Verrassing! Belgische politie had dader aanslagen Brussel in het vizier maar liet hem gaan

Voor de zoveelste keer moeten we vaststellen dat hoewel een aanslag met vele doden ten gevolge voorkomen had kunnen worden, dat door pure politieke correctheid niet is gebeurd.

Het is deze maand, op de 22ste, alweer twee jaar geleden dat Brussel werd opgeschrikt door bomaanslagen op vliegveld Zaventem en metrostation Maalbeek. Teruggekeerde jihadisten vervulden die dag de wil van de salafistische moordkliek ISIS, en brachten maar liefst 32 onschuldigen om en verwondden er ook nog eens even 340. Het was een zwarte dag voor Brussel, België en Europa in haar geheel: islamistische terroristen hadden het weer eens klaargespeeld om de levens van honderden mensen voor eeuwig te veranderen of te beëindigen. Al snel rees daarom natuurlijk de vraag: had dit voorkomen kunnen worden?

Naar nu blijkt is het antwoord daarop een duidelijk “ja”. Eén van de plofbaarden achter de terreurdaad, Khalid al-Bakraoui, werd namelijk al sinds 2015 in de gaten gehouden door de Belgische politie omdat hij een ongezonde fetish voor machinegeweren zou hebben:

Police began tracking El-Bakraoui in 2015 and were aware of his activities when he called on friends to help him obtain “as many kalashnikov chargers as possible” that summer, according to the Belgian daily.

Ja, dat klinkt mij als een aardig goede reden om tenminste eens even een arrestatieteam richting zijn woning te sturen om te zien wat Khalid daar allemaal uitvrat. En dat deden ze ook:

Authorities searched his home in October 2015, a month before terror attacks in Paris killed 130 people. Police came across evidence of “calls to jihad” and “images of known terrorists” on his laptop at the time (…)

Oftewel: meneer interesseerde zich bijzonder voor de gewapende jihad, vereerde beruchte terreurverspreiders én probeerde een wapenverzameling op te bouwen. Het zal wel aan mij liggen, maar dat klinkt toch echt als iemand die een terreurdaad aan het voorbereiden is, en dus zo snel mogelijk de diepte kerker in verdwijnen moet.

Helaas was onze zuiderburen die mening niét toegedaan. Ze arresteerden hem niet eens, puur en alleen omdat ze bij de huiszoeking geen wapens aantroffen. Dat hij die net zo goed ergens anders had kunnen hebben (en dus ook bleek te hebben) én dat hij overduidelijk de jihad in België wilde uitvechten, was kennelijk niet relevant. Meneer bleef op vrije voeten. Met alle gevolgen van dien. Had men deze islamistische gek destijds dus wél serieus genomen, dan had dat tientallen levens gescheeld. Een misselijkmakende gedachte, zeker aangezien men naar alle waarschijnlijkheid hem enkel niet heeft meegenomen uit angst termen als ‘islamofobie’ richting het hoofd geslingerd te krijgen. Die angst lijkt te regeren, en dat is gevaarlijk. Levensgevaarlijk zelfs, zoals maar weer uit de trieste realiteit blijkt.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

13 reacties

 1. Rechtsaf

  Inderdaad, héél verrassend, nu is het zaak dat men nog meer wetten aan gaat nemen waarbij uw en mijn privacy nog veel meer moet worden beperkt want ja we hebben ze wel in het vizier maar we moeten nog meer data hebben van onschuldige mensen en dit is een uitgelezen excuus om dit te doen..

  1. 75

   Ik heb dit gisteren een gelezen, dit gaat gewoon naar DDR in het kwadraat.
   https://www.privacybarometer.nl/maatregel/64/Grootschalig_internet_afluisteren
   Dit is Nederland niet meer.(beangstegend)

 2. Kodi

  Ich habe es nicht gewusst.
  https://tinyurl.com/yd83rw22

 3. Michel69

  En de Belgische variant(GG Ernst Donky Kong Beuklul etc.) gaat gelijk verkondigen dat hun rubberen rutte de beste man/vrouw ooit is die een land geregeerd heeft…….en we gaan weer verder naar het volgende topic om daar te verkondigen dat de islam een hele schone religie is!

 4. Vit

  Zo’n 50 jaar geleden zeg maar hadden we er nog geen idee van dat Nederland (Europa) zo verkankerd zou worden door politiek correct gelul, van islam hadden de meesten nog nooit gehoord en nu is het vrijwel dagelijks dat er over gepraat of geschreven wordt.

  Europa wordt geteisterd door de politieke ideologie islam, als je er wat van zegt ben je een islamofoob, nou het zij zo want het is terecht. Moorden/aanslagen, verkrachtingen en berovingen zijn aan de orde van de dag.

  Er is zelfs zoveel correctheid dat een schoolleiding het laat bestaan dat kinderen op een schooluitje naar een moskee gaan en daar aan de rituelen moeten meedoen, ook als je daar wat van zegt ben je een islamofoob.

  Hoe heeft het kunnen gebeuren.

   1. Vit

    Dat is duidelijk, maar waarom hebben deze daarvoor de lengte gekregen?

    1. Floris

     Omdat veel mensen op hen hebben gestemd en links vanaf de jaren 70 vrijwel alle sleutelposities bekleedde (de lange mars door de instituties).

     Het sleutelmoment was de demonisering van Janmaat, door de hele kamer maar met de PvdA voorop. Dat had een dermate intimiderend effect dat bijna niemand meer kritiek op de multicul durfde te uiten. Pas met Fortuyn veranderde dat. Maar dan praat je 20 jaar later. Toen was het kalf allang verdronken.

     1. Ernst Quispel

      En nu zijn we weer bijna 20 jaar verder.

      Nog steeds niets veranderd, Floris?

     2. Vit

      Veel mensen hebben het ook ingezien getuige 29 zetels verlies, hopelijk komt er een tijd dat we met het gespuis waaronder ene Wim Kutten kunnen afrekenen, van hem weten we in ieder geval waar zijn huis woont.

     3. Ernst Quispel

      Vit lijkt me een dappere man, dus die Wim Kutten zal wel geen oog meer dicht doen.

      🙂

 5. Holland

  Politiek correct denken is erger dan hersenkanker. Politiek correct denken is de zwaarste ziekte die Europa ooit heeft getroffen en meer slachtoffers en meer schade heeft geeist dan de Zwarte Pest.

  1. Ernst Quispel

   Politiek incorrect denken levert je daarentegen een hoge ouderdom in goede conditie op.

   🙂

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.