EU gaat subsidiekraan gebruiken om Polen en Hongarije te dwingen multicultureel, links, en politiekcorrect te worden

Zo doen autoritaire wannabe overheden dat altijd. Het vreemde is alleen dat de EU officieel geen overheid is.

In Amerika misbruikt Washington zijn financiële macht al jaren door de subsidiekraan te gebruiken om individuele staten in het gareel te dwingen. Een staat kan wel wat geld gebruiken, is heel blij met de subsidie, maar krijgt een jaar of wat later te horen als dit of dat niet veranderd wordt de kraan dichtgaat. Dat veroorzaakt dan enorme problemen voor de staat in kwestie omdat ze in de tussenliggende periode afhankelijk geworden zijn van die subsidies; ze houden er immers rekening mee in hun begroting.

De Europese Unie heeft die gang van zaken in Amerika overduidelijk bestudeerd en heeft geconcludeerd dat wat Washington kan, Brussel óók kan. De Daily Telegraph bericht dat de ‘Budget Commissioner’ (Begrotingscommissaris) van de EU, Guenther Oettinger, deze week voorstellen presenteert om Oost-Europese lidstaten als Hongarije en Polen financieel de strop aan te draaien als ze, volgens Brussel zelf, “de waarden van de EU” niet voldoende belichamen.

“De details moeten nog verder uitgewerkt worden, maar het voorstel houdt onder meer in dat er een tijdelijke bevriezing kan worden geïmplementeerd om lidstaten te motiveren hun gedrag te veranderen,” aldus een EU-bron aan de Britse krant. Op dit moment krijgt Polen maar liefst 5,5 miljard (miljard!) euro en Hongarije 2,7 miljard (miljard!) euro per jaar. Het behoeft niet veel inlevingsvermogen om te begrijpen dat bevriezing van dat soort subsidies voor grote problemen kunnen zorgen in die landen.

Volgens Europese bronnen geldt die bevriezing onder voor subsidies voor de agricultuur. Studentenprogramma’s — zoals Erasmus — blijven daarentegen buiten schot. Want de jeugd moet natuurlijk wel geloven dat de EU het beste met ze voor heeft, he? Anders worden het nooit goede ‘Europeanen.’ En dat is natuurlijk wel het grote doel hier; een nieuwe generatie creëren die zich met hart en ziel inzetten voor ‘de Europese zaak,’ wat natuurlijk ‘de EU’ betekent.

Nou, ik heb slecht nieuws voor onze vrienden in Brussel. Dat gaat niet lukken. De invloed van de Eurofiele opperheren op de jeugd in Polen en Hongarije is verwaarloosbaar vergeleken met die van hun eigen democratisch gekozen leiders (zoals Viktor Orban).


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

53 reacties

 1. Archetype01

  ja doei.. ik betala geen belasting voor politieke onderdrukking..

  word tijd dat deze mensen zelf eens worden opgepakt en weggezet..

  1. Archetype01

   betaal*

   1. Hetzalwelweer

    Je betaald toch ook belasting hier in NL? Wij worden hier net zo “onderdrukt”. Ze doen net of alles hier democratisch is maar achter de schermen zijn ze ( Brussel ) druk bezig om de EU te veranderen in een dictatoriale staat.

 2. lIN-T

  Eurofiele omkoperij.

 3. Ernst Quispel

  De subsidiekraan is wat mij betreft een te licht middel. Lidstaten van de EU die zich willen ontwikkelen tot fascistische staten horen niet in de EU thuis. Die gooi je er dus uit. Laten ze maar aansluiting bij Rusland zoeken.

  1. toetssteen

   @EQ
   Heerlijk toch dat woord fascisme dat overal voor te misbruiken is!

    1. toetssteen

     EQ
     En die mogen de term naar hun hand zetten. U bent zo grappig!

     1. Ernst Quispel

     2. Hetzalwelweer

      Feiten van de NPO zijn als een sprookje….Fake news in een ander jasje…dat jij Ome Ernst van binnen en buiten gedragen hebt…doei doei Ome Ernst…..

     3. Hetzalwelweer

      Wat moet ik daarmee Ome Ernst, kijk er niet eens naar omdat het al besmet is met Ome Ernst z’n vooroordelen alsmede die van de NPO…Geef gewoon toe dat je een trol bent…maar wel 1 van de ergste in zijn soort, die van landverrader….een NSB-er…je bent gewoon een kakkerlak, niet uit te roeien….het meest ongewenste persoon op dit moment…Ome Rukbunker…..maar ik neem het niet te Ernst met je…je bent een karikatuur van alles wat wij dagelijks mee maken….jij bent niets…een Rutte’s scheet onwaardig zeg maar….jij met al je verschillende niets vertellende ega’s….sneu figuur….misschien ben je rutte zelf wel…of penthouse…zal mij het schelen….

     4. toetssteen

      EQ
      Alt right betekent: oud recht. Nog te herkennen in het Fries: alt rjocht. Dat heeft geen ene ruk van doen met een politieke richting maar veeleer met de rechten van mensen die een gemeenschap op hebben gebouwd.
      Maar ach, u zou achteloos de stadspoorten van Wenen open hebben getrokken.
      Komt ‘r lekker bij! So happy living together! Allemaal aan….. En dan bijt de slang toe en u kermt: maar ik vertroetelde u toch, liet u toe in mijn woning, waarom, waarom wist ik het niet…

     5. Ernst Quispel

      Welterusten, Hetzalwelweer.

     6. Roughwood

      Lachen met Quisling. Als het niet zo deplorabel was. Met z’n moralistische, policor, nepnieuws verspreidende en niet serieus te nemen deugbronnen. Want oppernarcist en agitator Ernst moet en zal deugen, deugen en nog eens deugen! En heeft vannacht wederom een natte droom van een autoritair geleid groot Europeesch rijk!

    2. Ni28

     Ach ja, Livestro. Alle goede mensen zijn bij hem al opgestapt. Waardeloze club maar als je die zo leuk vindt wat zoek je dan hier op DDS. Het slaat nergens op.

     1. Stanly2000

      Voor Ernst,
      Livestro is Soros.

    3. Stanly2000

     Ernst,
     Goed gezelschap inderdaad. Jalta is Livestro is Soros is prinses Mabel is prinses Bea is Ollogren is Pechtold. Inderdaad geweldig gezelschap.

  2. dannyvermeulen69

   Smerige kakkerlak qwispeldork de DDS nar wat hebben de Russen er nou weer mee te maken,heb je weer eens niks nuttigs te melden

  3. palko

   En dat roept een linkse actifascist als Ernst?. Ik kom niet meer bij!

  4. Rechtsaf

   @Ernst wenst graag dat de EU islamitisch wordt..

   1. Hetzalwelweer

    Totdat hij in zijn rukbunker overvallen wordt omdat hij , zoals verwacht, een transgender bleek te zijn, en daar hebben besnedelanders een hekel aan….dus ome Ernst, trek die hoofddoek van je hoofd en kijk is in de spiegel, samen met al die andere hersenspinsels van je…

   2. DolleDries

    Ernst hoopt zo op zijn gewenste kinderhuwelijkje.

   3. loes530

    Anti-islamfilmpje PVV niet strafbaar, aangiftes geseponeerd https://www.rtlnieuws.nl/nederland/anti-islamfilmpje-pvv-niet-strafbaar-aangiftes-geseponeerd … lees dat is

  5. buitenbeentje

   “Die gooi je er dus uit.”

   Te stom om te poepen, dus.
   Lees de EU regels nog eens even op na.

  6. Ni28

   Kennelijk ben je nog sinds gisteren in benevelde staat. Als je over fascisme en Rusland wilt schrijven denk eerst toch na, het slaat nergens op wat je hier neerzet.

  7. Luwadder R1

   Tja, als er wijn is in de man, is de wijsheid in de kan. Of in hun geval als er whisky is in de man, is de wijsheid in de jar. Tjonge jonge!!!! de ene na de andere bezopen actie. Ben het helemaal eens met Het zal wel weer maar de alcoholistenclub is al een dictatoriale staat sinds ze zijn opgericht. De alcoholistenclub dienen gewoon de verkiezingsuitslag te respecteren. Maar het is een feit de alcoholistenclub bemoeit zich werkelijk overal mee en al helemaal als de verkiezingsuitslag niet volgens het (politiek correct) linkse boekje is. Zij willen natuurlijk landen hebben met JA knikkers net als Nederland overigens, het braafste jongetje van de alcoholistenclub. Ben het over het algemeen nooit eens met de heer Quispel, maar zijn voorstel om de landen de EU uit te knikkeren, daar ben ik het mee eens : de alcoholistenclub krijgt geen ene cent van die landen met het gevolg dat die hele alcoholistenclub ten onder gaat, probleem ook opgelost. Op naar de veel betere en stabiele Europese vrijhandelsassociatie, een samenleving naar Noors en Zwitsers model.

  8. netwat

   Ooit eens in het oostblok geweest en met die mensen gesproken? Het zijn totaal katholieke landen die geen islam invloed in hun land willen hebben. Boven elke hotelkamerdeur hangt een christelijk kruis. Die brusselse infantielen hebben geen idee wat voor mindset ze in de oostblok landen hebben. En het erge is dat ze niet eens de moeite nemen om die mensen te snappen. En ja daar hebben ze een gloeiende hekel aan. Ze zouden zich eens wat meer in hun cultuur moeten verdiepen. Maar die eurofielen denken alleen maar aan geld en hun zelf.

  9. Mart

   Zouden ze bèst eens gaan doen…en deze keer waarschijnlijk beter af dan vroegere teiden.Het juk van de EU lijkt me met de dag zwaarder worden….dit neem ik waar van af mijn heuveltje in Brasil,van waar ik alle fake berichten uitrafel….meestal met sucses.

 4. Pit

  Oost Europeanen blijken lastig om te kopen.

  1. Ni28

   Zij weten vooral beter wat onvrijheid is wat hier in het Westen vrijwel onbekend is op oorlogstijd na.

 5. palko

  Ik ben verschrikkelijk blij en trots op naties die hun land willen vrijwaren van nepvluchtelingen uit Afrika en Azië. En die, en volkomen terecht, fel tegen de verdere islamisering, lees vernietiging, van Europa zijn. Geweldig dat recent bijna de helft (!) van de Hongaarse bevolking met gezond verstand en in volle overtuiging voor de 3e keer in successie de centrum-rechtse Fidesz-partij aan een ruime meerderheid in het parlement heeft geholpen. De fatsoenlijke, weldenkende en hardwerkende EU-burger is Hongarije in ieder geval zeer erkentelijk voor haar inspanningen om het eigen land én Europa leefbaar te houden. Hopelijk duurt het niet lang meer voordat de EU totaal ten grave wordt gedragen. Hongarije, Polen en Slowakije, houd je poot stijf, en straf het gedrag van notoire politici als Frans Timmermans en Jean-Claude Juncker genadeloos af.

  1. toetssteen

   @Palko
   Plus 10 van mij. Een gemeenschap, of het nu dieren zijn of mensen, gaat ten onder als de vijand welkom wordt geheten.

 6. NoDoubt

  Het lijkt mij het beste dat deze landen dreigen met eruit te stappen, dat geeft een heel ander licht. De EU is gebaat bij expansiedrift. Daarmee wordt de deur geopend voor andere landen er ook uit te stappen. Zuidelijke landen als Griekenland gaan dan ook en zo valt de draagkracht van het bestaan van de EU weg. De EU is namelijk geen democratisch gebeuren. Ze zijn niet eens in staat om het Straatsburgprobleem op te lossen. In plaats daarvan trekken ze pensioenen uit onze potten, geven nog 5 jaar auto met chauffeur na afloop. Kartelverschijnselen. Een verziekt systeem.

  1. toetssteen

   @NoDoubt
   Het is het stalinisme, maar links heeft het hoofd afgewend van de realiteit. Ze zouden met liefde de stadspoorten van Wenen openen. Welkom welkom, joelen de sjw’s.

   1. Ernst Quispel

    Misschien gaat het bij Toetssteen om andere middelen, maar dat hij zijn bijdragen in benevelde staat plaatst is voor hem te hopen.

  2. Hetzalwelweer

   Wanneer besnedelanders zich gaan bezig houden met het jagen op joden dan is het einde ver te zoeken idd. Maar de EU, merkel zonder snorretje, Macron propaganda, pinokkio Rutte, en ga maar door…..dan is de EU niets….Waar de heer Hitler gedwongen is om te stoppen in ’45 daar gaan de slavendrijvers van Brussel rustig mee door. Niet rechts maar links zijn compleet doorgeslagen….ziek volk, die EU aanbidders.

   1. toetssteen

    Hetzalwelweer
    Maar dat levert toch het meeste op voor de hotemetoten. Kijk maar naar Stalin en zijn crew. Bittere armoede voor de bevolking, maar de happy few baadde in luxe.
    Socialisme/ communisme is nog nooit anders geweest! Vandaar dat ze zo’n hekel hebben aan ontwikkelde burgers die dat stramien in de smiezen hebben.

    1. Hetzalwelweer

     De moslims worden de nieuwe Nazi’s/jodenjagers….de geschiedenis gaat zich herhalen….maar er was 1 volkje dat dapper weerstand hield….de Nederlanders…oow nee…want dit volkje haalt juist dat trieste volk deze kant op…

     1. toetssteen

      @Hetzalwelweer
      Google eens naar de Handschar brigade:
      https://tallsay.com/page/4294968728/de-ss-handschar-moslims-in-dienst-van-het-derde-rijk

      Dat dus.

