Heldin Shirin Musa heeft er schoon genoeg van ‘islamofoob’ te worden genoemd: ‘Ik ben zelf gepest om m’n hoofddoek!’

Shirin Musa, de oprichter van Femmes for Freedom, staat vandaag met een groot interview in de krant. Ze pakt haar critici aan, die haar verwijten een islamofobe te zijn. Dat maakt haar woest, aangezien de Nederlands-Pakistaanse zelf een moslima is.

Ze is dikwijls de kop van Jut bij links: Shirin Musa. Normaalgesproken is iedere moslim een slachtoffer voor de aanhang van linkse partijen, maar bij de Pakistaanse Shirin Musa wordt een uitzondering gemaakt op die regel. Musa is namelijk een zelfstandige vrouw die haar eigen organisatie heeft, en er niet voor terugschrikt om tegen heilige linkse huisjes aan te trappen. Zo werkt Musa samen met de VVD en Leefbaar Rotterdam als haar dat uitkomt, en schaamt ze zich er niet voor dat Frits Bolkestein en Paul Cliteur haar beweging ondersteunen.

Al die zaken maken haar een persona non-grata in NIDA-, Sylvana- en Peter Breedveld-kringen. Ze verwijten haar islamofobie en opportunisme. In een interview met De Volkskrant reageert Musa vandaag op al die valse aantijgingen:

“‘En dan word ik islamofoob genoemd!’, zegt ze ineens, vol vuur. ‘Omdat ik misstanden in patriarchale culturen benoem en rechtse partijen niet boycot. Ik weet wat racisme is, ik ben zelf een moslimvrouw. Op school in Rotterdam-Noord werd ik gepest en geslagen. Kinderen noemden me ‘vieze moslim’ en trokken aan mijn hoofddoek. Vanaf mijn 9de droeg ik een hoofddoekje omdat ik dat wilde. Het geloof was een veilige bubbel, ik wilde een goed moslimmeisje zijn. Toen ik mijn verjaardagsfeestje gaf, lieten meisjes pannekoeken die mijn moeder had gebakken staan omdat hun ouders ze hadden gewaarschuwd dat we vies waren.'”

Maar niet alleen racisten krijgen er van langs, ook de zogenaamde linkse partijen – die zeggen te staan voor emancipatie – krijgen een veeg uit Musa’s pan:

“Musa heeft het gevoel dat ze het nooit goed kan doen. ‘Het voelt soms als een eenzame strijd’, zegt ze. ‘Als ik me als moslimvrouw uitspreek over vrouwenemancipatie, zegt rechts: zie je wel, achterlijke moslims, en krijg ik kritiek op mijn hoofddoek. En links zegt: ze werkt samen met islamofoben. Ze gebruiken het onderwerp voor hun eigen agenda. Ze klagen alleen maar en doen geen concrete voorstellen om de positie van de vrouw te verbeteren.”

En dan vertelt Musa over haar eigen mislukte islamitische huwelijk, met een echtgenoot die haar mishandelde. Over de schaamtecultuur in Pakistaanse kringen die tot op de dag van vandaag haar handelen nog steeds beïnvloed. Ze is gewoon een moedige vrouw die volstrekt politiek kleurenblind voor de goede zaak strijdt: punt uit.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

25 reacties

 1. Ritter

  Iraans-Belgische tandarts waarschuwt: islamisme rukt op in Europa

  ‘Jullie zouden banger moeten zijn’

  https://www.tijd.be/politiek-economie/internationaal-algemeen/Darya-Safai-Jullie-zouden-gerust-banger-mogen-zijn/9902847?ckc=1&ts=1497095023

 2. Anton Adriaan

  Tijd om atheïsme te omarmen lijkt mij.

  1. Original NL

   Tijd om de islam te verbannen lijkt mij!

 3. Guus Geluk

  ” ‘Als ik me als moslimvrouw uitspreek over vrouwenemancipatie, zegt rechts: zie je wel, achterlijke moslims, en krijg ik kritiek op mijn hoofddoek. En links zegt: ze werkt samen met islamofoben. Ze gebruiken het onderwerp voor hun eigen agenda. Ze klagen alleen maar en doen geen concrete voorstellen om de positie van de vrouw te verbeteren.”

  En radicale islamitische partijen zullen wel weer zeggen dat zij teveel verwesterd is.

  Bij islamofoob populistisch rechts, links, en de radicale moslims, zullen dappere mensen als zij, Marcouch of Aboutaleb, het nooit goed kunnen doen.

   1. Guus Geluk

    Ritter,

    “Heldin Shirin Musa heeft er schoon genoeg van ‘islamofoob’ te worden genoemd: ‘Ik ben zelf gepest om m’n hoofddoek!’”

    http://www.dagelijksestandaard.nl/2018/04/heldin-shirin-musa-heeft-er-schoon-genoeg-van-islamofoob-te-worden-genoemd-ik-ben-zelf-gepest-om-mn-hoofddoek/

    1. Ritter

     Guus Geluk

     Het gaat niet om individuele moslims……………het gaat om de religie/ideologie (lees islam) die ze aanhangen.

     Ik het het over de ideologie die ze handhaven. Die is niet compatibel met de westerse normen/waarden/levenswijze. Dat blijkt iedere keer weer.
     ——–
     Mannen en vrouwen apart op de bus: opmerkelijk voorstel van Islam-partij stuit op felle kritiek
     https://www.hln.be/nieuws/binnenland/mannen-en-vrouwen-apart-op-de-bus-opmerkelijk-voorstel-van-islam-partij-stuit-op-felle-kritiek~a6174662/

  1. sonar

   Guus je geeft in jou reactie dat jij een moslim vrouw bent,daarom kan een reactie over moslims niet aanvaarden en ligt het altijd aan een ander.

 4. sjun

  Maar wat moet ze dan nog met die schaamlap? Stockholmsyndroom? Culturele nostalgie? Ik ben nieuwsgierig wat deze mevrouw er doordacht over te vertellen heeft.

 5. Nasrani

  Als 9 jarige met een hoofddoek gaan lopen. Dan ben je al niet meer serieus te nemen. Verder geloof ik wel dat ze een aardige vrouw is, tenslotte waren er ook aardige nazi’s.
  Toch moest hun iideolohie met kracht worden bestreden. Dus, trap er niet in mensen.

 6. Nasrani

  Ideologie.

 7. Pedrito

  Een vrouw met ballen ! Iets wat je van de meeste linkse mutsjes niet kunt zeggen.

 8. Ni28

  Geen zorgen mevrouw Musa, islamofobie bestaat niet. De huidige vrees voor de islam expansie is reel voor mensen met volle verstand. En die vindt je niet aan de linker zijde van het politieke spectrum.

 9. Ni28

  Zo vergaat het mensen die hun eigen cultuur binnen de cultuur van het gastland willen doordrukken. Anders zijn en het nog opdringen werkt niet. Nergens. Je past je aan of vertrekt als het je zwaar valt. De gastland zal zich nooit aan je voeten werpen al willen de linkse lieden dat juist wel. Die cijferen zichzelf weg helemaal vrijwillig.

 10. monach

  Zij strijd voor meer vrijheden, maar blijkbaar wel een voorvechtster van de hoofddoek als islamitische vlag, die haar beschermt tegen seksuele intimidate, aanranding en verkrachting vanuit haar eigen islamitische gemeenschap.

 11. Ruud562

  Moslim kan je ook zijn met geen uiterlijk vertoon, dus waarom nog die hoofddoek, die garant staat voor veel, teveel vrouwenleed en onderdrukking. En een kind van negen behoort zeker geen hoofddoek te dragen, die moet onbevangen door het leven kunnen!
  Dus Tim, jouw heldin heeft wellicht een dubbele agenda?

  1. Rosasolis

   @Ruud562. Ik ben met je helemaal eens. Het gaat nu zeer verwarrend binnen de islam.
   Waarom zou een vrouw die als kind werd verpest wegens haar hoofddoek, gescheiden doorgaat, en oprichter is voor een stichting voor vrijheid voor vrouwen, willen doorgaan met de hoofddoek, die symbolisch is voor vernedering van vrouwen? Terwijl Belgie wil
   vrouwen van mannen op openbare vervoer scheiden, wil Saudie-Arabie meer rechten voor vrouwen eindelijk gunnen. Volgende maand mogen zij hun rijbewijs halen, en een
   auto kopen. Zelfs in Iran durven steeds meer vrouwen rond te lopen in westerse kleding, zonder hoofddoek, ook met het risico dat zij gearresteerd zouden kunnen worden. Daarom vindt ik dat Shirin moet gaan kiezen: of helemaal met de Islam te blijven, of eruit dit groep treden, en gewoon westers zijn! Nogmaals, belangstelling geven aan 2 zeer verschillende denkbeelden is zeer verwarend voor haarzelf als voor anderen, vooral vrouwen.

 12. Rosasolis

  Shirin Musa is een moedige moslim vrouw, net als de jongere Malala, die opkomt voor onderwijs voor meisjes. Beide komen uit Pakistaan, net als de schrijver Salman Rushdie.
  Maar deze 3 moderne vrij denkers zullen nooit hun zin krijgen voor vrijheid van mening voor moslims, wegens de primitieve, strenge Sharia Wet. De stappen voor vrijheid voor vrouwen binnen de Islam gaat niet of zeer geleidelijk aan toe. Vorige week was de nu 20 jarige Malala op bezoek in haar vroegere land, onder zware politie bescherming. Dit noem ik zeer moedig, na de vreselijke drama dat zij heeft mee gemaakt als school-meisje op een bus in Pakistaan. Rushdie woont nog steeds op een zeer zwaar beveiligde adres ergens in de UK. Het is niet in eerste plaats aan de linkse partijen om
  op te komen voor de rechten voor moslim vrouwen. Deze vrouwen moeten het eerst gaan doen, hopelijk met veel steun van de mannen. En dan pas moeten zowel moslim vrouwen als mannen een politieke partij benaderen voor steun. Maar ook zal dit moeilijk gaan zolang de vrouwen willen rondlopen in traditionele moslim kleding.
  En wat vindt Shirin Musa, oprichter van Femmes for Freedom, dat de moslims in Belgie willen dat vrouwen op bussen worden van mannen gescheiden?

 13. nienke

  Vechten voor freedom maar toch dat eeuwige hoofddoekje wat genoeg zegt, gooi die kopvod van je hoofd en laat zien wat freedom is’
  Zolang je zo’n kopvod blijft dragen ben je nog steeds 1 van hun met het zelfde achterlijke denkvermogen.
  Het wordt tijd dat de moslim vrouwen met z’n allen die hoofddoek af doen maar ik vrees dat dit nooit zal gebeuren.
  Die hoofddoek zegt al heel veel over hoe ze over ons denken, heb totaal geen vertrouwen in dit soort moslim vrouwen

  1. Rosasolis

   @nienke. In Iran zijn er momenteel vele vrouwen van alle leeftijden die nu in het openbaar durven te verschijnen in westerse kleding zonder hoofddoek en ook niet meer in die afschuwelijke zware wollen chadors.

 14. Floris

  Dat links deze vrouw niet steunt is illustratief voor het feit dat ze hun eigen idealen hebben verraden.

  Anderzijds: wat zoekt ze nog in de islam?

 15. Duke

  “Musa heeft het gevoel dat ze het nooit goed kan doen. ‘Het voelt soms als een eenzame strijd’, zegt ze. ‘Als ik me als moslimvrouw uitspreek over vrouwenemancipatie, zegt rechts: zie je wel, achterlijke moslims, en krijg ik kritiek op mijn hoofddoek. En links zegt: ze werkt samen met islamofoben. Ze gebruiken het onderwerp voor hun eigen agenda. Ze klagen alleen maar en doen geen concrete voorstellen om de positie van de vrouw te verbeteren.”ouw te verbeteren.”
  Er is altijd wel iemand of een groepering die kritiek heeft op wat je doet. Maak daarom een keuze wat je zelf wil en het beste lijkt.

 16. Gerlos

  De linkse kliek leert het nooit, dus slaap rustig verder tot het te laat is en dat duurt waarschijnlijk niet lang meer.

 17. Verlazques

  Ze wordt door mij pas serieus genomen als ze dat hoofdvod af doet.

 18. Babaji538

  To be frustrated or not to be frustrated;
  that was never my question.
  Petra Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.