Gaan we weer! Politiemedewerker geschorst vanwege verdenking verduistering, witwassen, én valsheid in geschrifte

Hoe corrupt is de Nederlandse politie eigenlijk?

Het is ongelooflijk, maar het is wéér raak. Er is wéér een vooraanstaande politiemedewerker geschorst vanwege alles behalve integer gedrag. Het gaat om ene Leatitia R., een oud-bestuurslid van politiebond ANPV en die zich tegenwoordig bezighoudt met sollicitanten bij de politie. Ook bekleedt ze “tal van functies” bij de Nationale Politie.

Ze wordt door haar collega’s van het Openbaar Ministerie verdacht van — check dit — verduistering, witwassen én valsheid in geschrifte. Eén van die verdenkingen is al erg genoeg, maar alle drie? Als dit klopt gedroeg mevrouw zich eerder als een vooraanstaand lid van een criminele organisatie dan als politieagent. Of is dat tegenwoordig hetzelfde?

En mevrouw is niet de enige die in de problemen is. Ook oud-voorzitter Geert P. wordt verdacht van vergelijkbare misdaden. Die P. werkt voor de Landelijke Eenheid. Ook hij is dus een prominente politiemedewerker.

Het is werkelijk niet bij te houden hoe vaak het tegenwoordig misgaat. De enige vraag is nu: zijn mensen corrupter geworden, of is het OM beter gevonden in corruptie te identificeren en te bestrijden? Ik zou graag willen geloven dat het laatste het geval is, maar ik begin onderhand echt te denken dat het ’t eerste is. Dat de corruptie gewoon is toegenomen — en flink ook.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

13 reacties

 1. Ni28

  Als politie corrupt wordt is het einde in zicht. En deze mevrouw is nog gekleurd wat als extra probleem gezien mag worden want alleen blanken zijn crimineel. Een andere politieman was betrokken bij de mishandeling van een ober in Praag. Hij is dan niet de hoofdverdachte maar zit zo te zien in een mooi clubje Badr Hari waard. Dus veel beter zal hij niet zijn. Het gaat bergafwaarts met dit land en alleen als je je ogen bewust dichthoudt zie je het niet. Maar het zal je ooit bereiken bij gelegenheid.

  1. springmaarachterop

   Aan de lippen te zien is het een Zulu maar die hebben toch kroeshaar, wat weer blijkt is dat vrouw zijn en allochtoon op dit soort functies niet echt bevorderlijk is voor de veiligheid en het functioneren in deze.

   1. Ernst Quispel

    Met racisme heeft dit uiteraard niets te maken.

    1. Ni28

     Natuurlijk niet, de kleurlingen mogen gewoon stelen.

 2. Pedrito

  Tja je vraagt je af is de politie nou een criminele organisatie die voortdurend op is naar criminelen of gaat het om het gezegde ‘met boeven van je boeven’. De politie is een onbetrouwbare organisatie geworden die prima zou passen in welk bananenland dan ook. Zucht……….., waar is die ouderwetse veldwachter Bromsnor gebleven ?

 3. Adriaan

  Corruptie is al van alle tijden. Denk maar aan de tijd van de VOC. Ik vrees dat het alleen maar erger gaat worden. Opvallend is dat ook deze persoon gekleurd is. De HR-afdeling van de politie is niet meer in staat om het kaf van het koren te scheiden. Het is triestig. Nederland verglijdt naar een derde wereldland.

 4. Westerling

  Als je de eisen om politieagent te worden gaat verlagen, dan kan je er gif op innemen, dat de corruptie gaat toenemen. Het valt wel op dat de corruptie onder gekleurde politieagenten buitengewoon hoog is.

 5. Frits Jansen

  Volgens mij is de volgorde niet dat agenten voor de verleiding bezwijken en op het criminele pad gaan, maar dat onverlaten die al lang crimineel zijn een baantje bij de politie te bemachtigen. Dat is voor hem natuurlijk ideaal.

 6. Babaji538

  Het doet me deugt.
  Klein taakstrafje dan maar, als putjes
  scheppen in het buitenland.
  Petra Hermans

 7. Duke

  Ik zou wel eens willen weten of de corruptie onder agenten is toegenomen sinds de VVD en Rubberen Rutte, Pechtold etc. Dat kan bijna niet anders.

 8. Steve Van der Vekens

  Het moet echt gezocht worden in het hol van de leeuw, doorheen heel Europa.

 9. Ruud562

  Het resultaat dus van een van de vele fouten gemaakt in het kader van de gore politiek correctheid: diversiteitspolitiek in plaats van het gezond verstand te gebruiken! Je zag het ook al in dat verrotte Amsterdam, de stad van die oh zo ‘fijne’ burgemeester (die gelukkig niets meer kan doen) en zijn labiele voorgangers en wellicht ook elders.

  Een goed functionerende organisatie zoals een politie zou moeten zijn zou bij het minst geringe vermoeden al die aangenomen kandidaten van dat gekleurde schepsel met pornolippen diepgaand moeten gaan screenen en bij twijfel subiet ontslaan.

  Maar ja, etnisch profileren wordt dat dan genoemd, discriminatie, rascistisch …
  Daar komt dan nog bij dat de politieorganisatie niet naar behoren functioneert omdat er teveel foute en verkeerde lui daar aan de macht zitten!

  Arm Nederland, zakt verder weg in het moeras aangelegd en in stand gehouden door op zijn minst PvdA, CDA, D66, GL, VVD ….

 10. NoDoubt

  Met dank aan de jarenlange politiek en de voortdurende bezuinigingen. Burn-out en stress, verlagen van drempel voor allochtonen. Het is niet verwonderlijk dat er ‘bijverdiend’ wordt. voortdurende reorganisaties. Gevolg is dat je moeilijk mensen krijgt, een grote leegloop, minder toezicht waardoor criminaliteit toeneemt. Je het doen van aangifte wordt bemoeilijkt. Blijkt dat je opeens aangifte bij de gemeente moet doen, of kom over een paar dagen nog eens terug. Het houdt ook in dat er meer mensen binnen de politie bezig zijn. Die zijn alleen nog niet betrapt. Het is wachten op de volgende. Als je voorbeelden heb als Teeven of Opstelten waarvan het geheugen ook opeens te wensen over laat, en die hebben een voorbeeldfunctie is het gewoonweg wachten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.