Dat was het dan weer: Max Verstappen alweer uitgevallen, team vroeg hem 'de wagen aan de kant te zetten'

Geen categorieapr 08 2018, 18:00
Eerst een lekke band na een soort van botsinkje met Lewis Hamilton. En daarna was het game over.
Nou, dat was het dan. Max Verstappens avontuur in Bahrein is wel heel snel tot een einde gekomen. Hij hoopte van tevoren nog dat hij vanaf plek 15 kon opstomen naar een podiumplek, maar helaas. Hij haalde de finish niet eens. Na problemen met de bolide van Daniel Ricciardo -- die 'gewoon uitviel' -- verzocht Aston Martin Red Bull Racing Max om er een einde aan te maken voor deze race.
https://twitter.com/ErikvHarenF1/status/983002880050434048
Voor zijn auto blijkbaar niet meer door kon was Verstappen al gedwongen om naar binnen te gaan. Bij een inhaalactie met Lewis Hamilton raakte de Brit het linker achterwiel van de Nederlander dat daardoor lek geprikt werd. Hij moest de pit in, wat hem al zoveel tijdverlies opleverde dat een top drie klassering er sowieso niet meer inzat.
Blijkbaar waren er na die botsing twee problemen, zelfs toen het wiel vervangen werd. Max legde uit na afloop van zijn (nogal korte) race:

"Hamilton wilde buitenom gaan. Er was plek zat en hij rijdt tegen mijn wiel op. Het differentieel brak af door die tik. Gelijk na het uitrijden van de pitstraat voelde ik het al. Maar bij het uitstappen zag ik ook dat er een groot gat in de vloer zat. Het is jammer, want hier hadden we veel punten kunnen scoren. De auto was heel goed."

De auto was goed, aldus Verstappen. Alleen was het wat jammer van dat grote gat in de vloer. Ha. Ja, dat is inderdaad een beetje naar ja. Tenzij je op Flinstones-stijl naar de finish wil komen, natuurlijk.
Ondertussen rijdt Vettel op P1. Hij en Raikkonen gaan vandaag twee keer pitten. Hamilton en Bottas van Mercedes houden het bij één pitstop (als alles goed gaat). Het verschil tussen Vettel en Hamilton is ondertussen (op het moment van schrijven) al meer dan 18 seconden. Aangezien Vettel snellere banden heeft is de kans groot dat hij de Brit sowieso achter zich kan houden. De enige vraag is dan: hoe zit het met Bottas?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten