Tientallen ‘rebellen’ vluchten uit Douma na deal met regime

Ze gaan heel snel naar het noorden van Syrië, waar ze blijkbaar de tijd krijgen om te herstellen.

Tientallen rebellen hebben Douma ondertussen verlaten. Ze stapten massaal in bussen naar noord-Syrië na een deal met de regering. Die gaf ze toestemming om te vertrekken — als ze de stad maar overgaven aan Assad. Blijkbaar voelden de ‘rebellen’ zich zo belaagd dat ze daarmee akkoord gingen.

Als deel van de regeling moesten de rebellen ook gevangenen laten gaan. Die gijzelaars werden bij een legerpost van het Syrische leger begroet door honderden familieleden en vrienden.

Rebellen die niet willen vertrekken hebben toestemming van Assad om te blijven. Hij zal ze niet vervolgen — aangenomen dat ze de wapens niet nogmaals opnemen en zijn regime accepteren. Aldus de officiële afspraak. Natuurlijk moet je knettergek zijn om te geloven dat Assad zich aan zijn woord houdt, maar blijkbaar zijn er inderdaad ‘rebellen’ die zo ontzettend naïef zijn. Afijn.

Douma is de stad die onlangs onder handen werd genomen met chemische wapens door het Syrische Leger. Blijkbaar heeft die bijzonder bloeddorstige strategie wel degelijk gewerkt, want Douma was de laatste stad in Oost-Ghouta die niet in handen was van het regime. Nu dus wel; de rebellen hebben de macht overgedragen aan Assad.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

34 reacties

 1. Uiterst Links

  Je moet wel heel gestoord zijn om te geloven dat Assad achter deze aanslag zit. Zou de reactie van wereldleiders te maken hebben met puur onwetendheid of kwaadwillige laster. Ik vermoed echter het laatste

  Dit is een false flag operatie gecoordineerd door Israel en de VS

  1. Bart

   Niet vaak met jou eens, maar in deze zie je het correct. Is niet geheel ontoevallig dat deze aanval daags na aankonding van Trump over vertrek vs uit syrie komt.

 2. B. Pascal

  De rebellen houden vast, tegen beter weten in; ook al gaat de hele wereld ten onder.

  Het moedwillig opofferen van burgers om jou ”postzegel” te verdedigen; dat is ook een groot kwaad. Gelukkig is dat nu ten einde!
  Beide partijen zijn kwaadwillig! Burgers als menselijk schild, dat gaat in het oorlogsrecht boven alles. Knok elkaar kapot in lege steden of vlakke velden!

  Nee, altijd moeten de burgers bloeden voor de lafaards!
  De rebellen hadden zich eerder moeten terug trekken.

  Het is een zware gedachte, maar Saddam Hoessein gebruikte gifgas op kalifaat dorpen.
  Ze willen anders niet ombuigen! Ze geloven dom-weg dat het opofferen van vrouw en kinderen hun een plek geeft in het walhalla!

  1. Bart

   De meeste terroristen die er nog zitten zijn geen syriers, het zijn terroristen die vanuit andere gebieden in de wereld richting syrie getrokken zijn. Ze gebruiken de syrische burgers al heel lang als menselijk schild. Daarom vluchten alle syriers altijd als ze de kans krijgen richting het syrische leger en vertrekken die nooit mee richting de plek waar de terroristen naar toe gaan.

 3. Bart

  Nou Michael, tot nu toe heeft het syrische leger zich elke keer aan haar word gehouden en daarom vinden er zoveel van dit soort deals plaats in Syrie. Een belangrijke reden voor de snelle opmars zijn juist deze afspraken. Het is zelfs zo dat vele van hen die blijven zich bij het syrische leger hebben aangesloten na deze deals.

  Dit artikel laat gewoon weer zien dat je echt ontzettend slecht op de hoogte bent van de situatie in syrie en je laat leiden door een vooringenomenheid met betrekking tot Assad.

  Tot nu toe vluchten alle burgers altijd richting het Syrische leger, ook vanuit Afrin vlucht men weg naar het door het Syrische leger beveiligde en beschermde Aleppo.

  1. Ernst Quispel

   Assad is een oorlogsmisdadiger van het ergste soort en hoort voor het Tribunaal in Den Haag te worden gesleept.

   1. Bart

    En ook jij bent totaal niet op de hoogte van de situatie in syrie, het past je beter in deze om gewoon je muil dicht te houden. Er komt bij jou toch nooit iets zinnigs uit!

    1. Ernst Quispel

     Dank voor deze inhoudelijke reactie.

     Als je niet bekend bent met de omvangrijke oorlogsmisdaden van Assad in deze oorlog, daarbij helaas geholpen door de Russen, plaats je jezelf buiten elke redelijke inhoudelijke discussie.

     1. springmaarachterop

      “De commissie van de Verenigde Naties die belast is met de oorlog in Syrië heeft ”genoeg bewijzen om de Syrische president Bashar al-Assad te veroordelen wegens oorlogsmisdaden.”

      Het instituut de ‘Verenigde Naties’ wordt door geen normaal mens meer serieus genomen, enkel wereldvreemde politiek correcte zwetsnekken geloven nog in die inteelt club!

      Assad zou wel gek zijn om nu chemische wapens in te zetten, hij heeft de oorlog bijkans gewonnen, dit zaakje stinkt als een pak haring die te lang in de zon heeft gelegen….

     2. tomygun

      Teror wim nu.nl stond er niets in VK ? .

     3. Koos sssss

      Geestig om een artikel uit NU.nl te nemen. Dit artikeltje herinnert aan de inval in Irak in 2003. Onder de dekmantel dat Irak chemische wapens had en daarmee de hele wereld, inclusief een stukje van de maan zou kunnen terroriseren.

      Hoessein was toch ook zo een schoft, waarbij de wereld beter af zou zijn als hij werd opgeruimd?
      Nou, het resultaat was verbluffend. Geen chemische wapens aangetroffen en Irak is duurzaam gedestabiliseerd. Ten koste van de bevolking.

      En wat heeft die Arabische lente gebracht?
      Gadaffi was een schoft. Maas is de Lybische bevolking beter geworden van zijn dood?

      Wat jij niet begrijpt -en Michael ook niet- is dat er daar een andere mores heerst dan hier. Waarbij zo een land links, rechts of religieus slechts kan worden geregeerd door een schoft, die de bevolking met harde hand in het gareel houdt.
      Ruim Assad op en in zijn plaats zal uiteindelijk een ander heersen, die in het beste geval geen haar beter is.

    2. Pit

     @Bart: Wim & zijn alter ego Svetlana komen hier alleen maar om te zuigen en te trollen, die kun je beter negeren!

 4. JanKlaasen

  De Amerikanen zitten achter die gifgasaanval Let op mijn woorden.

  1. Uiterst Links

   Gecoordineerd met Israel. Dat weet ik zeker

   1. tomygun

    Alle wimmen verzamelen!een twee drie zij hebben het gedaan! .

    1. Pit

     @Tomy: Trollen die meerdere nicks aanmaken zijn het ergste. Wim is daar een bewezen exponent van, zulk soort is van het laagste drek en die kun je maar beter negeren.

   2. Svetlana

    Eens met Uiterst Links. Iedereen weet dat IsraHEL de grootste onruststoker is in de wereld.

    1. tomygun

     Nee hoor dat is teror wim&co .

     1. corfo

      @ JanKlaasen/UiterstSlinks/Zweetje.
      Of Amerika achter de gifgasaanval zit durf ik niet met zekerheid te stellen, wél weet ik helemaal zeker dat de luchtmacht van Andorra én Monaco tezamen, vorige week hebben geoefend in het gooien van bommen.
      Zéker weten dat die landen erachter zitten !

 5. Babaji538

  Een goede vluchtelinge brengt meerdere vluchtelingen,
  thuis.
  Petra Hermans

 6. buitenbeentje

  Begin augustus 1945
  Japan was op de knieën gedwongen en wilde capituleren. Wat de Amerikanen toen deden zal iedereen bekend zijn.

  Ik ga even mijn tanden poetsen.

 7. Guus Geluk

  Assad is een beest, zoals Trump uitdrukte, maar hij is wel óns beest. Net als Erdogan een vieze dictator is, maar wel ónze vieze dictator.

