De Nederlandse Leeuw-grondlegger komt met nieuw initiatief: “Een advertentie- én censuurvrij Internet in het bezit van gebruikers”

Boem!

Een jaar geleden kwam Rutger van der Noort voor het eerst écht in het nieuws omdat hij bezig was met een groots project om iets van een debatcultuur te creëren in Nederland. Zijn project — of eigenlijk: organisatie — heette “De Nederlandse Leeuw.” Veel DDS-lezers hebben dat evenement bijgewoond… en zij die er niet persoonlijk bij waren hebben het in ieder geval op de voet gevolgd.

Sindsdien is het een beetje stil geweest rond Van der Noort. Gelukkig doorbreekt hij die stilte nu. Samen met Bryan Markus en Ancilla van de Leest heeft hij namelijk een nieuw project opgezet. En dit project is nog ambitieuzer dan De Nederlandse Leeuw.

De dame en heren free internet warriors lanceren vandaag Daavit. Het doel? Een advertentie- én censuurvrij internet creëren. Niks geen politieke correctheid, niks geen chantage door middel van advertenties (of het onder druk zetten van adverteerders). En al helemaal geen spionage activiteiten van ‘providers’ of ‘websites’.

Het is de bedoeling dat Daavit in het bezit is van gebruikers. Kortom, democratie online, zeg maar. Het grote doel is om Goliath (het bestaande Internet en alle giganten) te verslaan. De initiatiefnemers richten zich met name op de geconsolideerde en problematische macht van overheden en Facebook. Die willen ze afbreken.

Gebruikers moeten de baas worden, niet miljarden-bedrijven en Vadertjes Staten.

Hoe dit allemaal verder moet? In de komende dagen wordt daar veel meer over bekend. Morgen zal het grote project écht live gaan, met alle informatie van dien.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

4 reacties

 1. Babaji538

  Bye Bye Google Netherlands
  bye bye Microsoft, may you
  rot and stink
  in Hell.

  Petra Hermans

 2. Henk-Jansen

  Ik vind het verbazingwekkend veel op het socialisme lijken, de arbeider die die productiemiddelen bezit. Het verbazingwekkendst is nog dat de heer van der Galien, de meest rechtse ‘journalist’, hier achter staat. Hoort de alleswetende markt dit niet op te lossen? 😉

  1. Jormungandr

   “De heer van der Galien”!!!…
   Haha, het zit je hoog he?
   Gefrusteerd miserabel mannetje.

 3. denk eens na

  Schrijf me in, hier op dds word ik ook ziek van de advertenties .

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.