Revolucion! Meer dan 300.000 Catalanen demonstreren tegen politieke gevangenen én voor het recht op zelfbeschikking

Worden de Madrileense stormtroepen weer ingezet?

Hoewel de mainstream media er het liefste over zwijgen blijft het onrustig in Catalonië. Niet zo gek natuurlijk aangezien Madrid de wens van Catalanen om zich onafhankelijk te verklaren met grof geweld de kop heeft ingedrukt. Misschien dat Spanje daardoor voorlopig bij elkaar is gebleven, maar de regering maakt er natuurlijk geen vrienden mee in de regio.

En dus gingen gisteren maar liefst 315.000 Catalanen de straat op. Zij demonstreerden tegen politieke gevangenen — Madrid laat de ene na de andere Catalaanse leider oppakken — en vóór het recht op zelfbeschikking.

Dit zijn echt indrukwekkende beelden, maar helaas heeft Europa er lak aan. Brussel heeft zich al lang uitgesproken vóór Madrid, wat die Spaanse regering ook doet. Grof geweld, ouderen in elkaar rossen, het maakt niet uit.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. EU kok

  Na het lezen van Michael zijn verslag over behalen van de landstitel door PSV, ga ik ook dit verslag met eenzelfde betrouwbaarheid en objectiviteit bekijken.
  Mijn conclusie: De Dagelijkse Standaard: no-nonsese en betrouwbaar.
  Alhoewel, kan mij toch ook nog een anti afscheidings demonstatie herinneren met 700.000 deelnemers.
  Kan mij ook nog een referendum herinneren waaruit bleek dat Cataluna verdeeld is in twee vrijwel even grote kampen.
  Kan mij ook nog herinneren dat ook voor Cataluna de Spaanse grondwet telt .
  De een noemt het vrijheidsstrijders, de andere rebellen.

  1. Ni28

   Ongelooflijk dat je hier alles moet blijven tegenspreken. Maar het betaalt goed, moet je maar denken, je opdrachtgevers zijn tevreden met elke trol.

   1. Ni28

    Met de radiostilte als bevestiging.

    1. EU kok

     Hier baal ik toch zo van.
     Dacht ik mijn werkgevers verborgen te kunnen houden, doorziet die slimme Ni28 toch weer alles.

 2. Chris Lamm

  Ik woon al 11 jaar in Spanje ( Comunidad Valencia niet Catalunya ) en geloof mij als jij de Policia Nacional of de Guardia niet in de weg staat doen ze je niks. Maar als jij tijdens een demonstratie ze de weg probeert te blokkeren jong, oud, man, vrouw, wit, zwart maakt niet uit dan kan je een stok op je hoofd verwachten. Politie hier zijn niet zoals die mietjes in Nederland die niks durven te doen.

  En wat betreft het Catalaanse volk die is behoorlijk verdeeld het zijn gewoon de seperatisten die meer van zich laten horen maar het is gewoon 50-50, er is niet echt een meerderheid die zich wil afscheiden.

  1. Koos sssss

   Het lijkt me toch niet handig van die politie. In principe gebeurt er niet zoveel, maar met dat politieoptreden jaag je alleen maar meer mensen het separatistenkamp in.

   Dat onze politie -afgezien van snelheidsbekeuringen- een slapjanusvereniging is ben ik met je eens. Maar soms kan je beter wat terughoudender zijn.

 3. Ni28

  Brussel prefereert eigen macht boven de onafhankelijkheid van Catalonië. Daarvoor mag Rajoy zelfs geweld gebruiken. Vrede in Europa tegen elke prijs. Het vloekt wel een beetje.

  1. van Urk

   Een twee statenoplossing in Spanje hoeft voor Brussel en onze trollen geen probleem te zijn toch? 😉

 4. Frits Jansen

  In Spanje zijn ze fel tegen de onafhankelijkheid van Kosovo omdat dit een voorbeeldwerking voor Cataluña kan hebben. Maar als die streek niet meer te redden is dreigt een domino-effect. Dam gaat Beieren zich van Duitsland afscheiden omdat ze het zat zijn voor de geldverspilling van Berlijn op te draaien. Nederland wordt weer Holland naarmate zich meer “wingewesten” af beginnen te scheiden.
  Het Verenigd Koninkrijk en het Verenigde België zijn ten dode opgeschreven.
  Steeds hetzelfde verhaal: arrogante centrale machthebbers met een afbrokkelend gezag.
  Daarom hebben ze in Duitsland Pruisen opgeheven en onderverdeeld in een aantal mini-deelstaatjes.

  1. Ni28

   Brussel steunde onafhankelijkheid van Kosovo maar niet van Catalonië. Dat is meten met twee maten en dat kan Brussel goed.

   1. EU kok

    Mocht onze slimme vogel Ni28 het verschil tussen de situatie in en rondom Kosovo en die in Cataluna kunnen ontdekken, bestaat er eens kans dat hij last krijgt van voortschrijdend inzicht.
    Echter acht ik persoonlijk de kans nier erg groot.

    1. Stanly2000

     Eu kok,

     Leg even uit als je wilt. Ik ben nieuwsgierig.

    2. Stanly2000

     Eu kok

     Stanly2000 wacht op antwoord. Moet je de verschillen nog verzinnen of zo?

     1. robroy

      zo werkt eu sock Stanley een grote lul meer is het niet

 5. Florissa

  Juncker komt uit Luxemburg ,maar doet of hij heerser is in Europa, een zuipschuit met waanideeën ,meer is het niet , hoogmoed komt altijd voor de val .

 6. Rosasolis

  Hoe erg moet het gaan worden met al die onafhankelijkheid protesten…en nog erger?
  Catalonie is een provincie van Spanje met vele mensen uit andere provincies die daar leven en werken. En Catalonie heeft verschillende dialecten en oer-talen, net als de Basken dat hebben in provincie Baskenland. En nu willen deze provincies uit Spanje treden, en onafhankelijk naties worden. En er zijn ook problemen met Gibralter, die onafhankelijk wil worden van de UK…En het onafhankelijk gedoe gaat nog verder.
  Het eiland Corsica wil onafhankelijk van Frankrijk binnenkort verklaren. En provincie
  Venetie van Italie wil dat ook gaan doen! Van mijn zuster in Canada heb ik gehoord
  dat behalve de onafhankelijk mensen in Quebec, dat er mensen in provincie Newfoundland zijn die op komen voor onafhankelijkheid van Canada voor dit zeer
  van ouds belangrijke provincie? Er zijn ook berichten vanuit Schotland en Wales,
  dat die UK provincies ook onafhankelijk willen gaan worden. En er zijn heel erg grote problemen tussen Noord-Ireland en Ireland. Wat is het fijn is het te weten dat er normale mensen van deze tijd weten dat onafhankelijk geen toekomst gaat geven.
  Ik denk niet dat onze EU zou ooit een onafhankelijk Catalonie zou erkenen…De Basken weten dit al jaren. En waarom moet dit gedoe doorgaan. Ik woon hier al jaren, en ik weet dat gedurende deze alle slechte tijden van Spanje, met veel corruptie, dat er vele Spanjaarden zijn die dit onzin niet accepteren. Tijdens onze zeer koude weken
  heb ik genoten van de heerlijke mandarijnen uit Spanje. En binnenkort komt veel van onze groente en fruit uit Nederland naar Spanje gedurende de zeer warme zomerse weer. En zo helpen wij en steunen wij elkaar. Geen land in Europa kan doorgaan
  zonder de samenwerking van de gezamelijke EU landen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.