Fraude bij immigratiedienst van de Duitsers groter dan gedacht: veel meer verblijfsvergunningen

Ach, hebben de Duitsers ten eerste te maken met hun eigen collectieve historische schuld die zorgt voor massa-immigratie, schijnt ook nog dat er grootschalige fraude is gepleegd bij de immigratiediensten. Veel meer verblijfsvergunningen zijn verstrekt dan dat bedoeling was. Daarnaast lijken er veel meer mensen verdacht te zijn van directe betrokkenheid in deze fraude.

De immigratiedienst raakte vorige maand in opspraak toen bleek dat in het centrum in Bremen tussen 2013 en 2016 zeker 1200 asielzoekers een verblijfsvergunning hebben gekregen, terwijl ze daar officieel geen recht op hadden. De identiteit van de asielzoekers zou niet goed zijn gecontroleerd. Het zou vooral gaan om jezidi’s uit Irak.

Onderzocht wordt of er steekpenningen zijn aangenomen, of dat de directrice handelde uit medemenselijkheid. Tegen haar en vijf andere medewerkers loopt een gerechtelijk onderzoek vanwege corruptie en omkoping.

Afgelopen weekend werd duidelijk dat de leiding van de Duitse immigratiedienst mogelijk al veel langer op de hoogte was van de affaire in Bremen. Dat zou blijken uit interne e-mails.

De liberalen van de Duitse FDP en de rechts-populistische AfD willen veel strengere controle en grondiger beleid en onderzoek. De regering van het CDU/CSU en de SDP zal de komende jaren hard aangevallen worden rondom deze onderwerpen. Steeds meer Duitsers zijn het zat en willen strenger beleid. Daarnaast wil een steeds groter deel van de bevolking dat Merkel eindelijk eens echt werk maakt van het uitzetten van onbevoegden.

Het idee is dat er in zo’n vluchtelingencentrum 1500 mensen worden ondergebracht. Onder meer bij de SPD is er weerstand tegen de plannen. Gevreesd wordt voor meer geweld onder de migranten. Seehofer benadrukt dat het plan in het regeerakkoord is opgenomen en wil er ook haast mee maken.

In Beieren komen de verkiezingen steeds dichterbij, dus de christendemocraten willen graag voor die tijd nog erg ‘streng’ overkomen, zodat ze niet meer kiezers zullen verliezen aan de FDP en AfD.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. denk eens na

  De EU-xit er aan te komen de duitsers hebben hun buik vol van de eu net als de Italianen ,oosterijkers en Nederlanders.

 2. De Pizzaman

  Ach, elk volk krijgt de regering die het verdient. Zou me niks verbazen als ze straks weer massaal Mutti Merkel stemmen. Wij hebben hier al 3x Rutte.

  Over 4, 500 jaar lachen de geschiedenis studenten zich een bult. Wat waren die Linkse-eeuwers toch ongelooflijk dom bezig zeg. Jammer dat ik de ‘Blackadder’ comedies van dan nooit zal zien.

 3. Vit

  Stiekem gun ik het ze van harte, de Duitsers dan.

 4. Rechtsaf

  Goh na ja zeg dat kun je toch niet voorstellen dat dit in Duitsland en omstreken gebeurd

 5. DolleDries

  Gebrek aan personeel, enorme formaliteiten en extreem moeilijke leerlingen: leerkrachten van een Berlijnse hotspotschool luiden de noodklok met een brandbrief – en capituleren voor de ondraaglijke ‘inclusiviteit’.
  Wat de leraren van de basisscholen in de Berlijnse wijk Neukölln bij de Berlijnse senator van het onderwijs, Sandra Scheeres (EPD), aan de kaak stellen, staat niet op zichzelf. In Bremen klaagde een wanhopige directeur van het middelbaar onderwijs over de noodzaak van inclusie en verklaarde hij een succesvolle werking van de school onmogelijk. In Berlijn hebben de leraren van basisscholen van hotspotscholen in februari de alarmbel geluid met een aandeel van 90 procent buitenlanders. De brief is nu pas bekend. Een tekort aan personeel, inclusie, een uiterst moeilijke studentenpopulatie en een groot aantal leraren met ziekteverlof zouden hebben geleid tot een situatie waarin normale schoolactiviteiten alleen nog bij uitzondering mogelijk zijn.
  De brandbrief is een document dat het onderwijzend personeel overbelast is. De eerste taak lijkt te zijn sociaal werk en het disciplineren vijandige studenten die duidelijk niet bereid om te leren en onderwezen te worden. Voordat een spraakstoornis of een ontwikkelingsachterstand in deze klassen als zodanig wordt herkend, moet het betreffende kind “zich al heel erg onderscheiden van de massa kinderen met iets minder risico”, zegt de brief. Om ten minste deze “kinderen met een extreem risico op geweld, misbruik, verwaarlozing, leerstoornissen, schooluitval” te helpen, schrijven de docenten: “moet er een groot aantal formaliteiten worden afgehandeld die niets te maken hebben met onze onderwijsopdracht. Het verzorgingsgebied van de Sonnen-basisschool dat bij de brandbrief betrokken is, omvat twee sociaal achtergestelde gebieden, in de buurt bevindt zich de Al-Nur-Moschee, een beruchte salafistische hotspot.
  Materiële en personele middelen zijn niet voldoende
  Dit is ook merkbaar in het dagelijkse schoolleven: Sommige ouders dringen erop aan dat hun achtjarige dochter tijdens de zwemlessen een volledig zwempak (burkini) draagt. Bovendien, zo meldt de hoofdonderwijzeres, reageren de studenten extreem vijandig en gewelddadig tegen andere geloofsovertuigingen dan de islam en elke vorm van kruissymbool, zelfs als het helemaal geen religieuze functie heeft. De leerlingen reageerden zelfs vijandig op kruisen op het schoolbord om coördinaten aan te geven tijdens wiskundelessen. Het is ook gebeurd dat een meisje door een klasgenote beschreven is als een “slechte moslim” omdat ze in de klas zong, zo meldt de hoofdonderwijzeres.
  De leerkrachten klagen over een groot aantal kinderen met gedragsproblemen en leermoeilijkheden en geven zich over aan hun taak van inclusie: onder deze omstandigheden kon “onbeperkte en alternatieve vrije inclusie” niet slagen. De materiële en persoonlijke bijstand waarop de school recht heeft in het geval van moeilijke leerlingen wordt tenietgedaan door het grote aantal leerkrachten met ziekteverlof. Momenteel zijn er alleen al op de Sonnen-basisschool acht leraren vermist – de meesten van hen zijn niet alleen een paar weken afwezig, maar voor een langere periode omdat ze de “ongelooflijke respectloosheid en beledigingen” niet meer kunnen verdragen. Het aantal psychosomatische ziekten en burn-outs onder leraren is de laatste jaren overal toegenomen. In de brief van de basisscholen wordt uitdrukkelijk gewaarschuwd toekomstige leerkrachten niet tegen hun wil naar de school over te plaatsen. Dat zou “onverantwoordelijk” zijn.
  Neukölln scholen zijn slechts het topje van de ijsberg
  De leraren daar hebben genoeg te maken met de zijdelingse inzendingen (in Berlijn op basisscholen boven de 50 procent), die door het gebrek aan pedagogische voorbereiding nog meer met dergelijke klassen worden overstelpt. Daarom eisen zij een aanzienlijke verkorting van de onderwijsplicht van 28 naar 20 uur. De senator van de school antwoordde dat de focusscholen al recht hebben op kortingen, taalondersteuning en integratielessen als de klas overeenkomstig is samengesteld.
  De basisscholen in Neukölln hadden al de kleinste klassen. Daarnaast wil de Eerste Kamer de focusscholen helpen door extra administratieve diensten aan te bieden, waardoor de docenten volgens een brief van de Eerste Kamer meer vrijheid krijgen in hun eigenlijke taken. 40 scholen nemen reeds deel aan een programma voor maatschappelijk jeugdwerk en zullen tot 100.000 euro ontvangen voor bijkomend onderwijswerk.

  1. Ego-non-solus

   DD, bedankt voor dit inkijkje. De Nederlandse onderwijzers m/v mogen hun borst vast nat maken want deze situatie komt zonder enige twijfel ook naar Nederland. Het enige lichtpuntje is dat de ellende dan wel “steeds dichterbij” komt en de door de publieke omroep en MSM voorgelogen Nederlander die ogen wordt geopend. Te laat helaas, te laat.

 6. Pescador

  wir schaffen das

 7. Ni28

  Wat een zooi in Duitsland. Zij schaffen das dus niet op deze manier. De islam maakt Europa kapot.

  1. Original NL

   Merkel moet voor een volks tribunaal!!
   Nexit nu!!

 8. fusilier

  Het broeit in ons buurlandje, de eigen bevolking pikt dit niet zolang meer. Het is te hopen dat de linkse gutmensch daarvoor zwaar gestraft word.

  1. Control

   😉

 9. sjun

  Hoe minder er van de oorspronkelijke cultuur overblijft, hoe minder integrabel die instroom. Wie zijn hier heel aardig geschetst wat Renaud Camus al benoemde tot ‘Grand Remplacement’, de grote vervanging. Hij bedoelt: de substitutie van de oorspronkelijke bevolking van Europa in een paar generaties door een of meerdere andere volken. En dat heeft zou haar uitwerking op cultuur, leefklimaat, onderwijsklimaat en wetenschapsprestaties. Hij illustreerde dt aan de hand van het mes van Lichtenberg. De Duitse, achttiende-eeuwse filosoof Georg Christophe Lichtenberg vroeg zich ooit af of een mes waarvan het lemmet en het heft beide zijn vervangen nog wel hetzelfde mes is. Camus stelde: “Een volk dat in volle vaart bezig is vervangen te worden door een of meerdere andere – in zijn straten, in zijn wijken, in de stadscentra, in de metro’s, vooral in scholen, op televisie en tot in zijn oudste dorpen – is dat nog hetzelfde volk, al blijft zijn naam officieel dezelfde?”

  Een vraag die publiek antwoord en een raadplegend referendum en politieke koerswijziging behoeft om te voorkomen dat er burgeroorlog gaat ontstaan om steeds verdere aanslagen op de oikos met daarbij meekomende cumulerende rekeningen voor te zijn. Wat in Syrië gebeurde kan in Europa ook ontstaan als er een soortgelijke cultuur wordt binnengehaald en gefaciliteerd in plaats van deze te assimileren.

  1. Frits Jansen

   Ik wijs er maar even op dat in een jaar of 90 de hele bevolking vernieuwt. Zou dus de cultuur verloren gaan?
   Na 1685 werd ons land overspoeld door protestantse Fransen, en we hebben ook al eens een tsunami van Belgen gehad. Hordes Germanen trokken over de Alpen naar het warme zuiden, zodat je nu blonde Italianen en zelfs Turken ziet met blauwe ogen. En donkerogige kalenders die wel uit Turkije zullen komen.
   De oorspronkelijke Amerikaanse bevolking ging te gronde toen Georg Waschington zei: wie schaffen es.
   Trouwens alle Nederlanders kwamen uit Duitsland toen Nederland nog één groot moeras was. Weet u wel: de Batavieren die met vlotten vol bier de Rijn afzakten en hun vrouwen verdubbelden.
   Gelukkig mengen de culturen nog een beetje anders zou je allemaal waanzinnige inteeltmonsters krijgen, met gebleekt haar.

 10. palko

  De Duitse overheid kan niet lang meer doorgaan met het bewust treiteren en voor de gek van de Duitse burger op het gebied van massa-immigratie. Want als je één ding niet moet doen is onze Oosterburen kwaad maken. Overigens mag je ook best vragen stellen bij de behandeling van asielaanvragen door onze eigen IND. Immers elke nepvluchteling die via een ander veilig land (b.v. via België, Duitsland, het VK, Griekenland, Frankrijk of Italië ) in het veel te druk bevolkte Nederland terecht komt en de brutaliteit heeft hier asiel aan te vragen zou zonder pardon en stante pede naar dat veilige land teruggestuurd moeten worden. Met landen als Italië en Griekenland heb ik overigens geen enkel mededogen. Deze landen zouden, net als Hongarije, gewoon hun grenzen kunnen sluiten voor ongewenste vreemdelingen.

  1. Frits Jansen

   jaja, en Italië kan z’n kusten sluiten? Maar al die aangespoelde lijken gaan op den duur vreselijk stinken. Hun eigen rotzooi opruimen zegt u? Maar dat doen lijken niet.

 11. poldi

  Operatie “wir schaffen das” gaat gestaag door.
  Nu ze een verblijfsvergunning hebben gekregen kunnen ze zich ook in luilekkerland Nederland vestigen.
  Bedankt Angela Merkel.
  Hopelijk wordt je in de nabije toekomst veroordeeld !

 12. Frits Jansen

  De fascistische CSU, gestaalde roomse gluiperds, wil keiharde straffen voor teveel menselijkheid. Medelijden wordt strafverzwarende factor.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.