'Smart diplomacy' in actie: CIA directeur Mike Pompeo had persoonlijk gesprek met Noord-Koreaanse dictator Kim Jong-Un

Geen categorieapr 18 2018, 13:00
Er zijn dus wel degelijk ontwikkelingen.
CIA-directeur Mike Pompeo -- die binnenkort als het goed is wordt aangesteld als minister van Buitenlandse Zaken door president Trump -- heeft heimelijk een ontmoeting gehad met Kim Jong-Un. Dat is opmerkelijk omdat president Trump Kim nou bepaald niet vriendelijk gezind is.
De ontmoeting had plaats tijdens het paasweekend. De inzet van het gesprek? Onderhandelingen over een mogelijke top tussen Kim en Trump.
Pompeo en Kim ontmoetten elkaar in Pyongyang. Zijn taak was om te polsen of het communistische regime écht in gesprek wil gaan met Trump, of dat het allemaal één groot toneelstuk is. Volgens hem is de wens om het gesprek aan te gaan authentiek.
Volgens Trump moet er een keuze gemaakt worden uit vijf mogelijke locaties voor de top die in ieder geval niet gehouden zal worden in de Verenigde Staten.
Als dit lukt, als de top belegd wordt en het daadwerkelijk effect heeft, zou dat een ongekend prestatie zijn van Trump. In Europa wordt de Amerikaanse president continu bekritiseerd, maar hij krijgt toch meer voor elkaar dan zijn voorganger. Ja, nu al. En hij zit er nog maar iets meer dan een jaar.
Zo zie je maar weer dat Amerika vooral zaken bewerkstelligt als ze zich hard opstelt en duidelijk maakt aan vijandelijke regimes dat wangedrag niet getolereerd wordt. Peace through strength. Het werkt altijd.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten