Domme Palestijnse logica: duizenden autobanden verbranden, daarna klagen dat Israël voor tekort aan autobanden zorgt

Zo werkt dat kennelijk bij Hamas. Eerst burgers ophitsen om duizenden giftige autobranden al rokend tot as te reduceren bij de grens tussen Gaza en Israël, en vervolgens klagen dat er een tekort aan autobanden aan het ontstaan is – en Israël daar ook nog eens de schuld van geven. Ja, dan ben je toch echt vreselijke een domkop.

Het leek de Palestijnen in de Gazastrook wel leuk: gewoon even een paar duizend autobanden naar de grens met Israël rollen en ze daar collectief in de fik steken. De giftige rookwalmen zullen menig Arabier en Israëli ziek maken, en de nabijgelegen landbouwgrond voor nog jaren achtereen verzuren. Maar wat maakt het toch ook uit? Het zag er mooi uit op allerlei filmpjes van internationale journalisten, en dat is uiteindelijk wat telt. Toch?

Nou ja, misschien toch niet. Want Hamas komt er nu achter dat er dankzij hun protestacties een tekort aan autobanden op de Gazastrook dreigt te ontstaan. Dus wat doe je in zo’n geval? Je geeft gewoon de schuld aan Israël! Makkelijk zat, nietwaar? Dat levert dus de volgende hilarische nieuwsberichten op:

“Groups of Palestinians in Gaza lit hundreds of tires on fire last Friday during the second weekend of a six-week-long planned protest in the border region between Israel and the coastal enclave.

The protesters lit the tires in order to blur the vision of soldiers in the region and attempt to prevent them from opening fire, according to a Gaza-based source.“We have been informed by the Israeli side that imports of tires have been halted until further notice,” Muhammad Hamdan, a spokesman for the PA Transportation Ministry told The Jerusalem Post.

Hamdan criticized Israel’s decision to stop tire imports to Gaza, asserting that there is a shortage of tires in the coastal enclave.

“There is no doubt stopping tire imports will have a negative effect on Palestinians in Gaza especially considering there is shortage of them there,” he said. “We are going to exert all efforts so that Israel reverses its decision.””

Fijne jongens dus, die Hamas-Palestijnen. Laten je eerst je autobanden afbranden, en komen dan fijn voor je klagen dat er niet genoeg autobanden meer over zijn om alle auto’s in de Gazastrook nog te laten rijden. Schuld van Israël enzo.

Nee, daar win je de oorlog wel mee, met lieden die zo enorm goed logisch kunnen redeneren!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

67 reacties

 1. Ritter

  “De Mars van Terugkeer zal zes weken in beslag nemen en eindigt op de dag dat Israël haar onafhankelijkheid viert. Een dag die de Palestijnen herdenken als ‘De Catastrofe’- het verlies van de eerste Arabisch-Israëlische oorlog.

  Een aanvalsoorlog die, gestart door de Arabische landen, na een bittere strijd tegen alle verwachting in succesvol werd afgeslagen door de inwoners van de prille Joodse staat. Een ‘Catastrofe’ voor Arabieren die in afwachting van de totale vernietiging van Israël door de Arabische legers in 1948 uitweken naar de omringende landen. Speciaal voor hen werd een aparte VN-organisatie opgericht: UNRWA. Niet om ze als vluchteling te helpen met het verkrijgen van asiel en nieuwe permanente huisvesting maar om ze te begeleiden en voor te bereiden op hun terugkeer.

  De UNRWA-vluchteling was geboren. De Arabische vluchtelingen die het bestaan en de overwinning van Israël weigerden te accepteren begonnen zich in de revolutionaire jaren zestig te tooien met de naam Palestijn. Hun in Egypte, Jordanië en Saoedi-Arabië geboren leiders sponnen een verzonnen narratief over een oud inheems volk dat verdreven werd door Joodse kolonisten. Een verhaal dat met behulp van diplomatieke druk, olieboycots en economische chantage door de Arabische Liga, de OIC en de OPEC, net zolang werd herhaald totdat het ook door westerse diplomaten en politici als waarheid werd verkocht.”

  https://opiniez.com/2018/04/08/levenslang-in-een-vn-gevangenis/

  1. Floris

   Zelfde bron:

   “Op aandrang van de Arabische staten in de VN werd in 1949 een aparte organisatie opgezet voor Arabisch/Palestijnse vluchtelingen: UNRWA. Een VN-organisatie die bovendien een andere, veel ruimere vluchtelingen definitie hanteert dan de UNHCR. UNRWA-vluchtelingen zijn: “personen die in Palestina leefden tussen juni 1946 en mei 1948, die zowel hun huis als bron van inkomsten zijn kwijtgeraakt als gevolg van het Arabisch-Israëlisch conflict in 1948” met als verbijsterend extraatje: “en alle nakomelingen van deze personen.”

   Daar komt bij dat UNRWA in tegenstelling tot de UNHCR geen permanente oplossing biedt aan Arabische vluchtelingen, maar zich tot taak heeft gesteld hen net zo lang te verzorgen totdat ze weer kunnen terugkeren naar de plek waar zij of hun voorouders tussen juni 1946 en mei 1948 verbleven. En zo werd de UNRWA een politiek instrument voor Arabieren en Arabische regimes die de verloren oorlogen tegen Israël alsnog willen winnen, bijgestaan door alle antisemitische staten binnen de VN.

   Van de oorspronkelijk honderdduizenden vluchtelingen zijn er inmiddels nog zo’n vijftienduizend in leven. UNRWA heeft zich vanaf dag één gericht op groei. De vele generaties nakomelingen hebben gezorgd voor een miljoenenaanwas. Op dit moment heeft UNRWA meer dan zes miljoen vluchtelingen onder haar hoede. Zij verblijven in UNRWA-vluchtelingenkampen in Jordanië, Syrië en Libanon. Gek genoeg ook daar waar Palestijnse Arabieren hun land zelf besturen – in Gaza en de gebieden die in handen zijn van de Palestijnse Autoriteit.

   Want ook de Palestijnse leiders gebruiken de UNRWA-vluchteling als politiek wapen. De Palestijnse ambassadeur in Libanon liet zich in een interview met de Libanese krant Daily Star ontvallen dat Palestijnse vluchtelingen nooit staatsburger kunnen worden van de staat Palestina. De UNRWA-Palestijnen horen thuis binnen de pre-1967 grenzen. En zolang dat gebied geen Palestina is… Kampbewoners in Gaza en de Palestijnse area’s kunnen enkel rekenen op bijstand en beloningen bij demonstraties en het plegen van aanslagen. Daar hebben de Palestijnse autoriteiten ruim 340 miljoen per jaar voor over.

   Uitsluiting is ook de houding van Syrië, Libanon en Jordanië. Landen waar miljoenen Palestijnse Arabieren opgroeien en sterven in volstrekte uitzichtloosheid. Hen wordt op alle mogelijke manieren verhinderd deel te nemen aan de maatschappij. Staatsburgerschap wordt ze onthouden. Zodoende zijn zij uitgesloten van regulier onderwijs, banen, gezondheidszorg en financiële voorzieningen. Hun lot ligt volledig in handen van UNRWA en de VN.

   UNRWA vormt een staat binnen een staat. Kinderen krijgen onderwijs in UNRWA-scholen waarin hen voorgehouden wordt dat ze ooit zullen ‘terugkeren’. Docenten wakkeren haat aan tegen de Joden die het Palestijnse land bezetten. Het lesmateriaal is doordrenkt van antisemitisme. De kinderen worden vergiftigd met fantasieën die niets van doen hebben met de werkelijkheid. Gewelddadig verzet wordt aangemoedigd en martelaarschap verheerlijkt. En zo zijn miljoenen Palestijnen veroordeeld tot levenslang. Levenslang in een VN-gevangenis.

   Hun ouders en verwanten zijn in dienst van UNRWA of krijgen een uitkering van deze VN-organisatie. Nergens wordt iets structureels opgebouwd. UNRWA-vluchtelingen zullen, tenzij ze ontsnappen, nooit deelnemen aan een echte maatschappij waarin ze kunnen werken aan een eigen toekomst. En zo zijn miljoenen Palestijnen veroordeeld tot levenslang. Levenslang in een VN-gevangenis. Want ieder zinnig mens weet dat Israël niet verdwijnt. En dat de miljoenen UNRWA-onderdanen niet kunnen terugkeren naar een plek waar ze nooit hebben gewoond.

   De UNRWA-kampen kosten de wereldgemeenschap ieder jaar anderhalf miljard dollar. Anderhalf miljard om het uitzichtloze bestaan van miljoenen te laten voortduren. Anderhalf miljard voor mensen die groot gebracht worden in haat en ingezet als pionnen in de strijd tegen Israël. Dat deze mensonterende toestand nog altijd bestaat is een van de grootste wandaden uit het bestaan van de VN. Onder het mom van mensenrechten houdt de VN miljoenen mensen geknecht. Het is weerzinwekkend dat landen, politici en organisaties uit het verlichte, vrije Westen hieraan bijdragen. Dat deze schandalige toestand met uw geld in leven wordt gehouden.

   Van onze huidige politieke kaste hoeven we niets te verwachten. Onze BuZa-minister Kaag heeft jarenlang bestuursfuncties bekleed binnen de UNRWA en is nog altijd nauw betrokken bij deze organisatie. Uit haar mond rollen slechts aansporingen om UNRWA zoveel mogelijk te steunen. Het is ook de tekst van onze minister-president Rutte. En van dwaallichten als de CDA-terroristen-herdenker Martijn Helvert. Van zulke Kamerleden kunnen we geen voorstel, noch steun verwachten om onze betalingen aan deze corrupte politieke organisatie te stoppen.

   En toch is dat de enige oplossing. Zonder UNRWA zou dit eindeloos voortslepende conflict niet meer bestaan. Zou de uitzichtloosheid, het leed en het bloedvergieten stoppen. Hef UNRWA op. Hevel de nog levende bejaarde vluchtelingen over naar de UNHCR. De miljarden die UNRWA verslindt moeten worden ingezet om de integratie van de resterende vluchtelingen te bevorderen in de landen waar zij al generaties lang wonen en geboren zijn. De VN zou deze opvanglanden moeten helpen om alle in niemandsland levende UNRWA-gevangenen echt staatsburgerschap te verlenen.

   Dat beleid is inmiddels ingezet door de VS. Keuzes die keihard worden gedwarsboomd door een ideologisch verblinde EU en onze eigen regering. UNRWA-slachtoffers hebben recht op een menswaardig bestaan. Vrijheid, een eigen huis, een goede opleiding en de mogelijkheid je eigen bestaan zin te geven. Een leven zoals ieder ander. Wie als politicus een greintje fatsoen in zijn donder heeft biedt ze dat perspectief en stopt de financiering van het kwaad dat UNRWA heet.

   Het is de enige oplossing. De juiste politieke stap. Een besluit dat de levens van miljoenen tot levenslang veroordeelde Palestijnen perspectief kan bieden.

   1. Floris

    Dit zijn de gore spelletjes die die smerige arabieren spelen en de VN werkt eraan mee.

    De vluchtelingenstatus wordt al 70 jaar kunstmatig in stand gehouden voor wat inmiddels zo’n 6 miljoen nakomelingen zijn. Waarom? Om via het “recht van terugkeer” in één klap Israël te destabiliseren.

   2. Floris

    Quispel zag geen kans om een weerwoord te formuleren.

 2. springmaarachterop

  Kunnen die palezwijnen niet allemaal een brandende autoband om hun nek krijgen?

 3. Ni28

  Israëliërs bouwen en Palestijnen vernielen. Zo zit de islamitische wereld in elkaar.

  1. Meester Kong

   @Ni28 onze digibeet, vind jij die orthodoxe joden ook zo opbouwend?

   1. A3aan

    Leerling Kong, als zo’n palezwijn een bommetje heeft af laten gaan met als gevolg het uiteen spatten van een of meerdere Israëliërs zijn het de orthodoxe joden die hun best doen alle lichaamsdelen van de getroffenen bij elkaar te rapen. Dat kun je zéér opbouwend noemen uit respect voor de doden.

    1. Pit

     @A3aan: Je gaat hier verder dan de eencellige herseninhoud van domme Kong kan bevatten. De joden eren het leven, de Palestijnen doden het.

 4. Pit

  De Arabische goegemeente mag blij zijn dat het Palestijnse verzameltuig door Israël in het gareel wordt gehouden.

 5. Gerlos

  Het is bekend dat de mensen uit de Arabische wereld heel intellectueel zijn, dat blijkt nu weer.

 6. Vit

  Palestijnen worden in Israëlische ziekenhuizen behandeld, dat mag dan weer wel.

  “Ondanks het Israëlisch-Arabische conflict, een Palestijnse krant erkende hoe Israëlische Hadassah Medical Center het Palestijnse volk heeft geholpen.”

  http://www.middenoostenandersbekeken.nl/nieuws/palestijnse-krant-geeft-toe-israel-helpt-palestijnen-dat-is-zeldzaam.html

  1. Pit

   @Vit: Binnen het jodendom wordt het leven geëerd, het is een levensstijl van leven. De Arabieren en de verzamelde Palestijnen vereren de dood. De islam is een ideologie van de dood en de doodverering.

   1. Meester Kong

    Je bent lachwekkend…

    1. van Urk

     Meester Kong@ Lachwekkend? De traditie van het Jodendom is die van het geweten en het leven. Hoeveel Palestijnen en familieleden van Palestijnse autoriteiten zijn ooit door de Joden gered in Israelische ziekenhuizen? De vraag is aan u of een Hamas lid ook het geweten heeft om een gewonde of zieke Jood te helpen.

     1. Ernst Quispel

      Een klemmender vraag is hoeveel Palestijnse burgers door de bommenwerpers, de artillerie en de tanks (oorlogstuig dat het Palestijnse volk niet bezit) van Israel zijn vermoord.

      De slachtofferaantallen zijn op internet te vinden, maar ik neem aan dat de heer van Urk daar helemaal geen zin in heeft.

     2. springmaarachterop

      Het zijn er altijd te weinig!

     3. van Urk

      Hoeveel Joden zijn vermoord door Arabische aanvallen en Palestijnse terroristen? De slachtofferaantallen zijn op internet te vinden, maar ik neem aan dat de heer Quispel daar helemaal geen zin in heeft.

     4. Ernst Quispel

      Die slachtofferaantallen van Palestijnen en Israëliërs verhouden zich ongeveer van 100:1.

      Is de heer van Urk dat bekend, of verdringt hij die ongemakkelijke feiten liever?

     5. springmaarachterop

      ‘Die slachtofferaantallen van Palestijnen en Israëliërs verhouden zich ongeveer van 100:1.’

      Die verhouding hanteren zij bij gevangenenruil ook, joodse levens zijn nu eenmaal veel meer waard dan die palezwijnen!

     6. van Urk

      Hoe noemen we dat ook alweer: De zieke wiskunde van de Gaza oorlog waarbij de Israeliers anti-afweer gebruiken voor raketaanvallen en Hamas burgers daar voor gebruiken. In u geval zijn er nog niet genoeg Israelische (Joodse) doden gevallen.

     7. Ernst Quispel

      De heer van Urk vindt het reuze onsportief van de Palestijnse strijders dat ze niet gewoon met een kalasjnikovs tegen de tanks, de artillerie en de bommenwerpers van de militaire en nucleaire grootmacht Israel in het strijdperk treden maar zich verbergen onder hun bevolking.

      Gek hè?

     8. Ernst Quispel

      “joodse levens zijn nu eenmaal veel meer waard dan die palezwijnen!”

      Ik ben benieuwd of de heer van Urk en anderen nog afstand gaan nemen van deze doodzieke uitspraak.

      Ik wed van niet.

     9. van Urk

      Quispel@ Dus u vindt het niet laf van Palestijnse strijders dat zij burgers gebruiken om hun raketten te beschermen? Maar met uw reactie bewijst u zelf alweer wat men over de Palestijnen in dit artikel denkt. Ontzettend dom volk. Hamas weet dat zij niet tegen de wapens van Israel op kunnen maar toch bleven zij de Israeliers uitlokken tot een zelfmoordactie. En daarna net als die autobanden tekorten lopen janken dat er veel slachtoffers zijn gevallen.

     10. Floris

      “De vraag is aan u of een Hamas lid ook het geweten heeft om een gewonde of zieke Jood te helpen.”
      —————————————————————–
      Quispel beantwoordde deze vraag niet, maar (zoals bijna altijd) probeerde hij de discussie een andere kant op te sturen.

     11. Meinoud Marinus

      “joodse levens zijn nu eenmaal veel meer waard dan die palezwijnen!”

      Ik ga mij hier iig keihard van distantiëren!

     12. van Urk

      Quispel@ “Joodse levens zijn nu eenmaal veel meer waard dan die palezwijnen” Wat denkt u notabene zelf? U oordeelt weer over iemand zonder hem daadwerkelijk te kennen. Ik vind het net zo erg voor de Palestijnen maar de meeste ellende hebben zij toch aan zichzelf te danken. https://uitdaging.nl/6196-gaza-is-zelf-verantwoordelijk-voor-leed#

     13. Floris

      Wie kiest voor terreur, roept represaillemaatregelen over zichzelf af.

      Israël is vaak genoeg zelfs zo vriendelijk geweest om te waarschuwen waar raketten neer zouden komen zodat er geen slachtoffers zouden vallen.

     14. Meinoud Marinus

      @ Van Urk.
      “maar de meeste ellende hebben zij(de Palestijnen) toch aan zichzelf te danken.”

      je kunt nog zo’n hekel hebben aan Palestijnen, maar hebben zij het aan zichzelf te danken dat zij met uitermate veel overbodig geweld uit hun land verdreven worden?

      Ja ik weet dat de meeste religieuze lieden meteen met bijbelse spreuken en psalmen klaarstaan, maar dat telt natuurlijk niet.

     15. springmaarachterop

      Krijgen we deze leugen weer, palestijnen zouden uit hun land zijn verdreven…….

     16. Floris

      Meinoud zat te slapen tijdens de geschiedenislessen:

      “De Verenigde Naties besloten Palestina te verdelen nadat ze dit gebied onder hun hoede hadden gekregen van de Britten in 1947. Palestina werd verdeeld in een Joods gedeelte en een Arabisch gedeelte. Op die manier werd het grondgebied voor de twee belangrijkste bevolkingsgroepen van Palestina vastgelegd en afgebakend. De Joden keurden het plan van de Verenigde Naties goed maar de Arabieren waren het niet eens met de gebiedverdeling. De frictie bleef bestaan.

      Conflict tussen de Israelieten en de Arabieren
      Nadat de Britse troepen in 1948 het Palestijnse grondgebied verlieten waren de Joden op zichzelf aangewezen. Ze moesten het door de VN toegewezen gebied zelf beschermen. De Jood Ben Goerion stichtte de staat Israël meteen toen de Britten vertrokken. Meteen werd Israël aangevallen door leden van de Arabische bevolkingsgroepen die gezamenlijk ook wel de Arabische Liga worden genoemd.

      http://www.militair.net/Oorlogen/Tweede%20wereldoorlog/1948%20Stichting%20van%20Israel/

     17. van Urk

      Inderdaad springmaarachterop. Feit is dat de Arabische landen die Israel in mei 1948 aanvielen, zelf verantwoordelijk zijn voor de stroom van 500.000 Arabieren die toen uit Israel vluchten. Zij begonnen de oorlog. Het Instituut voor Publieke zaken te Washington heeft een publicatie uit 1958 met bewijzen dat de evacuatie van Palestina in de eerste plaats te danken was aan de druk van de militaire en politieke leiders van de Arabische staten zelf. Een vluchteling klaagde in het Jordaanse dagblad Al ardun (09 april 1953) “Het zijn onze leiders die verantwoordelijk zijn voor de vlucht en het verliezen van de dorpen, omdat zij overdreven berichten verspreid hebben over Joodse misdaden”. Op 19 augustus 1951 stond in het Libanese weekblad Koul Shai “Wie brachten de Palestijnse vluchtelingen naar Libanon? Wie brachten ze in afschuwelijke toestanden en armoede?” De Arabische staten, waaronder Libanon hebben het gedaan. Nog steeds worden mensen op die manier opgehitst door Hamas en leugens verspreidt aan de wereld.

     18. Ernst Quispel

      Mijn voorspelling dat de heer van Urk zich niet zou distantieren, laat staan iemand als Floris, van de smerige uitspraak van springmaarachterop is helaas uitgekomen.

      De morele verloedering is hier hoog opgelopen.

     19. Floris

      Quispel leest zeer slecht: de heer Van Urk distantiëerde zich in zijn post nr 27.

      Ik deed dat inderdaad niet. Dat zegt verder niets over mijn mening daaromtrent, maar meer over het feit dat ik schijt heb aan de manipulator Quispel die continu op allerlei manieren de discussie zijn kant op probeert te trekken.

      Bovendien voel ik me niet verantwoordelijk voor andermans uitspraken, noch heb ik de behoefte de zedenmeester uit te hangen.

     20. Floris

      Bericht 25:

      “De vraag is aan u of een Hamas lid ook het geweten heeft om een gewonde of zieke Jood te helpen.”
      —————————————————————–
      Quispel beantwoordde deze vraag niet, maar (zoals bijna altijd) probeerde hij de discussie een andere kant op te sturen.”

      –> Typisch Quispel: hij ontduikt lastige vragen bij de vleet, maar verwacht wel dat anderen meteen in de houding springen als hij iets vraagt.

      Dat meten met 2 maten is trouwens typerend voor narcisten. Hij probeert de spelregels te maken, maar die gelden alleen voor de anderen, niet voor hemzelf.

     21. Justus Maximus

      Nee, Ernst komt hier niet om inhoudelijk te reageren en om meningen proberen bij te schaven op een niet drammerige manier. Jammer is dat. Ik kreeg opeens ook geen antwoord meer op een vraag. Hij is zo overduidelijk aan het trollen.

      Ik denk dat hij gedreven is door haat. Waarom zou hij anders zou idioot reageren. Hij kent geen enkele debattechniek behalve de trollendans.

     22. Eva-S

      @springmaarachterop
      Soldaat Gilad Shalit werd geruild tegen 1.027 Palestijnse gevangenen !

    2. corfo

     @ mr.kong.
     Je weet nog niet half hoe lachwekkend jij zelf bent met je radeloze gereutel.
     Godallemachtig man, wat ben JIJ stom !!

    3. Ernst Quispel

     Ja, bespottelijke onzin is dit.

    4. Roughwood

     Net zo lachwekkend als die zakkenvullende, corrupte, door internationaal politiek deugvolk gesteunde, martelende, mensenrechten schendende, onderdrukkende leiders van hun eigen, niet eens bestaande, volk? Die er, ondanks tientallen miljarden Euro’s wereldwijde steun, al decennialang niet in slagen het geweld af te zweren, vrede met Israël te sluiten en om ook maar iets dat enigszins op een staat lijkt op te tuigen? Maar dat is natuurlijk allemaal de schuld van Israël! Waar is al dat geld überhaupt gebleven?

