Enge Duitse socialist Martin Schulz: ‘Als de populisten verkiezingen winnen krijgen we oorlog en martelingen’

Nee Martin, die krijgen we juist als types als jij aan de macht komen — of beter gezegd: blijven.

Dat de Duitse sociaaldemocraat Martin Schulz een buitengewoon eng mannetje is wisten we al, maar het is toch vriendelijk van hem dat hij ons daar weer even aan herinnert op het moment dat hij “aufwiedersehen” zegt:

“Als de populisten winnen krijgen we oorlog, martelingen en nog veel meer ellende,” aldus de knettergekke Schulz. “Alleen de sociaaldemocraten kunnen dat tegenhouden.”

Dan ben je dus echt van het padje. Dat een sociaaldemocraat als Schulz een broertje dood heeft aan het populisme, soit. Maar moet meneer nou echt met dit soort gekkigheden komen?

Het antwoord daarop is, natuurlijk: ja. De reden laat zich raden: de sociaaldemocratie is hartstikke failliet. De SPD is een margepartijtje. Datzelfde geldt voor haar zusterpartijen in andere West-Europese landen zoals Nederland (dahaag, PvdA). Meneertje koekenpeertje heeft dus niets om mee te werken.

We kunnen daar wel boos om worden, maar eigenlijk is het eerst en vooral lachwekkend. De man weet echt niet wat hij moet, en dus roept hij dit soort onzin.

Gelukkig zijn we nu min of meer van hem af. Hij zal zich af en toe ongetwijfeld nog roeren, maar echt druk hoeven we ons niet meer om hem te maken. Beter nieuws is nauwelijks mogelijk.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

28 reacties

 1. Ben Zine

  Onze Martin heeft weer eens te diep in het glaasje gekeken met z’n opgeblazen zuipkop.

 2. Gerlos

  Wartaal en nog eens wartaal van deze extreem linkse bestuurder

 3. springmaarachterop

  Als die oorlog tegen de machthebbers in Brussel gaat worden en die martelingen hen betreft heb ik er wel vrede mee…….

  1. Ernst Quispel

   Uit deze bijdrage blijkt dat Schulz het scherp ziet.

   1. palko

    @Ernst, even serieus. Martin Schulz en scherp zien. Dat is typisch een ‘contradictio in terminis’. Ik heb deze notoire dronkenlap persoonlijk nog nooit op enige scherpzinnigheid kunnen betrappen.

   2. Justus Maximus

    Uit deze bijdrage van Ernst blijkt dat hij een sukkel is en een jokkebrok.

   3. Ernst Quispel

    Schulz heeft volledig gelijk als hij zegt dat als rechtspopulisten de macht krijgen we slechts ellende en chaos hebben te verwachten.

    1. palko

     @Ernst, jij beschikt blijkbaar over voorspellende kwaliteiten. Ben je misschien in de leer geweest bij het medium Jomanda uit Tiel (of is het tegenwoordig Canada?). Ik houd het er op dat wat zuipschuit Martin Schulz over zgn. rechtspopulisten uitstoot thuishoort in de categorie zelfbenoemde waarheden.

     1. buitenbeentje

      Kinderen, gekken en dronken mensen zeggen de waarheid. Kinderen vallen af, Ernst mag kiezen.

    2. sjun

     Hij vergeet er steeds weer bij te vertellen dat met fatsoenspopulisten aan de macht de vrijheid van spreken wordt geofferd aan de lange tenen, het land wordt geïslamiseerd en islam boven elke kritiek en wet gesteld. En oh ja, islam brengt natuurlijk een vredige toekomst aldus Martin Schulz: https://www.youtube.com/watch?v=Y0y4N0ckkH8

   4. Top

    Blablabla! Blaaskaak! Pisvlek en uitkeringstrekker!

    1. Guus Geluk

     DFTT.

 4. DolleDries

  Er zijn best mensen die een zelfde soort mening hebben over deze linkse idioot.
  En kwaad dat hij dan wordt

  https://www.youtube.com/watch?v=21rYzOCCIVM

 5. toetssteen

  En zo is het Michael!

 6. Hermann

  Dronken mensen en kleine kinderen zeggen de waarheid.

  1. DolleDries

   Mee eens, ik heb Rutte nog nooit dronken gezien.

 7. Heinz

  Lachwekkend zegt Michael. Duitsers maken geen grappen, zou hij moeten weten.

 8. Svetlana

  Martin Schnultz is een HELD. Hij geloft in de islam, hij vertrout in de islam, en hij wil ook net als ik meer turkse bakkers hebben. Waarscheinlik wil hij ook vak leker smulen bei de turkse baker

  sonder de islam sou ik nit leker bei de turkse baker kunen smulen met mein kinderen en dat sou ik vreeselik finden. Ik wil darom dat er mer moslims naar Neederland komen

 9. Westerling

  Links is uitgescheten in Europa, nog even en het is gebeurd. Ja, dan zou ik als links rakkertje ook bang wezen.

 10. Bes Tolen

  Populisme is een term, die door tegenstanders van de vorming van individuele vrijheidlievende gezond verstand partijen, denigrerend is bedoeld. Dat deze partijen tegen massa immigratie zijn, is eenvoudig en logisch het gevolg van hun opvattingen. Deze opvattingen worden in de huidige democratie zoveel mogelijk op alle manieren tegengewerkt en dat is niet democratisch. Het is dan ook zover gekomen dat lieden van het karakter Schulz momenteel de Duitse politiek vrijwel beheersen. Wat de SPD betreft had ik graag Helmut Schmidt. Schröder was ondanks zijn tekortkomingen nog altijd honderd procent beter dan wat de SPD daarna heeft voortgebracht.

 11. Guus Geluk

  Schulz heeft ongelijk, als het er op aankomt, lopen rechts- en linkspopulisten weg voor de verantwoordelijkheid.

  https://www.rd.nl/opinie/commentaar/afd-bewees-met-campagneborden-zucht-naar-verplatting-van-politiek-1.1432234

 12. buitenbeentje

  Schulz heeft een hekel aan populisten. Jarenlang heeft zijn populistische arbeiderspartij het voor het zeggen gehad, jarenlang heeft zijn populistische arbeiderspartij de arbeiders verneukt, Jarenlang heeft populist Schulz in Duitsland en in Europa gegokt op het immigratievolk.

  Nu heeft het Duitse populus gezocht naar een populist die er voor hun was en uiteindelijk hun hoop gevestigd op andere populisten.

  In een democratie heeft het populus altijd gelijk.

 13. Steve Van der Vekens

  Nee jongen, het is andersom, maar kom, de domsten eerst.
  Alles omdraaien met links gebrabbel om de debiele en achterlijke kiezer achter je te krijgen.
  De bekende linkse trollen hier doen ook mee aan het proberen indoctrineren van nieuwe personen. Maar hier zijn gelukkig klokkenluiders genoeg.

 14. Steve Van der Vekens

  Broekschijter! Dus verder alles negeren zodat onze kinderen het gelag moeten betalen of wat? Heb je zelf kinderen? Merkel heeft er geen, en dat is eraan te zien.

 15. Frits Jansen

  Wat heeft Schuld precies gezegd? Bronnen graag!
  Dat in elk geval de Duitse populisten van de AFD een stel engerds is staat wel vast. Martelen en oorlogvoeren zullen deze lieden echter wel uit hun hoofd laten, want dat kunnen zelfs zij zich niet veroorloven in het land dat ruim 70 jaar na de oorlog nog steeds bezig is in het reine te komen met zijn verleden.

  1. Original NL

   ……..Dat in elk geval de Duitse populisten van de AFD een stel engerds is staat wel vast. …….
   Dit zegt de sukkel die gelukzoekers een verrijking vindt…onze Frits Schulz Jansen!!

  2. palko

   @Frits, wat jij van mening bent is dus een vaststaand feit? Het moet niet nóg gekker worden. Uiteraard mag je iets vinden of iets van mening zijn. Maar dat betekent natuurlijk nog niet dat het een feit is. Toch? Of zeg ik nou iets raars?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.