Wraaklustige Trump smijt FBI-onderdirecteur er 24 uur voor z’n pensioen uit: ‘Grote dag voor de democratie!’

Zondag zou het pensioen van FBI-onderdirecteur Andrew McCabe in werking treden, maar Trump heeft er op het allerlaatste moment een stokje voor gestoken door de man alsnog te ontslaan. Zelf noemt hij het een “grote dag voor de FBI” en een “grote dag voor de democratie”, maar duidelijk is dat dit een weinig frisse actie is.

Donald Trump lijkt het wederom een beetje te verliezen, zoals te zien is in een tweet die hij enkele uren geleden plaatste op zijn inmiddels wereldberoemde Twitter-account. Terwijl Amerikanen bezig waren met naar bed gaan, smeet de commander-in-chief nog even een hooggeplaatste FBI-directeur op straat. Andrew McGabe zou dit weekend met pensioen gaan, maar dat was de 45e president van de Verenigde Staten niet snel genoeg. Op vrijdagavond moest McCabe nog even op staande voet ontslagen worden, en wel met een donderpreek van Trump.

Vertaald naar het Nederlands zei Trump dit:

“Andrew McCabe ONTSLAGEN, een grote dag voor de hardwerkende mannen en vrouwen van de FBI – Een grote dag voor Democratie. Schijnheilige James Comey was zijn baas en door hem leek McCabe wel een koorknaapje. He wist alles van de leugens en corruptie die hoogtij vieren op de hoogste niveaus van de FBI!”

Wederom zien we hier een Amerikaanse president die mensen die hem ooit iets verkeerd hebben gedaan hem in zijn hoofd maar blijven achtervolgen. James Comey is inmiddels een werkloos burger, maar Trump ziet nog altijd een kwade genius in de al maanden geleden opgestapte voormalige FBI-directeur.

Verder presenteert Trump totaal geen bewijs voor de toch vrij schokkende stelling dat “leugens en corruptie” op het topniveau van de Amerikaanse veiligheidsdienst aan de orde van de dag zouden zijn. Toch een beetje vreemd, nietwaar, voor een club die direct door Trump benoemd wordt?

Kortom: het lijkt er dus op dat paranoia en achtervolgingswaan het laatste gezonde verstand van de president van de Verenigde Staten aan het aanvallen zijn. Laten we dus hopen dat Trump snel zijn conclusies trekt en opstapt, of anders het Amerikaanse Congres hun verantwoordelijkheid pakt. Want één ding is duidelijk: dit gaat zo niet langer. Amerika zet zich met Trump op bijna wekelijkse basis gigantisch voor paal.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

50 reacties

 1. ayreonaut

  Werkelijk Tim, dit komt echt uit jouw toetsenbord. Werkelijk een verschrikkelijk goed onderbouwd journalistiek stuk. Bravo!!

 2. Adriaan

  Deze generatie mag zeggen dat zij de slechtste president aller tijden hebben meegemaakt. Toch heel bijzonder. Trump is een ongeleid projectiel. De man heeft een imperium weten vast te houden, maar een regerings-/wereldleider is hij zeker niet. We zijn nog niet van hem af, maar we gaan nog rare dingen meemaken.

  1. Ritter

   Adriaan

   Trump heeft in 1 jaar tijd meer bereikt dan Obama in 8 jaar. En dit ondanks de enorme tegenwerking door de media die hem dagelijks demoniseert en het (zowel Republikeins en Democratisch) establishment.
   —————

   “De economie bloeit: met een economische groei van meer dan 3%, een banengroei van 2 miljoen en historisch lage werkloosheidscijfers.

   Ook op andere terreinen voert Trump zijn programma uit: beteugeling van (illegale) immigratie, energiebeleid en met voortvarende benoemingen bij de rechterlijke macht. De grote belastinghervormingen werden aanvankelijk ook door veel ‘deskundigen’ uiterst schamper bejegend, maar steeds meer vat de overtuiging post dat het effect op het bedrijfsleven en op het huishoudboekje van de meeste Amerikanen wel eens groter (en positiever) zou kunnen worden dan sceptici verwachtten.
   Veiligheidsstrategie

   De hand van de nieuwe president is ook op buitenlands beleid steeds meer zichtbaar geworden. Critici wijzen op het teloorgaan van de macht van Amerika, maar Trump heeft nu eenmaal een nieuwe veiligheidsstrategie en die voert hij uit: in Syrie, Afghanistan en met een harde opstelling tegen Noord-Korea (die hem de waardering van de Zuid Koreaanse president opleverde).

   Met zijn toespraken in Riyad en Warschau markeerde hij zijn visie voor Oost-Europa en het Midden-Oosten en met de erkenning van Jeruzalem als hoofdstad van Israël voldeed hij aan de opdracht van het Amerikaanse Congres (uit 1995!). Daarmee bracht hij nieuwe dynamiek in de vastgelopen onderhandelingen. Het vasthouden aan de versleten mantra’s, zoals door de Palestijnse autoriteit en de verstarde EU, zal een gepasseerd station blijken te zijn. Trump’s trein rijdt door. De bakens zijn verzet.”

   https://opiniez.com/2018/01/24/een-jaar-trump-media/

   1. tomygun

    FF vlug m,n bier wacht , dit was al lang bekent dat
    deze eikel de zak zou krijgen heeft ontslag genomen
    in de hoop dat zij hem met rust zoude laten , maar ja
    dan ken je Potus niet he is going to drain the swamp
    zo deze eikel hoopte over 2 dagen de buit binnen
    tehebben na 21 jaar werken hij is 50 .
    Nu krijgt hij niets of heel weinig mooi hij sprong
    zowat uit zijn vel , de comments waar maakt hij
    zich druk over gaat hij liever to the jail .

  2. Heinz

   Voor het regime Oldebroek (Veluwe) moet je ook oppassen. ’t Harde is eveneens niet misselijk.

 3. DolleDries

  Kijk Tim dit is er werkelijk aan de aan hand. Trump maak totaal schoon schip

  Met het vrijwel onmiddellijk uitzetten van 23 Russische diplomaten vanwege de ‘chemische’ moordaanslag op de voormalige dubbelspion Sergei Skripal en zijn dochter hebben de globalisten in Washington, Brussel, Berlijn, Londen en Parijs –met de zegen van het Vaticaan- de volgende stap gezet naar de door hen geplande Derde Wereldoorlog tegen Rusland. ‘Ik heb simpelweg geen normale woorden om dit allemaal te beschrijven,’ was de reactie van de verbijsterde Russische minister van BuZa Sergei Lavrov op de waanzin die in het Westen is uitgebroken. En dat ook nog eens vanwege een aanslag die vrijwel zeker een ‘false flag’ operatie is geweest, net als de gifgasaanval in Ghouta in 2013, en vermoedelijk ook het neerschieten van vlucht MH17 boven Oekraïne in 2014, expliciet bedoeld waren om Rusland de schuld te geven.

  Analist Tom Luongo noemt de reactie van de Britse premier Theresa May lachwekkend. ‘Deze vrouw kan tijdens de Brexit gesprekken niet op tegen de afpersartiesten van de EU, maar schreeuwt nu wel moord en brand over een incident waarvan geen enkel bewijs is dat Rusland hier achter zit (en het gebruikte middel Novichok is zeker niet alleen in Rusland te fabriceren, zoals de media beweren). Deze situatie is dan ook rechtstreeks uit het neoconservatieve draaiboek: creëer een vreselijk incident, en dwing een regering tot een confrontatie en een ingrijpend besluit.’
  ‘Dit is een false flag’
  Skripal was een collega van zowel Pablo Miller als Christopher Steele, de voormalige MI6 agenten die betrokken waren bij het samenstellen van het fake Trump/Rusland dossier, waar de Clinton-kliek Democraten voor betaald hadden. ‘Dus wat voor motief kunnen de Russen hebben om -aan de vooravond van de presidentsverkiezingen- Skripal op zo’n slordige wijze uit te schakelen? Dat hebben ze niet.’
  ‘Net zoals de regering Assad in april alles te verliezen had met een chemische aanval op Khan Sheikan, heeft Rusland niets te winnen bij het vermoorden van Skripal en zijn dochter. Maar als hij de ergste vermoedens over het (Trump/Rusland) dossier had kunnen bevestigen, dan wordt het ineens logisch om een paar losse eindjes aan elkaar te knopen. Dit is een false flag. Dat is veel plausibeler dan de kletspraat die Theresa May aan het parlement verkocht. Iedereen met drie hersencellen beseft dit in zijn diepste binnenste.’
  Neocon plan om Rusland te vernietigen gedwarsboomd
  Ook nu geldt dat het antwoord op de vraag wie er het meeste van profiteert de meest waarschijnlijke dader(s) oplevert. En dat zijn ook nu zonder twijfel de ‘neocons’, wier plannen voor de vernietiging van Rusland door hun gewenste president Hillary Clinton werden gedwarsboomd toen niet zij, maar Donald Trump in het Witte Huis belandde.
  Sindsdien zijn ze bijna overal aan de verliezende hand: in Syrië, waar Assad dankzij Rusland en Iran in het zadel kon blijven; in de EU, dat op een enorme politieke crisis afstevent; in het Verre Oosten, waar Trump bereid is om met Kim Jong-un te gaan praten, in plaats van het land plat te gooien. En natuurlijk in Rusland zelf, waar alle pogingen van de CIA voor een regimeverandering zijn mislukt.
  Putin en Trump vs. het globalistische imperium
  Ook in Amerika is Trump aan het winnen. Hij gooit ‘neocon’ getrouwen er één voor één uit, en is nu pas echt zijn eigen team aan het formeren. Hij wist belangrijke doorbraken te forceren op het gebied van immigratie en belastingen, en overleefde glansrijk het (nep)dossier over samenzwering met Rusland, die nooit plaatsvond.
  In Rusland is Putin aan het winnen. De door het Westen gesteunde islamitische terroristen in Syrië zijn zo goed als verslagen; de Nordstream-2 pijpleiding naar Europa gaat door; het anti-Russische fascistische neonazi regime in het Oekraïense Kiev zou wel eens kunnen doodvriezen, en China koopt steeds meer Russische olie en gas, en investeert in de Russische uranium industrie.
  Trump en Putin staan feitelijk gezamenlijk op tegen het Amerikaans-Europese globalistische imperium. De idiote vergiftiging van Skripal werd opzettelijk slordig uitgevoerd, zodat men in Londen alle frustraties (weer) op Moskou kon richten. In Brussel, Berlijn en Parijs huilt men gewillig met de Britten mee, terwijl iedereen die dit niet doet bedreigd wordt met represailles.
