Verzet tegen windmolens in dorp en natuurgebied De Lutte

Hoe krijg je het voor elkaar, een van de weinige mooie natuurgebieden die er nog is in Nederland en dan wil men er windmolens neerkwakken. Compleet idioot! De inwoners van De Lutte (Twente) en Overijssel gedeputeerde Annemieke Traag verzetten zich, zo meldt de Tubantia.

Het Enschedese Raedthuys Groep en het Duitse Prowind gingen aan de gemeente voorbij en legden diverse grondeigenaren contracten voor. Dit noemden ze ‘een pril stadium’ voor hun project. Verder hebben ze ‘informatiemiddagen’ gepland staan. Het probleem is echter dat de gemeente eerst een visie hoort voor te leggen waarop de inwoners kunnen reageren.

De Lutte behoort tot Noordoost-Twente, dat is een nationaal landschap en dus beschermd natuurgebied. Het zou verschrikkelijk zijn als daar een paar van die lelijke windmolens staan te draaien en te knipperen terwijl je met je gezin lekker door het bos loopt of een duik wil nemen. Ruud Maartens van camping Dennenlust maakt de vergelijking met een kermis.

Marcel Wildschut (D66 wethouder) uit Losser (een paar weilanden verderop) stelt wel vraagtekens bij de aanpak van de beide bedrijven maar is wel voor alternatieve energiebronnen. Hij zegt: “Er zijn stukken grond bij De Poppe en langs de autosnelweg waar best windmolens zouden kunnen staan.” Nederland kan een voorbeeld nemen aan Duitsland, meent hij. “De Duitsers zeiden vijftien jaar geleden dat ze van kernenergie af wilden. Daarna werd de Energiewende een feit. Nederland moet in 2035 van het gas af. Ik denk dat wij heel snel de kant van Duitsland opgaan.”

Leuk en aardig allemaal maar Duitsland moet al weer met enige regelmaat de bruinkoolcentrales aan slingeren om pieken en dalen op te vangen en windmolens in zo’n prachtig gebied is echt schandalig. Zet dan ook maar meteen een dikke roze dildo met zonnepanelen op het marktplein in Losser en de Lutte.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

11 reacties

 1. Peter Selie

  De energietransitie moet doorgaan koste wat het kost, schilderachtige dorpjes, plekjes, uitgestrekte heidevelden en pastorale vergezichten, niets mee te maken opzouten met jullie gekrakeel, trap alles vol met windturbines liefst zo goedkoop, hoog en lawaaierig mogelijk. Geen dorp, stad en strand mag niet ontbreken, he he Nederland kan toch niet het Russische gevaarlijk aardgas blijven importeren, o ja dit nog even, waarom de warmtepomp niet sneller verplicht ingevoerd wordt is mij een raadsel. Kernenergie daar waren ze toch allemaal met drogredenen tegen, nou jullie hebben je zin gekregen linkse drammers.

 2. Pedrito

  Hdt lijkt mij weer een poging om de Tukkerse plattelands bevolking tegen zich in het harnas te jagen. Dat is in 1971 heel lelijk afgelopen zie:
  https://historisch-centrum-overijssel.mijnstadmijndorp.nl/verhalen/1971-boerenopstand-in-tubbergen

  1. van Urk

   “Nederland kan een voorbeeld nemen aan Duitsland ” Laat Duitsland dan ook ongeveer 8 keer groter zijn dan Nederland en nog te beschikking hebben over voldoende ongeschonden natuur. Als je hier in Twente een molen neerzet dan zie je hem in Den Haag al staan.

 3. Dollaert

  Ja , Nederland neemt een voorbeeld aan Duitsland! Toen Merkel de AOW leeftijd verhoogde was Nederland er als de kippen bij dit sadistische voorbeeld snel te volgen!

 4. wheelboy

  Ik lach me altijd verrot als ze daarover beginnen .Hoe vaak ik die dingen niet stil zie staan langs de snelweg .Windmolens kan nooit en te nimmer zorgen voor een continuïteit van onze energie behoefte zelfde met zonnepanelen.

  Als onze regering echt iets wil doen wat altijd energie levert schoon of redelijk schoon is .Begin dan met getijdencentrales in de wadden te bouwen evt in zeeland . Begin met het bouwen van Thorium moltensalt reactoren . Dan heb je olie alleen nog nodig voor smeermiddel en gas kan je helemaal afschaffen .

  1. Vit

   Helemaal mee eens! Windmolens zijn landschap vervuiling.

   https://wisenederland.nl/kernenergie/thorium

 5. Babaji538

  U had het over grensoverschrijdend gedrag?
  Grensoverschrijdend.
  Volgens mij, gaan we nu, alle perken te buiten.
  Petra Hermans

 6. Gerlos

  Zet die krengen van windmolens op zee en laat platteland en natuurgebieden met rust, mafkikkers.

  1. Vit

   Vissen en vogels zijn er ook al niet blij mee.

   https://www.natuurenmilieu.nl/blog/windmolens-en-het-leven-eromheen/

 7. sjun

  Windmolens draaien vooral op subsidie. Elke burger van Nederland betaalt er verplicht aan mee door verhoogde energie belasting, verhoogde netbeheerkosten en verhoogde leveringskosten. Van al die opslagen wordt subsidie voor windenergie verstrekt en leven vooral linksige idealisten en lobbyisten met zogenaamde groene energievoorziening. Beter is het te investeren in constante kernenergie en daarbij meekomende hoogwaardige werkgelegenheid waarvan de vruchten ook nog naar Duitsland kunnen worden doorverkocht. Zeker nu te verwachten valt dat in Duitsland dankzij de daar doordrammende Groene Khmer iets vreselijk misgaat met de constante energievoorziening.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.