Thierry Baudet mengt zich ook in het conflict rondom gifgasaanvallen Syrië: "Assad moet winnen!"

Geen categorieapr 13 2018, 14:00
Thierry Baudet laat de gemoederen weer eens hoog oplopen met zijn uitspraken tijdens een debat in de Tweede Kamer. Waar zijn politieke concurrenten alle mogelijke moeite doen om politiek-correct te blijven is het Baudet wederom gelukt hen te shockeren.
Baudet komt met theorieën over “the endgame”. De vraag moet niet zijn wie er wat doet aan het leed van de burgers, maar wie er de oorlog moet winnen. Hij legt uit dat de gevolgen van een regime change alleen maar kunnen leiden naar een nog langer voortdurende strijd. Een strijd waarbij nog meer doden en nog meer vluchtelingen het gevolg zullen zijn. De terroristische groeperingen en Turkije zullen meer en meer terrein winnen waardoor de burgers uiteindelijk nog meer zullen lijden dan dat zij nu al doen. De eventuele aanval van de Amerikanen ziet hij dan ook als de oorlog drie maanden terug in de tijd werpen. En dat is dus ongewenst.
Trump schat hij hoger in dan mee te werken aan een aanval op Syrië mede omdat er nog geen concreet bewijs is voor Assad zijn schuld in de zaak.
Met Assad als winnaar zal de rust eerder terugkeren binnen de Syrische landsgrenzen dan wanneer islamitische groepen de tent weer gaan runnen. Aldus Baudet. Verder verwijst hij naar voorbeelden uit het verleden waarbij het westen niet in staat is geweest stabiliteit te creëren door middel van regime change. Baudet geeft aan dat elk slachtoffer er één te veel is maar dat we opzoek moeten gaan naar een winnaar.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten