Verzet tegen windmolens in dorp en natuurgebied De Lutte

Verzet tegen windmolens in dorp en natuurgebied De Lutte

Hoe krijg je het voor elkaar, een van de weinige mooie natuurgebieden die er nog is in Nederland en dan wil men er windmolens neerkwakken. Compleet idioot! De inwoners van De Lutte (Twente) en Overijssel gedeputeerde Annemieke Traag verzetten zich, zo meldt de Tubantia.

Het Enschedese Raedthuys Groep en het Duitse Prowind gingen aan de gemeente voorbij en legden diverse grondeigenaren contracten voor. Dit noemden ze 'een pril stadium' voor hun project. Verder hebben ze 'informatiemiddagen' gepland staan. Het probleem is echter dat de gemeente eerst een visie hoort voor te leggen waarop de inwoners kunnen reageren.

De Lutte behoort tot Noordoost-Twente, dat is een nationaal landschap en dus beschermd natuurgebied. Het zou verschrikkelijk zijn als daar een paar van die lelijke windmolens staan te draaien en te knipperen terwijl je met je gezin lekker door het bos loopt of een duik wil nemen. Ruud Maartens van camping Dennenlust maakt de vergelijking met een kermis.

Marcel Wildschut (D66 wethouder) uit Losser (een paar weilanden verderop) stelt wel vraagtekens bij de aanpak van de beide bedrijven maar is wel voor alternatieve energiebronnen. Hij zegt: "Er zijn stukken grond bij De Poppe en langs de autosnelweg waar best windmolens zouden kunnen staan." Nederland kan een voorbeeld nemen aan Duitsland, meent hij. "De Duitsers zeiden vijftien jaar geleden dat ze van kernenergie af wilden. Daarna werd de Energiewende een feit. Nederland moet in 2035 van het gas af. Ik denk dat wij heel snel de kant van Duitsland opgaan."

Leuk en aardig allemaal maar Duitsland moet al weer met enige regelmaat de bruinkoolcentrales aan slingeren om pieken en dalen op te vangen en windmolens in zo'n prachtig gebied is echt schandalig. Zet dan ook maar meteen een dikke roze dildo met zonnepanelen op het marktplein in Losser en de Lutte.

Lees meer over:
windmolens

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties