Tientallen 'rebellen' vluchten uit Douma na deal met regime

Geen categorieapr 09 2018, 9:00
Ze gaan heel snel naar het noorden van Syrië, waar ze blijkbaar de tijd krijgen om te herstellen.
Tientallen rebellen hebben Douma ondertussen verlaten. Ze stapten massaal in bussen naar noord-Syrië na een deal met de regering. Die gaf ze toestemming om te vertrekken -- als ze de stad maar overgaven aan Assad. Blijkbaar voelden de 'rebellen' zich zo belaagd dat ze daarmee akkoord gingen.
Als deel van de regeling moesten de rebellen ook gevangenen laten gaan. Die gijzelaars werden bij een legerpost van het Syrische leger begroet door honderden familieleden en vrienden.
Rebellen die niet willen vertrekken hebben toestemming van Assad om te blijven. Hij zal ze niet vervolgen -- aangenomen dat ze de wapens niet nogmaals opnemen en zijn regime accepteren. Aldus de officiële afspraak. Natuurlijk moet je knettergek zijn om te geloven dat Assad zich aan zijn woord houdt, maar blijkbaar zijn er inderdaad 'rebellen' die zo ontzettend naïef zijn. Afijn.
Douma is de stad die onlangs onder handen werd genomen met chemische wapens door het Syrische Leger. Blijkbaar heeft die bijzonder bloeddorstige strategie wel degelijk gewerkt, want Douma was de laatste stad in Oost-Ghouta die niet in handen was van het regime. Nu dus wel; de rebellen hebben de macht overgedragen aan Assad.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten