Franse scholieren: ‘Charlie Hebdo heeft er wel een beetje om gevraagd’

Uit onderzoek blijkt dat zo’n 80 procent van de krulbrood scholieren de aanslag op satirisch weekblad Charlie Hebdo, niet wil veroordelen. 25 procent vindt dat Charlie Hebdo het praktisch zelf  heeft uitgelokt.

Het onderzoek was gericht op godsdienstvrijheid en vrijheid van meningsuiting. Sociologen Olivier Galland en Anne Muxel namen een steekproef onder 7000 middelbare scholieren tussen de 14 en 16 jaar. Deze steekproef werd afgenomen in gebieden waar tekenen van radicalisering zichtbaar werden. Op zich schrikbarend genoeg maar we gaan verder!

26 Procent van de ondervraagde jongeren gaf namelijk aan moslim te zijn. 20 Procent gaf aan zijn of haar religie wel te willen verdedigen door middel van een wapen. Even ervan uitgaande dat de steekproef representatief is voor die 7000 ondervraagden, leert een vlotte rekensom dat 1750 van die 7000 scholieren (25%), moslim is. 350 van die 1750 (20% van 25%) zou dan bereid zijn met een AK-47 het Charlie Hebdo en Bataclan geouwehoer nog eens dunnetjes over te doen. Zal wel weer door een gebrek aan buurthuizen en slechte sociaal-economische factoren komen…

De redenen die deze baguette-enfants islamique voor hun strijdbaarheid hebben, is volgens de onderzoekers om het feit dat zij een belediging van hun religie als persoonlijke aanval beschouwen. Ze slingeren je om de oren met eisen van respect en anders krijg je een keer een AK in je muil want ‘daar vroeg je zelf om’. Als gevolg van een persoonlijke aanval iets fatsoenlijk uitpraten of een keer een blauw oog hier en daar, zit er blijkbaar niet meer in.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. Floris

  “De redenen die deze baguette-enfants islamique voor hun strijdbaarheid hebben, is volgens de onderzoekers om het feit dat zij een belediging van hun religie als persoonlijke aanval beschouwen.”
  ————————————————————————————
  Dat is typisch islamitisch. Lange tenen.

  Belediging van de islam kan je in islamitische landen je kop kosten.

  1. Original NL

   Floris…….Belediging van de islam kan je in islamitische landen je kop kosten.
   ……………………………….
   Idd… Theo van Gogh is hier een goed voorbeeld van.(waar werd hij ook weer vermoord?)

   1. B. Pascal

    Floris…….Belediging van de islam kan je ALLE landen je kop kosten.

    Idd… DANKZIJ DE LINKSE TOLERANTIE MENTALITEIT

    IK ZEG: DOOD AAN DE TIRANNIE!!!

  2. Hurdy

   Belediging van bijna elke religie kan je de kop kosten. Vraag maar aan de nazaten van de vermoorde Maya’s… die werden door Christenen vermoord omdat ze niet bij het Christendom wilden horen nadat de Christenen hun woonplaatsen waren binnengedrongen. En in Japan leek dat ook even te gebeuren, maar de overheid aldaar was tenminste slim en capabel genoeg om de Portugezen al heel snel de deur te wijzen toen ze nog in de haven waren.

 2. Gerlos

  Deze cartoons waren vrijheid van meningsuiting, dat kan in een vrije westers land moslims, aanpassen of vertrekken.

 3. Ni28

  Welke jeugd stel je die vraag en hoe geïndoctrineerd is die jeugd niet al. Dan krijg je van dit soort antwoorden. Weer een statistiekje op aanvraag. Een ding staat wel vast, met de komst van de islam is de humor en satire aan het verdwijnen. Nu al en dan zijn wij nog niet volledig door hun bezet.

 4. Svetlana

  De franse scholieren zijn erg intelligent. Het is natuurlijk ook zo dat Charlie Hebdo er om gevraagt heeft. Het is verboden om negatief over de islam te spreken, en dat wist Charlie heel goed

  1. Bloem

   Beste Svetlana, hoop dat je er een beetje lekker uit ziet, van je brein hoeven we nl. niet veel te verwachten. Wel schattig hoor al die kinky bijdragen van je

   1. robroy

    ik denk dat sletvana een leuter heeft lol

  2. van Urk

   Zeiklana@ U bedoelt dat het voor moslims verboden is. Maar voor ons als niet-moslim ligt daar geen wet aan vast. Om u bij de les te brengen: Het is trouwens ook verboden om negativiteit over Joden te gaan spreken.

  3. B. Pascal

   ALLAH heeft mensen nodig om zijn beleid uit te voeren.
   Gezien hij almachtig is??? blijkbaar niet….

   Kan een boom die dode vruchten voortbrengt, leven geven?
   Dood is dood! islam is repressie!

   IK ZEG: DOOD AAN DE TIRANNIE!!!

 5. Gerlos

  Svetlana de lieverd met haar geweldige commentaar wat voor de trollen van deze site nergens op slaat.

 6. Pit

  De Franse scholieren zijn overwegend islamitisch? Daar kent men die gedachtedwang ook. Het ligt altijd aan een ander. Als er al gedebiliceerde Mohammedanen rondlopen dan komt dat zeker niet door de Mohammedaan zelf maar dan komt dat omdat wij hun bedje niet hebben gespreid.

 7. Vit

  Sletvana is een geintje van Wim, wat ik je brom.

  1. Stanly2000

   Je hebt gelijk. Het is de echte Turks brood verslindende intelligente dame niet meer.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.