Thierry Baudet mengt zich ook in het conflict rondom gifgasaanvallen Syrië: “Assad moet winnen!”

Thierry Baudet laat de gemoederen weer eens hoog oplopen met zijn uitspraken tijdens een debat in de Tweede Kamer. Waar zijn politieke concurrenten alle mogelijke moeite doen om politiek-correct te blijven is het Baudet wederom gelukt hen te shockeren.

Baudet komt met theorieën over “the endgame”. De vraag moet niet zijn wie er wat doet aan het leed van de burgers, maar wie er de oorlog moet winnen. Hij legt uit dat de gevolgen van een regime change alleen maar kunnen leiden naar een nog langer voortdurende strijd. Een strijd waarbij nog meer doden en nog meer vluchtelingen het gevolg zullen zijn. De terroristische groeperingen en Turkije zullen meer en meer terrein winnen waardoor de burgers uiteindelijk nog meer zullen lijden dan dat zij nu al doen. De eventuele aanval van de Amerikanen ziet hij dan ook als de oorlog drie maanden terug in de tijd werpen. En dat is dus ongewenst.

Trump schat hij hoger in dan mee te werken aan een aanval op Syrië mede omdat er nog geen concreet bewijs is voor Assad zijn schuld in de zaak.

Met Assad als winnaar zal de rust eerder terugkeren binnen de Syrische landsgrenzen dan wanneer islamitische groepen de tent weer gaan runnen. Aldus Baudet. Verder verwijst hij naar voorbeelden uit het verleden waarbij het westen niet in staat is geweest stabiliteit te creëren door middel van regime change. Baudet geeft aan dat elk slachtoffer er één te veel is maar dat we opzoek moeten gaan naar een winnaar.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

50 reacties

 1. B. Pascal

  Een ieder zal zijn eigen pak dragen. Westen en Oosten.
  Wij Westen moeten ons zo weinig mogelijk bemoeien met het Midden Oosten.

  Handen af en weg wezen uit Syrie. Beter een regime waarvan je weet waar zij staan, dan een zandbak vol onrust en doden!

  # volledig eens

 2. denk eens na

  Baudet is hier de leraar in de kleuterklas . nog nooit zo een stelletje janken de kinderen bij elkaar gezien . Baudet steekt ver boven deze kleuters uit.

 3. Ni28

  Baudet heeft gelijk als hij stelt dat het westen nooit stabiliteit in het Midden Oosten heeft gebracht. In tegendeel, het heeft alleen een golf migranten gecreëerd. Voor de mensen daar is het altijd een keuze tussen twee kwaden. Leven onder de dictator is niet leuk maar de chaos die verzetsstrijders creëren is eigenlijk nog erger want alle groepen gelovigen gaan dan nog extra tegen elkaar vechten. En dat brengt weer nog meer vluchtelingen. Met de dictators was het leven voor Europa rustig te noemen. Na de Arabische Lente is het een en al chaos waar Europa onder te lijden heeft. Door die chaos is het onmogelijk om stabiele regeringen daar te installeren. Egypte is nu stabiel te noemen maar het is weer een dictatuur. Kennelijk hebben moslims dictatuur nodig.

  1. Original NL

   Idd Ni 28.
   Kennelijk hebben moslims dictatuur nodig.
   Deze conclusie is juist..om te voorkomen dat de diverse stromingen binnen de islam elkaar te lijf gaan heb je helaas een sterke man nodig.
   Bij het wegvallen van een leider breekt gelijk de pleuris uit.
   Sadam weg irak onbestuurbaar.
   Gadaffi weg libië onbestuurbaar.
   Enz etc..

   1. Ni28

    Moslims hebben harde hand nodig anders maken ze er een nog grotere zooitje van.

   2. Peter Loosduinen

    Assad is wel een sterke man maar hij is geen fanatieke moslim.
    In Syrië is men op de eerste plaats Syriër en pas daarna komt de godsdienst.
    Christenen staan achter Assad.
    Je kunt daar gewoon lekker een pilsje of een glas wijn drinken.
    Het Westen is zo stom geweest om het verzet tegen Assad te steunen.
    Dit heeft veel ellende in dat land en bij ons gebracht.
    Wij moeten Assad steunen hoewel hij natuurlijk ook bloed aan zijn handen heeft.
    Met Assad rivieren van bloed, zonder Assad zeeën van bloed.
    Kiest U maar !!

   3. Frits Jansen

    Geldt niet alleen voor moslims.
    Na de dood van Tito viel Joegoslavië (een grotendeels christelijk land) uiteen, met veel bloedvergieten.
    Poetin is populair als dictator want houdt orde.
    De Thaise militaire junta heeft zichzelf onlangs verlengd mede met het argument dat je aan Trump ziet dat democratie ook niet alles is.
    En het allernaarste voorbeeld: Adolf H. zorgde aanvankelijk voor orde in Duitsland, na de chaotische jaren ’20.
    Ook een voorbeeld om bij te grimlachen: Wilders houdt de PVV bij elkaar door zijn klapvee stevig onder de duim te houden.

    Iran is trouwens geen dictatuur, al lijkt het er wel op, want democratisch genomen voorstellen behoeven daar altijd de goedkeuring van een stel ayatollahs die alle wetsvoorstellen toetsen aan de Koran.

    En de pessimisten die op deze site blijven klagen over een EU blijken toch ongelijk te hebben, want de EU munt niet uit door de gestroomlijnde slagvaardigheid die je wel veel ziet in dictaturen.

    1. toetssteen

     @Jansen
     Wat doet Wilders in uw betoog? Slaat namelijk hélemaal nergens op!

   4. Steve Van der Vekens

    Natuurlijk hebben moslims dictatuur nodig, ze kennen niets anders en kunnen niet voor zichzelf denken.

 4. Vit

  “Met Assad als winnaar zal de rust eerder terugkeren binnen de Syrische landsgrenzen dan wanneer islamitische groepen de tent weer gaan runnen.”

  Inderdaad, moslims hebben een dictator nodig zie Saddam. En Allah niet te vergeten als onzichtbare.

  1. RobertMarsman

   Nou of Assad laten winnen nu zo’n goed idee is. Wat Baudet vergeet erbij te vermelden is dat die dictators hun vijanden uit de weg ruimen. Dat betekend dat je na verloop van tijd niemand nog hebt die zo’n land regeren en die stabiliteit kunnen creëren. En dat dus te bereiken moet je een keer die dictators opruimen.

   Wij weten nooit waar een dictator toe is staat is en wat de beste oplossing is voor de toekomst. Laten zitten of opruimen. Kijk bv naar Noord Korea. Kim Jong Un opruimen neemt het risico met zich mee dat je in een grote oorlog wordt gezogen. Maar hem laten zitten neemt het risico met zich mee dat hij in de toekomst zijn nucleaire programma uitbreidt en dus in de toekomst sterker wordt en dus ook gevaarlijker.
   Dat risico loop je altijd met onvoorspelbare dictators.

   Wat is de beste oplossing? Niemand die het weet. Hitler lieten we vroeger ook zitten om een militair conflict te voorkomen en het resultaat was uiteindelijk een wereldoorlog. Hem laten zitten leek in die tijd de juiste oplossing maar nu weten we natuurlijk dat dat dus niet zo was. Hadden we hem verwijderd toen het nog kon was de 2e wereldoorlog nooit uitgebroken.

   1. denk eens na

    Volgens mij heb je het debat niet gezien , of je verstandelijke vermogens reiken te kort, zie Irak en Libie wat daar gebeurt is

 5. Rosasolis

  Er moet uiteindelijk een winnende groep komen in Syria. Dit land is jarenlang opgebroken in zoveel delen, onder leiding van verschillende terroristische en militaire groepen: de nationale leger, de rebels tegen die tegen Assad zijn, De Koerden, IS terroristen, en Turken. Een puinhoop. Nee Assad is niet de antwoord om voor vrede in Syria voor elkaar te krijgen. Het heeft al zolang geduurd, en er zijn honderd-duizenden slachtoffers van oorlog en terrorisme in dit land. De enige manier om vrede in dit vreselijke gebroken land te krijgen, is door Internationale Militaire interventie. Als dit uiteindelijk werkte in Bosnie, Kosovo, en Servie, kan dit ook werken in Syrie. Maar dan moet Amerika en Rusland elkaar gaan steunen, en ook moet er steun van Europa komen. En er moet zo gauw mogelijk het onderzoek naar de gifgas aanval van vorige week bekend gemaakt worden: wie was verantwoordelijk? Na Int. militaire interventie,
  als de rust eindelijk is terug gekeerd, kan een voorlopige regering gevormd worden, en na enkele maanden, eindelijk een nationale verkiezing voor de nieuwe herstelde Syrie.
  Er moet een complete nieuwe regering komen, ook met veel vrouwen, en zoals het overal gaat in vele democratische landen, de partij die heeft gewonnen, levert de nieuwe leider op.

  1. Original NL

   Rosasolis….Ingrijpen door het westen????
   Kansloos.

   1. denk eens na

    rosa tijd voor je middag napje dream on

    1. Rosasolis

     @denk eens na. Wat doet u de hele dag behalve rondhangen op internet sites, om mensen zoals ik, te gaan TROLLEN, zodat je denkt dat je zou opvallen?

   2. Rosasolis

    @Original NL. Hoewel ingrijpen door het westen heel moeilijk zou gaan en lang zou duren, is dit de enige weg naar bevrijding van Syria. De chaos in dit land is zo compleet en afschuwelijk, zodat alleen hulp van onze westerse militaire troepen kunnen Syrie uit dit ellende redden! Dit taak zou heel erg moeilijk gaan, maar het kan werken. Het werkte in Bosnie jaren geleden, toen de totale bevolking bijna werd vernield. Daarom moet er vanuit onze westerse militaire, actie komen in Syrie. Om dit vreselijke land te verdedigen tegen nog meer wrede acties tegen…wat er over is van de gewone bevolking. Omdat de onleefbare situatie in Syrie escaleert dagelijks, hebben de weinige overblijvende mensen recht op Int. militaire hulp om hun land een kans te geven voor een nieuwe leven en toekomst.
    Dat gebeurde ook in ons land gedurende WW 2.

  2. buitenbeentje

   Bosnië, Kosovo en Servië. Nou, dat is een succes geweest. Voor de mohammedanen dan, hè.

   1. Rosasolis

    @buitenbeentje. Tenminste is er vrede in die landen. Ik heb vergeten Croatie te noemen. Een Westerse land, die nu lid wil worden van de EU. Zij hebben de grote culturele en muziek leven in hoofdstad Zagreb hersteld. De meeste Servie bewoners zijn niet moslims.

 6. Dollaert

  De vluchtelingen “statushouders”, die ik in Nederland heb leren kennen waren allemaal aanhangers van Assad. De EU arrogantie van die zogenaamde “Kartelpartijen” is stuitend. Eng , dat we door zulke mensen worden bestuurd.
  Trump moet niet aanvallen, maar ik ben bang , dat hij door de Neocons gedwongen wordt. Al met al een hele verschrikkelijke situatie. Is het nu zoveel beter in Libie?
  Je hoort er niets meer over…of Yemen?
  Baudet heeft volkomen gelijk. De rest van dat stel is rijp voor het gesticht.

 7. Duckday

  We zien het bewijs wat we in die andere landen hebben achter gelaten Door hoogmoed hebben wij gewoon met de kudde meegedaan Laat die leiders gewoon zitten jaren lang is het westen er beter op geworden Kijk eens wat voor een troep het daar is Laat die zandbak met rust en probeer in je eigenland er wat van te maken

 8. Uiterst Links

  Van de politiek-correcte meute hoor je vaak dat als Rusland niet ingegrepen zou hebben in Syrie Assad al lang weg zou zijn geweest maar eigenlijk is het precies andersom. Als het westen zich niet zou hebben bemoeid in Syrie door het steunen van beruchte groeperingen, dan zou er geen burgeroorlog zijn en had Assad geen reden tot geweld. Feit is dat het westen Syrie gedestabiliseerd heeft en niet Rusland

  1. Bloem

   En wederom helemaal met u eens ++++

   1. denk eens na

    UITERST links klopt , de usa is weer eens op rooftocht in de wereld .

