Rusland wil vergiftigde Julia Skripal ontmoeten om het karwei af te… pardon… met haar te praten. Echt hoor!

Rusland wil gaan praten met Julia Skripal, die eerder deze maand samen met haar vader vergiftigd werd in het Engelse Salisbury. Rusland vindt dat ze daar recht op hebben en wijzen op het internationale recht.

Naar alle waarschijnlijkheid is het Rusland geweest die Julia Skripal en haar vader Sergej eerder deze maand heeft vergiftigd in het Britse plaatsje Salisbury. Het sovjetmiddel Novischok werd gebruikt, wat direct op de zenuwen slaat en waardoor vader en dochter nog altijd in kritieke toestand in het ziekenhuis liggen. En nu wil de dader van die aanslag ook nog eens even leuk met Julia Skripal babbelen, die zodanig is opgeknapt dat ze binnenkort weer een gesprek kan voeren. Rusland wil daar graag misbruik van maken:

“Enkele dagen geleden meldde het ziekenhuis dat de twee behandelt, dat de toestand van de 33-jarige Joelia Skripal snel verbetert. Rusland wil daarom graag horen wat de vrouw zelf over de vergiftiging te zeggen heeft. Het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken laat weten dat het eerst gaat polsen hoe Joelia Skripals over het verzoek denkt, voordat het met een antwoord aan Moskou komt.”

En dat antwoord van Boris Johnsons ministerie lijkt me het enige goede antwoord: Rusland heeft zojuist twee mensen – bijna – in koelen bloede vermoord. Ook al lijkt Julia Skripal die moordaanslag te overleven, helemaal de oude zal de 33-jarige vrouw vermoedelijk nooit meer worden. De kans is groot dat ze de rest van haar leven meervoudig gehandicapt zal blijven.

Dat Rusland dat verzoek doet met een beroep op het internationale recht, is helemaal bespottelijk. Dit is het land dat de vervolging van de daders achter de MH17-aanslag keer op keer blijft traineren. Een internationaal tribunaal om deze criminelen op te sporen en te berechten werd door Rusland vrolijk weggestemd in de VN Veiligheidsraad. En dit land meent nu het Verenigd Koninkrijk de les te kunnen lezen over recht? Ga toch trojka rijden, joh.

Als ik Julia Skripal was, zou ik de rest van m’n leven zo ver mogelijk vandaan blijven bij Rusland, Russische diplomaten en alles wat met dit moordlustige land te maken heeft. Of in ieder geval in de aankomende tijd. Want laten we wel wezen: wie wil er nu weer een bezoekje van haar net-niet-moordenaar aan haar ziekenhuisbed? Precies, niemand toch?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

32 reacties

 1. DolleDries

  Tim ga je mond spoelen.

  1. hans-e-pans

   Volgens goed Nederlands gebruik ben je pas veroordeeld/schuldig als bewezen is dat de dader het ook echt gedaan heeft. Aangezien het nog niet kijhard bewezen is dat Rusland het gedaan heeft, past er wel enige terughoudendheid.

 2. Duke

  Kun je de bewijzen met ons delen want je lijkt erg zeker van je zaak? Of moet je dit zeggen van of voor de sponsors van de site?

 3. Ni28

  Die arme Julia zal nergens meer veilig zijn en ik betwijfel dat zij de Russen ooit nog zou willen spreken.

  1. Ali Yas

   In Rusland is ze veiliger dan in Engeland.

   1. Ernst Quispel

    Ook Ali Yas springt voor Putin in de bres.

    Zeg me wie uw vrienden zijn.

 4. RobertMarsman

  Voor het simpele gemak wordt hier gewoon maar gesuggereerd dat Rusland achter die vergiftiging zit. Tot op heden is daar geen enkel bewijs voor. Wat volgens de auteur blijkbaar ook helemaal niet nodig is want nergens in dit artikel wordt nog niet eens de moeite genomen om met enig bewijs of wat dan ook te komen. Rusland heeft het gedaan. Einde discussie.

 5. Guus Geluk

  Gelukkig wordt deze vrouw goed beschermd.

 6. Dubbele Komma

  De staatspropaganda werkt goed zie ik aan dit verhaal. Bewijs is nergens meer voor nodig.

  Waarom zou Rusland expres een burgervliegtuig wat daar niet hoort te vliegen uit de lucht schieten? Wat worden zij daar beter van?

  Waarom zou Rusland op zo’n opzichtige manier een ex spion vermoorden met Russisch gifgas? Wat worden zij daar beter van?

  Heeft iemand ooit een Rus gezien die mensen op een kerstmarkt doodrijd met vrachtwagens? Hoeveel Russen hebben zich opgeblazen met spijkerbommen op een kinderconcert? Hoeveel Russen hebben er wel niet 85 mensen afgeknald in de bataclan? Waren het de Russen die cartoonisten van Charlie hebdo afslachten? Theo van Gogh werd nog afgeslacht door een Rus.

  Schei toch uit. De ware vijand is de islam. Voor de Russen ben ik niet bang. Nooit geweest ook.

  Russen zouden meer wakker moeten liggen van vijandig europa wat ze al 2 keer aangevallen heeft. Ik noem maar een Napoleon en Hitler. En nu staan de westerse raketten weer langs hun grens.

  Slap gelul dit verhaal Tim. Er is nergens bewijs voor en de Russen worden hier niet beter van. Welk belang hebben ze hierbij?

  Is er nou werkelijk niemand meer die zelfstandig kan nadenken? Waar is de logica?

  1. Ernst Quispel

   Ik zie dat de Vijfde Colonne van Putin als op commando voor hem in de bres springt.

   1. HW

    Hw Kwispel, heb je je holmaat Putin afgedankt.

   2. sonar

    Kwippie wederom een reactie gelijk aan een natte scheet.

   3. Dubbele Komma

    De echte beschermer van de moorddadige islam springt ook weer voor onbewezen waarheden in de bres.

    Want islam is vrede. Nog zo’n onbewezen term.

    Pleur op quispel dopper. Ga in het trapgat hangen. 1000en slachtoffers van islam haten jouw soort. Wereldwijd miljoenen slachtoffers van islam haten je. Ga dood.

    1. Hermann

     @,, Dit lijkt mij een beetje bizarre paaswens..

 7. Uiterst Links

  Een gesprek kan geen kwaad maar ik twijfel wel of het veel op zal helderen. Feit is dat er geen bewijs is dat Rusland achter de aanslag zit en Julia zal daar weinig aan toe kunnen voegen

  1. DolleDries

   Eerst zat het gas in de bagage die ze mee had genomen uit Rusland en nu zat het weer op de voordeur.

 8. Paaldanseres

  Komaan Timmetje…. toch wel een beetje kort door de bocht… echt waar?
  Give us some proof, or it just didn’t happen….

 9. nogmaals

  Engelbart doet voor de zoveelste keer aan valse oorloghitserij. Als hij en zijn EU-vriendjes straks onverhoopt hun zin krijgen, mogen ze zich meteen aanmelden als frontsoldaat. Maar waarschijnlijk zijn ze daarvoor te laf !!

 10. Guus Geluk

  In Oost-Europa voelen de vrienden van populistisch rechts een dreiging van de Russische elites.

  http://www.thehindu.com/news/international/poland-to-expel-four-russian-diplomats-after-uk-nerve-agent-attack/article23356611.ece

 11. Ben Zine

  Nog meer anti-Rusland oorlogshitserij. Lekker met z’n allen Poetin bashen ! Wat laten een hoop mensen zich toch als onnozele schapen door de MSM manipuleren en voorliegen. Propaganda werkt kennelijk nog steeds uitstekend.

 12. DolleDries

  Ruim twee weken na de vermeende zenuwgas aanval op de naar Groot Brittannië uitgeweken dubbelspion Sergei Skripal en zijn dochter Yulia in het Britse plaatsje Salibury , ontbreken tot op dit moment nog steeds de bewijzen dat Rusland de schuldige zou zijn .
  Twee weken nadat de Russische dubbelagent Sergei Skripal en zijn dochter Yulia in Salisbury vergiftigd waren door een militair zenuwgas blijven fundamentele vragen over de aanval onbeantwoord.
  Wie voerde de aanval op de Skripals uit
  Binnen drie dagen na de aanval op 4 maart, zei het laboratorium van Porton Down van het Ministerie van Defensie dat een zenuwgas was gebruikt. Op 12 maart noemde premier Theresa May de naam van het gif, Novichok. Het gif werd eind jaren zeventig en in de jaren tachtig in de voormalige Sovjet-Unie ontwikkeld, maar ofschoon onderzoekers zeggen dat het “zeer waarschijnlijk” is dat het gif uit Rusland afkomstig was, is er niets onthuld over hoe het gif werd toegediend en wie het had kunnen doen.
  Een team van 250 antiterrorismemedewerkers heeft tot nu toe 762 bewijsstukken teruggevonden, met 400 getuigen gesproken en 4 000 uur CCTV-beelden doorgekeken. . Er zijn clips vrijgegeven van de auto van Skripal terwijl hij door Salisbury rijdt, maar er zijn geen foto’s van mogelijk gezochte personen. Een woordvoerder van de Metropolitan Police zei dat er geen nadere informatie kan worden gegeven , Ken Macdonald, de Britse openbare aanklager ten tijde van de eerdere vergiftiging van Alexander Litvinenko in 2006, vertelde dat we niet weten wat er aan de hand is. Er kunnen goede redenen voor de politie zijn om hun gegevens geheim te houden, maar in een onderzoek als dit zijn twee weken een lange tijd.
  De Britse politie vraagt nog steeds getuigen die Skripal in zijn donker rode BMW door Salisbury hebben zien rijden zich te melden en zijn vooral geïnteresseerd waarom hij op zondag voorafgaande aan de aanval het dorp verliet en waar hij naar toe ging.
  De Britse geheime dienst MI5 trekt de bewegingen na van de hen bekende Russische spionnen in Groot Brittannië waar het aantal overigens net zo groot is als ten tijde van de “koude oorlog “.
  Opmerkelijk is ook dat in tegenstelling tot de moord op de boven aangehaalde Russische spion Alexander Litvinenko in 2006, waarvan in alle Britse media foto’s van zijn laatste dagen in een ziekenhuisbed verschenen, er geen spoor te bekennen is noch van Skripal en zijn dochter, noch van de slechts licht “aangetaste “Britse politieman Nick Bailey, die als eerste contact had met Skripal en zijn dochter.
  Terwijl stoelen op vluchten naar Moskou voor uitgewezen Russische diplomaten “haast niet zijn aan te slepen “, hebben noch de Britten, noch de Amerikanen enig concreet bewijs geleverd, dat het hier om een door de Russen (in)direct veroorzaakte “aanval “gaat.
  Moet er een reden gevonden worden om de sancties tegen Rusland gezamenlijk door de westerse wereld op te voeren, en zo ja, waarom ?
  Het zou niet de eerste maal zijn, dat er middels drogredenen “aanvallen” worden uitgevoerd, zoals de aanval op Irak of Libië. De politiek is het meest smerige spel dat er wereldwijd gespeeld wordt en alle middelen ook als onschuldige burgers het slachtoffer dreigen te worden zijn toegestaan.
  Bron Geen nieuws

 13. Bloem

  Wanneer Rusland erachter had gezeten viel er niets te praten. Doden kunnen nl niet praten.

 14. DolleDries

  Het is nu duidelijk dat de MH17 niet de schuld van de Russen was. Maar dit kan men nooit erkennen dus nu de volgende zet om de zaak hiervan af te leiden.
  Het is allemaal zo doorzichtig

  1. Bloem

   Het is al heel lang bekend dat Oekraïnse strijders erachter zaten. Dat komt de Brusselse politiek echter niet uit.

  2. en_els

   Het was Oekraïne. Waarom pleegde die piloot na een telefoontje gelijk zelfmoord?
   Waar is die vliegverkeers leidster ten tijde van de ramp gebleven?
   Liegen en bedriegen = elite.
   De onnadenkenden (de dommen) zijn nog steeds positief.
   Helaas, ik kan alleen positief zijn over het negatieve.

 15. h_keur

  In onze democratie geldt nog steeds, dat een verdachte onschuldig is, totdat het tegendeel bewezen is. Dat de Russische leider geen lieverdje is, wil nog niet zeggen dat alles maar klakkeloos voor waarheid moet worden aangenomen. Zeker GB die destijds ook beweerde, dat Irak chemische wapens bezat en produceerde, heeft nooit enig bewijs kunnen overleggen. Het was er ook niet, zoals later bleek.
  Dat er naarstig gezocht moet worden naar de daders is duidelijk, maar een politieke aanpak, zoals nu gebeurt, is erg gevaarlijk.

 16. en_els

  Grotere onzin van meneer Engelbart heb ik nog niet gelezen.
  U heeft absoluut geen eigen mening, de mening van de BBC en NRC cs zijn uw mening.
  Uw grijze kwab dient gereset te worden, daar is haast bij.
  Mevrouw May is één van de weinigen die van de vlag en de stok weten en zij weet ook dat het een false flag was. Oorlog voor het Westen is zeer gewenst. Het zou veel problemen voor de “May’s” oplossen. Dus alle vingers naar Rusland. Het neervaĺlen van de Chinese satelliet op aarde is dus ook een manupilatie van Rusland, net zoals het rotweer op 1e paasdag.
  Domme rukker.

 17. A3aan

  “En nu wil de dader van die aanslag ook nog eens even leuk met Julia Skripal babbelen…”.

  G*dverdomme Tim, jij weet wie de vader en dochter Skripal heeft vergiftigd en dat heb je nog niet doorgegeven aan de juiste autoriteit, schaam je.

 18. Ruud562

  Tim, met excuses, maar dit is jouw zoveelste journalistieke miskleun! Een journalist behoort objectieve verslaglegging te doen en niet wat jij nu weer hier neerzet!
  Wat jij hier hebt gedaan is ranzige AD-, NRC-, NPO-journalistiek, met andere woorden: gemanipuleer en het verkondigen van onwaarheden, al dan niet politiek aangestuurd!

  Want Tim, het vergiftigen van die twee lui door Rusland is nimmer bewezen, is net zoals met de MH17. Het zijn aannames Tim, pure aannames voor eigen politiek gewin!
  Maar dom deugvolk trapt er met volle teugen in, (zo blijkt maar weer uit de recente verkiezingen) maar een beetje bekwame journalist staat daar ver boven en zoekt de échte waarheid of nuanceert!
  Ja Tim, een bekwame journalist laat zich niet leiden door emoties maar nuanceert, is puur objectief in zijn verslaglegging! En dat verwacht ik zéker bij DDS!

 19. fockingworst

  Beste Tim ,

  ik denk dat je beter kinderboekjes kan gaan schrijven.
  Als je dit(hieronder) serieus durft te schrijven zonder enige feiten op de tafel te gooien ,kan je beter kinderen in een sprookje PROBEREN te laten geloven.
  Denk dat dat je zelfs niet gaat lukken.
  Erg beschamend niveau.

  Naar alle waarschijnlijkheid is het Rusland geweest die Julia Skripal en haar vader Sergej eerder deze maand heeft vergiftigd in het Britse plaatsje Salisbury. Het sovjetmiddel Novischok werd gebruikt, wat direct op de zenuwen slaat en waardoor vader en dochter nog altijd in kritieke toestand in het ziekenhuis liggen. En nu wil de dader van die aanslag ook nog eens even leuk met Julia Skripal babbelen, die zodanig is opgeknapt dat ze binnenkort weer een gesprek kan voeren.

 20. fockingworst

  Michael heb je niet een betere als Timmetje?
  Nou ja ..het kan echt niet slechter.
  Wat een flutstuk.
  Dit is echt DDS onwaardig.

 21. Koos sssss

  Wie gaat ons Timmeke uitleggen, dat een verdenking nog geen schuld aantoont?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.