     2. Rechtsaf

      @HZWW ISIS lijkt ook wel heel erg op SS natuurlijk.. 😉

  3. DolleDries

   Het beste is dat deze landen dreigen met een handreiking richting Rusland.

 7. Duke

  Wanneer gaat de EU campagne voor de rechterarmgymnastiek los?

 8. Frits Jansen

  Geen overheid? De EU heeft wel bepaalde bevoegdheden, door de lidstaten zelf aan de EU toegekend. Eén van die bevoegdheden is om grondrechten te bewaken, regels die we in het algemeen als “beschaving” beschouwen. Dat in Hongarije en Polen een paar boeven regeren die met trucs aan de macht blijven maar lang niet zoveel steun hebben uit de bevolking als ze doen voorkomen kan voor de EU geen argument zijn zich afzijdig te houden, integendeel. Ik sprak al Polen die overwogen te emigreren.

  Het opvangen van vluchtelingen kun je “politiek correct” noemen, maar het is gewoon een morele plicht (voor zover het echte vluchtelingen zijn). Ik herinner er maar aan dat talloze Hongaarse vluchtelingen in 1956 door andere Europese landen werden opgevangen.

  Met het woord “multi-culti” heb ik altijd problemen gehad. Als wij zo trots zijn op die zogenaamde Joods-Christelijke cultuur, dan moeten we wel beseffen dat respect voor de MENS daar een centraal bestanddeel van is. Want ook mensen uit andere culturen zijn mensen.

  Als multiculti echt een probleem is dan zouden Hagenaars en Hagenezen ook niet in één stad kunnen wonen.

  1. sjun

   Hagenaars wonen dan ook in verschillende wijken. Het goede voorbeeld van Femke Halsema doet volgen. Niet iedereen met daartoe de mogelijkheden offert zijn kroost op het altaar van de multikul.

   1. Original NL

    Sjun…Amen!

  2. Original NL

   …..Want ook mensen uit andere culturen zijn mensen…..
   Behalve als ze een beestachtige achterlijke “godsdienst” als de islam aanhangen.
   Dat moeten ze dan maar ver mogelijk van mijn bed praktiseren!
   Geen enkel moslim land heeft ook maar iets positiefs voor de mensheid voortgebracht het waanidee dat zij dat hier opeens wel zullen doen is nergens op gebaseerd!

  3. Homo erectus

   Probleem is dat Polen, Hongarije, Tsjechië en Slowakije wel degelijk vluchtelingen hebben opgenomen maar dat ze nu zeggen, wat volgens de EU wel degelijk mag, dat ze alleen christelijke vluchtelingen willen opnemen want die passen beter in hun cultuur. Ik zie daar niets mis mee gezien de problemen die er in heel Europa zijn met de andere cultuur pareltjes.

 9. DolleDries

  Dit zijn duidelijke fascistische methodes.

 10. Ni28

  Dreigen met het korten van subsidiegeld tekent de onvermogen voor dialoog en het dictaat van de EU top die als enige bepaalt. Waarmee de Visegrad landen voor hun gevoel Moscou voor Brussel hebben gewisseld. Het gaat ideologisch dezelfde kant op. Deze landen willen islamvrij blijven terwijl het Westen haar ellende wil exporteren. Een van de redenen van de Brexit die zo navolging kan krijgen. Nu hebben de Visegrad landen het pech dat het allemaal netto ontvangers zijn en dan bent je makkelijk chanteerbaar. Op andere kant zijn het goede afzetlanden en die wil Brussel ook niet missen. Ik ben benieuwd hoe ver deze landen voor hun vrijheid willen en zullen gaan. Als zij uit de EU gaan zal het een grote kans voor Poetin zijn om zijn invloed naar het Westen te vergroten. Dat gaat de EU zeker niet leuk vinden maar dan is het toch eigen schuld dikke bult.

 11. Pescador

  Ja die landverader timmerdoos weet wel hoe hij mensen moet afpersen, ik denk niet dat dit gaat lukken. Bovendien moet europa oppassen wat ze doen, want dankzij het wangedrach van juncker en zijn mede homo´s is de mh17 ook neergehaald, en dat weten ze zelf donders goed al willen ze dat niet bekennen.

 12. Betoverd Konijn

  Kunnen wij niet de geldkraan dichtdoen om de EU te motiveren om haar gedrag aan te passen? Of wat kunnen we überhaupt eigenlijk doen om van die idioten in de EU top af te komen?

 13. Homo erectus

  Ik heb liever miljarden naar Polen en Hongarije dan één valse cent naar bvb Turkije. Ik zou zeggen GO Fuck yourself EU!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.