Gaan we weer! Politiemedewerker geschorst vanwege verdenking verduistering, witwassen, én valsheid in geschrifte

Geen categorieapr 26 2018, 11:00
Hoe corrupt is de Nederlandse politie eigenlijk?
Het is ongelooflijk, maar het is wéér raak. Er is wéér een vooraanstaande politiemedewerker geschorst vanwege alles behalve integer gedrag. Het gaat om ene Leatitia R., een oud-bestuurslid van politiebond ANPV en die zich tegenwoordig bezighoudt met sollicitanten bij de politie. Ook bekleedt ze "tal van functies" bij de Nationale Politie.
Ze wordt door haar collega's van het Openbaar Ministerie verdacht van -- check dit -- verduistering, witwassen én valsheid in geschrifte. Eén van die verdenkingen is al erg genoeg, maar alle drie? Als dit klopt gedroeg mevrouw zich eerder als een vooraanstaand lid van een criminele organisatie dan als politieagent. Of is dat tegenwoordig hetzelfde?
En mevrouw is niet de enige die in de problemen is. Ook oud-voorzitter Geert P. wordt verdacht van vergelijkbare misdaden. Die P. werkt voor de Landelijke Eenheid. Ook hij is dus een prominente politiemedewerker.
Het is werkelijk niet bij te houden hoe vaak het tegenwoordig misgaat. De enige vraag is nu: zijn mensen corrupter geworden, of is het OM beter gevonden in corruptie te identificeren en te bestrijden? Ik zou graag willen geloven dat het laatste het geval is, maar ik begin onderhand echt te denken dat het 't eerste is. Dat de corruptie gewoon is toegenomen -- en flink ook.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten