Fraude bij immigratiedienst van de Duitsers groter dan gedacht: veel meer verblijfsvergunningen

Fraude bij immigratiedienst van de Duitsers groter dan gedacht: veel meer verblijfsvergunningen

Ach, hebben de Duitsers ten eerste te maken met hun eigen collectieve historische schuld die zorgt voor massa-immigratie, schijnt ook nog dat er grootschalige fraude is gepleegd bij de immigratiediensten. Veel meer verblijfsvergunningen zijn verstrekt dan dat bedoeling was. Daarnaast lijken er veel meer mensen verdacht te zijn van directe betrokkenheid in deze fraude.

De immigratiedienst raakte vorige maand in opspraak toen bleek dat in het centrum in Bremen tussen 2013 en 2016 zeker 1200 asielzoekers een verblijfsvergunning hebben gekregen, terwijl ze daar officieel geen recht op hadden. De identiteit van de asielzoekers zou niet goed zijn gecontroleerd. Het zou vooral gaan om jezidi's uit Irak.

Onderzocht wordt of er steekpenningen zijn aangenomen, of dat de directrice handelde uit medemenselijkheid. Tegen haar en vijf andere medewerkers loopt een gerechtelijk onderzoek vanwege corruptie en omkoping.

Afgelopen weekend werd duidelijk dat de leiding van de Duitse immigratiedienst mogelijk al veel langer op de hoogte was van de affaire in Bremen. Dat zou blijken uit interne e-mails.

De liberalen van de Duitse FDP en de rechts-populistische AfD willen veel strengere controle en grondiger beleid en onderzoek. De regering van het CDU/CSU en de SDP zal de komende jaren hard aangevallen worden rondom deze onderwerpen. Steeds meer Duitsers zijn het zat en willen strenger beleid. Daarnaast wil een steeds groter deel van de bevolking dat Merkel eindelijk eens echt werk maakt van het uitzetten van onbevoegden.

Het idee is dat er in zo'n vluchtelingencentrum 1500 mensen worden ondergebracht. Onder meer bij de SPD is er weerstand tegen de plannen. Gevreesd wordt voor meer geweld onder de migranten. Seehofer benadrukt dat het plan in het regeerakkoord is opgenomen en wil er ook haast mee maken.

In Beieren komen de verkiezingen steeds dichterbij, dus de christendemocraten willen graag voor die tijd nog erg 'streng' overkomen, zodat ze niet meer kiezers zullen verliezen aan de FDP en AfD.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties