jan roos

Column Jan Roos: Jozias van Aartsen is een gevaar voor het land

Geen categorieapr 13 2018, 12:00
Columnist Jan Roos maakt zich deze week druk over Jozias van Aartsen, de burgemeester van Amsterdam. Zijn stelselmatige wegkijken van de problemen die krakers in Amsterdam-Oost veroorzaken is echter slechts het symptoom van een veel groter probleem. Binnen een veel grotere groep mensen dan alleen van Aartsen, betoogt Roos.
Toen Jozias van Aartsen burgemeester van Den Haag was zag hij geen probleem in een onaangekondigde demonstratie waar moslims met IS-vlaggen opriepen om richting Syrië op jihad te gaan en om Joden uit te roeien. Volgens Van Aartsen gebeurde er niets onoorbaars. Er was zeker sprake van een demonstratie zonder vergunning, verstoring van de openbare orde, oproepen tot geweld, opruiing, racisme, verboden vlagvertoon, intimidatie van de pers en ronselen voor de strijd binnen een vreemde krijgsmacht. Maar nogmaals: het hoofd van de driehoek vond het allemaal binnen de wet passen. Dan ben je niet alleen ongeschikt voor de functie, maar ook een gevaar voor het land. Het was in ieder geval duidelijk dat de prioriteit van Jozias niet lag bij de normale bevolking van Den Haag, die zich in de Hofstad niet meer veilig waande na dit incident.
Dat uitgerekend deze man werd gevraagd om interim-burgervader van Amsterdam te worden was dan ook minder verbazingwekkend dan het voor veel mensen leek. Van Aartsen heeft namelijk een blinde vlek, en daar zijn ze in het Sodom en Gomorra van de hoofdstad gek op. Daar mogen links en alles wat niet oorspronkelijk uit Nederland komt immers doen en laten wat het wil. Het liefst zouden ze daar een zelfstandige republiek uitrpe[em (meteen doen), omdat ze zich verheven voelen boven het gepeupel van buiten de ring A10. Een prima standplaats dus voor wegkijker Van Aartsen, die een uitgesproken hekel heeft aan wat hij populisten noemt.
Dat het clubje uitgeprocedeerde asielzoekers, hierna illegalen genoemd, juist in Amsterdam hun heil zoekt is daarom dan ook niet zo vreemd. Bij de afgelopen verkiezingen won GroenLinks in 020. Een links-radicale partij die een uitgesproken hekel heeft aan normaal nadenken. De perfecte basis om stelselmatig de wet te kunnen overtreden zonder dat ook maar iemand ingrijpt. Het is dan ook niet verbazingwekkend dat We Are Here, het collectief illegalen dat van alles en nog wat eist, in de hoofdstad aan het kraken zijn geslagen. Nou ja, kraken... Ze hebben gewoon 22 woningen ingenomen, en intimideren de buurtbewoners en medewerkers van woningcorporatie Ymere.
Allemaal met de goedkeuring van Jozias van Aartsen die opriep deze criminele types en hun criminele handelen te gedogen. Kraken is verboden, maar mag. Illegaal verblijf is verboden, maar mag. Intimidatie is verboden, maar mag. Zolang je maar bij het goede clubje hoort. Want laten we eerlijk zijn. Als rechts gaat kraken, als rechts gaat demonstreren zonder vergunning, als rechts oproept tot illegale praktijken, als rechts geweld verheerlijkt, als rechts met verboden vlaggen gaat wapperen, als rechts doet wat links en multiculti allemaal al heel lang mogen, dan is het snel afgelopen met dat gedogen.
De VVD, de partij van Jozias, zegt dat hij inmiddels zo ver boven de partijen staat dat hij geheel losgezongen lijkt te zijn van de liberalen. Dat is natuurlijk niet waar. Van Aartsen is onderdeel van de politieke elite en zij zijn losgezongen van het Nederlandse volk. En dat is vele malen erger en komt steeds dichter in de buurt van landverraad.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten