Doodvermoeiende vegetarische betuttelraad dramt bij het kabinet: ‘Verhoog de prijzen op vlees!’

Volgens overheidsadviesorgaan Rli moet Nederland maar spoedig de vleestax gaan invoeren. De prijs van vlees moet snel omhoog, zodat consumenten gedwongen worden om meer groente in te slaan. Dat de rest van Nederland niet op dit soort pestmaatregelen zit te wachten, interesseert ze niet.

Met vegetariërs en veganisten is in de basis helemaal niets mis. Wat je eet, dat moet je helemaal zelf weten. Maar het wordt vervelend als ze hun eigen dwingende verhaaltje op anderen van toepassing willen laten verklaren, door nare en dwingende maatregelen zoals een vleestax in te voeren. Waarmee de politiek gaat bepalen wat er ’s avonds op je bord ligt. Nee, betuttelender dan dat ga je het niet krijgen.

Toch is dat precies wat de Raad voor de leefomgeving en infrastructuur (Rli) vandaag in een advies adviseert aan de Tweede Kamer en het kabinet. Deze club bemoeizuchtige vegetariërs wil vlees praktisch onbereikbaar maken voor arme mensen en er een luxegoed van maken. Dat moet gebeuren door de prijs van vleesproducten kunstmatig enorm te verhogen:

“De overheid zou vlees onaantrekkelijk moeten maken door een hoger btw-tarief of accijnzen in te voeren.

De eetgewoonten van Nederlanders zullen namelijk drastisch moeten worden aangepast om de uitstoot van schadelijke broeikasgassen tegen te gaan, stelt de Raad voor de leefomgeving en infrastructuur (Rli) dinsdag in een advies.

Dat betekent dat mensen ”substantieel” minder vlees moeten gaan eten en meer groente, peulvruchten en andere vegetarische producten.”

Vroeger lachten we dit soort mensen uit, en stonden ze algemeen bekend als vervelende drammers die iedereen hun stomvervelende willen opleggen. Tegenwoordig hebben dit soort figuren zichzelf verenigd in ‘adviesorganen’ die lijvige rapporten richting de regering sturen, en hebben het oor van ministers en Kamerleden.

En wie zijn hier straks de dupe van? Precies: wij brave consumenten. Wij mogen ons straks weer blauw (of groen) gaan betalen omdat er een paar ziekelijke betuttelaars zijn die het niet kunnen verkroppen dat er ook nog mensen bestaan die hun leven niet op radicale Greenpeace-wijze inrichten of het dieet van een antifascistische kraker volgen. Scheer jullie weg, stelletje groenteterroristen!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

50 reacties

 1. Gerlos

  Mafkikkers deze figuren, zo en nu aan lekkere karbonade lekker in de roomboter gebakken. En jullie trollen eet smakelijk.

 2. Ernst Quispel

  Een nogal logisch advies: de prijs van vlees is krankzinnig laag en kan alleen worden gerealiseerd dankzij onnoemelijk dierenleed.

  1. Tinneke

   Zo als halal bedoel je?

 3. springmaarachterop

  De prijs van halal geslacht vlees drastisch verhogen lijkt mij wel gerechtvaardigd, daarmee jaag je misschien die moslim parasieten het land uit.

 4. Ni28

  Als iedereen stopt met vlees eten wordt de groente hartstikke duur. De groene maffia zal ons nog veel geld kosten. Typische foto(leuk gevonden)van de groene paprika’s. Nog nooit een lekkere groene paprika kunnen vinden in jaren, de uitdrukking op de foto klopt. Zij zien er goed uit maar hebben geen smaak.

  1. denk eens na

   Eindelijk iemand wie het begrijpt , mijn idee , doe gewoon wat je wil , trekje niets van aan de npo libelle storie en al dat soort gesubsideerde verhaaltjes vertellers . Denk eens ne

 5. Gerlos

  Dat meen je niet ERNST, ga maar eens naar de slager dan schrik je soms van de prijs. Maar waarschijnlijk ben jij een vegetariër.

  1. hans-e-pans

   Als de Roverheid dmv vleesbelasting geld kan binnenharken dan zullen ze na een keer erover denken er wel toe overgaan.

  2. Janna47

   Niet serieus nemen, die quispel is sowieso overal tegen waar wij voor zijn…trol

 6. Tguard

  Goed vlees kost gewoon veel geld. Dagje overslaan helpt. Groenten en fruit tja lekker man de paksoi, gember, tahoe rijst allemaal duurzaam geproduceerd in landen heeeeeeeeeel ver hier vandaan en morgen vers op uw bord. Dat zal het klimaat helpen

  1. Henk-Jansen

   Veevoer wordt ook verbouwd op plekken waar eerst regenwoud stond. Vlees heeft een veel grotere impact op het milieu dan groente en fruit en voeg daar ook nog eens het dierenleed dat de commerciële veehouderijen veroorzaakt en en het wordt zeer duidelijk dat we de prijzen op vlees moeten verhogen!

   1. Koos sssss

    De vraag is, in hoeverre dat feit of fabel is. Een sterk groeiende bevolking zal in ieder geval in Afrika en Azië reden zijn van die ontbossing. Ook als je alleen maar groenten eet heb je landbouwgrond nodig.

  2. Ernst Quispel

   Als we in ons land alleen vlees zouden eten van dieren die een normaal diervriendelijk leven leiden zou het 20 keer zo duur zijn als de kiloknallers die we nu naarbinnen schrokken.

   1. Floris

    Ja Wim, dat komt af van de PvdA (Mansholt) die vond dat de gewone man ook iedere dag vlees moest kunnen eten.

    Overigens lopen in Oostenrijk de vleeskoeien op de almen. Zeeën van ruimte voor deze dieren en weet je wat? Het vlees is daar 10 keer lekkerder en nog goedkoper ook.

    1. Ernst Quispel

     Wie is Wim?

     1. Floris

      Domme jongen.

     2. Pit

      @Floris: Ik kijk even over de reacties heen, maar Wim komt hier goed aan z’n trekken hoor, het zuiggehalte ligt ver boven de 100%

      #100%

    2. robroy

     floris ,,,,, jong geef die zeikerd nou geen voer het was zo mooi rustig

 7. buitenbeentje

  En dan beweerde Stapel (of was het Vonk?) dat vleeseters hufters zijn. Nee, dan de veganisten en vegetariers. Van de vleeseters mag iedereen vegetarier zijn van de vegetariers mag niemand vlees eten: Hufters!

 8. DolleDries

  Ik ben er wel mee eens er is teveel dierenleed.
  Aan de andere kant groene gekkies laten dieren verhongeren omdat in zo vergrote dierentuin z.g. de natuur zijn werking moet doen wat een onzin en dierenleed..

 9. H.A.M. Burger

  Maar wel drie keer per jaar op het vliegtuig stappen voor een supergoedkope vakantie naar verwegistan, want belasting op kerosine is zo vervelend voor de happy few.

  1. Ernst Quispel

   Burger keurt het martelen van mensen goed omdat er anderen zijn die ze vermoorden.

   If you catch my drift.

 10. Duke

  Dit kabinet zal de vleestaks niet aandurven, maar die belachelijke btw-verhoging op voedsel, waaronder vlees, komt er wel aan.

 11. rafi

  De overheid heeft niet te bepalen wat de burgers eten. De overheidsmacht over haar onderdanen is begrensd, net zoals die van bv. de kerk t.o.v. de gelovigen en het bedrijfsleven t.o.v. de werknemers. We leven niet in een totalitaire staat. Ze moet de rechtsorde handhaven met haar geweldsmonopolie. De markt van vraag en aanbod moet zijn werk kunnen doen en dus vrij blijven van overheidsbemoeienis. Tenzij er bv. vergif wordt verkocht als eten, zoals abrikozenpitten met de waarschuwing in veel te kleine lettertjes op de verpakking. Zo is ons sociale kapitalistische vrije marktsysteem nu eenmaal. Zo willen we dat hier. Als hun dat niet bevalt, dan emigreren ze maar naar een land met een geleide planeconomie, zoals N-Korea, die allesbehalve succesvol zijn gebleken tussen 1917 en 1989, met de val van de Berlijnse Muur. Ze moeten ophouden met hun gedram. Ik ben vandaag zeer boos geworden toen ik dit radiobericht hoorde, zo boos dat ik vind dat ook anderen via deze webstek mijn mening moeten horen en hopelijk erdoor gemotiveerd worden om ook fel stelling tegen deze dwingelandij te nemen. En dat soort is het dat dan altijd roept dat christelijke politici anderen hun geloof op willen dringen. Schaamt u!

  1. Ernst Quispel

   Rafi meent waarschijnlijk ook dat de overheid geen taak heeft in het bestrijden van onnodig dierenleed.

   1. Ernst Quispel

    De mensen die deze weerzinwekkende praktijken normaal vinden, vinden haal-slachten afschuwelijk.

    Begrijpt u wel?

 12. robroy

  Zet die hele club in het weiland en laat ze lekker gras vreten

 13. rafi

  Het is goed als dagelijks vlees eten voor zoveel mogelijk mensen haalbaar is, en niet enkel voor een kleine, veel verdienende elite. Dieren mogen ook door de mens gegeten worden van God. Ik adviseer iedereen dan ook: eet veel vlees, en worst. Geniet van het leven! Want morgen regeert de sharia!

  1. Ernst Quispel

   “Dieren mogen ook door de mens gegeten worden van God. Ik adviseer iedereen dan ook: eet veel vlees, en worst.”

   🙂

 14. rafi

  En al dat geleuter over dierenleed moet ook maar eens afgelopen zijn! Wekelijks wordt er in dit land ‘legaal’ een grote basisschool aan ongeboren mensenkindertjes op een gruwelijke manier vermoord in de vervloekte abortusklinieken. klaag daar liever over, gij medeplichtigen aan deze genocide! De vegetariers en veganisten slaan zeker ook nooit steekmuggen dood? Zijn dat soms geen dieren die kunnen lijden? Of staan die te ver van hen af? Waar trekken ze de grens? Wees dan ook consequent! Dier = dier.

  1. van Urk

   Wacht maar als die graseters daadwerkelijk uitgehongerd zijn. Gevallen van kannibalisme schijnt op dat moment voor de mens ook een heel normaal natuurverschijnsel te zijn om te overleven.

  2. Original NL

   De mens is ook maar een dier rafi…
   En btw god is een verzinsel !!

   1. rafi

    Omdat lui zoals jij die evolutionistische darwin-onzin geloven, hechten ze veel te veel waarde aan dierenlevens, en veel te weinig waarde aan mensenlevens, en krijg je dat soort van veganistische krankzinnigheid.

    1. Original NL

     Ik hecht waarde aan al het leven gelovige thomas, jou arrogantie tov dieren is stupide.
     Darwin onzin..ha ha ha ..sukkel!

   2. Rechtsaf

    @Original, dus er was niets en dat is ontploft? bedoel je dat?
    of dat er een oersoep was en daar ben jij uiteindelijk uit voortgekomen.

    Dat is ook geloof en jou geloof is blijkbaar heel sterk.

    Punt is Wie is de schepper van alles want niets kan niet ontploffen en oersoepen ontstaan niet vanzelf..

    1. Floris

     @ Rechtsaf: Niemand weet precies hoe dit zit. Ook de wetenschap niet. Wat de wetenschap wel afdoende heeft aangetoond is dat er sprake is geweest van evolutie.

     De evolutieleer is op zich niet in strijd met het eventuele bestaan van een schepper. Deze schepper kan immers het proces van evolutie in gang hebben gezet (theïstisch evolutionisme).

     1. Rechtsaf

      @Floris jawel Floris, God schiep hemel en aarde, het is geloof.

      De wetenschap ontkent noch bevestigd God als Schepper en het woordje “kan” (zou kunnen zijn) “op zich”, “wel afdoende”, “dat er sprake is geweest” zijn daar mooie voorbeelden van.
      Sterker nog de wetenschap past, als het niet klopt de boel gewoon aan.

      God schiep hemel en aarde.

    2. Original NL

     Ik geloof helemaal niets, want geloven is niet weten.
     En omdat we het niet weten kiezen velen voor het belachelijke scenario van the man in the sky, gevoed door bijgeloof bij onze oer voorouders.
     Men verwacht daardoor ook dat er een reden is om hier te zijn.
     Nou..er is geen reden…we zijn er gewoon en maar heel kort.
     Ik verafschuw elke door het geloof ingegeven beperking in mijn doen of laten.
     En ik walg van mensen die zich boven de dieren verheven voelen.(dieren hebben geen gevoel, dieren denken niet,dieren zijn er om uit te buiten en worst van te maken.. dat soort uitlatingen).

     1. van Urk

      Original NL “Ik geloof helemaal niets” Dus u gelooft dan ook niet uw eigen bestaan. U moet zich gewoon afvragen waarom het piepkleine aarde vol leven zit in tegenstelling wat er verder in het zonnestelsel aan dood materiaal te vinden is. Alleen de mens is al bijzonder hoe die steeds blijft ontwikkelen in zijn kennis alsof onze hersenen nooit uitgeput raken.

  3. Rechtsaf

   @Rafi zo is dat, 30.000 abortussen per jaar alleen al in Nederland, 56.000.000 abortussen per jaar wereldwijd, 1.500.000.000 (1,5 MILJARD) abortussen wereldwijd vanaf de begin telling in 1980..
   En kom niet met extremen zoals verkrachting en incest, hoe erg dit ook is natuurlijk, van dat percentage is namelijk 0,6%..
   Een kind heeft recht op leven..

 15. denk eens na

  laten we iedereen aan de 1000% winst koppelen, sla wat naar de varkens gaat verkopen als groen links voedsel, en de naieve mens(*80%) denken en vooral symbool zijn als de gut mensche proost.

 16. Equilibrium

  Voor elk “verzonnen” probleem een oplossing ,duurder maken.

 17. Ni28

  Vreemde land waar op een kant men roept om het duurder maken van vlees en op andere kant probeert runderen te laten verwilderen in een reservaat zodat deze in vrije natuur net zo veel leed lijden.

 18. Frits Jansen

  Het schijnt dat de productie van één kilo vlees honderd liter water kost. Mijn advies zou zijn om de veehouderij te concentreren in gebieden die door overstromingen worden geteisterd. Want daar hebben ze dus te veel water.

  1. Holland

   Het is fijn dat je je grapje even uitlegt, want anders had echt niemand het begrepen.

 19. Pit

  Een koe drinkt gemiddeld 150 liter water per dag. In Nederland hebben we ongeveer 1,2 miljoen koeien x 150 liter = 180 miljoen liter water per dag.

  Bovendien worden koeien via het eten volgestopt met (preventieve) antibiotica omdat ze meer dan 40 liter melk per dag moet produceren en dat daar (bijna) altijd uierontsteking aan te pas komt. Het gevolg daarvan is dat er pus in de melk komt.

  Gelukkig is er een maximale hoeveelheid afgesproken dus zal er nooit meer pus dan melk in de melk zitten. Maar pus zit erin. Nog een glaasje melk?

  En melk, lieve mensen, is voor kalveren!

 20. Babaji538

  Plan A en Plan B
  vormen samen Plan C.

  Ik ga Henk Wijngaard ronselen.

  Plan A bestaat er uit, dat Henk en ik
  voluit inrijden op een aantal terrassen,
  alwaar het RTL4 gespuis op dat moment
  zichzelf zit bezig te houden.

  Plan B is het volgende.
  Op een onverwacht ogenblik rijden we
  samen “Het Torentje” binnen,
  waar dhr. Rutte een vlam in de pijp
  maakt.

  Plan C is hierbij tot uitvoering gebracht.

  Petra Hermans

 21. Anders55

  allemaal aardig zo?
  een kleine groep die onder de noemer “”wetenschappelijk” probeert haar mening op te dringen aan de meerderheid?
  ieder in zijn eigen waarde laten; een ieder met een andere mening hoef je niet te accepteren, nee joh; lekker doordrammen en doorzeuren… ?

  1. Ernst Quispel

   Nee jongen, jij mag lekker je Hamburgers en frikandellen blijven eten.

   Je gaat wat eerder dood en je veroorzaakt veel dierenleed maar wat kan jou dat bommen?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.