Dit is waarom de War on Drugs moet eindigen: drugshandel Nederland 3 miljard euro waard, slechts 10% wordt onderschept

Geen categorieapr 10 2018, 14:00
Zullen we maar ophouden met die oorlog tegen drugs? Het kost alleen maar geld, maakt talloze levens kapot, en levert verder niets positiefs op.
Telegraaf-crimejournalist Mick van Wely (vroeger noemden we dat 'misdaadverslaggever,' maar blijkbaar is die term zo bevuild door bepaalde arrogante types dat dit soort journalisten die term zelf niet meer willen gebruiken) bericht op Twitter dat minister Grapperhaus met schokkende cijfers is gekomen over de drugshandel in Nederland. In totaal, zegt hij, gaat er drie miljard euro in om. In Nederland dus. Een magere 10 procent van de drugs worden onderschept door de autoriteiten.
https://twitter.com/mickvanwely/status/983608039302365184
Het loopt zo uit de hand dat de drugseconomie de legale economie bedreigt, aldus de CDA-minister van Justitie en Veiligheid.
https://twitter.com/mickvanwely/status/983608199529025536
Ik heb wel een tip voor de heer Grapperhaus: houd gewoon op met die waanzin die we de oorlog tegen drugs noemen. Het levert echt helemaal niets op. En dat niet alleen, het veroorzaakt alleen maar meer problemen. Hele gezinnen worden uit elkaar getrokken, je creëert een ondergrondse economie, en mensen die gebruiken moeten dat stiekem doen. Oh ja, en de prijzen van drugs zijn juist torenhoog doordat ze illegaal zijn. Drugsverslaafden eindigen daardoor maar al te vaak aan de bedelstaf, terwijl dat helemaal niet hoeft als de prijzen enigszins normaal waren, wat automatisch het gevolg is van legalisering.
Ophouden met deze gekkigheid. Geef drugs vrij. Bijkomend voordeel? Je geeft de georganiseerde misdaad meteen zo'n klap waar ze nooit meer van zal herstellen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten