Bizar: Duitsland vindt het prima dat vliegmaatschappij Kuwait Airways een “voor Israëli’s verboden”-beleid voert

Vertegenwoordigers van de Duitse regering steken twee duimen omhoog op voor het feit dat Kuwait Airways weigert om Israëlische passagiers te vervoeren. Het ‘voor joden verboden’-beleid van de Koeweitse luchtvaartmaatschappij is geen onoverkomelijk probleem voor onze oosterburen.

Bij onze oosterburen geen groot gekrakeel over het feit dat de luchtvaartmaatschappij Kuwait Airways, die ook in Duitsland diverse vliegvelden aandoet, gewoon botweg weigert om houders van Israëlische paspoorten aan boort te nemen. Diplomaten en ambtenaren binnen het Ministerie van Vervoer snappen er helemaal niets van dat in sommige kringen wordt nagedacht over sancties voor de vervoerder uit het Midden-Oosten, zo bericht de Jerusalem Post:

“German diplomats have said accusations of antisemitism against Kuwait Airways practice of refusing Israeli passengers are exaggerated, triggering sharp criticism from the Simon Wiesenthal Center and a German lawyer who sued the airline. […]

German “diplomats told Handelsblatt that relations with an important Arab partner country are being jeopardized for an internal domestic campaign.” The diplomats added that it was problematic that Kuwait Airways refuses to serve Israelis.

According to Handelsblatt, unnamed experts in the Transportation Ministry said that if Kuwait Airways is penalized by Scheuer, then “he will have to cancel the [aviation] agreements with other Arab states like Saudi Arabia and Iran.” Saudi Arabia, Iran and other Arab states deny service to Israelis.”

Fijne toko dus, die nieuwe Duitse regering samen met PvdA-zusje SPD. Lekker wegkijken als bedrijven miljoenen verdienen in Duitsland, maar hun macht ook inzetten om joodse reizigers het leven zuur te maken. Een vaak aan Edmund Burke toegeschreven citaat – “All that is necessary for the triumph of evil is that good men do nothing” – lijkt me hier dus zeer van toepassing.

Trouwens, Mark, Sybrand, Alexander en Gert-Jan… hoe zit dat eigenlijk in Nederland? Gaan we hier werk maken van de aanpak van Kuwait Airways en aanverwante antisemitische luchtvaartmaatschappijen, of laten we joodse activisten van het Simon Wiesenthal Center lekker alleen in Duitsland de hete kastanjes uit het vuur halen? Dat laatste is wel zo lekker makkelijk, hè?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

29 reacties

 1. AS210854

  Wat in de tweede oorlog niet gelukt is gaan ze nu stapje voor stapje af maken.

  1. hans-e-pans

   Ons kent ons zullen we maar zeggen.

 2. robroy

  Welke jood wil nu in dat vliegtuig zitten ???

  1. springmaarachterop

   Foute joden, Asscher bijvoorbeeld…..

   1. Ernst Quispel

    Het antisemitisme blijkt hier springlevend.

    1. springmaarachterop

     Inderdaad daar doe jij goed je best voor, vooral als het over palestino’s gaat…..

   2. robroy

    Ja dat is dan wel weer waar lol

 3. Frits Jansen

  Dit zal vast wel weer het halve verhaal zijn. Ik lees dat die maatregel is gericht tegen Israëli. Waarschijnlijk kunnen Amerikaanse en Nederlandse Joden rustig met deze maatschappij vliegen. Als ze dat willen tenminste.
  Het weigeren van Israëli zal ook wel veiliheidsredenen hebben. En dan vermoed ik ook nog dat Israëlische maatschappijen Arabieren weigeren, mogelijk eveneens om veiligheidsredenen.
  In Duitsland ligt antisemitisme heel gevoelig, dus de opstelling van de Duitse overheid geeft te denken. Daar moet meer achter zitten.

  1. Ni28

   De Israëliërs voeren zware controles bij hun vliegtuigmaatschappij maar zij laten wel iedereen toe.

 4. Pedrito

  Een beetje fatsoenlijk land weigert deze luchtvaartmaatschappij landingsrechten te geven!

 5. Svetlana

  Als ik om me heen kijk zie ik op deze forum vooral veel antisemitische reacties en uitspraken.

  1. Ernst Quispel

   Dat is helaas waar.

  2. Holland

   Quispel grossiert in antisemitische gevoelens en pro-pallo emoties.

   1. Pit

    @Holland: Het is toch te imbeciel voor woorden dat Svetlana = Wim een voorzet geeft en dat Ernst = Wim hem in kopt.

    1. Ernst Quispel

     Ja, Pit, dat zou wel een tikkeltje imbeciel zijn.

     Arme paranoïde jongen.

    2. Holland

     Ja, zo gaat dat Pit. Wim Quispel vormt in zijn eentje een heel trollenleger. De man is zwaar ziek in zijn hoofd, dus reken het hem niet teveel aan.

    3. Rechtsaf

     @Pit het is heel voorspelbaar eigenlijk, en het dan ook nog bevestigen door, jawel, te reageren..

    4. Floris

     De provocateur Ernst-Wim heeft als Swetslana geprobeerd felle reacties op te roepen. Dat mislukte.

     Vervolgens viel hij uit z’n rol en dus door de mand.

     Nu ontkent hij het net zo makkelijk. Deze onsmakelijke pathologische leugenaar misbruikt dit blog voor z’n zieke spelletjes.

  3. Ni28

   Ja, mevrouw Quispel, draai het even om, zo doen jullie dat. Je bent echt een lichtje in de duisternis.

 6. Nog1

  Iemand moet Tim uitleggen dat het om Israeliers gaat en niet om joden. Ook islamitische en christelijke Israeliers (ca 10 % van de bevolking) mogen niet mee. Terwijl joden wel meemogen, als ze maar geen Israelisch paspoort hebben.

  Van antisemitisme is dus geen sprake, vandaar dat de rechter hier niets aan kon veranderen.

  1. ayreonaut

   Tot zover de erkenning van een Marokkaans ras.

  2. van Urk

   Dan nog is het een vorm van discriminatie door deze luchtvaartmaatschappij om een volk niet toe te laten. Ik weet me nog te herinneren hoe iedereen, inclusief de Duitse regering, panisch begon te flippen toen Trump een reisverbod instelde voor moslims uit bepaalde Arabische landen.

 7. Ni28

  Met hun eigen Duitse verleden is het toch niet zo moeilijk om Joden te weren. Nu doet het alleen een ander. En de EU heeft trouwens eenmaal voor de islam gekozen en niet voor de democratische Israël.

  1. Ernst Quispel

   De Israel.

   🙂

   1. Stanly2000

    Geweldig commentaar weer! Domme jongen.

    1. Ni28

     Een kei in domheid, die Quispel trol.

     1. Pit

      @Ni28: Een prachtig bewijs van zijn zuigende intenties. Het is ons alom bekend! Wim de zuigtrol kan het niet, hij wil het niet en hij doet het niet.

 8. nogmaals

  Ernst Quispel heeft hier verklaard dat hij tegen een mosliminvasie is en dat hij absoluut geen anti-semiet is.
  Wat is echter het geval als er een DDS-artikel is, waar (goede!) Nederlanders op reageren met kritiek op de islam en/op het bijbehorende anti-zionisme (dat ovrigens meestal onversneden Jodenhaat blijkt te zijn!)?
  Dan trekt Quispel onmiddellijk zonder echte argumenten van leer tegen deze reageerders. Uiteraard zonder enig succes want meestal gaat hij dan taalneuqen, waarbij soms zelf de meest domme fouten maakt.

 9. Frits Jansen

  Ik wil graag goedkoop blijven vliegen met luchtvaartmaatschappijen uit de golfstaten dus laten we geen ruzie met ze maken.
  Verder zou ik wel eens willen weten of Joden überhaupt zin hebben met Arabische maatschappijen te vliegen.
  Ik zie trouwens dat Duitsland nog steeds een trauma heeft van de nazi’s dus als er één land zo veel mogelijk doet tegen Jodendiscriminatie doet is dat Duitsland wel.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.