Staatsgreep Europees Parlement: Selmayr kan blijven zitten, Parlement kan de tering krijgen

‘Wat wil je doen dan?’ Martin Selmayr, van kabinetchef naar baas over 33.000 ambtenaren, heel normaal! De ‘flitsbenoeming’ oftewel staatsgreep leverde felle kritiek van alle partijen in het Europees Parlement, behalve de partijen van Jean-Claude Juncker (EVP) en Martin Selmayr (S&D). Zo meldt het AD.

De Europese parlementsfracties EVP en het S&D, respectievelijk vergelijkbaar met een soort Europees CDA en PvdA, blokkeerden iedere vorm van kritiek. Ook onze eigen Frans Timmerschwanz verdedigde de benoeming (en moet vervolgens dus gewoon z’n bek houden over Polen, Hongarije, Rusland en democratie in het algemeen), hij is dus af.

Het Parlement vraagt de Commissie nog eens naar de procedure te kijken maar constateert zelf al dat het ‘wegens juridische beperkingen in het algemeen niet mogelijk is een voor de betrokkene gunstig administratief besluit in te trekken.’ Iedereen staat effectief met z’n bek vol tanden want juridisch kan het allemaal maar gewoon. Typisch gevalletje ‘letter van de wet vs. geest van de wet’, waar terechte kritiek gewoon aan de kant wordt geschoven omdat Juncker dat graag wil én de parlementsfracties van de beide heren dat gewoon steunen. Die zijn dus óók af.

Stemverklaringen volgen nog maar die kun je zo zelf wel invullen. Iedereen die voor is zegt niks of ‘omdat het kan/ #yolo’ en iedereen die tegen is voelt het democratische tapijt onder zich vandaan gerukt en valt vervolgens met z’n naïeve snufferd op de kartelretoriek van Baudet.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

43 reacties

 1. buitenbeentje

  En zo zagen ze langzaam aan de tak waar ze op zitten.

  1. DirkSteen

   Buitenbeentje,

   Hee kort en duidelijk geformuleerd

 2. Ni28

  Zo werkt de democratie in Brussel waarbij je het woord democratie door een vorm van corruptie moet vervangen. De EU wilt zo graag aan populariteit bij de burger winnen maar dit is niet de goede weg.

  1. Stanly2000

   Ni28

   “De EU wilt zo graag aan populariteit bij de burger winnen maar dit is niet de goede weg.”
   De €u heeft schi*t aan de burgers. Arrogantie van de macht.

   1. Ni28

    Ik heb in mijn laatste zin het sarcasme niet goed laten spreken maar zo was het bedoeld.

 3. fenderbender

  Lees het Kalergiplan en je snapt het

  1. van Urk

   Of de plan van de Bilderbergers die de wereld in 10 regio,s (unie,s) wil verdelen. De EU is de eerste stap. Daarna volgen er meer unie,s zoals de Aziatische unie, Zuid-Amerikaanse unie, Russische federatie, Arabische federatie, De Pacifische unie, Afrikaanse unie etc. Zo zal de wereld in theorie gemakkelijker bestuurd kunnen gaan worden.

 4. Pedrito

  Toch maar eens serieus denken aan een Nexit. De huidige Europese bestuursbende heeft geen enkele toekomst.

 5. robroy

  Maak je niet druk het schip zinkt toch al dusssss

 6. Guus Geluk

  Selmayr en Juncker zouden beiden moeten opstappen. En als het niet anders kan zou het EP heel de commissie naar huis moeten sturen.

  1. van Urk

   Waarom Guus? Deze EU trein met kornuiten vol met Junckertjes en verhofstadtjes valt niet te stoppen en dit is dan namelijk ook wat de Eurofiel uiteindelijk krijgt. Een dictatoriale clubje van poppenspelers die zich als een Keizer wanen over Europa. Want wij anti-EU zijn namelijk de gekke henkie die overal een complotje ergens zien. Nou sommige Duitse anti-nazi,s wisten met de komst van de NSDAP- waar iedere Duitser achterna liep- ook voortijdig wat er uiteindelijk met Duitsland zou gaan gebeuren.

   1. Guus Geluk

    van Urk,

    Juncker vertrekt volgend jaar en of Verhofstadt nog een termijn krijgt is de vraag.

    1. van Urk

     Nou hoi ho pipeloi!

     1. Guus Geluk

      van Urk,

      Hier kan ik mee instemmen.

     2. Guus Geluk

      van Urk,

      Dit artikel heb ik niet in het geheel gelezen (niet in de laatste plaats omdat ik het moeilijk kan volgen). Over het algemeen wil ik dit erover zeggen: enerzijds zijn veel bestuurders binnen de EU gedreven door bijbelse principes en anderzijds is het zoeken in de bijbel naar een EU-referentie mijns inziens discutabel.

     3. van Urk

      Guus@ Er zijn bestuurders met Bijbelse principes die graag de voorspellingen in de Openbaring een handje vooruit willen gaan helpen. Je ziet het stap voor stap om je heen gebeuren of je ziet het niet. Ziende blind en horende doof.

     4. Guus Geluk

      van Urk: ” Er zijn bestuurders met Bijbelse principes die graag de voorspellingen in de Openbaring een handje vooruit willen gaan helpen.”

      Deze stelling is me niet duidelijk. Kun je hierover enigszins uitweiden?

     5. van Urk

      Guus@ De engel zegt in openbaring 17: Dat de 7 koppen van het beest 7 vorsten zijn; 5 zijn gevallen; 1 is er nu (Johannes leefde in het Romeinse rijk) en de 7e moet nog komen, maar deze zal er niet lang zijn. Ook zegt de Engel dat het 7 oprijzingen zijn (dus 2 betekenissen) waar de vrouw op zit. De vrouw zit boven op het beest met vloeken op het lichaam. In Openbaring 13 staan deze beledigingen op de 7 koppen die het laatste rijk vormen. Dus met die 7 oprijzingen worden geen bergen bedoeld, maar de vloeken op het lichaam zijn een verwijzing naar de 7 koppen van het laatste rijk. De vrouw zit dus op het laatste rijk! Met die vrouw wordt de Romeinse Godin Europa bedoelt die op een stier (het beest) zit. Maar ze zal haar macht verliezen ze zullen haar verslinden. De 7 rijken op en rij: Babel, Meden-Perzen, Grieken, Zuiden, Noorden, Romeinen en de EU. Er staat een sculptuur met de vrouw op het beest buiten het gebouw van de Raad van Europa. Zij wordt uitvoerig vereerd door Eurofielen. bijv. op Griekse Euromunten, Postzegels, een Duits telefoonkaart, luchthavenhal van Brussel etc. Het Europees parlement zetelt in het gebouw (toren van Babel) dat symbool dient van het eerste rijk van Nimrod te Babylonie. De leiders (ook die gedreven worden met zogenaamde Bijbelse principes) zijn net als Nimrod bezig om God uit te dagen en zijn zo overmoedig en arrogant te denken dat zij daarin ook zullen slagen. De ontwikkeling in politiek Europa laten zien dat er een duidelijke connectie bestaat tussen de Europese Unie en het oude Babel, het Romeinse Rijk en de kerk van Rome. Dat wordt ook duidelijk uit de Europese vlag met twaalf sterren waar de ontwerper Arsene Heitz bewust of onbewust per ongeluk niet de sterren gebruikte van de wonderdanige medaille waar de heilige Maria op staat en op de achterkant een Kruis met de letter M en twaalf sterren maar die van Semiramis “Koningin des hemels” uit het oude Babylon. Dus wie ziende blind of horende doof wilt zijn.

     6. Guus Geluk

      van Urk,

      De vergelijkingen die u trekt met betrekking tot de vrouw, het gebouw van de Europese en het zogenaamde Europese rijk – de EU is geen superstaat, maar een economisch samenwerkingsverband – zijn in mijn optiek buitengewoon vergezocht. Het is alsof men de bijbel erbij heeft gepakt en vervolgens heeft proberen te “zoeken” naar een verwijzing naar de Europese Unie.

      In de kern spreekt de bijbel ook in symboliek. Het is onmogelijk een specifiek instituut aan te wijzen als zijnde hetgeen wellicht in de bijbel wordt bedoeld.

      Inhoudelijk hebben Europeanen de rijkdom om uit verschillende christelijke politieke partijen te kiezen: de grootste politieke partij, de EVP, omvat christendemocraten. Veel Europese bestuurders lieten, of laten zich thans nog, leiden door de bijbel – waarmee christenen in heel Europa de mogelijkheid bezitten een christelijke stempel op Europees beleid te drukken.

      Nee, dit gaat er bij mij niet in. Niet in de laatste plaats omdat de Europese samenwerking, ten slotte, is opgericht om vrede te bewerkstelligen en in die vorm een waardengemeenschap is.

     7. van Urk

      Guus@ Als u een man van de Bijbel bent negeer de waarschuwingen van de Bijbel en God niet. De komst van christus gaat gepaard met gebeurtenissen die niks met Christus werk en belofte te maken zullen hebben. Hij is het die vrede zal brengen en geen Rijk dat gebaseerd is met knip en plakwerk van menselijke ideologieen en dromen dat tenslotte net als andere rijken in zal storten. Het christendom heeft zoveel invloed in Europa dat het de instroom van nieuwe anti-christenen niet meer tegen kan gaan houden en daarom ook in Europa een vervolgde groep in de toekomst gaat worden. “Wie het merkteken, de naam van het beest, of het getal van zijn naam heeft.” Johannes kwam op Patmos voor vreemde tekens te staan van een taal die hij niet begreep. Hij dacht dat het Griekse cijfers waren. Uiteindelijk is de condex van Johannes door het Vaticaan vertaald in het getal 616. Kerkvader Ireneus dacht dat het getal vertaald in het Grieks een verschrijving was en veranderde dat in 666. Bij de Grieken stond 777 voor perfectie en 888 voor Jezus. Nu bleek dat deze vertaalde vreemde tekens geen Grieks getal inhouden maar verwezen naar de Islam. De tekens leken zoveel op elkaar dat het begrijpelijk is dat deze fout werd gemaakt. De betekenis werd dus opnieuw vertaald waarop dus staat: In de Naam van Allah met daarnaast twee tekens die 2 gekruiste Arabische zwaarden bleken te zijn. Johannes moest van God deze “Arabische” tekens zien als waarschuwing.
      Satan regeert nog steeds op aarde tot aan de wederkomst van christus.

     8. van Urk

      P.S. Waarom heeft een economische samenwerkingsverband zaken nodig (vlag, Europese leger, Europese regering, Europese hoofdstad etc.) wat gelijk staat als die van een superstaat? Het gaat stap voor stap. Eerst begon het met EEG toen met EG en nu met zovele veranderingen en verdragen is het tenslotte de EU geworden. En wat zijn de Eurofiele vooruitzichten voor later?

     9. Guus Geluk

      van Urk,

      De Europese Unie is geen rijk, zoals eurofederalisten wellicht graag zouden willen, waaronder de oude Churchill, maar een economisch samenwerkingsverband. Ik zou deze Europese samenwerking zien als een middel om grotere vrede en welvaart te bereiken. Ik kan niet inzien wat er verkeerd is aan economische samenwerking in het licht van de bijbel. Vooral niet als de EU christelijke bestuurders omvatte en nog steeds omvat, waardoor christenen in Europa de eigen stempel op Europees beleid kunnen drukken.

      In de bijbel lees ik niets over de islam, wel over tijden van grote verdrukking, oorlogen, geruchten van oorlogen en pestilentieën.

     10. Holland

      “De Europese Unie is geen rijk, zoals eurofederalisten wellicht graag zouden willen, maar een economisch samenwerkingsverband.”
      ————————————————————————-
      Guus blijft zijn pertinente leugen glashard volhouden. Bij een economisch samenwerkingsverband wordt geen soevereiniteit opgegeven en ingeleverd, wat bij de EU al jaren wordt geeist en gedaan. Alle belangrijke zaken worden centraal in Brussel bepaald en niet in Den Haag. Bij een samenwerkingsverband op economische gronden zou dat nooit het geval zijn.

     11. Guus Geluk

      Holland,

      Bij dit economisch samenwerkingsverband worden sommige zaken door gekozen europarlementariërs in Brussel bepaalt, maar de hoofdzaken, zoals beleid met betrekking tot de zorg, veiligheid, worden gewoon in Den Haag uitgezet.

      Hoe ironisch dat u anderen uitmaakt voor leugenaar, maar zelf geen commentaar zonder feitelijke onjuistheid kan poneren.

      Post Scriptum: de EU is geen land, wat eurofederalisten je ook willen doen geloven.

     12. Holland

      “Bij dit economisch samenwerkingsverband worden sommige zaken door gekozen europarlementariërs in Brussel bepaalt, maar de hoofdzaken, zoals beleid met betrekking tot de zorg, veiligheid, worden gewoon in Den Haag uitgezet.”
      ————————————————————————–
      Kletskous Guus gaat gewoon door met zijn onzin en leugens.
      Nederland heeft ALLE bevoegdheden en soevereiniteit overgedragen aan Brussel inzake het douanebeleid, handelsbeleid en monetair beleid. GEDEELTELIJKE soevereiniteit is overgedragen inzake visserijbeleid, landbouwbeleid, milieubeleid, vervoersbeleid en energiebeleid.

      Op tal van andere gebieden schrijft Brussel Nederland tevens de wet voor: van het wattage van stofzuigers, de kromming van komkommers, de oprichting van een bureau tegen nepnieuws tot de verdeling van asielzoekers.

      Slechts (politiek) onbelangrijke zaken regelt Nederland nog zelfstandig, zoals zorg e.d., mits dat in de lijn is met Brusselse richtlijnen. Toch wil downplayer en trol Guus ons doen geloven dat de EU slechts een economisch samenwerkingsverband is.

     13. Guus Geluk

      Holland,

      Wat jammer dat u wederom weigert te onderbouwen waarom de Europese Unie geen economisch samenwerkingsverband en wat het dan wel zou zijn. Ik veronderstel dat wie stelt ook moet bewijzen.

      Uw stelling over de “soevereiniteit” is in deze geen argument, de hoofdzaken van het regeringsbeleid worden nu eenmaal in Den Haag bepaalt.

     14. Holland

      Guus is volledig in de hoek gedrukt en weet niets anders op te voeren dan een domme ontkenning. Ik geef een ruim aantal voorbeelden van zaken die geheel of gedeeltelijk door Brussel worden bepaald en gepaard gaan met overdracht van soevereiniteit, waardoor de EU veel meer is dan een economisch samenwerkingsverband, maar Guus blijft in zijn domme downplay-module hangen en mompelt nog wat onsamenhangende onzin.

      Guus: game, set en match – mag ik het zo samenvatten?

     15. Guus Geluk

      Holland,

      U mag uzelf uiteraard als winnaar vn het debat uitroepen – als trol bent u daar zeer bedreven in. Ik constateer echter dat een onderbouwing uitblijft, of in elk geval is “soevereiniteit” een buitengewoon magere onderbouwing, en voorts weigert u aan te geven wat de EU wel is, maar van mijn kant zal ik mijn stelling concreet staven met een bron (ik heb de moeite genomen de tekst zelf vet te maken):

      https://www.europa-nu.nl/id/vg8wpxh23yz5/europese_unie_eu

      “De Europese Unie (EU) is het belangrijkste samenwerkingsverband in Europa. De deelnemende landen hebben voor deze Unie een aantal organisaties opgericht waaraan zij een deel van hun eigen bevoegdheden hebben overgedragen. Dit zijn onder meer het Europees Parlement , de Europese Commissie , de Raad en het Europese Hof van Justitie .

      De Europese Unie bestaat uit 28 lidstaten . Deze landen werken op veel terreinen samen. Zo drukt de EU een stevig stempel op het beleid over landbouw, visserij, consumentenrechten, milieu, immigratie en terrorismebestrijding. Ook werken de lidstaten nauw samen op de gebieden van defensie, buitenlands beleid, handel, interne markt en economie. Om de economische integratie te bevorderen, besloten in 1998 twaalf lidstaten tot de invoering van een gemeenschappelijke munt, de euro. Later breidde deze eurozone zich verder uit. Wat betreft wetenschappelijk onderzoek, vervoer, energie en uitwisselingsprogramma’s op het gebied van onderwijs, heeft de EU belangrijke ondersteunende bevoegdheden.

      Voor haar inspanningen werd de EU in 2012 beloond met de Nobelprijs voor de vrede.”

     16. Holland

      Tot slot komt Guus nog aan met een stukje gecopy/paste tekst uit de glimmende propaganda-brochure van de EU zelf, waarin welgeteld een keer het woord samenwerkingsverband voor komt. De slager keurt zijn eigen vlees.

      De EU is inderdaad ooit begonnen als economisch samenwerkingsverband, maar is dit stadium -via alle verdragen die de afgelopen decennia zijn gesloten- al lang ontstegen. Thans is de EU een superstaat in wording, op weg naar de ‘Verenigde Staten van Europa’, welke ambitie ook door alle eurofiele partijen wordt onderschreven. Macron die een Europees pensioenstelsel bepleit, een Europees leger dat er gaat komen, Europese belastingen waarover wordt gesproken, een Europese minister van financien, enz.

     17. Guus Geluk

      Holland,

      Als we eurofederalistische partijen mogen geloven, roepen we morgen de Verenigde Staten van Europa uit. De werkelijkheid ligt echter anders: de EU heeft geen stap ondernomen naar een Europese superstaat en zal dat in de toekomst waarschijnlijk ook niet doen.

      Macron, door eurofederalistische partijen omarmd, heeft slechts één doel: de belangen van Frankrijk. Dat betekent meer geld naar Parijs. Macron heeft veel gezegd, maar zelfs de Duitse regeringscoalitie aarzelt, terwijl Nederland met zeven andere landen tegen Macrons plannen protesteert.

      Nee, voorlopig is Europa geen superstaat in wording. Dat zal het wel worden als in Europa eurofederalisten in de meerderheid zijn – maar die zijn in het defensief.

    2. Stanly2000

     Guus G.
     Ik vind niet dat men zou moeten wachten tot de een opstapt en de andere misschien geen termijn meer krijgt. Het kwaad is geschied en de regeringsleiders zouden moeten ingrijpen. Of zijn ze het eens met deze “democratische” zet of ze hebben in werkelijkheid alle macht uit handen gegeven. De vraag is dan aan wie? De Commissieleden zouden rijkelijk beloont worden, wat krijgen de regeringsleiders?

     1. Guus Geluk

      Stanly: “Het kwaad is geschied en de regeringsleiders zouden moeten ingrijpen.”

      Als ik het wel heb is louter het EP daar toe in staat – door de hele EC naar huis te sturen.

     2. Stanly2000

      Guus G.

      Deze constructie kan alleen maar door de EU verzonnen zijn. En onze leiders staan erbij en kijken ernaar. Laat het EP dan hun werk doen en ze alle 27 naar huis sturen.

     3. Guus Geluk

      Stanly2000,

      Eens, desnoods moet het hele EC weg.

  2. Ni28

   Juncker heeft het toch al eerder aangeboden, als Selmayer gaat, gaat hij ook. Nu een beetje harder aandringen en zijn wij van die idioot af. Plaats voor een ander idioot, dat wel. Het is van de regen in de drup.

   1. Stanly2000

    Ni28

    Geef de moed niet op, misschien is er ergens wel een capabel mens te vinden. Wat zou je zeggen van Orbán?

   2. Guus Geluk

    Ni28man,

    Aandringen kan, maar Juncker laat zich niet vermurwen.

  3. Frits Jansen

   Alle zuiplappen de EU uit! Dus geen Skandinaviërs meer. En geen Zuid-Europeanen. Dan blijft weinig over …

 7. Kees

  Kwispeltje houdt verstandig even zijn mond.

 8. Original NL

  Nexit…nu!!!!

 9. Frits Jansen

  Selmayer – ik herken die naam als Beiers. Beieren is in Duitsland een staat in de staat, verreweg de grootste deelstaat (zo groot als de hele Benelux) en zeer rooms. In een bruin verleden was München al Hauptstadt der Bewegung. Die tijden zweren ze af, althans in het openbaar, maar ik stel vast dat we reuze moeten oppassen dat de EU niet door he5 Vaticaan gekaapt wordt.

 10. Gerlos

  Hoezo wanbeleid van het gedrocht EU. Wanneer stopt deze ellende eens.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.