  Chemisch bedrog in Syrië
  In een recent bevrijd Syrische dorp werd een ISIS/Al-Qaeda chemische fabriek aangetroffen. Desalniettemin zullen veel Westerse burgers klakkeloos de media propaganda dat Rusland ook achter de volgende chemische aanval zit geloven – tenzij u wel uw gezonde verstand blijft gebruiken, en door heeft waar al deze ‘false flag’ aanvallen, aanslagen en operaties voor bedoeld zijn.
  Assad en de Russen hebben namelijk helemaal geen chemische wapens nodig. Het is juist de VS dat de vele Russische en Syrische pogingen om humanitaire corridors op te zetten heeft geblokkeerd, om net zoals destijds in Aleppo opzettelijk een enorme humanitaire crisis te creëren, en tevens om de jihadisten te beschermen. Vervolgens vraagt Amerika –laatst vergeefs- de VN om een ‘wapenstilstand’, precies in de gebieden waar de islamitische terroristen dreigen te worden verslagen.
  Neocon slang is aan het verliezen
  ‘Ze verliezen in Noord Korea, Syrië, Afghanistan en Oekraïne. De steun in Europa voor integratie (naar een EU-Superstaat) blijft afnemen. De meest waarschijnlijke, rationele conclusie is dat de in een hoek gedreven ‘neocon’ (=Nieuwe Wereld Orde) slang wanhopig uithaalt, in de hoop zoveel mogelijk van ons met hem mee te nemen,’ vervolgt Luongo.
  Dat gebeurt op dit moment met het ‘straffen’ van Russische en met Rusland zaken doende bedrijven, banken en diplomaten. ‘Het echte doel is om de mogelijkheid voor Russen om zaken te doen in Groot Brittannië (en Europa) te blokkeren… Dit is duidelijk een hybride oorlogsaanval op het Russische zakenleven, en weer een volgende stap op het pad naar oorlog met Rusland, want hun vernietiging is het grote doel van de neocons.’
  ‘Ik blijf geloven dat Trump niet aan hun kant staat,’ besluit Luongo. ‘De neocons willen oorlog voor ‘de goede zaak’, en daarom zullen ze hem bij zelfs zijn kleinste overwinning overal en altijd ondermijnen en onder druk zetten.’ (1)
  Kernoorlog dichterbij dan ooit?
  Dat is vermoedelijk de reden dat het Australische News.Com berichtte dat sommige mensen inmiddels geloven dat een kernoorlog nu dichterbij is dan tijdens de Koude Oorlog. De Britse koningin Elizabeth heeft daar al sinds de jaren ’80 een officieuze toespraak –oorspronkelijk bedoeld voor een ‘war games’ simulatie- voor klaarliggen, zo werd in 2013 onthuld. Dat daar nu pas aandacht aan wordt besteed zegt veel over de buitengewoon gevaarlijke situatie waarin de wereld nu verkeert, ook al weigeren de meesten mensen dat onder ogen te zien. (2)
  De grote vraag is of het de arrogante, krankzinnige Westerse globalisten –met de zegen van de huidige leider van het Vaticaan- inderdaad gaat lukken om die Derde Wereld(kern)oorlog tegen Rusland te ontketenen. Hun regimes in Brussel, Berlijn, Parijs en Londen, het neocon-schaduwregime in Washington, en de propagandamachine van de ‘progressieve’ massamedia en Hollywood zijn zo langzamerhand de grootste bedreiging geworden voor het voortbestaan van de mensheid (al zal daar over enkele jaren, als de Turkse dictator Erdogan eenmaal over kernwapens beschikt, een geduchte ‘concurrent’ voor bijkomen).
  Gaat deze kop van de ‘Nieuwe Wereld Orde slang’ mogelijk al binnenkort inderdaad de halve planeet uitroeien, of kunnen ze nog tijdig worden gestopt? Durven er ergens in Europa nog politici met een restje gezond verstand op te staan tegen deze waanzin? Zijn die er eigenlijk nog wel?
  Bron Xnieuws

