markuszower

Gidi Markuszower (PVV): 'Volkert moet 24-uur per dag worden gevolgd'

Geen categoriemei 29 2018, 19:00
PVV-Kamerlid Gidi Markuszower legt even in duidelijke taal uit wat hij vind van het hele proces rondom Fortuyn-killer Volkert en wat er volgens hem moet gebeuren.
De PVV'er is groot voorstander van het zo zuur mogelijk maken van Volkerts leven. Hij wil dat hij 24-uur per dag in de gaten wordt gehouden tot hij uit Nederland vertrekt. De straf en het proces slaan volgens Markuszower helemaal nergens op. De straf is volgens hem te laag en hij komt er te makkelijk mee weg. Markuszower pleit voor hogere straffen en minder kans op vervroegde vrijlating.
Hij noemt drie cruciale fouten bij dit proces. Ten eerste kreeg Volkert geen levenslang. Dat was inderdaad dik op z'n plaats geweest. Ten tweede mocht hij vervroegd vrijkomen. Dat was ook totaal absurd in zijn geval. Mohammed B. die Van Gogh vermoordde, zit namelijk wel levenslang. En ten derde hoefde hij zich niet meer aan de voorwaarden omtrent zijn vrijlating te houden. Ze werden zijn gezeik en gekrijs waarschijnlijk gewoon zat. Markuszower heeft volledig gelijk met deze analyse.
De rechters zouden volgens hem moeten kunnen worden ontslagen en hij wil dan ook volksbenoemingen voor rechters introduceren. Hij meent dat hiermee rechters in het zadel kunnen worden gehesen die meer de wil en morele opvattingen van het volk reflecteren in plaats van de huidige manier van doen, die volgens hem tekort schiet.
[embed]https://www.youtube.com/watch?v=Qw6TPhBN5xI[/embed]
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten