Inspectie van het Onderwijs slaat alarm! ‘Onderwijs holt al 20 jaar achteruit!’

Joh.

De Inspectie van het Onderwijs slaat alarm. In het jaarverslag dat de Inspectie vandaag publiceert trekt ze namelijk de conclusie dat het al twintig jaar bergafwaarts gaat. Het gevolg? Nu komen jaarlijks al 3.500 leerlingen van de basisschool af die, als ze naar de middelbare school gaan, nog steeds niet goed kunnen lezen. Deze scholieren zijn “laaggeletterd.” Dat is weliswaar beter dan “analfabeet,” maar het is nog altijd dieptriest.

Oh ja, en bij 13.000 kinderen is het rekennniveau veel te laag.

Ongelooflijk genoeg kan de Inspectie die laaggeletterdheid niet verklaren. Een woordvoerder legt uit:

“We dachten eerst bijvoorbeeld dat de groep laaggeletterde asielzoekerskinderen waren, maar die zijn buiten beschouwing gelaten in dit onderzoek.”

In goed Nederlands: What da fok? Het leesniveau van onze kinderen is na acht jaar basisschool net zo laag als dat van immigranten die net naar Nederland zijn gekomen?

Dat lijkt me inderdaad een goede reden om in paniek te raken ja. Maar dan is de vraag wel: wat denken we daar aan te doen? Er wordt alleen maar meer ‘geïnvesteerd’ in onderwijs, maar het maakt de problemen absoluut niet minder erg. Gek genoeg (je verwacht het niet he?) lijkt het er juist op dat alle ‘hervormingen’ die plaats hebben gevonden tijdens en na de Paarse kabinetten in de jaren 90 (even rekenen hoor: 2018 – 20 = 1998. Goh!) het onderwijs juist totaal gesloopt hebben.

Hier is een idee: richt een commissie van experts op. En dan bedoel ik echte experts. Mensen die innoverend bezig zijn, maar ook mensen die veel afweten van de geschiedenis van het onderwijs. Zet ze bij elkaar, en laat ze samen nadenken over hoe we onderwijs kunnen opzetten voor de 21e eeuw. Internationaal zijn verschillende mensen — veel ondernemers, trouwens! — daar mee bezig. Die mensen moeten daarbij betrokken worden. Niks geen ‘politici’ die wel even besluiten wat te doen; echte experts moeten erbij komen. En die mogen een plan en manier van aanpak opstellen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

84 reacties

 1. Holland

  De achteruitgang van het onderwijs begon vrijwel op hetzelfde moment als de import van stromen analfabete immigranten. Zoiets haalt vrijwel zeker het gemiddeld omlaag. Vroeger moest de klas zich richten op het slimste jongetje/meisje, nu op de domste.

  1. Henk-Jansen

   Ja hoor. Ik dacht al, wanneer haalt iemand de immigranten er weer bij. Er is absoluut geen bewijs dat immigranten het niveau van het onderwijs omlaag halen!

   1. Holland

    Je hebt gelijk hoor Henk: het zijn allemaal hoog opgeleide internisten, tandartsen, apothekers en raketgeleerden uit het Rifgebergte die hun kinderen al vroegtijdig begeleiden waardoor die de voorhoede vormen in ons onderwijs.

   2. Floris

    Nee Henkie, daar zal het politiek correcte zooitje vast geen onderzoek naar hebben gedaan, want: stigmatiserend.

    Maar zelfs jij moet toch wel kunnen bedenken dat immigrantenkinderen, die thuis nauwelijks Nederlands spreken, een taalachterstand hebben.

    Verder ligt de oorzaak in de softe aanpak. Het moet vooral “leuk” zijn op school, hard werken is er niet meer bij.

  2. B. Pascal

   de linkse – niet stamp – methodiek werkt zijn vruchten.

   ik hoop dat we inzien dat de linkse-individu benadering geen bevrediging geeft enkel ellende.

   gemeenschap en stampen! hersentraining en samen! in de vaart der volkeren!

  3. Ernst Quispel

   Gelukkig, de moslims hebben het gedaan.

   🙂

   1. Stanly2000

    Ernst,

    Jij bent de eerste die er weer de moslims bijhaalt. Wat heb je toch met moslims?