 4. Ernst Quispel

  De chaos in het Witte Huis is compleet. Trump is een geestelijk gestoorde man en het is levensgevaarlijk dat deze zorgmijder president van het machtigste land van de wereld is.

  1. sonar

   Zelf gestoorde Kwippemans verwijt Trump een geestelijke gestoorde te zijn,iemand die imperium van formaat heeft opgebouwd.
   Dus de pot verwijt de ketel dat hij zwart is.
   Kwippemans is niet meer te helpen zijn hersencellen zijn afgestorven,vandaar zijn abnormale reacties.

   1. DolleDries

    Ja het was best weer een zeer inhoudelijke reactie van Ernst terwijl hij in de spiegel keek.

   2. Adriaan

    @Sonar, even een kleine correctie. Trump heeft geen imperium opgebouwd. Dat was zijn vader Fred. Donald heeft het enkel weten vast te houden, maar echt verder groot gemaakt heeft Donald niet.

  2. netwat

   @ Ernst. Dat obamacare is een gedrocht van je welster. Het is onbetaalbaar voor zo’n groot land als amerika. Het is goed dat Trump die bende wilde afschaffen.

 5. Guus Geluk

  McCabe kon weliswaar niet aanblijven, maar dan is de vraag waarom men niet heeft gewacht totdat McCabe met pensioen zou gaan. Waarom is hij twee dagen eerder ontslagen? Om er zorg voor te dragen dat deze bestuurder zijn pensioen zou verliezen? Dat is inderdaad wraakzuchtig.

  En ja, het twitterbericht, wat een kleinzerigheid, kinderachtigheid, narcisme en gebrek aan zelfreflectie spreekt zijn twitter-account uit.

  1. DolleDries

   Waar staat dat hij zijn pensioen verliest. Als ik vlak voor mijn pensioen ontslagen wordt staat mijn pensioen er nog.
   Misschien wordt hij er nog wel beter van met dit ontslag.

    1. Ritter

     Ernst Quispel

     Indrukwekkende verklaring van Jeff Sessions waarom hij McCabe heeft ontslagen. McCabe heeft verschillende malen vertrouwelijke informatie gelekt.

     http://dailycaller.com/2018/03/16/andrew-mccabe-fired/

  2. Ritter

   Guus Geluk

   Tim zit “nep nieuws” te verspreiden.

   Trump heeft McCabe niet ontslagen. Dat heeft Jeff Sessions gedaan.
   ——————-

   Jeff Sessions Gives Andy McCabe the Boot, May Deny Him FBI Pension
   http://www.breitbart.com/big-government/2018/03/16/jeff-sessions-gives-andy-mccabe-the-boot-may-deny-him-fbi-pension/

   1. Guus Geluk

    “Trump heeft McCabe niet ontslagen. Dat heeft Jeff Sessions gedaan.”

    Ja, maar daar heeft Trump mee te maken gehad, of hij staat er tenminste achter. Of dacht je dat hij er niets van afwist?

    1. Ritter

     Guus Geluk

     Nogmaals, het is Jeff Sessions die McCabe heeft ontslagen omdat hij vertrouwelijke informatie heeft gelekt. En nog om andere dingen.

     http://www.breitbart.com/big-government/2018/03/16/jeff-sessions-gives-andy-mccabe-the-boot-may-deny-him-fbi-pension/

  3. Ni28

   Wij zijn hier gewend dat mensen die het niet goed hebben gedaan vorstelijk beloond worden. Is dat wel goed te praten? Die man kreeg een stempel die hij kennelijk verdiend heeft.

   1. Guus Geluk

    “Wij zijn hier gewend dat mensen die het niet goed hebben gedaan vorstelijk beloond worden.”

    Volgens mij moeten mensen die het niet goed gedaan hebben in Nederland hun biezen pakken.

    Ik denk dat, als Trump in Nederland had gedaan wat hij in zijn thuisland deed, hij allang dertig moties van wantrouwen aan zijn broek had gehad of had moeten aftreden.

    1. DolleDries

     Guus het is Amerika geen Nederland. Dat moet je niet vergelijken Als Prethouse geflikt met de omkoping en belasting onderduiking met een Penthouse in Amerika dan had hij al in het gevang gezeten.

     1. Guus Geluk

      Ni28 is begonnen met het vergelijken, dus ik doe er een schepje bovenop.

      Overigens is er nog geen bewijs van corruptie.

  4. Ni28

   Er is maar een chaos en dat is in Quispel zijn hoofd.

   1. Guus Geluk

    De chaos is er wel degelijk, of is er in elk geval geweest. De oorzaak hiervan ligt voornamelijk in het feit dat het Witte Huis bestond uit kampen met eigen belangen die ongelimiteerde toegang hadden tot Oval Office en op die wijze de eigen agenda probeerden te verwezenlijken. De liberale “Jarvanka” en consorten (waaronder ook Cohen viel), de nationalistische Bannon. En Priebus vertegenwoordigde in het bijzonder het Republikeinse establishment.

    Hoewel Kelly er in is geslaagd enige orde aan te brengen in de chaos, is de machtsstrijd er nog steeds. Vooral het nationalistische kamp lijkt aan de winnende hand.

 6. Ritter

  Tim, ik weet dat je de pest hebt aan Trump maar weet je wel wat zich er heeft afgespeeld bij de FBI? Kennelijk ben je niet goed geïnformeerd.

  Trump heeft deze man niet ontslagen omdat hij “wraakzuchtige” motieven heeft maar omdat Andrew McCabe de FBI een zeer slechte naam heeft bezorgd.

  Overigens is het Jeff Sessions die McCabe heeft ontslagen op aanbeveling van de FBI zelf.
  —————

  Attorney General Jeff Sessions, acting on the recommendation of the FBI’s Office of Professional Responsibility (OPR), fired former FBI Deputy Director Andrew “Andy” McCabe Friday.
  http://www.breitbart.com/big-government/2018/03/16/jeff-sessions-gives-andy-mccabe-the-boot-may-deny-him-fbi-pension/

  1. ayreonaut

   @ Ritter,

   De OPR binnen de FBI heeft deze beslissing genomen a.d.h.v. rapport IG Horowitz.

  2. Ernst Quispel

   Breitbart.

   🙂

 7. Ni28

  Trump is iemand die daad bij woord voegt. Dat is even wennen wij zijn heel wat anders gewend. Of hij persoonlijke pret bij beleefd is mij niet bekend en de meeste mensen ook niet.

 8. Heinz

  Met Trump zit je in een soort van irrationele film zoals Chaplin in ‘the great dictator’ Wie hem niet bevalt, of niet lekker ruikt, vliegt eruit. Een parodie op alles wat met diplomatie te maken heeft. Misschien zitten de Russen erachter…..

  1. Ritter

   Heinz

   U post is typisch een gevolg van het door Tim verspreid nepnieuws.

   De feiten zijn dat niet Trump maar Jeff Sessions (op advies van OPR) McCabe heeft ontslagen.
   ———–

   “Attorney General Jeff Sessions, acting on the recommendation of the FBI’s Office of Professional Responsibility (OPR), fired former FBI Deputy Director Andrew “Andy” McCabe Friday.”

   http://www.breitbart.com/big-government/2018/03/16/jeff-sessions-gives-andy-mccabe-the-boot-may-deny-him-fbi-pension/

   1. sonar

    Ritter ,dat heb je met die bla bla figuren,bij elk onderwerp blaten ze maar het zijn echte schapen zekunnen gewoon niet anders.

 9. Chris Schoneveld

  Tim, je brengt fake news!!

  OPR, het bureau van Professional Responsibility binnen de FBI, heeft Jeff Sessions (de minister van Justitie) aangeraden McCabe op staande voet te ontslaan omdat McCabe naar de media heeft gelekt en ook daarover gelogen heeft tegen de Inspector General en de verschillende onderzoekscommissies. Dit heeft niets met Trump te maken. Natuurlijk is Trump hier wel blij mee. Maar OPR is volledig neutraal/onafhankelijk en is eerder geneigd om de vuile was niet buiten te hangen. In dit geval was het zo overduidelijk dat McCabe corrupt was dat ze het niet wilden stil houden
  https://www.youtube.com/watch?v=T16Iej58TAE

  1. Ernst Quispel

   Dit is laster, Chris. McCasbe heeft zich over dat ‘lekken’ keurig en overtuigend verantwoord in zijn verklaring. Van corruptie is nimmer iets gebleken.
   https://www.huffingtonpost.com/entry/andrew-mccabe-firing-response_us_5aac79dae4b0337adf83e00a

   1. Ritter

    Ernst Quispel

    Ik neem aan dat de OPR een beter inzicht heeft in het gedrag van McCabe dan de extreem linkse Huffingtonpost.

    McCabe heeft verschillende malen gelekt en daarvoor word hij nu ontslagen.

    1. Ernst Quispel

     Ik verwees slechts naar The Huffington Post voor de tekst van de verklaring van McCabe.

    2. Beukman

     @Ritter
     Zoals uit McCabe’s eigen verklaring blijkt, is dat onzin.
     Men moet toch wel heel blind zijn om niet te zien dat McCabe’s ontslag precies past in het patroon waarin Trump zich ontdoet van iedere werknemer die het waagt om hem tegen te spreken.
     In dit geval is het ook nog eens een bijzonder kleinzielige actie (via Sessions). Want waarom had de man niet nog twee dagen mogen aanblijven, zodat hij zijn pensioenaanspraken niet misloopt?

     Het is veelzeggend dat de tijd dat iemand mocht aanblijven voor hij door Trump werd gewipt, inmiddels wordt berekend in de nieuwe eenheid “scaramucci”. Eén scaramucci is 10 dagen.

     Het kringetje rond Trump bestaat inmiddels nog louter uit jaknikkers. Dat is een bijzonder ongezonde situatie. Een leider heeft mensen onder zich nodig die hem durven tegen te spreken. Uit dialectiek komt gezond beleid voort.

     Wie Trump echter tegenspreekt, ligt eruit. Nog nooit in de geschiedenis van de VS heeft een president zoveel ondergeschikten ontslagen als Trump. Dat Trump de mensen die hij ontslaat niet onder ogen durft te zien (hij doet het bij voorkeur per tweet of als ze net op reis zijn) maakt van Donald een deerniswekkende, laffe schertsfiguur.

     Trump is een paranoïde narcist. Degenen die daar destijds voor waarschuwden, krijgen steeds meer gelijk.

     1. Fortiori

      @Beukman, Nu.nl van vandaag 17 maart 2018 zegt hierover onder meer: ”
      VUitslover’
      De Amerikaanse president Donald Trump zei donderdagmiddag (plaatselijke tijd) tegen NBC dat hij al lang van plan was om Comey te ontslaan, omdat het een puinhoop was bij de FBI.

      Trump zei verder dat hij Comey had gevraagd of hij onderwerp van onderzoek was met betrekking tot Russische inmenging bij de verkiezingen. Comey zou toen nee hebben gezegd.

      Hij noemde de ontslagen FBI-directeur een “showboat” (uitslover). Trump ontkende nogmaals stellig dat er contacten waren tussen zijn campagneteam en de Russen.

      De president sprak zichzelf ook weer eens tegen: vorige week zei hij dat hij Comey ontsloeg op aanbeveling van het ministerie van Justitie. Donderdag zei Trump dat hij het besluit helemaal zelf had genomen, zonder aanbeveling.

      Trump is zeer rancuneus, opvliegend en een schertsfiguur. Daarvoor is hij gekozen.

 10. Rosasolis

  Ieder week wordt tenminste Een persoon door Trump uit zijn functie gegooid. Dit uiterst onstabiele leider lijdt waarschijnlijk onder ernstige paranoia. Hij vertrouwd niemand, behalve zijn onbekwame schoon-zoon Jared. En kan met niemand samenwerken. Zoals het nu gaat lijkt het dat als je voor Trump werkt, moet je rekening houden dat je positie alleen tijdelijk zal zijn, hoogst uit 3 maanden. Wanneer gaat de Republican party eindelijk Trump uit zijn functie uitzetten, “impeachment” heet dat.

  1. Ritter

   Rosasolis

   U baseert zich op roddel en achterklap wat verspreid word door de media. U baseert zich niet op feiten.

   De feiten zijn dat niet Trump maar Jeff Sessions (op advies van OPR) McCabe heeft ontslagen.

   Overigens heeft Obama veel medewerkers ontslagen tijdens zijn Presidentschap. Maar daar besteedde de media , die Obama steunde, nooit veel aandacht aan.

   En nogmaals, McCabe is niet door Trump ontslagen maar door Jeff Sessions op advies van een commissie die binnen de FBI werkzaam is.
   ———–

   “Attorney General Jeff Sessions, acting on the recommendation of the FBI’s Office of Professional Responsibility (OPR), fired former FBI Deputy Director Andrew “Andy” McCabe Friday.”

   http://www.breitbart.com/big-government/2018/03/16/jeff-sessions-gives-andy-mccabe-the-boot-may-deny-him-fbi-pension/

   1. Ernst Quispel

    Ritter gebruikt het extreem-rechtse Breitbart als bron en durft te beweren dat anderen zich op roddel en achterklap baseren.

    Hoe schaamteloos kan je zijn?

   2. Beukman

    @Ritter
    Inmiddels werkt 43 procent van Trumps senior staffers elders. Dat is ruim 2 keer zo veel als iedere andere president sinds men het (in 1981) ging bijhouden: het record was van Reagan met 17 procent.
    Obama’s cijfer na een jaar was 9 procent, dat van Bush was 6 procent. Van “veel medewerkers ontslagen” zoals je stelt, klopt geen spaan.

   3. Rosasolis

    @Ritter. Er bestaat een lange lijst van de mensen die Trump heeft ontslagen sinds hij president werd. Enkele dagen heeft een bekende abonnee van DDS dit lijst gepubliceerd van de uitgezette mensen die hoge functies hadden…totdat zij van de
    ene dag naar de ander werden gedumpt door Trump. Ik regeer nooit op roddel berichten! Ik volg alleen officiele nieuws van mijn dagblad Trouw (die steeds meer leden krijgt, en de officiele nieuws berichten op radio 4. Ik laat de roddel berichten van sites zoals Breitbart aan kerels als u. Ik heb echt niet de tijd om al die Amerikaanse roddel sites te volgen.

    1. Ritter

     Rosasolis

     Er bestaat ook een lange lijst van mensen die door Obama zijn ontslagen. Alleen hebben de media hier geen interesse in.

     En nogmaals, McCabe is niet door Trump ontslagen maar door Jeff Sessions op advies van een commissie die binnen de FBI werkzaam is.
     ———–

     “Attorney General Jeff Sessions, acting on the recommendation of the FBI’s Office of Professional Responsibility (OPR), fired former FBI Deputy Director Andrew “Andy” McCabe Friday.”

     http://www.breitbart.com/big-government/2018/03/16/jeff-sessions-gives-andy-mccabe-the-boot-may-deny-him-fbi-pension/

     1. Beukman

      Ritter schrijft:
      “Er bestaat ook een lange lijst van mensen die door Obama zijn ontslagen. Alleen hebben de media hier geen interesse in.”

      Die lijst is niet lang maar kort. Bij Trump ligt inmiddels 43 procent eruit, bij Obama was dat slechts 9 procent.

      En dat de pers er bij Obama wellicht minder interesse in had, zou dat te maken hebben met het feit dat deze niet met de impulsiviteit van een puber zijn eigen medewerkers schoffeerde, maar dat die beschaafd als hij was er met de nodige behoedzaamheid en het nodige respect mee omging?

   4. Fortiori

    @Ritter, wanneer u wat verder door de media zou bladeren komt U wellicht tot een andere conclusie.

    1. Rosasolis

     @Fortioni. Er zijn 1001, of zelfs nog meer Amerikaanse media “informatieve”
     sites in Amerika. En wat nog erger is, sommige steunen elkaar…dus als je
     abonneert op een bepaalde site, dan wordt je gegevens doorgestuurd naar
     nog meer collega sites, en dan voordat je weet krijg je een verzameling van 150 of meer emails dagelijks van die sites…waarvan je heb van hun bestaan nooit eerder gehoord! En dan moet je meerdere uren van je tijd gebruiken om al die stomme sensatie sites voorgoed weg te werken. Helaas, sommigen hebben niet eens “unsubscribe” onder hun rotsooi berichten in heel kleine letters.

   5. ayreonaut

    @ Bekman, Ernst en andere zelfverzekerde mensen.

    Eén vraagje,

    Wat staat er in het rapport van de IG Horowitz?

 11. Nasrani

  En wederom kan ik Trump geen ongelijk geven. Een goede president voor de amerikaanse bevolking.

 12. Bes Tolen

  Bedankt DolleDries.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.