  1. corfo

   @ Guus G.
   Waarom zou president Trump óns beest zijn ?
   Waarom zou Erdogan ónze vieze dictator zijn ? Wij bezitten in Nederland voldoende dictators : Rutje, Penthousje P., Yasser Feras, Ollonkreng enz. Enkele NL-dictators zijn uitgeleend om de EU nóg beter te doen funktioneren, zoals daar zijn :
   Timmerfranske, Bolle van Baalen, “mevr.” In ’t Veld enz. enz., zij proberen met álle “middelen”(o.a. dreigementen) om de invloed van de dictatoriale EU te vergroten; maar het blijft trekken aan een dood paard.
   Zou Dronken Druppie Juncker de “moed” hebben om Hongarije uit de EU te jagen na de gróte overwinning van Staatsman Orban ?
   Dhr. Orban, die minder/geen inmenging van de EU in zijn eigen land wenst en al helemaal geen “vluchtelingen”.
   Ná Oostenrijk is Hongarije een lichtend voorbeeld voor de landen die gebukt gaan onder de EU-dictatuur, zoals Nederland.

 8. Svetlana

  Assad is een smerige dictator en moordenaar, zoveel is duidelijk. In dit geval denk ik niet dat Assad schuldig is want iemand die de oorlog zo goed als gewonnen heeft gaat geen gifgas inzetten. Dit lijkt me eerder een actie van een verliezer en wie is de grootste verliezer in de wereld? De grootste onderkruipsels en gespuis? IsraHEL natuurlijk

  1. corfo

   @ Zweetlana.
   Natúúrlijk is Assad niet schuldig, hij gedraagt zich nog steeds als een brave padvinder.
   Hij bestuurde óók niet de helikopter die kennelijk gifgas gooide.
   Ik vermoed, dat de burgers uit Douma het zélf hebben gedaan om die arme Assad in een kwaad daglicht stellen; denk jij dat ook niet Zweetje ?
   Flikker toch op met ze stomme gezwets; ook nog eens inhoudloos.
   Vieze antisemiet ! Moge Allah u vandaag nog halen !!!

   1. Pit

    @Corfo: Wimpie vindt het geweldig als je op hem reageert. Hij smikkelt en hij smult van jouw aandacht.

    Zuigtrollen die onder meerdere nicks reageren om te zuigen zijn het állerergste. Die kun je maar beter morsdood zwijgen. Uitgekotst is Wimpie toch allang.

    1. corfo

     @ Pit.
     Ik ben ’t helemaal met je eens hoor, maar soms lees ik zóveel stommiteit in een “reactie” van één van die moslimlikkers, nazi’s/fascisten en links-populisten dat ik me verplicht voel om te reageren.
     Ik zal proberen mij te beheersen !

 9. Guus Geluk

  Inmiddels blijkt Trump zich in 2013 te hebben uitgesproken tegen een aanval op Syrië, daar hij gisteren nog stellig beweerde dat het “beest” Assad wegmoet.

  Wat moet het een janboel zijn in het brein van die man. Echt, ergens zit er een steekje los.

 10. Ni28

  Dat Assad een misdadiger is staat al lang vast maar om de kant van de opstandelingen die uit diverse voor ons onbekende groepen bestaan, een erger dan de andere, was een stomme zet van het Westen. Door de steun aan de opstandelingen te verlenen heeft het Westen willens en wetens aan deze massale moordpartij meegewerkt en mogelijk aan de kant van terroristen. De Russen hebben het handiger aangepakt met de keuze voor Assad omdat hij de enige officiële leider is. Hiermee hebben zij hun actie gelegaliseerd terwijl het Westen als indringer gezien mag worden. Met resultaat dat de Russen hun invloed in het M.O. vergroot hebben, wel met allerlei schurken maar voor Poetin mag dat geen probleem zijn.

 11. Ni28

  Alle linkse onzin is hier weer rijkelijk uitgekotst. Ga nu maar de mond spoelen.

  1. Uiterst Links

   Ni28, linkse mensen zijn per definitie moreelsuperieur maar dat wist je ongetwijfeld al

 12. Rosasolis

  Wat een vreselijke dilemma in Syria. Wie nu schuldig is voor dit recente burger massa
  moord, is nog niet te bewijzen. Er moet veel meer acties van de UN militaire komen om de bevolking te beschermen, want als dit niet binnenkort komt, dan wordt de hele bevolking uit Syrie vernield. Terwijl de Jihad zal verder gaan, door de hele Midden-Oosten. Niet zolang geleden, toen de Ayatollahs ging heersen over Iran, was er die
  vreselijk oorlog tussen Iraq en Iran, (tussen de She-ieten van Iran, tegen de Soenies).
  Dit zal binnenkort alweer gaan uitbreken, want die 2 landen haten elkaar. Daarom zijn
  UN troepen hard nodig door de hele regio.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.