EU heeft veel te vette bek over democratie tegen Venezuela

Geen categorieapr 19 2018, 16:00
Dat het allemaal niet zo lekker loopt in Venezuala weet inmiddels iedereen, mag ook best wat aan gebeuren. Alleen dat de Europese Unie nu z'n bek opentrekt over 'eerlijke kansen' en democratie, is op z'n zachtst gezegd opmerkelijk.
Ja, de oppositie is buitenspel gezet in het land. Ja er zijn politieke gevangen en ze vreten elkaar nog net niet op. Heel triest, hoort niet, kan beter, moet ook. De instabiliteit heeft er al voor gezorgd dat de EU geen wapens gaat leveren aan het land. Ook staan al zeven hooggeplaatste functionarissen van het bewind van Nicolás Maduro op de sanctielijst.
20 Mei zijn de nieuwe verkiezingen in het land. De EU vind dat de Venezolaanse regering vrije en geloofwaardige verkiezingen moet garanderen en moet stoppen met het ondermijnen van de democratie, anders volgens er 'gepaste maatregelen'. De EU gaat de verkiezingen nauwlettend in de gaten houden, hopelijk op een andere manier dan hoe het haar eigen democratische processen in de gaten houdt.
Dit is natuurlijk één grote joke nu Martin Selmayr de tent gaat runnen en zonder enige vorm van echte weerstand op z'n plek kan blijven zitten. Typisch gevalletje 'Do as I say, not as I do'. Als ik Maduro was kreeg de EU een dikke middelvinger van mij (en dook ik daarna onder omdat m'n land praktisch in de fik staat).
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten