Max Verstappen gaat voor brons in Bahrein: 'Snel van de vijftiende naar de zesde plek en dan zien we wel wat mogelijk is'

Geen categorieapr 08 2018, 16:00
Hij geeft een goede klassering in the race dus nog zeker niet op.
Het was gisteren een ongelooflijk tegenvallende kwalificatie voor Max Verstappen. En dat kwam niet door een foutje van zijn kant of doordat de motor niet sterk genoeg was, maar doordat een batterijstoring opeens voor 150pk extra zorgde. Verstappen had daar natuurlijk niet op gerekend in de bocht, en belandde daardoor hard tegen de muur. Einde kwalificatie, starten vanaf P15.
Dat is jammer, maar gelukkig houdt de jonge Nederlander goede hoop op een prima resultaat in de race zelf. "Het is van alles wat. Op de rechte stukken verlies ik wat, maar door de bochtensnelheid pak ik weer wat terug. Het is bovendien een breed circuit waarop je goed kan inhalen. Daarom geef ik het niet op," aldus Max. "Tenslotte lukte het vorig jaar bij de Grand Prix van Amerika ook om vanaf de negende startrij uiteindelijk derde te worden." Als dat toen kon moet dat nu weer mogelijk zijn.
Ja, hij had gisteren "goed de smoor in," maar "dat is geweest," aldus de Red Bull coureur. "Ik ga me nu focussen op een sterke inhaalrace." En dus op een podiumplek.
Als één coureur het kan dan is het Max, natuurlijk. Dat heeft hij in het verleden al meerdere keren bewezen. Er zijn weinig coureurs die zo goed in staat zijn om een inhaalrace op te zetten en uit te voeren. Sterker nog, je krijgt onderhand de indruk dat hij daar zelf ook veel plezier aan beleeft.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten