‘Smart diplomacy’ in actie: CIA directeur Mike Pompeo had persoonlijk gesprek met Noord-Koreaanse dictator Kim Jong-Un

Er zijn dus wel degelijk ontwikkelingen. 

CIA-directeur Mike Pompeo — die binnenkort als het goed is wordt aangesteld als minister van Buitenlandse Zaken door president Trump — heeft heimelijk een ontmoeting gehad met Kim Jong-Un. Dat is opmerkelijk omdat president Trump Kim nou bepaald niet vriendelijk gezind is.

De ontmoeting had plaats tijdens het paasweekend. De inzet van het gesprek? Onderhandelingen over een mogelijke top tussen Kim en Trump.

Pompeo en Kim ontmoetten elkaar in Pyongyang. Zijn taak was om te polsen of het communistische regime écht in gesprek wil gaan met Trump, of dat het allemaal één groot toneelstuk is. Volgens hem is de wens om het gesprek aan te gaan authentiek.

Volgens Trump moet er een keuze gemaakt worden uit vijf mogelijke locaties voor de top die in ieder geval niet gehouden zal worden in de Verenigde Staten.

Als dit lukt, als de top belegd wordt en het daadwerkelijk effect heeft, zou dat een ongekend prestatie zijn van Trump. In Europa wordt de Amerikaanse president continu bekritiseerd, maar hij krijgt toch meer voor elkaar dan zijn voorganger. Ja, nu al. En hij zit er nog maar iets meer dan een jaar.

Zo zie je maar weer dat Amerika vooral zaken bewerkstelligt als ze zich hard opstelt en duidelijk maakt aan vijandelijke regimes dat wangedrag niet getolereerd wordt. Peace through strength. Het werkt altijd.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

8 reacties

 1. Adriaan

  Het initiatief is vanuit Noord-Korea gekomen. En het is altijd gebruikelijk dat op top-niveau voorbesprekingen zijn. Het is in eerste instantie geen prestatie van Trump. Trump heeft constant met modder lopen gooien. Maar het is altijd goed dat leiders met elkaar in gesprek gaan en blijven. Niemand zit op Wereldoorlog III te wachten.

  1. Ritter

   Adriaan

   Onder Obama kon NK 8 jaar ongestoord haar gang gaan ………………….onder Trump is dat anders en dat begrijpt NK.

   Trump heeft NK naar de onderhandelingstaal gedwongen. Een hele prestatie van Trump.

   Uiteraard zullen de Trump haters dat nooit toegeven.

  2. Ni28

   Kim riep o een ochtend: “I had a dream” en is onmiddellijk gedraaid van oorlog naar vrede. Droom lekker verder.

 2. DolleDries

  Sterk stukje van Trump.

 3. Ritter

  Geweldige President is Trump.

  Eerst ISIS verslaan binnen 8 maanden (met hulp van de Russen) Dat was een verkiezingsbelofte

  Daarna NK naar de onderhandelingstafel dwingen.

  En er word ook nog door Trump hard gewerkt aan een onderhandeling tussen Israël en de Palestijnen.

  Als het Trump inderdaad lukt met NK een deal te sluiten is dat een enorme prestatie waar de Trump haters niet omheen kunnen.

  Maar ja, de Trump haters houden zich liever bezig met roddel verhalen over Trump en porno sterren en uiteraard over de (vermeende) samenwerking tussen Trump en de Russen waar tot nu geen enkel bewijs voor is geleverd.

 4. Ni28

  Slecht nieuws voor degene die Trump een onbenul vindt. Er is degelijk achter de schermen gewerkt om Noord Korea tot orde te roepen. Krijgt toch meer voor elkaar dan men lief is. Tenzij de onberekenbare Kim voor een verassing zorgt. Voor de Trump niet haters en de wereld is het goed nieuws.

 5. Babaji538

  A plastic surgeon or a manager
  will never be able to be a leader, or master.
  They just have one job.
  Petra Cecilia Maria Hermans

 6. lanex

  Kijken wat ’s lands hater van Trump, Twan Huys weer te melden heeft.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.