Trump gaat los op Assad: ‘Hij zal boeten voor de chemische aanval op Douma!’

Oh ja, en hij heeft ook wat minder vriendelijke woorden voor Iran, Rusland, én zijn voorganger, Barack Obama.

President Donald Trump heeft woedend gereageerd op beelden die uit Syrië gekomen zijn waarop je duidelijk kunt zien dat Bashar al-Assads stormtroepen chemische wapens hebben ingezet tegen de burgerbevolking van Douma. Natuurlijk is het niet de eerste keer dat de Syrische dictator zijn leger toestemming geeft om massavernietingswapens te gebruiken tegen zijn eigen volk, maar het blijft — iedere keer weer — vreselijk.

“Veel doden, inclusief vrouwen en kinderen, in een belachelijke CHEMISCHE aanval in Syrië,” schrijft Trump op Twitter. “Het gebied waar de aanval plaatsvond is omringd door het Syrische Leger, waardoor anderen het niet eens kunnen bereiken. President  Poetin, Rusland en Iran zijn verantwoordelijk voor hun steun voor het Best Assad. Hij zal boeten. Open het gebied onmiddellijk voor medische hulp en verificatie [red.: van de aanval].” Vervolgens noemt de Amerikaanse president de aanval “ZIEK!”

Na zijn kritiek op Poetin, de gekke ayatollahs in Iran en Assad opende Trump ook het retorische vuur op zijn voorganger, Barack Obama. Zoals hij terecht twittert had die een “rode lijn in het zand” geschilderd. Zogenaamd dan. Als Assad die lijn aan zijn laars lapte zou Amerika op grote schaal in actie komen. Die rode lijn was, natuurlijk, het gebruik van massavernietingswapens. Toen Assad dat soort wapens gebruikte deed Obama echter helemaal niets.

“Als President Obama had gehandeld naar aanleiding van zijn Rode Lijn in het Zand zou de Syrische ramp lang geleden beëindigd zijn,” aldus Trump. “Het Beest Assad zou dan geschiedenis zijn geweest!”

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

42 reacties

 1. Ni28

  Trump bekritiseerd Assad op harde wijze. Wat zullen onze Trump haters te zeggen hebben? Vast weer een domme uitspraak van Trump. Het kan ook nooit goed zijn. Deze haters zitten gevangen in hun haat en kunnen niet eens meer anders.

  1. van Urk

   Er is ook ergens uit die anti-Trump haters een oorverdovende stilte te horen. Syrische burgers mogen dood, Palestijnse terroristen niet.

   1. tomygun

    Trump roept tevroeg zijn zwamp moet nog schoon gemaakt
    worden dit is niet de eerste keer dat assad dit voor z,n kop
    krijgt en iedere keer was het niet waar .
    Obama wilde assad weg hebben dat is niet gelukt maar de geen
    die dat regelde zitten op de zelfde post .
    Ik zal niet zeggen dat assad een pareltje is zeker niet maar een
    mietje als obama zou binnen 4 maanden weg zijn als hij daar zat .
    Het gebeurde goed praten ? zeker niet maar je moet wel 100%
    zeker weten wie het gedaan heeft en of het ook wel echt is gebeurd
    want een foto met kinderen blijft het goed doen maar het blijft
    een foto waar je van alles mee kan doen .
    We hebben geen Maytje nodig die het 100% weet maar als puntje
    bij paaltje komt gewoon met lege handen staat dank zij linkse
    roeptoeters en media maken zij meer kapot dan u lief is .

 2. EU kok

  Welk een dilema.
  Trump beschuldigt Assad en Putin.
  Rara wie krijgt hier het voordeel van de twijfel: Putin of Trump?

  1. Ni28

   Dat bedoel ik dus.

  2. Ni28

   Professor Bomhoff had vandaag in het Business class over president Trump en de extreme weerstand die hij blijft opwekken en daarbij hele goede opmerkingen gemaakt op adres van Trump haters die gevangen zitten in hun haat zoals ik zelf al schreef. Interessant.

   1. EU kok

    Interessant.
    Professor Bomhoff praat Ni28 na.

    1. Ni28

     Ja, wij zien elkaar vaker, vandaar, grappige bijdehandje.

  3. Steve Van der Vekens

   Dat is een moeilijke, maar omdat Trump nogal impulsief reageert geef ik Poetin het voordeel van de twijfel. Misschien zit Erdogan ertussen? Die is toch daar de boel aan het opkuisen?

 3. DolleDries

  Wat een leugens steeds richting Assad en Rusland.

  1. Ni28

   Het zijn geen leugens zijn maar de opponenten van Assad zijn meestal niet veel beter dan hij zelf, denk ik.

  2. Steve Van der Vekens

   Zomaar wat mompelen die Trump. Ik sluit me bij DD aan.

 4. Ritter

  Het buitenlandse beleid van Obama is een ramp geweest.

  Onder Obama is het Midden-Oosten in brand gevlogen. Inderdaad heeft Obama over zich heen laten lopen met zijn “rode lijn”. Daarbij heeft de inval in Libië ( waar Obama en Hillary de motor achter waren) de situatie in die regio sterk verslechtert.

  Ook heeft Iran aan kracht gewonnen en in 2009 heeft Obama met zijn z.g. “Cairo speech” het Moslim Broederschap gelegitimeerd.

  Trump kan nu de rommel opruimen die door Obama is gecreëerd.
  ——-
  Obama’s Transformed Middle East Burns
  http://www.breitbart.com/national-security/2015/02/03/obamas-transformed-middle-east-burns/

  1. Henk-Jansen

   Het was juist Bush die het midden-Oosten in brand zette met zijn Irakoorlog.

   1. van Urk

    Henk-Jansen@ Onzin. Het begon rond 1900 toen er veel olievondsten werden gedaan in het midden-oosten. Dankzij de bemoeienissen van westerse landen als Frankrijk, Duitsland en Groot Brittanie hebben zij destijds de Arabische nationalistische gevoel aangewakkerd richting het Westen. De eerste aanval was het binnenvallen van Irak door de Britten in 1914. En zo zijn de conflicten met de jaren alleen maar opgelopen en niet verminderd.

    1. EU kok

     Van Urk weerspreekt Ritter zijn posting.
     Interessant.

     1. van Urk

      Het is heel simpel en is uitvoerig onderzocht door wetenschappers: “Hoe meer olie een land heeft, hoe groter de kans dat een derde partij zich bemoeit met een burgeroorlog” en “Hoe meer olie een land importeert, hoe groter de kans dat het zich bemoeit met een burgeroorlog in een olieproducerende land”. De oliedorst verklaard ook het militaire ingrijpen in Lybie en de afwachtende houding ten aanzien van Syrie.

     2. EU kok

      @van Urk.
      Ik denk dat u een stuk dichter bij de waarheid zit dan Ritter.

    2. Ritter

     Henk-Jansen

     Obama heeft er nog een paar schepjes bovenop gedaan met zijn inval in Libië en de deal met Iran. Om nog maar te zwijgen met het legitimeren van het Moslim Broederschap in Egypte met alle gevolgen van dien.

     Nadat Obama President was geworden destabiliseerde de situatie in Irak omdat Obama , tegen alle waarschuwingen in, alle troepen terugtrok. Daardoor kregen de jihadisten weer kans om onrust te veroorzaken.

     Nu Trump President is , is het kalifaat ( met hulp van de Russen) verniegigt in 8 maanden. Het lukt Obama niet in 4 jaar tijd.

  2. Steve Van der Vekens

   We weten het Ritter.

 5. DolleDries

  Russische topgeneraal waarschuwt voor ‘laatste oorlog in geschiedenis mensheid’
  Algemeen Nieuws, Eindtijd & Profetie, EU, Gezondheid-Psychologie, Maatschappij, NWO-Complot, Rusland, VS
  Ook elders lopen spanningen verder op: India bouwt 14.000 bunkers in voorbereiding op (kern)oorlog met Pakistan – Daily Express: WO-3 kan wel eens met conflict India-Pakistan beginnen

  Begint WO-3 mogelijk op een voor de meesten onverwachte plek, namelijk tussen India en Pakistan? Nu al zijn 40.000 Indiërs weggevlucht voor Pakistaanse beschietingen.
  De Russische topgeneraal Evgeny Buzhinsky (ret.), die meer dan 40 jaar dienst deed, ziet de betrekkingen met het Westen ‘erger worden dan tijdens de Koude Oorlog’, en waarschuwt dat de huidige gebeurtenissen kunnen leiden tot ‘de laatste oorlog in de geschiedenis van de mensheid’. De (hoogstwaarschijnlijke false flag) zenuwgas aanslag in Salisbury zou wel eens net zo’n trigger kunnen blijken te zijn als de moord op aartshertog Franz Ferdinand, wat een vergelijkbare kettingreactie veroorzaakte die uitmondde in de Eerste Wereldoorlog.

  Inmiddels heeft de Britse regering toegegeven geen bewijs te hebben dat het gebruikte Novichok (eigenlijk een verzamelnaam), waarmee de voormalige dubbelspion Sergei Skripal en zijn dochter werden vergiftigd, uit Rusland afkomstig is. Zoals we eerder berichtten hebben minimaal 20 landen deze stof in bezit, en valt het ook nog eens eenvoudig na te maken.
  Maar zoals gewoonlijk kreeg Rusland onmiddellijk de schuld van de Westerse elite. 25 landen wezen in totaal 150 Russische diplomaten uit (waaronder twee uit Nederland). In een interview met de BBC zei Buzhinsky, tegenwoordig vicepresident van het Russische Centrum voor Beleid Studies (PIR Center), dat de vijandigheid vooral afkomstig is ‘van de EU en de VS, en een paar andere landen…’
  ‘Dit gaat een hele slechte afloop krijgen’
  ‘Ziet u, het is een koude oorlog, erger dan de Koude Oorlog, want als de situatie zich verder ontwikkelt zoals nu, ben ik bang dat het een hele slechte afloop gaat krijgen. Nog erger dan een koude oorlog is een echte oorlog, die de laatste in de geschiedenis van de mensheid zal zijn.’
  De voormalige generaal stelde tevens dat de almaar groter wordende druk van de VS op Rusland, bedoeld om Putin van de troon te (laten ) stoten, ‘zinloos is. Jullie kennen de Russen niet. Hoe meer druk van buitenaf, des te meer gaat de samenleving achter de president staan.’
  ‘Westen heeft alle fatsoen overboord gegooid’
  Wat de aanslag op Skripal betreft wees hij erop dat de Britten zelfs weigeren om er met de Russen over te praten. Hij noemde het echter ‘nonsens’ dat Rusland verantwoordelijk is, onder andere omdat de aanslag pal voor de presidentsverkiezingen plaatsvond, en Putin daar geen enkele baat bij had.
  Minister van BuZa Sergey Lavrov verklaarde na de wilde beschuldigingen dat ‘onze Westerse partners, vooral het Verenigd Koninkrijk, de VS en een paar landen die hen blind volgen (dus ook Nederland), alle fatsoen overboord hebben gegooid, en hun toevlucht hebben gezocht tot open leugens en schaamteloze desinformatie.’
  ‘Rusland in hoek drijven is een zeer gevaarlijk iets’
  Buzhinksy: ‘Oké, dus jullie wijzen diplomaten uit, en daarna doen wij dat ook. Wat is de volgende stap? Het verbreken van de diplomatieke banden. Daarna kan er alles gebeuren. Feitelijk drijven jullie Rusland in een hoek, en dat is een zeer gevaarlijk iets.’
  De mening van zo’n geachte expert en analist als Buzhinsky dient dan ook bloedserieus genomen te worden, zeker gezien het feit dat de parallellen met de aanloop naar zowel de Eerste als Tweede Wereldoorlog inmiddels beangstigend zijn. We kunnen alleen maar hopen dat zijn voorspelling van een ‘laatste oorlog’ niet uitkomt, en bij de Westerse elite het gezonde verstand terugkeert. De voortekenen wijzen daar vooralsnog niet op.
  Daily Express: WO-3 kan wel eens in India-Pakistan beginnen
  En daar niet alleen, want ook elders lopen de spanningen verder op. Zo wil India 14.460 bunkers voor burgers gaan bouwen in vijf districten die grenzen aan de Pakistaanse grens, als voorbereiding op een eventuele (kern)oorlog. Beide landen bezitten naar schatting 100 tot 150 kernbommen, en hebben al diverse oorlogen over het nog immer betwiste Kashmir achter de rug.
  Ondanks het staakt-het-vuren in 2003 zijn er geregeld schermutselingen langs de omstreden grens. Vorig jaar was met 860 incidenten het bloedigste jaar sinds 2003, met als gevolg dat begin dit jaar zo’n 40.000 Indiërs in de regio’s Kashmir en Jammu wegvluchtten voor Pakistaanse beschietingen. De Westerse media hebben dit vrijwel geheel genegeerd, alhoewel de Daily Express nu constateert dat de LoC (demarcatielijn van 2003) tussen India en Pakistan wel eens het ‘epicentrum van de Derde Wereldoorlog’ kan worden.

 6. Ben Zine

  Trump reageert impulsief, emotioneel en voor zijn beurt. Een uiterst domme, voorbarige en amateuristische reactie. Hieraan kun je zien dat Trump toch best wel gevaarlijk is, ik zie hem ervoor aan om op basis van deze hysterische waan van het moment een oorlog te beginnen. Eerst zou toch OP ZIJN MINST tot op de bodem moeten worden uitgezocht of Assad hier werkelijk achter zit, of dat het een false flag operatie is van rebellen, die dit in Assad’s schoenen willen schuiven. Er steekt namelijk geen enkele logica achter. Syrië is voor 95% wederom in handen van Assad, denkt Trump nu werkelijk dat hij voor die laatste 5% alles op het spel gaat zetten, wetende dat het gebruik van massavernietigingswapens kan leiden tot dit soort escalaties ? Dan zou Assad wel een bijzonder achterlijke idioot zijn. Maar het heeft er alle schijn van dat Trump zich zwaar laat beïnvloeden door zijn nieuwe adviseur, John Bolton. Bolton is een neocon anti-Rusland “warmonger” afkomstig uit de clan rondom George W. Bush. Een hele foute meneer die geen kans onbenut laat om Rusland af te kraken en uit te kafferen. Het is tekenend voor het totale gebrek aan visie van Trump dat hij zijn oren zo laat hangen naar deze agressieve havik. Je houdt echt je hart vast met dit soort lieden aan het roer…

  1. Uiterst Links

   Ben het niet vaak met je eens maar hier kan ik geen woord toevoegen. Hopelijk worden de hardcore trump aanbidders nog wakker voor het te paat is. Deze man moet worden afgezet

 7. Floris

  Waar is het bewijs dat Assad dit gedaan heeft? Of dat het überhaupt heeft plaatsgevonden? Dat filmpje zegt geen bal.

  De Syrische regering heeft de oorlog praktisch gewonnen. Waarom zou die het risico lopen van internationale verontwaardiging door een gifaanval uit te voeren op burgers in een bijna verslagen enclave van rebellen?

  1. Ben Zine

   Het is een voortdurende en doelbewuste poging van het Westen om Rusland te beschadigen en in diskrediet te brengen, en een oorlog tegen Assad te legitimeren. Een ongelooflijk smerige en doortrapte propaganda campagne, en die domme Trump lijkt er volledig in te trappen. Over het paard getilde hotelboer.

   1. Ni28

    De Russen zijn de wereld lieverdjes en iedereen wilt ze beschadigen. Foei!

  2. Floris

   Tja, Syrië, Iran en Rusland zijn vrindjes. Amerika is vrindjes met Saudi-Arabië. Trump volgt hier in feite het aloude geopolitieke pad.

   De man blijft moeilijk te peilen. De ene keer vriendelijk tegen Rusland, de volgende keer dit soort havikkentaal.

 8. Uiterst Links

  Als ik de meeste reacties hier lees dan merk ik dat de wonderen nog niet de wereld uit zijn. Ik heb hier vaker aangegeven (en andere verstandiger bloggers) dat trump een levensgevaarlijke gek is die de derde wereld oorlog wil beginnen. Zien de trump aanbidders dit nu eindelijk in hoe gevaarlijk deze man wel niet is of blijven jullie je kop in de zand steken ?

 9. Uiterst Links

  Ik heb hier de grootste twijfels dat Assad uberhaupt schuldig is. Hij is toch aan de winnende hand dus waarom zou hij nou gifgas in zetten?

  Dit is een false flag operatie

 10. Babaji538

  Waar hebben we het hier over?

  Petra Hermans

 11. Guus Geluk

  Trump twittert altijd vanuit zijn onderbuik, maar deels heeft hij nu wel een punt.

  1. Ben Zine

   Trump’s tweet van gisteren was van a tot z verbale poep. Ook zijn opmerking over Obama sloeg totaal nergens op. Na het enorme fiasco van Libië, dat door de aanval van Obama (op advies van Hillary Clinton) afgleed van een relatief welvarend en politiek stabiel land tot een hellhole van chaos en anarchie, begreep Obama dat het forceren van “regime change” in landen van het Midden-Oosten toch eigenlijk niet zo’n bijster slim idee was. Daarom heeft hij Assad verder met rust gelaten, hoewel hij wel “gematigde” rebellen van geld en wapens bleef voorzien. Juist door die steun van Obama aan die “moderate rebels” heeft het conflict in Syrië zo ontzettend lang geduurd en ontaardde het in een tragedie van onvoorstelbaar menselijk leed. Amerikaanse presidenten blinken uit door onkunde en incompetentie. De een na de ander… Bush met Irak, Obama met Libië en nu dreigt Trump dus volkomen de mist in te gaan met zijn onzalige avonturen in Syrië. Een ezel stoot zich geen tweemaal aan dezelfde steen, maar Trump gaat zich nu voor de DERDE keer aan dezelfde steen stoten, daarbij ingefluisterd door zijn nieuwe “orakel” John Bolton. Hoe ongelooflijk dom kun je zijn ? Wat een waardeloze onbenul, echt ongelooflijk. De man met het oranje gezicht en het gele haar zou nog wel eens voor hele nare situaties kunnen gaan zorgen. Ik denk namelijk dat niemand zit te wachten op oorlog met Rusland.

   1. Guus Geluk

    Ben Zine,

    Ik ben het volledig met u eens. Echter, Trump heeft een punt als hij zegt dat de gifgasaanval beestachtig is.

    1. Ben Zine

     @Guus
     Dat is ook zo… Oorlog is altijd beestachtig, vooral als onschuldige burgers het slachtoffer zijn.

     1. Guus Geluk

      Eens: van deze oorlog is vooral het Syrische volk zelf het grootste slachtoffer.

     2. Rechtsaf

      @Guusje nou dat is natuurlijk niet waar, ook de Europese bevolking is de dupe van deze oorlog met al die open grenzen…

 12. Bart

  En weer is er een false flag gebruikt om syrie aan te kunnen vallen, er is al weken bekend dat dit er aan stond te komen. Vorige week nog is er een chemische wapen fabriek gevonden in gebied dat van de terroristen is bevrijd.

  Je moet ook wel heel dom of slecht geinformeerd zijn om te geloven dat het syrische leger de dader is. Welke de mensen hier zijn mogen jullie zelf bepalen.

  Maar de feiten zijn dat assad aan het winnen is, en dan daags nadat Trump aangeeft Syrie te gaan verlaten gaat hij het enige doen wat hem ervan verzekerd dat hij aangevallen zal worden door een internationale troepenmacht en dat de VS toch zal blijven.

  En net zoals alle vorige gas aanvallen zal ook nadeze weer al het bewijs uitwijzen dat het door de terroristen is uitgevoerd en niet door het Syrische leger.

 13. DolleDries

  Er zijn figuren in deze wereld die nooit in staat lijken ook maar enige les te leren. Steeds opnieuw rennen ze tegen dezelfde muur aan. Dat dit gevaarlijk is en veel mensen het leven kan kosten interesseert de aanstokers niet. Zij hebben een doel voor ogen, en dat doel willen ze met alle geweld bereiken. Het zal niemand verbazen dat deze regels slaan op de nieuwe spanningen tussen Rusland en het oorlogszuchtige westen. Spanningen die eigenlijk niet nieuw zijn, maar onderdeel van de waanzinnige hetze tegen Rusland en het Russische volk. Laten we maar weer eens kijken naar de meest recente episode in deze tragedie, die ons noodlot weer een stapje dichterbij brengt.
  Een paar weken geleden werden een voormalige Russische spion en zijn dochter onwel aan getroffen op een bankje in Salisbury, en kleine stad in Wiltshire. Niemand wist precies wat er met de twee personen aan de hand was, maar na onderzoek bleken zij in aanraking te zijn gekomen met een chemische stof die het zenuwstelsel aantast. Ze werden naar het ziekenhuis gebracht, waar ze nog steeds verblijven. De man is nog in een kritische toestand, zijn dochter knapt al weer op. Meteen toen dit alles bekend was geworden, kwam een enorme propagandamachine op gang. Wat was namelijk het geval; de man had in Rusland gespioneerd voor de Britse geheime dienst, en veel agenten verraden. Hij werd in Rusland gevangen gezet, maar na een aantal jaren geruild tegen Russische agenten die in het westen waren gepakt. Sinds die tijd woonde hij in Groot Brittannië.
  De Britse regering twijfelde geen seconde en beweerde meteen dat Moskou achter de vergiftiging zit. Gelijksoortige aanvallen zouden eerder zijn gebeurd. Het onderzoek was nog niet eens echt begonnen, om over bewijzen maar helemaal te zwijgen. Maar dit maakte voor May en haar ministers niets uit. Rusland was de boosdoener, en daar mocht niemand aan twijfelen. Ieder die dat toch deed en aangaf dat eerst de resultaten van het onderzoek moesten worden afgewacht, werd praktisch voor landverrader uitgemaakt. Er was maar een versie van het gebeuren, en dat was de regeringsversie. Geen discussie mogelijk. Intussen zijn we een paar weken verder, en nog steeds is er geen enkel bewijs op tafel gekomen dat de beschuldigingen tegen Rusland onderbouwd. Er lopen allerlei onderzoeken, maar voor de politiek is dat niet belangrijk. Rusland moet schuldig bevonden worden, dus blijft men dat ook hardnekkig beweren.

  De ene fanatieke uitspraak volgde al snel de andere, en op een zeker moment werden 60 Russische ambassade en consulaat medewerkers uitgewezen. De actie van de Britse regering werd gevolgd door de VS, een aantal Europese landen en de NAVO. Dit alles gebeurde zonder dat er ook maar een snipper bewijs tegen Rusland openbaar was gemaakt. Sommige bronnen beweerden dat de geheime diensten de bewijzen intussen in handen hadden. Maar uit die hoek zijn al zo veel leugens gekomen, dat er erg aan deze bewering getwijfeld moet worden.
  Rusland heeft vanaf het begin gezegd niets met de aanslag op de man en zijn dochter te maken te hebben. Na de Britse uitwijzingen stuurde Moskou een aantal Britse diplomaten naar huis, en de andere landen die in actie zijn gekomen, zullen met gelijksoortige maatregelen te maken krijgen. Dat is ook terecht, want Moskou kan deze nieuwe episode, in een intussen lang jarige hetze, niet zo maar voorbij laten gaan. Zo is de ruzie intussen hoog opgelopen, en dat kan uiteindelijk serieuze gevolgen hebben voor ons allemaal.
  Laten we gewoon even naar de feiten kijken. De spion en zijn dochter zijn in aanraking gekomen met een stof die ooit in de Sovjet Unie gemaakt zou zijn. Als dat al waar is, en er zijn voldoende twijfels, is het een middel wat al heel lang bestaat. Dat betekend dat ook anderen dit middel vrij eenvoudig hebben kunnen aanschaffen of namaken. Geen bewijs dus. Verder is ook het tijdstip van belang. De vergiftiging vond plaats kort voor de Russische presidentsverkiezingen en paar maanden voor het FIFA Wereld Cup voetbaltoernooi in Rusland deze zomer. Als Rusland de man uit de weg had willen ruimen, zou men nooit in actie gekomen zijn zo kort voor deze belangrijke gebeurtenissen. Daar komt nog bij dat de verrader jarenlang in een Russische gevangenis heeft gezeten, en het voor de Russische autoriteiten een koud kunstje zou zijn geweest om hem in die tijd naar het hiernamaals te helpen. Dat is niet gebeurd, dus waarom dan nu juist wel?

  Zoals met alle zaken die met geheime diensten te maken hebben, zullen we het volledige antwoord op deze vraag nooit krijgen. Maar eigenlijk is er maar een conclusie mogelijk; de Britten of de Amerikanen, of beiden, hebben de aanslag zelf uitgevoerd om een nieuwe reden te hebben om Rusland aan te vallen. Sommige zeggen dat men misschien hoopte dat Vladimir Poetin dan minder stemmen zou krijgen tijdens de verkiezing van 18 maart. Als dat het plan was, is het totaal mislukt, want de President kreeg veel meer stemmen dan vorige keer. Dit kan ook geen verklaring zijn want dit soort dingen is meestal geen korte termijn werk. Geheime diensten en hun meesters denken in jaren, niet in weken of maanden. Aanvallen zoals deze zijn meestal onderdeel van een lang geplande strategie. We weten al jaren dat vooral de Amerikanen steeds opnieuw zoeken naar een reden om Rusland militair aan te vallen. Deze plannen zijn enigszins in de verdrukking gekomen door de verkiezing van Trump, maar nooit opgegeven.
  Wat er in Salisbury is gebeurd is niet voldoende om een oorlog tegen Rusland te beginnen, maar het draagt wel weer bij aan de sfeer die zo’n oorlog mogelijk maakt. Precies dat is waarschijnlijk de bedoeling geweest. Het aantal diplomaten dat intussen is uitgewezen over en weer is sinds 1945 nog nooit zo hoog geweest. Dat betekend dat de afstand tussen de twee machtsblokken alleen maar groter is geworden. Hoe groter die afstand, hoe groter de kans is dat een oorlog op een zeker moment zal uitbreken. Wat we nu hebben gezien is het verder creëren van de juiste omstandigheden voor zo’n oorlog. Stoltenberg van de NAVO gaf dit ook al enigszins aan. Hij sprak niet alleen over de aanval op de voormalige spion, maar haalde ook de toetreding van de Krim tot de Russische Federatie, en de oorlog in de Donbass aan, toen hij de NAVO maatregelen bekent maakte. Er moet een beeld ontstaan van een nietsontziende vijand in het oosten. Zo hoopt men de weg naar een oorlog te openen.

  Gelukkig zien we dat Rusland wel tegenmaatregelen neemt, maar dat met beleid doet. De rust die van het Kremlin uit gaat heeft al eerder de westerse provocaties te niet gedaan. Dit weer tot grote woede van zowel Londen en Washington, waar men iedere dag probeert om het vuur verder op te stoken. Deze ontwikkelingen zullen voorlopig doorgaan, want de westerse oorlogszucht kent geen grenzen. Overigens heeft Poetin recent laten weten dat Moskou nieuwe wapens heeft ontwikkeld waar in het westen geen verweer tegen bestaat. Dit om het zogenaamde Amerikaanse raketschild buitenspel te zetten. Dit is een belangrijk punt omdat het de balans hersteld die door het raketschild verstoord was geraakt. Een oorlog heeft alleen zin als de aanvallende kant denkt er mee weg te kunnen komen. Als de balans weer is hersteld bestaat zo’n voordeel niet meer. Dit kan een wereld van verschil maken.
  Maar ondanks dat moeten we een ding niet vergeten; als de Amerikanen een mogelijkheid zien om Rusland aan te vallen door Europa op te offeren zullen ze dat zonder meer doen. Dat betekend dat we hier allemaal op een gigantische bom zitten die ieder ogenblijk kan afgaan. Deze bom kunnen we alleen onschadelijk maken door met Washington te breken. Een andere weg bestaat niet. Het westen zal Rusland nooit kunnen verslaan, dat is Napoleon niet gelukt en ook Hitler niet. Beiden werden voor de poorten van Moskou verslagen. Ook deze keer zal het niet anders zijn. Wat Napoleon en Hitler niet konden, kunnen de als westerse leiders verkleed gaande huidige misdadigers, al helemaal niet. Maar ons allemaal in een bloedige slachtpartij storten kunnen zij wel. Het zal in de komende tijd onze taak zijn om precies dat te voorkomen, met alle middelen die we kunnen vinden. We overdrijven niet als we zeggen dat dit een zaak van leven of dood is.

 14. Meinoud Marinus

  Bashar al-Assad een held!
  Trump is een idiote marionet!

  1. Ernst Quispel

   Een held nog wel.

   Je gelooft hier soms je ogen niet!

 15. Sprripk

  De Amerikaanse media en hun westerse vazallen, verspreiden niets dan leugens over Rusland en Syrië.Net zoals Poetin persoonlijk de schuld krijgt van de moordaanslag op de spion Skipral, zo zal Assad persoonlijk de schuld krijgen van een door Amerika in elkaar gesleutelde en door rebellen uitgevoerde chemische aanval op de burgers van Syrië…De gasaanval tegen Syrische burgers werd Assad in de schoenen geschoven terwijl Al Quaida achtige types, getraind en bewapend door de VS en betaald door Saudi Arabie, deze massamoord op hun geweten hadden. Hiermee hoopten de westerse machten dat de wereld zich tegen Assad zou keren en een aanval op het land een steun van de mensen in de westerse landen had gehad…In 2013 schoven de Amerikanen de door de rebellen gepleegde aanval met chemische wapens (die Saudi Arabië aan hen had geleverd) in Ghouta, Damascus, eveneens in de schoenen van Assad. Obama’s ‘rode lijn’ was overschreden, en hij stuurde een aanvalsvloot naar de kust van Syrië, waar een complete Russische vloot lag geparkeerd om het land te beschermen. Door briljant diplomatiek optreden van president Vladimir Putin kon het uitbreken van de Derde Wereldoorlog net worden voorkomen…Onderzoeksjournalisten zoals Seymour Hersh, en later ook de VN, erkenden dat niet Assad, maar de door het Westen gesteunde, aan Al-Qaeda verbonden rebellen verantwoordelijk waren voor de gruwelijke false-flag aanval, waarbij zo’n 1000 mensen, onder wie veel kinderen, omkwamen…

  De verhalen in de mainstream media over de “Russische aanval met chemische wapens” op Brits grondgebied zijn gelijk aan de eindconclusie van de Britten.Deze conclusie is gebaseerd op het feit dat de spion Skripal en zijn dochter waren bewerkt met het middel Novichok, een zenuwgas ontwikkeld door de voormalige Sovjet Unie. Aangezien de Sovjet Unie tegenwoordig Rusland heet en het middel daar kennelijk ooit is gemaakt, kan het niet volgens de meerderheid niet anders dan dat Rusland de schuldige is.Dat is dezelfde logica die we hanteren bij het oplossen van alle moordzaken of aanslagen. Ligt er bijvoorbeeld een pistool van Duitse makelij naast het slachtoffer dan kan het niet anders dan dat Duitsland dit individu heeft vermoord.Dit soort bewijslast is voor een gehersenspoelde bevolking in het Westen meer dan voldoende om een land als Rusland ferm te veroordelen voor de poging tot moord op een voormalig Russische spion door middel van een zenuwgas.Eigenlijk is er bijna niemand die het verhaal van de Britten over een ‘Russische Gifgasaanval’ in het slaperige Salisbury gelooft.De Russische dubbelspion Skripal werd in 2010 vrijgelaten en naar het Verenigd Koninkrijk gestuurd als onderdeel van een spionnenruil-programma. Dus Poetin had 6 jaar om de man in de Russische gevangenis te laten vermoorden.Maar nee! Poetin laat hem vrij, wacht nog 8 jaar en laat hem dan doden op de meest bizarre manier – vlak voor het WK en vlak voor de Russische presidentsverkiezingen. En dat moeten wij geloven?…Een dergelijke moordaanslag op Brits grondgebied met een chemisch wapen is fantastisch om de Britse bevolking en de rest van de West Europese landen nog verder op te zetten tegen de Russen.Het is doorzichtig, maar heel effectief, want een slapende bevolking heeft geen overtuigend bewijs nodig. De schreeuwende mainstream media zijn voldoende…

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.