Dit is waarom de War on Drugs moet eindigen: drugshandel Nederland 3 miljard euro waard, slechts 10% wordt onderschept

Zullen we maar ophouden met die oorlog tegen drugs? Het kost alleen maar geld, maakt talloze levens kapot, en levert verder niets positiefs op.

Telegraaf-crimejournalist Mick van Wely (vroeger noemden we dat ‘misdaadverslaggever,’ maar blijkbaar is die term zo bevuild door bepaalde arrogante types dat dit soort journalisten die term zelf niet meer willen gebruiken) bericht op Twitter dat minister Grapperhaus met schokkende cijfers is gekomen over de drugshandel in Nederland. In totaal, zegt hij, gaat er drie miljard euro in om. In Nederland dus. Een magere 10 procent van de drugs worden onderschept door de autoriteiten.

Het loopt zo uit de hand dat de drugseconomie de legale economie bedreigt, aldus de CDA-minister van Justitie en Veiligheid.

Ik heb wel een tip voor de heer Grapperhaus: houd gewoon op met die waanzin die we de oorlog tegen drugs noemen. Het levert echt helemaal niets op. En dat niet alleen, het veroorzaakt alleen maar meer problemen. Hele gezinnen worden uit elkaar getrokken, je creëert een ondergrondse economie, en mensen die gebruiken moeten dat stiekem doen. Oh ja, en de prijzen van drugs zijn juist torenhoog doordat ze illegaal zijn. Drugsverslaafden eindigen daardoor maar al te vaak aan de bedelstaf, terwijl dat helemaal niet hoeft als de prijzen enigszins normaal waren, wat automatisch het gevolg is van legalisering.

Ophouden met deze gekkigheid. Geef drugs vrij. Bijkomend voordeel? Je geeft de georganiseerde misdaad meteen zo’n klap waar ze nooit meer van zal herstellen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

3 reacties

 1. Babaji538

  Da’s gelogen, Michael.
  Dat is gewoon puur gelogen!
  Petra Hermans

 2. Equilibrium

  Er zal wel een naheffing uit b.russel komen.
  Moet ook over betaald worden.

 3. markw

  Kant en klare onzin natuurlijk dat het hele probleem zogenaamd is oplost als je het legaliseert.. Dat is dezelfde mentaliteit die de Amerikanen hebben maar zo werkt het gewoon niet.. Je moet het mischien gedogen maar legeliseer het niet.. Wordt dan alleen erger..

  Precies zoals je zegt, je maakt die rommel alleen maar goedkoper dan het al is en echte productie kosten van zo’n pil is nu slechts een dubbeltje..

  En dat terwijl die dingen in Australië bijvoorbeeld 25 dollar kosten.. Duitsland heb je ze voor 10/15.. En Amerika kosten ze ook rond 20/25 dollar geloof ik..

  Ik heb vroeger (5 jaar geleden, voordat ik kinderen kreeg) ook weleens precies die rommel verkocht juist omdat het zo makkelijk verkoopbaar, goedkoop en winstgevend was.. dus ik weet het maar al te goed.. Ik kon 1 zo’n pil voor 30 cent kopen in Brabant als ik er 10.000 kocht, en als ik ze direct naar een kameraad van mij in Duitsland bracht kreeg ik er 1,5 euro per stuk voor..

  En kon zo vaak op en neer rijden als ik zelf wil..

  Precies hetzelfde voor die MDMA die rommel kost hier mischien 50 cent per gram om te maken en die raak je in Duitsland weer kwijt voor 5 tot 10 euro per gram aan de juiste personen.. En dat op 100/200 gram..

  Ik denk zelf dat dit bedrag alleen maar binnenlands is, want het aantal van die rommel dat naar het buitenland gaat is echt belachelijk en veel meer dan slechts wat hier staat aangegeven.. Zogezegd het het puntje van de ijsberg.. Nederland is het doorstroom punt van Europa alles komt in Rotterdam binnen en gaat daar weg..

  Ergste is gewoon dat het met die gekken dat het bijna om pure en hoge winsten gaat en relatief weinig risico.. Dan ontsnap je er gewoon niet aan dat het blijft gebeuren.. Legaliseer het en het enige wat je krijgt is dat lokale dealers stoppen omdat het geen winst meer geeft.. Maar het internationaal vervoer van die rommel gaat gewoon door en word misschien zelfs groter..

  En dat is wat die hoge nummertjes maakt..

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.