 7. denk eens na

  domme palestijnen is een homoniem
  Ik zal ook eens een keertje taalkunde myn best doen

  1. Pit

   @denk eens na: Bijna goed… 😉

   1. denk eens na

    Zal ik het nog een keertje proberen een neoplasma?

 8. sjun

  De Palestijnse logica heeft een naam: Pallywood. Een soortgelijke beïnvloedingstactiek zijn we bij de vele aliassen van Willem H. Voortdurend wat absurds herhalen, waarheden glashard ontkennen en logische zaken omkeren in de blijde verwachting dat er vanzelf wat wat mensen zullen gaan geloven dat het waar is wat stellig ingebracht wordt beweerd omdat het al zo vaak is ingebracht.

 9. AS210854

  Zal wel door inteelt komen.

 10. Vit

  Links gespuis alhier kijkt alleen naar gevolg en niet naar oorzaak, dat is met Israël zo en Myanmar en Bosnië niet te vergeten.

 11. Vit

  “Vrede zal er pas komen wanneer de Arabieren meer van hun kinderen gaan houden dan zij ons haten.”

  Golda Meir

 12. Justus Maximus

  Israel zal de komende 1000 jaar standhouden. Inshallah.

 13. Vit

  “Mozes heeft ons 40 jaar lang door de woestijn gesleept om ons te leiden naar de enige plek in het Midden-Oosten zonder olie.”

  Golda Meir

  1. Meinoud Marinus

   40 jaar.. Zo groot is die woestijn nu ook weer niet.
   Slecht richtingsgevoel had die Mozes.

   1. Vit

    Als je verhalen uit de bijbel zonder nadenken aanneemt, ben je tamelijk labiel.

  2. Ernst Quispel

   Het verhaal van Mozes en de tocht door de woestijn is een legende zonder enige historische basis.

   Goed symbolisch verhaal, daar niet van.

 14. CheikhRedo

  En hoeeel palestijnen zijn in 1984 in de vluchtelingenkampen Sabra en Shatila vermoord? Meer dan 5000 in een paar uur! GENOCIDE, erkend door de VN! En verder heeft de VN ook erkend dat Palestina een bezette staat is. Dus wat lopen we hier dom te zwetsen? Genocide verjaart nooit dus waar zijn die schuldigen die voor een tribunaal hebben gestaan? NEE! Die zijn de dans ontsprongen want de verantwoordelijken moesten enkel aftreden na internationale druk. Pffffffff en dan de slachtoffers verwijten dat zij zich verzetten? Hadden de Nederlanders in de tweede wereld oorlog nog wat van kunnen leren!

  1. Westerling

   Niet overdrijven, tussen de 700 en 3500 en de verantwoordelijken zijn helaas al dood.
   En het jaar was 1982

  2. cmsuijkerbuijk

   We weten intussen heel goed wat de waarde is van een oordeel van de VN aangaande Israël: Helemaal niets! Bovendien kan het verzonnen land Palestina geen bezet land zijn, want dat heeft nooit bestaan!
   Een goede raad: Lees eens serieuze boeken en verslagen i.p.v. misdadige en eenzijdige islamitische opruiende en totaal gelogen propaganda!

 15. CheikhRedo

  Als Quispel niet reageert dan doe ik dat wel! Graag een reactie van VIT en co. Ik zie het antwoord graag tegenmoet!

  1. Vit

   Door een Libanese Falangisten-militie

   https://nl.wikipedia.org/wiki/Bloedbaden_in_Sabra_en_Shatila

   Welterusten.

 16. CheikhRedo

  Die Libanese falangisten stonden onder directe leiding van het Israelisch leger. En om je nog met een argument volledig knock out te slaan zal ik je vertellen dat de Israeliers de hemel verlichtten met lichtkogels zodat de moordpartijen konden plaatsvinden in die kampen! Want het gebeurde in de nacht! Bekijk de film “WALTZ WITH BASHIR” maar. De hoofdpersonen die vertellen zijn Israelische soldaten die er hun leven lang een trauma aan hebben overgehouden! Zij wisten wat er gebeurde. Israelisch leger heeft het goed gekeurd. IDIOOT! Veel lullen maar weinig weten! Oh ja, Nu heb ik ineens geen gevoel meer bij Auswitch of Sobibor. Ere wie ere toekomt? Dat geloof je zelf toch niet?

  1. van Urk

   Laten we het maar niet hebben over de genocide op Libanese christelijke Falangisten in de jaren zeventig die Arafats zijn mannen gepleegd hebben in Libanon. Geen wonder dat er later een tegen antwoord kwam van de Libanese Falangisten zowel ook van de Libanese Shiitische moslims die niet in opdracht van de Israeliers handelden maar van de Libanese veiligheidsdienst. http://www.franklinterhorst.nl/Arafats%20misdaden%20in%20Libanon.htm

  2. Vit

   “Juridisch onderzoek in Israël
   In Israël werd na een protest van 300.000 mensen in Tel Aviv via een speciale wet een juridische commissie in het leven geroepen om “alle feiten en oorzaken te onderzoeken die verbonden zijn aan de gruwelijke daden, gepleegd door Libanese strijdkrachten, tegen civiele bevolking in de vluchtelingenkampen Sabra en Shatila”. De president van het hooggerechtshof, die wettelijk de leden van juridische commissies benoemt, stelde zichzelf aan als voorzitter (hetgeen gebruikelijk is bij belangrijke vraagstukken). Andere leden in de Kahan-commissie waren Aharon Barak, toen rechter in het hooggerechtshof (later, 1995-2006, diens president), en reserve-generaal Yona Efrat.

   De commissie publiceerde op 7 februari 1983 de conclusies, waaronder:

   .Er zijn geen bewijzen gevonden voor directe betrokkenheid van het Israëlische defensieleger in het bloedbad.
   .Officieren in het Israëlische leger hadden op een gegeven moment in de gaten dat er een bloedbad gaande was en hebben niet hard genoeg opgetreden om er een einde aan te maken.
   .De Israëlische minister van defensie, Ariel Sharon, is verantwoordelijk voor het niet voorzien van het gevaar dat de Falangisten wraakacties in de kampen zouden kunnen houden na de moord op president-elect Bashir Gemayel.”

   Lichtkogels om de moordpartijen bij te lichten, heb je daar licht bij nodig? Zou het niet zo kunnen zijn dat het was om te kunnen overzien wat er gaande was?

   Als je door gaat met schelden kun je een verder antwoord vergeten.

   1. Vit

    CheikhRedo heeft geen antwoord meer (logisch zie punt 1 van conclusies) waarmee duidelijk is wie er heeft gefaald.

 17. CheikhRedo

  In de bijbel komt Palestina ook voor! “Gaat heen naar het land dat Palestina heet” dus ook jij bent een idioot! Hahaha maar reageer eens op die GENOCIDE want VIT heeft het goed geprobeerd maar helaas gefaald!

  1. van Urk

   “In de bijbel komt Palestina ook voor!” I rest my case.

 18. Babaji538

  Oh, wat gaan sommige mensen ontzettend
  spijt krijgen.
  Nooit meer, zal de keuze worden teruggedraaid.
  Petra Hermans

 19. nienke

  Mijn oog viel op het arme ezeltje dat die kar vol banden moet trekken wat een dierenbeulen.
  Ook dieren zijn niet veilig in hun klauwen.

 20. Rechtsaf

  Israël is een rode lap natuurlijk, zeker voor onze antisemitische islamprostituees

 21. Steve Van der Vekens

  Dat is zeer slecht voor het milieu! Groen! Agalev!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.