – op kosten van u en mij als belastingbetaler.

 11. PMG

  Nee, je moet eens kijken hoeveel dat domme klote voetbal aan politie inzet kost. Afschaffen die flauwekul dan kunnen dit soort mensen en de rest van NL gewoon de politie inzet krijgen die ze verdienen. Er hoort een goed getrainde agent op straat te lopen, met een flinke wapenstok, in een respectafdwingend uniform, voorzien van de modernste snufjes, gewoon alleen, net als in de VS.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.