Max Verstappen gaat voor brons in Bahrein: ‘Snel van de vijftiende naar de zesde plek en dan zien we wel wat mogelijk is’

Hij geeft een goede klassering in the race dus nog zeker niet op.

Het was gisteren een ongelooflijk tegenvallende kwalificatie voor Max Verstappen. En dat kwam niet door een foutje van zijn kant of doordat de motor niet sterk genoeg was, maar doordat een batterijstoring opeens voor 150pk extra zorgde. Verstappen had daar natuurlijk niet op gerekend in de bocht, en belandde daardoor hard tegen de muur. Einde kwalificatie, starten vanaf P15.

Dat is jammer, maar gelukkig houdt de jonge Nederlander goede hoop op een prima resultaat in de race zelf. “Het is van alles wat. Op de rechte stukken verlies ik wat, maar door de bochtensnelheid pak ik weer wat terug. Het is bovendien een breed circuit waarop je goed kan inhalen. Daarom geef ik het niet op,” aldus Max. “Tenslotte lukte het vorig jaar bij de Grand Prix van Amerika ook om vanaf de negende startrij uiteindelijk derde te worden.” Als dat toen kon moet dat nu weer mogelijk zijn.

Ja, hij had gisteren “goed de smoor in,” maar “dat is geweest,” aldus de Red Bull coureur. “Ik ga me nu focussen op een sterke inhaalrace.” En dus op een podiumplek.

Als één coureur het kan dan is het Max, natuurlijk. Dat heeft hij in het verleden al meerdere keren bewezen. Er zijn weinig coureurs die zo goed in staat zijn om een inhaalrace op te zetten en uit te voeren. Sterker nog, je krijgt onderhand de indruk dat hij daar zelf ook veel plezier aan beleeft.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

3 reacties

 1. Ben Zine

  Allemaal leuk en aardig hoor, die drukte om Max, maar zolang hij het moet doen met die Renault tractor gaat hij geen races winnen. Wil je als eerste eindigen, moet je toch echt bij Mercedes of Ferrari zijn. Blijft onbegrijpelijk waarom hij dan toch, ook vanaf 2019, voor Red Bull blijft rijden. Wellicht verkeerd geadviseerd door vader Jos, of door zijn “manager” ? Nu wordt Max’ teamgenoot bij Red Bull, Ricciardo, naar alle waarschijnlijkheid vanaf volgend jaar de nieuwe man bij Ferrari, als Raikkonen daar vertrekt. Dat had dus evengoed Max kunnen zijn. Maar nee hoor, lekker bij Red Bull blijven en nee zeggen tegen het meest succesvolle en meest legendarische team in de F1 ooit, en dan bedoel ik uiteraard Ferrari. Werkelijk een onbegrijpelijke keuze van Max. Echt jammer, het had zo mooi kunnen zijn.

  1. tomygun

   Niet mee eens brandstof .
   Dat stoeltje heeft Max aan redbul tedanken daar kom
   je niet in normaal zonder veel geld .
   Redbul is zijn sponsor voor dat hij in een F1 stoeltje kwam.
   Op dit punt is Max een beter persoon dan jou jij zou zeggen
   bedankt en bekijk het maar verder Max niet hij is fair
   hij weet waar hij dat stoeltje aan tedanken heeft .
   En zijn team zit in de top 6 niet zo slecht dacht ik .

 2. Babaji538

  In de winter draagt men geen muts te Nederland
  maar zo’n (zwarte) capuchon om het gezicht te verbergen.
  Het staat namelijk zó charmant! Een onbehouwen figuur
  laat zich graag zien, zonder figuranten.. .

  Petra Hermans

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.