Schiphol is een grote chaos door een stroomstoring: overal rijen en massa’s mensen

Vannacht is er een stroomstoring geweest bij luchthaven Schiphol, waardoor de systemen niet meer werkten en passagiers onder andere niet (goed) konden in-checken. Na een tijde was alles wel weer opgelost, maar zorgde het oponthoud er voor dat alles uit structuur liep en vluchten uit vielen of sterke vertraging opliepen. De lange rijen met mensen daar nog buiten gelaten.

 

De meivakantie is een van de drukste tijden voor Schiphol, met in totaal 5,2 miljoen verwachte passagiers. Vorig jaar ontstonden er lange rijen door de grote hoeveelheid reizigers en misten tientallen mensen hun vlucht. Omdat er dit jaar nog meer mensen worden verwacht, heeft de luchthaven 20 procent meer personeel ingezet.

Als u op vakantie gaat, houdt u vooral rekening met dit soort taferelen op Schiphol. Het treinverkeer zal vast ook aangetast zijn door deze chaos, laat staan het autoverkeer rondom het vliegveld. Anderhalf uur vroeger komen om rustig in te checken zit er ook niet in. U heeft dan te maken met én de chaos van de meivakantie én de gevolgen van de stroomuitval.

Schiphol zou graag willen uitbreiden, maar als we dit soort taferelen zien, dan moeten we onszelf afvragen of dat niet tegen de ratio ingaat. Hoe groter het vliegveld, hoe groter de chaos zal zijn. De infrastructuur is er niet op ingesteld en we kunnen wedden dat uitbreiding voor nog meer problemen gaat zorgen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

11 reacties

 1. DolleDries

  Het zijn wat luxe ongemakken en het is geen oorlog.

  1. Meester Kong

   Geen islam ?

   1. swetsnek

    ja hoor Schiphol islam hahahahaha

 2. Frits Jansen

  Komt allemaal door de islam, liegende ministers … en DDS!

 3. henk vintage

  Schiphol is gelukkig goed beveiligd tegen de islam.

 4. AS210854

  Net een app gehad van mijn schoondochter, zitten al heerlijk aan de lunch op Rodhos. Vanmorgen om 6 uur vertrokken van af Düsseldorf. Daar zijn nl de schoolvakanties voorbij. En nog een stuk goedkoper ook.

  1. toetssteen

   @AS
   Heel verstandig van uw schoondochter cs. Alleen intercontinentaal en dan geef ik de voorkeur aan Frankfurt. Wat ik mijd is CdeG.

 5. Rosasolis

  Het is al jaren veel te druk bij Schiphol, vooral tijdens vakantie dagen. En binnenkort zal het net zo druk worden in de nieuwe luchthaven vlakbij Lelystad. Meer reizigers zouden moeten overwegen met de super Int. treinen naar hun bestemming in Europa te reizen. De treinen zijn ook vaak druk, maar je kunt altijd eerste klas reizen. Mijn ervaring met eerste klas is: rust, comfort, excellente service en maaltijden.

  1. toetssteen

   @Rosasolis
   Allereerst de prijs, vliegen is goedkoper, veel goedkoper. Maar goed uhhhh hoe gaat u per trein als de bestemming 10.000 km verderop licht of als er een oceaan tussen ligt?

   1. Rosasolis

    @toetssteen. Als student in Canada hebben ik jarenlang heen en weer met de
    trein gereisd tussen Toronto en Winnipeg. Dat is nog veel verder dan de
    10,000 km dat u beschrijft. En rondom de lange rit zijn er veel grote wouden, meeren, en rivieren. Altijd zeer mooi te zien. De rit van Toronto naar Winnipeg ,
    (of andersom) duurt meer dan 1 dag en 1 nacht.
    Maar je verveelt je nooit binnen de trein.
    Er is genoeg te lezen, een prima bar naast de restaurant car, een lounge waar je kunt op een heerlijke bank of luxe stoel zitten. En de maaltijden zijn fantastisch.
    Er is altijd iemand met wie kunt een interessante gesprek hebben. Misschien zal het mij lukken dit jaar helemaal naar Halle, Duitsland met de trein te gaan om een
    aantal concerten in dit G.F. Handel stad mee te maken.

 6. toetssteen

  Zelfs zonder storing is Schiphol een ramp!!! Kwam drie weken terug aan en stond meteen klem op de trap naar de aankomsthal Niet te geloven!! Honderden mensen opeengepakt om hun paspoort te mogen laten zien aan iemand die drukker is met niks dan met service verlenen.
  Super hoor, ze gaan echt met de tijd mee. Kuch.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.