    1. Ni28

     Probeer eens te bedenken hoe de wereld zonder de VS zou uitzien.

     1. Ben Zine

      Dat is inderdaad een hele goede vraag. Dan hadden we Saddam nog in Irak, Gaddafi in Libië en was Syrië onder Assad een relatief welvarend, politiek stabiel en naar islamitische begrippen modern en seculier land. En hier hadden we geen vluchtelingen. En er was een ENORME hoeveelheid menselijk leed voorkomen. Met andere woorden: De VS is een agressief en oorlogszuchtig land, dat het Midden-Oosten volledig heeft ontwricht en gedestabiliseerd. En of je nou Bush hebt, of Obama, of Trump… Het is allemaal uiteindelijk precies dezelfde globalistische neocon deep state.

     2. Holland

      Helemaal juist en correct, Ben Zine.

  2. toetssteen

   @Uiterst Links
   Een burgeroorlog???? Echt? Dus al die ingereisde IS’ers zijn Syrische burgers?

  3. Top

   Hoewel je ‘nickname’ mij tegen staat, ben ik het volledig met je eens!

 9. Two Ravens Black Kettle

  Baudet was de enige volwassene in deze hysterische varkensstal.
  De weg van Baudet leidt ons naar honderdduizenden minder doden
  De route van Merkelkruipdier Rutte en de zoveelste-domkop-van-dienst Anke B. naar massagraven ad infinitum.

 10. Guus Geluk

  Wie regime-change afwijst, ik doe dat ook, moet tegelijkertijd de rampzaligheid en ongekende wreedheid van een regime benadrukken.

  1. Holland

   Je weet helemaal niets van het regime van Assad, blaaskaak. Niets anders dan door de MSM in je policor hoofd is gestampt en gebrainwashed. Maar ja, goedgelovigheid is gereformeerden eigen.

   1. Guus Geluk

    Holland,

    Ik krijg de indruk dat je niet goed op de hoogte bent van de wreedheid van het Assad-regime.

    1. Holland

     Ik ben zeer wel op de hoogte van het reilen en zeilen van het Assad-regime. Zoals je al in tal van comments hierboven hebt kunnen lezen, is het Assad-bewind verre van ideaal, maar te prefereren boven elke andere ‘oplossing’. En bovendien niet half zo wreed als jij in je onbenulligheid graag wilt geloven. Het NOS-nieuws zegt het en de Volkskrant? Voor jou is het dan klip en klaar.

     Het zal lonen als je zelf eens op onderzoek uit gaat en je breder tracht te informeren.

     1. Guus Geluk

      Holland,

      Als ik mijn afkeuring uitspreek over een regime-change, zal ik tegelijkertijd mijn walging uitspreken over de gifgasaanvallen, “concentratiekampen” en massa-slachtingen opgezet door het regime-Assad. Hoewel het regime wellicht zorg draagt voor stabiliteit en het minderheden beschermt, is het ongekend wreed.

      De Volkskrant? Lees ik zelden.

     2. Holland

      Guus, ik dacht dat je me met rust zou laten. Ouwe stalker, jij ook een goedenavond.

     3. Floris

      Assad is geen lieverdje, maar veel van hetgeen hem ten laste is gelegd is nooit bewezen, Guus. Hou je bij de feiten, jongen.

      Syrië is al sinds jaar en dag een bondgenoot van Rusland.

      Door te trachten Assad te wippen hoopte de VS, geholpen door z’n Europese trekpoppen, Syrië uit te schakelen als Ruslands vooruitgeschoven post in het M-O. Daarin gesteund door de soennieten die graag de macht in Syrië wilden overnemen van de op religieus gebied zeer gematigde Assad.

     4. Guus Geluk

      Floris,

      Ik zou eerder zeggen dat Obama hoopte het regime, middels bewapening van de honderd opposotiegroeperingen in Syrië, spoedig zou kantelen en er een democratie kon worden geïnstalleerd.

     5. Guus Geluk

      Holland,

      Ik kon het niet laten.

     6. Floris

      Guus, als Obama dat hoopte was hij net zo naïef als jij.

      Zo naïef is Obama echter niet. Het was een zuiver geopolitieke zet, gericht tegen Rusland. Dat z’n soennitische vriendjes er van zouden profiteren was een bonus.

 11. lanex

  Baudet was de enige met een helder en logisch verhaal. De overige jaknikkers denken door Assad te verdrijven de rust wederkeert? Achterlijke nonsens wat door de mainstream media wordt gepropagandeerd, dan krijgen we de stammen oorlogen en nog veel grotere migrantenstromen, wat geen Westers land ooit gaat stoppen.
  Het inzicht van al deze politici is echt beneden alle peil, kruideniers zijn het, geen bal verstand hebben ze, en dat moet dit land leiden, afschuwelijk!

  1. Ben Zine

   Inderdaad, kruideniers zijn het… Onnozele incompetente kruideniers.

 12. Knopper

  Misschien als Rutte in Syrië de ceptor gaat zwaaien , bepaalde volken en landen vragen om leiders gelijk Assad anders word het een zooitje , het is belachelijk om te denken dat een Europees leider met westerse visie die zandbakken in vrede zal dompelen !

  1. Frits Jansen

   Het is een vast patroon in de geschiedenis: dictators zijn in het begin vaak heel populair. Ze stellen orde op zaken zonder politiek geneuzel, en “geven een volk zijn trots terug”.
   Maar ze ontsporen steevast, vaak in grootheidswaanzin. Tegen die tijd zitten ze echter zo vast in het zadel dat je ze daar alleen nog met gevaar voor eigen leven af haalt.

 13. Frits Jansen

  Deze aangelegenheid is te serieus voor Baudet-borrelpraat. En voor DDS misschien.

 14. Steve Van der Vekens

  Die moet voor ons niet bepalen wat de vraag moet zijn.

 15. Babaji538

  Op de universiteit te Italië wrijven de professoren
  in de schone witte handjes met petjes op.
  Te Oxford is men bezig met leren en concentreren.

  Ondertussen, worden hier, een beetje nerveus
  papieren kapot geschud.

  Petra Hermans

 16. nienke

  Helaas hebben moslimlanden een dictator nodig anders gaat het helemaal mis.
  Niemand heeft nog de bewijzen in handen dat Asad het gedaan heeft hetzelfde gebeurde in Irak men schreeuwde van alles en niets bleek waar te zijn.
  Hoessein werd gedood en wat bleef erover in Irak een grote chaos en dat is tot nu toe geen haartje verbeterd.
  Haal je Asad weg wordt het een grote ellende en nog meer moorden enfin het leed is niet te overzien.
  Het zou toch het beste zijn om Asad te laten zitten ondanks alle gruwelijke dingen die hij heeft gedaan zonder Asad wordt het daar 1 moord partij.

  1. toetssteen

   @Nienke
   Veelal gaat het over de pa van Assad. Maar die bestookte een bepaalde groep ook niet zomaar. U hoeft alleen maar in ogenschouw te nemen wat het lot was/is van de Jezidi’s en dan weet u over welke engnekken ik het heb.

  2. Pit

   @Nienke: Helaas hebben moslimlanden een dictator nodig anders gaat het helemaal mis.

   Dat klopt. Dat ik ook precies wat mijn Marokkaanse collega zegt. Islam is een ideologie van onderdrukking. Wanneer overheersing ontbreekt dan gaat de gemiddelde Mohammedaan zich ongemakkelijk voelen, met alle gevolgen van dien.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.