    1. Rechtsaf

     @Stanley ernst is een zeer warme pleitbezorger van de islam dus ergens zeer logisch

     1. Steve Van der Vekens

      En een totaal niet-grappige troll die nu denkt dat hij grappig is omdat ik zei dat hij me weleens liet lachen.

 2. Ni28

  Het onderwijs holt achteruit, komen ze nu achter pas. De vernielingsproces is al heel lang gaande. Opvallen in het NOS journaal was dat zij onder dit item een klas lieten zien met louter blanke kinderen. De knappe gekleurde kindertjes lieten zij voor deze ene keer achterwege. Het lage niveau ligt natuurlijk alleen aan de blanke bevolking.

  1. Ernst Quispel

   Ni28, die hier geen bijdrage kan plaatsen zonder akelige taalfouten, beklaagt zich over de kwaliteit van ons onderwijs.

   1. robroy

    Man hou eens op met janken wat ben jij een zeikstraal zeg

    1. Ni28

     Laat hem maar hij komt niet verder dan dit in zijn oppervlakkigheid.

   2. Ni28

    Wat een onbenul bent je, Quispel met weer een inhoudsloze maar beledigende opmerking. Typerend voor personen die het zelf niet hebben gemaakt maar anderen graag beledigen in hun jaloezie. Quispel geeft voorrang aan volwassenen die na tientallen jaren hier doorbrengend een jonge kind naar het ziekenhuis moeten meenemen om de artsen in te lichten over hun klachten. Daar zal je hem niet over horen. Intelligente mensen, en ik heb hun aanwezigheid voor tientallen jaren in mijn werkkring mogen meemaken zouden nooit iemand op deze wijze beledigen. Quispel, je kunt mij niet eens beledigen. Dat kunnen alleen mensen met character waar ik ontzag voor heb voor wat zij behaald hebben. Daar hoor jij zeker niet bij met jouw lage opmerkingen. Probeer op andere wijze jouw eigen kwaliteiten te bewijzen want nu bent je een kruipende trol.

    1. Floris

     De aartshufter Quispel, die hier zogenaamd komt voor een inhoudelijk debat, vind het heerlijk om anderen te kleineren.

     Dan ben je lager dan laag.

     En degenen die hem steunen, met name Beukman en Guus Gelul, zouden zich kapot moeten schamen.

     1. Ernst Quispel

      Daarentegen zal Floris, zich nimmer schuldig maken aan het diskwalificeren van opponenten in het debat.

      🙂

     2. Pit

      @Floris: Rugdekkers zijn de ergste soort, al scheelt het niet veel met de multinicker.

     3. Ernst Quispel

      Zeker, Holland, immigranten hebben soms een taalproblemen, en om die reden meen ik dat zij verplicht moeten worden Nederlands te leren.

      Ni28 meende dat ik dat ik ongeletterdheid zou toejuichen. Dat is een van de vele idiote beschuldigingen die hij in mijn richting uit.

    2. Ernst Quispel

     “ Quispel geeft voorrang aan volwassenen die na tientallen jaren hier doorbrengend een jonge kind naar het ziekenhuis moeten meenemen om de artsen in te lichten over hun klachten. “

     Wat zit je te zwetsen, Ni28?

     1. Ni28

      Ik heb je nooit horen beklagen dat moslim immigranten niets met hun taalachterstand doen en laten zich door kinderen bedienen als talk in een ziekenhuis b.v. Dus neem ik aan dat jij dat beter vind dan als iemand wel zijn best doet en foute maakt. Overigens zwetsen doe jij hier en niet ik. Ten overvloede, je bent een ordinaire hufter zoals jij je hier gedraagt.

     2. Ernst Quispel

      Je zwetst als een dronken aardbei, Ni28. Ik ben van mening dat allochtonen verplicht onze taal moeten leren.
      Het wordt tijd dat jij dat ook doet.

     3. Pit

      @Ni28: Niet alleen een hufter in zijn gedrag, maar ook zeer slecht in taal en grammatica. Daarin neemt hij anderen de maat, dat dan weer wel.

      Vooruit, nog een paar van zijn briljante miskleunen:

      – beweerdt (pechtold-ambieert-een-baan-als-cabaretier-nee-joh-d66-is-juist-hartstikke-voor-referenda)
      – beel (d66-wethouder-pakt-hooivork-erbij-ik-ben-enorm-teleurgesteld-in-de-partij-over-de-wijze-waarop-het-referendum-om-zeep-is-geholpen)
      – coor (walgelijke-pechtold-is-een-trieste-leugenaar-d66-keerde-zich-vorig-jaar-al-tegen-het-bindend-referendum)
      – maleise (/stem-denk-bij-gemeenteraadsverkiezingen-aldus-stemadvies-van-salafistische-haatprediker-uit-utrecht)

     4. Holland

      Quispel, de zin van Ni28 is begrijpelijk en goed leesbaar. Bovendien is de situatie overbekend: een allochtonengezin dat hier al tig jaar woont moet hun kind meenemen naar het ziekenhuis om als tolk te fungeren, want zelf zijn ze te stom en weigeren ze om Nederlands te leren. Zelfs onder die steen waar je leeft, moet je dit verhaal wel eens gehoord hebben.

      Verder ben ik van mening dat Ni28 uitstekend Nederlands schrijft, intelligente commentaren plaats en een onmisbare reaguurder op DDS is. Dit alles in tegenstelling tot jou, vieze dweil.

     5. Floris

      Ni28 maakt de foutjes die bijna alle allochtonen maken, vooral met de lidwoorden. Dat is iets wat je aanvoelt als het je moerstaal is en dat ‘aanvoelen’ is voor allochtonen moeilijk.

      Ik vind dat echter helemaal niet storend. De smerige sadist Quispel (die het zo graag voor islamitische allochtonen opneemt) kan het echter niet laten om Ni28 onophoudelijk te treiteren met z’n taalneuqerij. Deze man is lager dan laag.

      Als hij dit IRL ook zou doen heeft hij binnen een dag een pak slaag te pakken.

     6. Pit

      @Holland & Floris: Goed dat ook jullie het hier voor Ni28 opnemen!

      +++++

     7. Floris

      Natuurlijk doen we dat!

    3. Pit

     Ni28: Acht laat je toch niet de maat nemen door dat onkruid. Zelf bakt deze slungel er helemaal niets van. Enkele voorbeelden:

     – Vrijheidheid (de-pvv-is-weer-helemaal-zichzelf-zendt-video-met-keiharde-islamkritiek-van-drie-minuten-uit-op-publieke-omroep)
     – popging (slotpeiling-sleepwetreferendum-53-gaat-morgen-voor-de-wet-stemmen/)
     – Lagten (belachelijk-leefbaar-rotterdam-is-tegen-ondernemerschap-allochtonen-er-moet-een-stop-komen-op-niet-westerse-winkels)
     tamnelijk onnozele anier : (euthanasiestijging-van-8-procent-in-2017-elk-jaar-meer-aanvragen-door-gewenning-een-zorgelijke-trend)

  2. Holland

   Zo is het Ni28, de brainwashing gaat onverdroten voort: de blanken zijn immers de schuld van alles. Immigranten zijn altijd vrijgepleit en worden altijd uit de wind gehouden als er iets negatiefs te melden valt.

   1. Ni28

    Dat ziet Quispel ook maar zijn eigen propaganda laat het niet toe om op inhoudelijk in te gaan.

    1. Pit

     Ni28: Codetrol is kleurenblind, voor hem zijn alle kleuren hetzelfde.

    2. Stanly2000

     Ni28,

     Verlaag je niet tot het niveau van Quispel. Laat hem in zijn sop gaarkoken.

  3. Antidotum

   @Ni28

   Dat is juist.
   Datzelfde gebeurt bij het veelvuldig misdadig gedrag door de mohammedanen, dan spreek men over Nederlanders.
   Pleegt de mohammedaan een goede daad, (wat zelden voorkomt), dan spreekt men over een moslim.
   Zo misleidend is de NOS.
   Hoop dat meer kijkers deze smerige hetze tegen de autochtonen is opgevallen.
   Het interesseert de NOS kennelijk geen zak dat de echte Nederlandse op deze wijze, vooral in het buitenland, steeds meer als persona non grata worden gezien.

 3. penis aqua di rosa

  En wat te denken van de PABO afgestudeerden? Die nu voor de klas staan en nog gaan staan. Hoe hoog moet ik het opleidingsniveau daarvan inschatten, want we hebben het wel over de aanvang van achteruitgang van circa 1998. Welke partij stond toen ook al weer voor onderwijshervorming? Ook de te behalen cijfers, om over te mogen gaan of welke van waarde waren voor het voortgezet onderwijs, zakten steeds verder omlaag om de (naar ik ooit gelezen heb) nieuwkomers het vuur niet zo na aan de schenen te leggen. Mijn hoed is niet zo hoog meer over het intelligentieniveau van velen en dan nog maar te zwijgen over indoctrinatie vanuit partij ideologie. Ik zal geen namen van hoge scholen en universiteiten noemen, maar mijn bedenkingen zijn er al heel lang.

  1. WWW

   Misschien is het tijd voor een loonsverlaging wanneer je zo’n belabberde kwaliteit levert.

 4. Babaji538

  Jammer, dat Els Borst haar nageslacht
  niet meer kan zien. Jammer dan.
  Petra Hermans

 5. Rosasolis

  Er moet onmiddellijk ingegrepen worden. Ervaren onderwijzers moeten bij elkaar komen om daarna met regerings leden in het onderwijs sector te praten. Eerst bekend maken waar de problemen zijn, en daarna overgaan tot nieuwe plannen die tot vooruitgang en in ieder geval verbetering zullen leiden. In onze 21 ste eeuw, intelligentie moet vooruit gaan, in ieder vaak. Wij kunnen het niet meer permitteren dat arme kinderen van immigrante ouders weinig presteren in hun studies, en ook hun schoolverlaters worden
  gedurende hun tiener jaren. Het zijn niet alleen leer problemen…maar er zijn ook ernstige familie problemen, die de studie hinderen…Allemaal problemen die regeringsgroepen moeten zien te oplossen.

  1. buitenbeentje

   Als je ervaren leraren wil inzetten moet je ze betalen. Als er over hoger betaling gepraat moet worden moet dat via stakingen en op dit forum roepen mensen dan dat ze zo veel vakantie hebben.

   Ervaren leraren laten zich niet kleineren door ouders, afzeiken door leerlingen waar ze dan weer niets tegenover mogen stellen, na een dag voor de klas lange vergaderingen en voorbereidingen en dan nog de emotionele bagage die je mee naar huis mag nemen. Als je bijvoorbeeld net een gesprek hebt gehad over een misbruikt of mishandeld kind gooi je niet de deur achter je dicht en vergeet het allemaal maar, tenzij je aan de drank gaat.

   Dat alles dan voor een loon dat niet met hun opleiding en ervaring in overeenstemming is en waarmee ze in de maatschappij veel meer kunnen verdienen, van idealisme kun je niet leven. Een beetje verder studeren en de betalende wereld ligt aan je voeten.

   Al in de jaren 70 waren tafels, hoofdrekenen, spelling en ontleden vieze woorden, cognitieve vakken waren “niet leuk” en het moest allemaal “leuk en sociaal” zijn. Zelfs zonder immigranten zou het mis gegaan zijn. De leerstof werd / wordt aangepast aan de zwakste leerling want anders raakt die getraumatiseerd. De immigratie was uiteindelijk de zelfmoord van het onderwijs. Met dank aan o.a. PvdA en de “onderwijspartij” Draaiers66.

 6. J.C.

  D66 en GL zijn toch de onderwijs partijen, die sinds het Kunduz akkoord in 2012 de kabinetten Rutte I, II en III onvoorwaardelijk steunen (als het maar naar EU ruikt). Deze onderwijspartijen hebben dus 6 jaar de tijd gehad om het onderwijs te verbeteren. Hoe kan het nu dat dat niet gebeurd is??????? Sterker nog het onderwijs is alleen maar verslechterd. Worden deze partijen daar nu op afgerekend of magen ze gewoon mee blijven sturen, en dat wordt dan richting afgrond voor het onderwijs. Als deze twee partijen verantwoordelijkheidsbesef hebben, stoppen zij onmiddellijk met Rutte III.

 7. Pit

  Zelf jarenlang rond gehobbeld in het onderwijs.

  Het ging direct na de invoering van de Mammoetwet al fout. Ook daarna met de invoering van de lumpsum en nog steeds met de aansturing door voorzitters van besturen die uit één lid bestaan zodat ze de grootst mogelijke vergoedingen krijgen terwijl zij zichzelf voorzitten. Overigens lopen die lumpsum vergoedingen bijna overal terug omdat de leerlingenaantallen steeds verder afnemen.

  En dan het onderwijs zelf: Ik hoor het de “voorzitter” nog zeggen: ‘De leerlingen moet centraal staan’. Nou dat hebben we geweten! Daar waar docenten de koers behoren te bepalen (meester-gezel) laat het nieuwe management, want die moesten er ook komen, hun oren hangen naar de wensen van opgeschoten pubers en hun opdringerige ouders die op hun beurt steeds meer zeggenschap krijgen waardoor veel onderwijskundige zaken niet meer worden door de docent en de leerplannen worden bepaald, maar door de ouders en hun kroost die het vooral leuk moeten hebben.

  Dit hele proces is al jaren aan het pruttelen en het borrelen, net zo lang totdat het vastloopt. Ik zag het al aankomen en de neergang voor wat betreft de kwaliteit is navenant.

  1. buitenbeentje

   We schijnen de zelfde ervaringen te hebben. 😉

   1. Pit

    @BB: Dat zou zomaar kunnen, veel mensen, collega’s en ondersteuners, zijn tegen de onderwijsmuur aangelopen. Van dubbeldik gewapend beton, dat dan weer wel.

 8. Bes Tolen

  Wat de autochtone bevolking zelf betreft is het eenvoudig zo, dat onder de meest intelligente mensen vanaf zo 1960 een huwelijk op jongere leeftijd dan wel kinderen krijgen aanmerkelijk minder voor komt dan bij de overigen. De groep is in de loop van jaren procentueel alleen maar groter geworden. Met veel overdrijving zou je moeten stellen, dat die meest intelligente mensen geboren zo vanaf zo 1935 maar weinig kinderen en nog minder kleinkinderen hebben nagelaten. Kortom, er is al sinds jaar en dag afroming gaande. Vermoedelijk is het dus dat de gepleegde inspanningen om een bevredigende plaats in de maatschappij te veroveren, te lang te groot zijn geweest. Dat kan komen doordat men veel meer moest verhuizen om te studeren en/of werk op gewenst niveau te verkrijgen. Studeren leidt tot uitstel van gezinsvorming en een andere omgeving vaak evenzo. Het leidt vaker tot afstel. [Voor allochtonen van verre zijn die problemen onbekend omdat hun leven heel anders is ingericht].
  We hebben nu helemaal geen regering meer met enige belangstelling voor de autochtone bevolking. Alle maatregelen zijn tegen dus is nu wel de hele autochtone bevolking de pineut. Maar dat zullen met name al die vrouwen en studenten, die Groen Links, D66 en verwant stemmen niet hun probleem vinden. Nederland raakt voor de autochtone Nederlanders steeds meer verloren.

 9. Bes Tolen

  Meer dan ooit zijn de basisschoolleraren politiek extreem links geïndoctrineerd wat hun functioneren er niet eenvoudiger op maakt. Onderwijzend personeel op dat niveau heeft altijd al de naam gehad vaak eigenwijs en wereldvreemd te zijn. Die eigenschappen maakt dat ze moeilijk hun plaats in de maatschappij juist inschatten. De zelfoverschatting is groot. Zij worden door allerlei organisaties als vakbonden [in het bijzonder hun eigen vakbond] en uit de politiek daarin ook nog eens gesterkt. Om ze nog een premie te geven voor hun politiek onnozelheid, die ook de massa immigratie omvat, gaat m.i. te ver.

 10. Gerlos

  Ik wil niet alle immigranten de schuld geven maar het heeft er degelijk mee te maken, vooral in de grote steden, bijvoorbeeld kinderen van ouders uit het Rif gebergte die analfabeet zijn en zo kan ik nog wel even doorgaan, maar er zullen nu wel weer trollen zijn die hier dwars tegen in gaan.

  1. Ni28

   Natuurlijk hebben grote aantallen immigranten mee te maken maar dat wordt niet ingecalculeerd. De ouders leren niet eens de taal omdat zij toch in getto’s wonen. Verder gaat de kwaliteit van het onderwijs achteruit door nivellering dus aanpassing aan deze kinderen. Het aantal successen is voor scholen belangrijker dan kwaliteit. Het begon al met keuzevakken en later met het weglaten van talen wat ik hier juist zo geweldig vond. Want hoe eerder je met taal begint hoe beter je het later kunt gebruiken. Dat is allemaal weg. Ik vind dat de klassikaal onderwijs moet terugkeren.

 11. Ni28

  Quispel@Je zwetst als een dronken aardbei, Ni28. Ik ben van mening dat allochtonen verplicht onze taal moeten leren.
  Het wordt tijd dat jij dat ook doet.

  Wij verstaan elkaar anders goed genoeg en dat je niet verder komt dan beledigingen is kwestie van jouw onontwikkelde omgangsvormen. Ik zou zeggen neem een cursus, het is nooit te laat. Een dronken aardbei bestat overigens niet, wel een asociale hufter zoals jij bent.

  1. Floris

   Een cursus zal bij hem niet helpen, want de man is een psychopaat. Hij geniet ervan om anderen te kleineren.

   1. Ernst Quispel

    Floris beklaagde zich hier vandaag nog over een opmerking van mij jegens Ni28 die hij als kleinerend ervoer.
    Hij kleineert opponenten niet, hij kaffert ze domweg uit voor psychopaat.

    Dat is toch een stuk fatsoenlijker?

    🙂

    1. Floris

     Nee, ik kaffer alleen JOU uit voor psychopaat. En dat ben je ook, vieze sadist.

     1. Ernst Quispel

      Q.e.d.

    2. Guus Geluk

     Ernst Quispel,

     U weet even goed als ondergetekende dat Floris en consorten geen probleem hebben met het kleineren van de personen die zij beschouwen als de landverraders. De vingerwapperende verontwaardiging is selectief. Ik adviseer u verder niet meer hierop te reageren.

     1. Holland

      Guus, ik citeer graag Ni28 want die tekst is helemaal op jou van toepassing: “De strijd tegen domheid is eindeloos en onoverwinnelijk en toch moet deze gestreden worden.”

      Je hebt inderdaad geen enkel benul. Van wat dan ook.

     2. Floris

      Er is een heel duidelijk verschil tussen de harde benadering van mij en “consorten” van trollen en de neerbuigendheid van je vrind die er altijd op uit is om zichzelf te verheffen.

      Dat jij zijn psychopatie niet herkent valt je aan te rekenen.

      Factor 1 (primaire psychopathie)

      Oppervlakkige charme en welbespraaktheid.
      Egocentrisme.
      Pathologisch liegen.
      Manipulatief en sluw gedrag.
      Ontbreken aan emotionele diepgang (vluchtige emoties)
      Kil en/of gebrek aan empathie.
      Geen verantwoordelijkheid nemen voor het eigen gedrag.
      Psychopathie – Wikipedia

      https://nl.wikipedia.org/wiki/Psychopathie

     3. Guus Geluk

      Vingerwapperaar Floris geeft een “harde benadering” toe.

      U noemt het een “harde benadering”, ik noem het schofferen.

     4. Ernst Quispel

      Inderdaad, Guus, Floris kan nagenoeg geen bijdrage plaatsen zonder de opponent uit te schelden. Met name zijn trieste gewoonte om opponenten psychiatrisch ziek te noemen is van een zeldzame grofheid waarvan ik me altijd heb afgevraagd waarom de redactie dat toelaat.

      Het is meer dan hypocriet dat hij ons nu verwijt anderen te ‘kleineren’.

     5. Floris

      Ik zie dat Guus niet op het volgende in ging:

      Factor 1 (primaire psychopathie)

      Oppervlakkige charme en welbespraaktheid.
      Egocentrisme.
      Pathologisch liegen.
      Manipulatief en sluw gedrag.
      Ontbreken aan emotionele diepgang (vluchtige emoties)
      Kil en/of gebrek aan empathie.
      Geen verantwoordelijkheid nemen voor het eigen gedrag.

      https://nl.wikipedia.org/wiki/Psychopathie

      Dit terwijl al deze punten op Quispel van toepassing zijn.

      Het is buitengewoon dom van Guus om de kant van een psychopaat te kiezen en dat is mede de reden dat Guus hier nog weinig serieus genomen wordt. De eigen glazen ingooien noemt men dat.

     6. Holland

      Ernst + Guus zijn de outcasts van DDS. Trollen die elkaar door dik en dun steunen en niet voor rede of feiten vatbaar zijn. Dat Guus een psychopaat steunt zegt veel over zijn eigen geestelijke toestand. Er resteert dan eigenlijk maar een conclusie: Guus en Ernst zijn een en dezelfde. Zoals velen altijd al dachten.

     7. Guus Geluk

      Floris,

      Op de psychopatie-beschuldiging ga ik inhoudelijk inderdaad niet in.

     8. Ni28

      GG, fijn dat je het voor Quispel opneemt(en dat mag) want hij kleineert anders nooit. 🙂 Hij doet helaas niet anders vooral mensen met een lagere opleiding of mensen die zich minder goed uit kunnen drukken maakt hij met zijn opmerkingen tot dommeriken. Maar kennelijk vindt je dat wel goed.

     9. Floris

      Quispel heeft zich al jarenlang op tal van fora gehaat gemaakt.

      Waar zou dat aan liggen, Guus?

     10. Ernst Quispel

      Ik kan de verklaring wel geven, Floris, in elk geval als het jouw haatgevoelens betreft: je gaat in discussies met mij nagenoeg altijd inhoudelijk onderuit en je ervaart dat als ‘kleineren’. Dat je op grond van die pijnlijke ervaringen daar haatgevoelens over ontwikkelt is nogal kleingeestig, zeker als het zo obsessief wordt als bij jou.

     11. Floris

      Ja, die “verklaring” geeft de psychopaat al jaren.

      Daar mankeren 2 dingen aan:

      1) Ik heb te maken gehad met nogal wat debaters die veel beter waren dan Quispel en die heb ik nooit voor psychopaat uitgemaakt.

      2) Vele mensen die Quispel haten hebben nooit of nauwelijks inhoudelijk met hem gediscussiëerd.

      Ergo: de haat die hij oproept ligt aan zijn kwaadaardige persoonlijkheid, zijn neerbuigendheid en z’n zelfverheerlijking.

     12. Floris

      Bescheidenheid siert de mens.

      De megalomaan Quispel kent geen bescheidenheid en roept zichzelf tot winnaar uit van discussies die hij verloren heeft.

      Alleen dit al zou elk weldenkend mens van walging moeten vervullen.

     13. Ernst Quispel

      Waarom bijt je je dan zo obsessief in mij vast, Floris?
      Als ik een psychopaat zou zijn en bovendien een debater van laag allooi is er toch geen reden om jarenlang op meerdere fora honderden diskwalificerende bijdragen over mij te tikken en eindeloos op zoek te gaan naar en te speculeren over mijn privé-identiteit?

      Daar klopt toch iets niet helemaal, kun je dat zelf ook zien?

     14. Floris

      Alweer een (vaak herhaalde) leugen van de psychopaat. Ik zou op zoek zijn gegaan naar zijn identiteit.

      Nee, domkop, jouw identiteit lag al op straat voordat ik op fora ging kijken.

      Wat die obsessie betreft: die ligt bij jou. Zodra ik wat postte zat je er binnen 5 minuten bovenop met je gezuig.

      En verder vind ik jou zo’n enorme kwal dat ik je inderdaad bij gelegenheid met genoegen aan de schandpaal hang. Je verdient niet beter.

      Toch ga ik je nu een compliment geven: je hebt de huid van een olifant. Jarenlang bivakkeren op fora waar de overgrote meerderheid van je walgt en je uitkotst, je moet het maar kunnen.

      Een normaal mens zou allang een andere hobby hebben gezocht maar jij niet. Ook dat wijst sterk op een geestelijke afwijking.

     15. Ernst Quispel

      Floris, al die jaren waarin ik op fora ‘bivakkeerde’ waren dat niet dezelfde jaren waarin je me eindeloos uitschold, achtervolgde en voor psychopaat uitmaakte?

      🙂

      En rijst niet de vraag waarom je honderden bijdragen besteedde aan mijn vermeende privé-identiteit. Waarom waren die voor jou voor de inhoudelijke discussie zo relevant?

     16. Floris

      Je wordt door heel veel mensen uitgescholden. Sommigen hebben je zelfs aanbevolen om jezelf van kant te maken.

      Hoe zou dat toch komen, denk je?

      Wordt het niet eens tijd om in de spiegel te gaan kijken?

     17. Floris

      “Ernst + Guus zijn de outcasts van DDS. Trollen die elkaar door dik en dun steunen en niet voor rede of feiten vatbaar zijn. Dat Guus een psychopaat steunt zegt veel over zijn eigen geestelijke toestand. Er resteert dan eigenlijk maar een conclusie: Guus en Ernst zijn een en dezelfde. Zoals velen altijd al dachten.”
      ——————————————————————-
      Die conclusie trek ik vooralsnog niet. Ook Beukman neemt de psychopaat Quispel standaard in bescherming.

      Het zal ermee te maken hebben dat ze ideologisch verwant en een minderheid op dit forum zijn. Daarom steunen ze elkaar.

      Dat is wat mij betreft begrijpelijk, maar als ze voorbij gaan aan de evidente sadistische kwaadaardigheid van psychopaat Quispel, dan overschrijden ze een grens. Zichzelf voordoen als gutmensch en moraalridder (en steeds maar vragen om afstand te doen van andermans uitspraken) maar tegelijkertijd géén afstand nemen van deze oerkwal is totaal ongeloofwaardig.

      Wat ik ook niet begrijp is dat het evidente narcisme en de megalomanie van de oerkwal bij hen geen irritatie wekt. Ieder normaal mens walgt van dit soort selfkickers.

    3. Ni28

     Kleineren is jouw specialiteit al sinds jaren toen je nog Simon Brouwerstein heette.

 12. Ni28

  De strijd tegen domheid is eindeloos en onoverwinnelijk en toch moet deze gestreden worden.

  Bedankt voor het support:
  Holland
  Stanly2000
  Pit
  Robroy
  Floris

  Hopelijk niemand vergeten.

  1. Floris

   Graag gedaan 😉

  2. Pit

   Welkom Ni28!

 13. Anna

  Nederland <schafft sich ab< zoals Deutschland!

 14. Westerling

  Het onderwijs is al sinds de invoering van de basisschool in 1985 een puinhoop. Hoe kunnen kinderen naar het voortgezet onderwijs gaan, als ze moeite hebben met lezen en rekenen.

  In mijn tijd op de lagere school had je 4 hoofdvakken n.l. taal, rekenen, geschiedenis en aardrijkskunde.

  De leerstof werd er in 6 jaar ingestampt en dan had je een bagage voor het voortgezet onderwijs.

 15. sjun

  Nivellerend sociaaldemocratisch onderwijsbeleid laat al meer dan veertig jaar haar verdommende sporen in de maatschappij na. Verstandige ouders nemen dus zeker ook zelf de nodige kennisoverdracht aan het eigen kroost voor eigen rekening.

  1. Ernst Quispel

   Dat is natuurlijk ook een oplossing: houd je kinderen thuis en geef ze zelf goed onderwijs.

   🙂

   1. Rechtsaf

    En Ernst wil dat het liefst uit de koran wordt onderwezen..

    1. Ernst Quispel

     Zeker, elke dag een soera uit je hoofd leren.

     1. Rechtsaf

      Uiteraard, zoals ik natuurlijk altijd al zeg is dat jij een warme pleitbezorger bent van de islam, antisemitisch welteverstaan..

     2. Pit

      @RA: En kansloos, dat kunnen wij wel veilig concluderen.

 16. Verlazques

  De inspectie weet er niets van, jonge broekies, in 1967 is de Mammoetwet ingegaan en sinds die tijd hoef je niets meer te leren en zijn er alleen maar pretpakketten. Voor 1967, (ik ben van ’47) moest je leren en presteren, daar is de school voor, niet voor leuke dingen. Dus Inspectie, niet zeuren.

 17. Ni28

  Quispel verwacht dat elke immigrant foutloos de taal leert met liefst een uitspraak als een hier geborene. Hoe dom kunt je zijn. Quispel is iemand die nooit zelf iets meegemaakt heeft en daardoor kan hij zich geen voorstelling maken waarover hij spreekt. Probeer eerst zelf een niet Germaanse taal perfect te leren zonder enige fout. Kom dan pas weer terug. En besef dat in veel landen vroeger geen vreemde taal werd onderwezen dus er ontbrak elke basis om een andere taal te leren. Jij beseft niet eens welke geluk je hebt gehad om hier geboren te zijn. Dus maak geen verwijten aan degenen die dat voorrecht niet hebben gehad. Van immigranten en zeker de politieke weet je niets.

 18. Antidotum

  Voor de Mammoetwet kreeg je nog echt onderwijs.
  Beter terug naar toen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.