Het is weer hommeles in Israël! Palestijnen verjagen in Gaza: 1000 gewonden!

Geen categoriemei 05 2018, 9:00
Ze zijn flink aan het huishouden daar in Gaza! Tienduizend Palestijnen op de been. Zo'n 800 Palestijnen hebben traangas ingeademd en zo'n 80 zit met schotwonden! Dat meldt het NRC.
De Palestijnen hebben tenten opgezet tegen Palestijns-Israëlische grens. De viering van zeventig jaar Israël is aanleiding voor de hele demonstratie, de Palestijnen beschouwen dit namelijk als een zwarte dag. Er wordt al weken gedemonstreerd maar de omvang van deze rel is wel wat groter dan normaal. Voor zover we nog van 'normaal' kunnen spreken natuurlijk...
Naar aanleiding van Palestijnse demonstraties, die veelal wat verder gaan dan op een veldje met een bordje staan te schreeuwen, heeft het Israëlische leger z'n tanden laten zien. Het zou in zijn totaliteit gaan om zo'n duizend slachtoffers van traangas, schotwonden of ander letsel. De demonstratie zou door het Israëlische leger qua omvang geschat zijn op zo'n tienduizend Palestijnen.
Tijdens de demonstratie zouden er stenen zijn gegooid en autobanden in de fik zijn gezet, inmiddels haast een Palestijnse traditie. Toen er twee verkenningsdrones van het Israëlische leger met katapulten werden neergehaald was het helemaal klaar voor de IDF en trad men hardhandig op. Een paar momenten later zouden er gebouwen in brand zijn gestoken. Ook meldt het Israëlische leger dat er oliepijpleidingen zouden zijn gesloopt die richting Israël liepen. We moeten wel even melden dat vanuit Palestijnse kant nog niet veel bekend is over dit specifieke voorval, die Israëli's zijn namelijk ook geen lieverdjes.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten