Liegende Rutte geeft toe: hij gebruikte Wiebes’ dividend-memo’s tijdens de kabinetsonderhandelingen

Eerder beweerde hij nog dat hij zich niet kon herinneren dat de memo’s behandeld zijn bij de coalitiegesprekken.

Oké, nu moet het maar eens afgelopen zijn. Mark Rutte is betrapt op zijn zoveelste leugen. Eerder beweerde hij dat hij zich écht niet kon herinneren of er documenten besproken zijn tijdens de onderhandelingstafel met betrekking tot het afschaffen van de dividendbelasting. Nou, dat blijkt dus niet te kloppen:

VVD-minister Eric Wiebes (Economische Zaken) blijkt tijdens de formatie-onderhandelingen namens zijn partij een memo te hebben geschreven over de afschaffing van de dividendbelasting die door premier Mark Rutte in de onderhandelingen met het CDA, D66 en CU is gebruikt.

Dat staat in de omstreden memo’s van het ministerie van Financiën over de afschaffing van de dividendbelasting die dinsdagavond door Rutte alsnog openbaar zijn gemaakt. “Ik heb dit stuk tijdens de onderhandelingen gebruikt in informele bilaterale gesprekken met de onderhandelaars“, schrijft Rutte in de begeleidende brief aan de Kamer.

Oh ja, en Wiebes heeft er ook weer eens heerlijk in omgeluld. Hij beweerde vrijdag dat hij niet betrokken was bij de onderhandelingen over de afschaffing van de belasting. Maar nu weten we dus dat hij de memo geschreven heeft die als basis fungeerde van het VVD-standpunt.

Hij zal roepen dat hij niet gelogen heeft omdat hij niet persoonlijk onderhandeld heeft, maar soms lieg je ook per omissie. Dat is duidelijk wat hij hier gedaan heeft.

Het moet maar eens klaar zijn met het gelieg en bedrieg van VVD’ers. Het zijn elke keer weer leden van die partij die het parlement bewust onvolledig of zelfs verkeerd informeren. Rutte, Wiebes, het maakt niet uit. Waar een VVD’er zijn mond opendoet wordt er gelogen.

Het is mij een raadsel hoe de Tweede Kamer nog maar iets van vertrouwen kan hebben in deze mensen. In een normaal functionerende democratie zouden dit soort types al lang naar huis gestuurd zijn.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

50 reacties

 1. JubbeFeenstra

  Ze liegen toch allemaal? Zelfs CDA en CU !! De mannen en vrouwen die naar een kerk sloffen en geloven in God. Die iedereen voorhouden hoe zich te gedragen hebben. Kortom, de moraalridders van dit land. Maar ze logen de afgelopen dagen KEIHARD!
  Mensen die op CDA en CU stemmen houden OOK een corrupt en leugenachtig bewind in stand. Daarbij steken die o zo verwerpelijke clubjes als PVV en FvD als brood eerlijk boven het maaiveld uit. Een gemiddeld PVV en FvD Kamerlid is veel eerlijker dan de Kamerleden van CDA en CU. Ik laat hier dus de SGP uitdrukkelijk buiten.
  Voor de goed orde, ik ben atheïst, altijd al geweest. Maar leugenaars zijn leugenaars en dit moet maar eens worden benoemd.

  1. toine1

   Liegende Rutte staat wel vet op 33 zetels in peiling van een vandaag en is fors de grootste en wint zelfs een zetel, lees ik net …. Hoe kan dat?? Deze man is zo glad als een aal en komt overal mee weg. Je zou bijna uit wanhoop op Klaver gaan stemmen.

 2. NoDoubt

  Hij liegt net zo lang tot het tegendeel bewezen wordt(Taqqiyya Rutte).

 3. Rechtsaf

  Maar dat is niets nieuws, Rutte liegt alleen verwoord deze pathologische leugenaar het anders..

 4. Holland

  Hahahah, hahaha, hahaha, die domme Guus. Rutte heeft WEL degelijk de memo’s gezien inzake de dividendbelasting. Wat vind je daar nu van blinde vink, domme sukkel, zachtgekookt ei, halve zool? Als overheidstrolletje blijf je die maffiose bende tot je laatste snik verdedigen, laffe slaaf. Hoewel volstrekt duidelijk was dat Rutte de Rat loog. Zoals deze pathologische leugenaar altijd liegt. Jij bent de risee van DDS.

  1. Guus Geluk

   Holland,

   Opmerkelijk dat u een bericht van het één naar het andere artikel kopieert. Aldaar heb ik immers al gereageerd. Bent u soms niet goed wakker?

   1. ayreonaut

    @Guus,
    Holland heeft daar geen herinnering aan (zal maar zeggen)

    1. Guus Geluk

     Ayreonaut,

     Dat is mogelijk of hij kwam weer eventjes lekker trollen.

  2. Ernst Quispel

   Goed geslapen, Holland, in dat verre buitenland?

   1. DutchDropveter

    Verder geen enkele weerlegging ofzo van: Ja ik had het helemaal mis. Nee gewoon weer in de aanval gaan zie hier de tumoren van onze samenleving. Dat jullie er maar lekker in stikken Enst en Guus. Jullie kunnen geen discussies voeren behalve je eigen zin door proberen te drammen en als je de feiten krijgt nog zo achterlijk gaan lopen doen echt zoek hulp stelletje downies!

 5. springmaarachterop

  Nou, ik ben benieuwd wat voor slijmerige uitvluchten die gristelijke overheidstrol Guus Gelul hier op gaat verzinnen…..

  1. Rechtsaf

   @SMA die gaat de aandacht verleggen, en het goed praten..

 6. poldi

  Nu zijn deze memo’s boven tafel gekomen.
  Maar wat mij nog meer zorgen baart is welke andere afspraken heeft hij in de EU gemaakt waar wij nu nog niets van weten maar later wel last van krijgen.
  Wat te denken van het beheer van onze pensioenfondsen die zijn overgedragen aan de EU als buffer voor de EU bij de volgende bankencrisis en/of pinpas voor de zuidelijke EU-landen ?).
  Of de te lage rekenrente voor de pensioenfondsen ?

  Bij Rutte stinkt de leugenachtigheid stinkt uit al zijn poriën.

  1. poldi

   Wat mij ook opvalt is dat de oppositie nogal lauw reageerde over het al 8 jaar achterhouden van de documenten waaruit blijkt dat een grote groep islamitische instellingen zich vanuit salafistische danwel wahabistische hoek laat financieren en de bezoekers van deze haatpaleizen met haat tegen het westen laat hersenspoelen… maar daar horen we de 2de kamer niet over… denkt u wat ik denk?

   Maar ja, dat kan je van een hoop moslimknuffel partijen zoals D66, GL, PVDA moeilijk verwachten.

  2. 75

   Als je daar iets over durft te zeggen wordt je onmiddellijk buitengesloten en compleet verketterd.

 7. Two Ravens Black Kettle

  In onze bananenmonarchie kan de leden van de junta liegen, bedriegen, jokken, huichelen, duimzuigen, potsierlijke 180 graden pirouettes maken en niet al te zuiver omspringen met de waarheid, veelal afgeschermd door de corrupte MSM.
  Electoraal heeft het allemaal maar bar weinig gevolgen.
  Het gecastreerd apathisch vee in de electorale weide blijft lusteloos door kauwen en het gras onder schijten gebiologeerd turend naar elkaars reet en goedkeuring.

 8. poldi

  Plagiaat
  ———-
  Deze Rutte met een moraal van lik me het vestje moet echt aftreden nu. Hij heeft belastingen onverantwoordelijk verhoogd en is nu klaar om de grootste leugenaar ooit te worden . Zo’n man wil je toch niet als premier! Kijk eens wat er is gebeurd, al onze verworven zekerheden heeft hij overboord gegooid en liegt en bedriegt er op los alsof hij met infantiele onderdanen te maken heeft!
  Maar als je zoals hij 11 jaar over een opleiding geschiedenis doet is er wel iets niet helemaal op de plek in de bovenkamer

 9. poldi

  Zoals in Nu.nl staat: “Financiën stelt in de memo’s dat met name buitenlandse overheden en een klein deel van de buitenlandse aandeelhouders zal profiteren. Het ministerie waarschuwt ervoor dat de gederfde belastinginkomsten van 1,4 miljard euro waarschijnlijk moeten worden opgevangen door de Nederlandse belastingbetaler.”

  Dus vandaar dat het lage BTW tarief ineens omhoog moet.
  Wat een smerige streek eigenlijk. En het ergste is dat ze er waarschijnlijk nog mee wegkomen ook.

 10. Babaji538

  Maickull, je zit er langs.
  Net zo goed, als dat, ik last
  heb van geheugenverlies.

  Google is namelijk
  5 minuten sneller tot trager
  geworden in verband met de veiligheid.

  Wikipedia maakt normaal communiceren
  onmogelijk.
  Prediken is anders als een mens verstaan.

  Petra Hermans

 11. Bloem

  Alleen in het Calvinistische Nederland wordt een premier die zo vaak openlijk liegt niet gelyncht of met pek en veren het land uit geknikkerd. Sterker nog daar wordt hij door de bourgoise gewoon fijntjes herkozen. Dat terwijl er voldoende te kiezen valt, we hebben geen 2 partijen stelsel of een oppositie voor de bühne.

  1. Guus Geluk

   Bloem,

   Het volk is een leider bereid veel te vergeven, zolang de leider presteert. Rutte presteert, want hij is een goed premier, en daarom vergeeft het volk hem 1000 euro, etc etc..

   1. Ni28

    Meen je dit echt, GG of is het een hopeloze poging om je geliefde leider te steunen? Mocht je vroeger thuis ook liegen als je maar met goede cijfers naar huis kwam? Weet je echt wie je steunt of denk je het te weten?

    1. Guus Geluk

     Ni28,

     Ja, het volk vergeeft Rutte veel, zolang hij presteert. Het is immers een goed premier.

     Het is lichtelijk vergelijkbaar met de VS. De Amerikaanse president loog op één dag meer dan de hele Nederlandse politiek in twintig jaar en zijn populariteit gaat er niet op achteruit.

     1. denk eens na

      gg is nu echt de weg kwijt, komt de dementie opspelen?

     2. Ernst Quispel

      Ja, denk eens na.

     3. Rechtsaf

      @Guus vergeving vindt alleen plaats als daar om gevraagd wordt Guusje, en Rutte doet dat dus in het geheel niet, wel geeft hij toe dat hij een leugenaar is maar vragen om vergeving hoor ik niet en zie ik ook nergens..

   2. Bloem

    Beste heer Geluk, gelukkig voor onze premier zijn er in Nederland veel mensen zoals u die menen dat eindeloos liegen een prestatie is waar je jezelf niet voor hoeft te schamen

    1. Guus Geluk

     Bloem,

     Mogelijk heeft u mijn commentaar onvoldoende doorgelezen.

     1. Stanly2000

      Guus G.
      Kun je mij enkele geweldige prestaties geven van onze grote liegende leider, zodat ik hem kan vergeven? En het smoesje dat er ergens op de wereld nog iemand zou zijn die nog harder liegt neem ik maar niet serieus.

     2. Guus Geluk

      Stanly2000,

      Rutte is de beste premier die er in jaren was, in het bijzonder omdat hij (1) partijen verbindt en (2) deze ook bij elkaar houdt, en daarom is het volk in staat gebleken hem zijn fouten te vergeven.

      We zien hetzelfde verschijnsel in de VS: de Amerikaanse president liegt alles bij elkaar, heeft een onderzoek tegen zich lopen, maar omdat hij tekent voor banen, vergeeft zijn achterban hem alles.

     3. Guus Geluk

      Bovendien is hij in het huidig politiek landschap de meest geschikte: wie is er op rechts geschikter dan Rutte om een kabinet aan te voeren?

      Buma wellicht, maar die is te grijs om een verkiezingsoverwinning te behalen.

     4. Stanly2000

      Guus G.

      Bedankt voor al die voorbeelden van de uitstekende prestaties van Rutte. Behalve die algemene kreten van verbinding en bij elkaar houden kan je blijkbaar geen andere verzinnen.

     5. Guus Geluk

      Stanly2000,

      In het huidig versnipperd politiek landschap is het verbindend regeren als premier een belangrijke, misschien wel de belangrijkste, eigenschap. Rutte kan dat als geen ander; letterlijk als geen ander.

 12. EllyD18

  Ongelooflijk hoe de VVD weer te kakken is gezet door hun eigen leugenaars.
  Gewoon naar huis sturen deze poepers.

 13. Peter Loosduinen

  Howick en Lily terecht terug naar Armenië !!!
  De Armeense asielkinderen Howick en Lily, die vorig jaar onderdoken om uitzetting te voorkomen, moeten alsnog terug naar het geboorteland van hun moeder. Een laatste rechtszaak waarmee de twee hoopten in Nederland te kunnen blijven, liep voor hen uit op een teleurstelling.
  DEZE soap heeft de Nederlandse belastingbetaler meer dan 700.000 euro gekost.
  Linkse advocaten bleven maar door procederen.
  Alle verzoeken zijn door de rechter afgewezen.
  Nu einde oefening : In het vliegtuig terug naar Armenië, een prachtig groen land zonder horizon vervuilende windmolens.

  1. Frits Jansen

   Is het een grapje van DDS om commentaar af en toe onder het verkeerde onderwerp te zetten?

   In Armenië is best te leven, ik was er al is toerist. Geen democratie, maar ach … Over het milieu daar ben ik iets minder positief: het waterpeil in het enorme Sevan meer wordt politiek bepaald! Met de horizon is het droevig gesteld, omdat Armeniës nationale berg, de meer dan 5000 meter hoge Ararat net over de grens in Turkije ligt.
   Economisch is het nog droeviger gesteld. Door de ruzie met Turkije over de genocide is de grens met Turkije dicht, en ook de treinverbinding. Onlangs kwam een treinverbinding tussen Turkije en Georgië gereed, zodat Armenië omzeild kan worden.
   Het christelijke Armenië ligt ingeklemd tussen Turkije en het op Turkije georiënteerde Azerbedzjan, waarin de enclave van Nagorno Karabach, door de Armenen veroverd op de Azerbeidzjanen.

   Armenië lijkt op Israël: een klein landje (ongeveer zo groot als België) dat overeind wordt gehouden door een enorme diaspora over de hele wereld. Veel Armeniërs zoeken dus hun heil in het buitenland. Maar deze twee zullen een omweg moeten maken via Jerevan.

   Regel is altijd dat de belangen van kinderen voorgaan. Deze kinderen zijn nog nooit in Armenië geweest, ze spreken geen Armeens en kunnen niet eens het Armeense Schrift lezen. En het zijn geen moslims! Dan is het uitzetten een politieke daad.

 14. Uiterst Links

  Rutte is een smerige leugenaar en de corruptie druipt van hem af. Verder is hij een asociale lul die al vaker heeft laten blijken schijt te hebben aan het volk, laat staan de mensen aan de onderhand zoals ouderen, gehandicapten en wajongers, Hoe Nederland zo’n minkukel 3 keer op een rij de premierschap gunt is mij een grote raadsel. Vroeger dacht ik altijd dat sociale waarden en integriteit belangrijke aspecten waren binnen het Nederlands cultuur

  1. Frits Jansen

   Misschien heeft u gelijk, alleen zou pas sprake zijn van “corruptie” als Rutte zich persoonlijk had laten omkopen.

   1. Rechtsaf

    @frits gaat bagatelliseren en maakt het heel klein..

 15. Ni28

  Wij worden geregeerd door een liegende bende. Rutte moet vrezen voor zijn politieke leven. Was het maar waar. De oppositie zal weer blaffen, misschien extra hard vandaag maar bijten zullen ze niet. Tegen de etenstijd zullen zij de MP hartelijk de hand drukken en hem feliciteren voor zijn slinksheid in het verdedigen van leugens.

  1. loes530

   Vertrouwen in Rutte keldert na debat: ‘Nog maar 28 procent heeft vertrouwen’

   Het vertrouwen in Mark Rutte heeft een flinke klap gekregen naar aanleiding van het dividenddebat van gisterenavond. Dat blijkt uit onderzoek van EenVandaag. Vorige week had nog 43 procent van het Opiniepanel vertrouwen in de premier. Nu is dat nog maar 28 procent.

   De woorden die veel vallen om het dalende vertrouwen in de premier te verklaren zijn ‘leugenaar’ en ‘onbetrouwbaar’, aldus EenVandaag.

   Opvallend is dat ook het vertrouwen onder de eigen VVD-stemmers flink is afgenomen. Vorige week lag dat percentage nog 89 procent. Dat is nu gedaald naar 73 procent. Ook bij het CDA (-21 procent), D66 (-18 procent) en ChristenUnie (-23 procent) is het vertrouwen gedaald. “Hij is veel teveel de premier van de VVD en misbruikt zijn rol daarin. Hoeveel VVD politici hebben nu al het veld moeten ruimen terwijl de premier de situatie niet serieus nam zelfs als daarvoor moest worden gelogen”, aldus een CDA-stemmer.

   Ook het vertrouwen in het kabinet is gedaald. 28 procent van het Opiniepanel heeft nog vertrouwen in het kabinet. Bij de start was dit 35 procent.

 16. Frits Jansen

  Het Nederlandse staatsrecht ken geen “premier” doch slechts een “minister-president”, en diens grondwettelijke taak is beperkt tot het Leiden van de ministerraad en het bewaken van de eenheid van kabinetsbeleid.

  Dus voor al die toestanden met de dividendbelasting had minister Hoekstra van financiën moeten opdraven. Dan had die waarschijnlijk moeten aftreden. Nu brengt Rutte zichzelf onnodig in gevaar door willoos te aanvaarden dat de zaak tot “Chefsache” wordt gemaakt. Dat de Kamer dat wil is geen argument, want Kamerleden zweren een eed op de Grondwet.

  1. bifbof

   Dat klopt ten dele . Rutte moet ook komen opdraven omdat hij beweerde niets van mem’s te weten terwijl hij nu toegeeft dat dit onjuist is , maw hij moet komen opdraven wegens liegen.

 17. poldi

  En ondanks al het gelieg en onbetrouwbaarheid van vele VVD bewindslieden nu en in het recente verleden, blijft de VVD in de peilingen het hoogst scoren.

  Rarara..hoe kan dat ?

  Één ding is zeker, de peilingbureau’s met Maurice de Hond voorop manipuleren erop los.

 18. Two Ravens Black Kettle

  De VVD werd de grootste partij bij de verkiezingen ondanks dat iedereen wist dat de Rutte de grootste leugenaar is uit de parlementaire geschiedenis en mag ik de peilingen geloven dan is de VVD nog steeds de grootste in de peilingen.

  Hoe bestaat het toch ?

  Vroeger moest er nog wel eens iemand vertrekken omdat hij een eenmalig piepklein leugentje had vertelt of zelfs wanneer een minister ‘de schijn tegen had’
  Maar in deze misselijkmakende poppenkast rolt geen enkele kop.

  Al zou Rutte met een afgehakte kippen kop in zijn ene hand, een mini-guillotine in zijn andere hand en het nog spartelend vogellichaampje in zijn jaszakje betrapt worden dan zal ie nog staalhard beweren dat ie er niets mee te maken had.
  Zelfs wanneer de beelden van de video camera hem bij de daad hebben vastgelegd, een colosseum van 10.000 man het hem hebben zien doen, een selfie-met-kippetje op Facebook staat en hij het filmpje daarna zelf op Youtube heeft gezet.
  “Nope'”, weet van niks.

  En dan nog
  D.a.n.
  N.o.g.
  Zal hij ruimschoots de grootste partij worden.

  Nederland is wat dat betreft een hopeloos land.

  1. Dollaert

   EU ,Unilever en de Shell besturen Nederland. Groenslinks houd de jeugd bezig met mooie duurzaamheidspraatjes. D66 zorgt, dat we niet te oud mogen worden mede door langer te wachten op AOW.
   De CU is erin gezet om de trouwe Gristelijke deugachterban het gevoel te geven ook te zijn vertegenwoordigd.
   De rest is gecontroleerde “oppositie”. Volgens mij zijn we net als Duitsland nog steeds bezet door de geallieerden.

 19. denk eens na

  In hoe ver is de politiek hier verantwoordelijk voor, het is de kiezende burger die zich iederen 4 jaar laat verkrachten door … vul maar in.

 20. Frits Jansen

  Het moet te denken geven dat De Politiek zo’n verschrikkelijke slangenkuil is dat die politici welhaast dwingt te liegen. Kortom de schuld is de politiek.

 21. nienke

  Hoever moet deze club nog door kunnen gaan met het Ned. volk te bedriegen en leugens te vertellen.
  Is dit allemaal geoorloofd in onze democratie?
  Wordt het niet eens tijd dat Rutte nu na alle leugens op moet donderen? of loopt ook deze affaire met een sissertje af en kan hij rustig verder met het Ned. volk te bedriegen.
  Word er kots misselijk van.

 22. a.wolb

  De Leugen Regeerd!
  Voor het debat, werden de coalitie genoten in het torentje bijeen getrommeld!
  Om de leugens van Rutten te verdoezelen om te coalitie in stand te houden!
  Want normaal, als alles echt op tafel komt valt dit kabinet, van leugen en bedro en achterkamertjes politiek.
  De hele oppositie was bereid dit kabinet naar huis te sturen, behalve de gereformeerde konten likker van de SGP van der Staay.
  Maar dat kun je verwachten van de grootste huichelaars in de regering van CDA,CU,SGP
  Die hun ziel en zaligheid verkopen aan de duivel om maar in de regering of tweede kamer te mogen zitten!
  En de bevolking laat zich weer olifantsoren aan naaien bij elke verkiezingen door dez zogenaamde vrome huichelaars.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.