Jodenhaters blijven Anne Frankboom keer op keer vernielen: "Dit is een aanslag!"

Geen categoriemei 22 2018, 14:00
Tot tweemaal toe is gisteren de Anne Frankboom in Waalwijk vernield. De boom is een 'afstammeling' van de boom die voor haar huis in Amsterdam stond, maar dreigt nu door aanhoudend geweld te sterven. De stichting Wandelpark Waalwijk spreekt van een regelrechte aanslag: "Zo noem ik het. Een aanslag op het goede fatsoen en op verdraagzaamheid!" Aldus voorzitter Theo van Bracht.
Wie denkt dat antisemitisme zich alleen afspeelt bij politieke partijen die meer van de Bosporus houden dan de Rijn, of bij harteloze ondernemers met eurotekentjes in de ogen, komt bedrogen uit. Tegenwoordig koelen jodenhaters hun woede zelfs op bomen in een wandelparkje in een Brabants dorp. Wat hebben bomen te maken met Joden, vraagt u? Nou, niet alle bomen. Maar eentje is voortgebracht uit zaden van de befaamde Anne Frankboom uit Amsterdam, waarop de tiener uitkeek tijdens het schrijven van haar dagboek.

"Voor de tweede keer binnen 24 uur is de Anne Frankboom in het Waalwijkse wandelpark vernield. Nadat onbekenden in het weekend de stam hadden afgebroken, werd de boom maandagmiddag zo goed mogelijk gerepareerd. Maar nog dezelfde avond is de paardenkastanjeboom opnieuw vernield. De stichting Wandelpark Waalwijk is verbijsterd.

,,Dit is een aanslag, want zo noem ik het, op het goede fatsoen en op verdraagzaamheid", zegt Theo van Bracht, voorzitter van de stichting. Hij heeft maandagavond nog contact gehad met de politie en gaat donderdag formeel aangifte doen. ,,Een heleboel mensen zijn ontdaan door deze vernielingen. We krijgen veel verdrietige reacties.""

Laten we hopen dat de boeven die de boom meerdere keren molesteren een fikse celstraf tegemoet gaan. Blijf met je poten van onze bomen af, naarlingen! En al helemaal als die bomen in verband staan met de nagedachtenis van de Tweede Wereldoorlog en Anne Frank. Dan helemaal.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten