Het is weer hommeles in Israël! Palestijnen verjagen in Gaza: 1000 gewonden!

Ze zijn flink aan het huishouden daar in Gaza! Tienduizend Palestijnen op de been. Zo’n 800 Palestijnen hebben traangas ingeademd en zo’n 80 zit met schotwonden! Dat meldt het NRC.

De Palestijnen hebben tenten opgezet tegen Palestijns-Israëlische grens. De viering van zeventig jaar Israël is aanleiding voor de hele demonstratie, de Palestijnen beschouwen dit namelijk als een zwarte dag. Er wordt al weken gedemonstreerd maar de omvang van deze rel is wel wat groter dan normaal. Voor zover we nog van ‘normaal’ kunnen spreken natuurlijk…

Naar aanleiding van Palestijnse demonstraties, die veelal wat verder gaan dan op een veldje met een bordje staan te schreeuwen, heeft het Israëlische leger z’n tanden laten zien. Het zou in zijn totaliteit gaan om zo’n duizend slachtoffers van traangas, schotwonden of ander letsel. De demonstratie zou door het Israëlische leger qua omvang geschat zijn op zo’n tienduizend Palestijnen.

Tijdens de demonstratie zouden er stenen zijn gegooid en autobanden in de fik zijn gezet, inmiddels haast een Palestijnse traditie. Toen er twee verkenningsdrones van het Israëlische leger met katapulten werden neergehaald was het helemaal klaar voor de IDF en trad men hardhandig op. Een paar momenten later zouden er gebouwen in brand zijn gestoken. Ook meldt het Israëlische leger dat er oliepijpleidingen zouden zijn gesloopt die richting Israël liepen. We moeten wel even melden dat vanuit Palestijnse kant nog niet veel bekend is over dit specifieke voorval, die Israëli’s zijn namelijk ook geen lieverdjes.

 

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

22 reacties

 1. denk eens na

  Zouden ze ook met die asiel krakers in adam moeten doen , kortemette maken.

 2. meijer61200

  10.000 gewonden???? Wie is de bron van dit nieuws? Dries van Agt? Kuzu? Fraulein Duisenberg? Vragen…vragen… Het slaat in elk geval helemaal nergens op.

  1. Wout Willemsen

   Typfoutje, aangepast!

   1. meijer61200

    Typefoutje?? Kijk uit hoor! De fascisten aan de linkerzijde van het spectrum maken er zonder met de ogen knipperen zo 100.000 van. Hebben ze geen enkel probleem mee dit uitschot.

  2. Ritter

   meijer61200

   Het zijn ongeveer honderd gewonden.

   “100 gewonden; stomkoppen steken eigen gaslijn in brand”
   https://brabosh.com/2018/05/05/pqpct-hx5-2/

   1. Steve Van der Vekens

    Zij denken met hun ballen.

 3. buitenbeentje

  Wout Willemsen ook voor Joop?

  1. Guus Geluk

   Buitenbeentje meent aktijd dat andersdenkenden moeten ophoepelen van dit forum. Tegelijkertijd schalt hij dat de gematigd rechtse schrijvers van DDS links zijn en eveneens dienen op te hoepelen.

   Buitenbeentje zit in zijn eigen bubbeltje: vanuit het verre buitenlands wenst hij te worden omringd door een legertje aan gelijkgestemden.

  2. Guus Geluk

   Excuus, tegelijkertijd schalt hij dat gematigd rechtse schrijvers voor Joop schrijven.

   Hoewel ondergetekende dikwijls het verwijt krijgt beter te passen in Joop, sluiten Joops denkbeelden niet bepaald aan bij die van mij. Joop is een links blog dat hyper-eurofiel is en op z’n tijd geen probleem heeft met het verdraaien van de feiten.

   Dat resulteert in dit soort belachelijke artikelen.

   https://joop.bnnvara.nl/opinies/rutte-zet-nederland-kijk-berlijn

   1. meijer61200

    Goede zaak van Israël. Hard aanpakken! Had onze regering maar 1% van de moed van de Israelische regering, dan zag het er hier een stuk beter uit. Kudo’s voor dit prachtige land, en de enige democratie tussen de wildemannen.

 4. Pit

  Als je vrede wilt met Israël, dan krijg je vrede. Wil je oorlog, dan krijg je oorlog. Meer smaken zijn er niet!

  Kenmerkend voor het hele proces zijn de rellen en de protesten. Die energie kun je ook gebruiken om het gebied, dat sinds 2006 onder Palestijns zelfbestuur is, tot een succes te maken en jezelf te oefenen in vrede met je buren.

  Maar ja, als je oorlog wil met Israël, dan krijg je oorlog.

 5. JubbeFeenstra

  Het resultaat voor de Palestijnen is alleen maar positief. Binnen een paar weken komen er weer de nodige miljoenen vanuit de EU beschikbaar die dan rechtstreeks op de bankrekening van Hamas leiders worden gestort. En er wonen pas 1700 miljonairs daar plus een paar miljardairs.

 6. palko

  De zigeuners van de Arabische wereld zijn weer ouderwets en lekker bezig. Ik begin steeds beter te snappen waarom de wat meer ontwikkelde Arabische staten niets met de Palestijnen te maken willen hebben. Is dat vreemd? Nee!

  1. Pit

   Gaza is al duizenden jaren een probleem in die regio. Zelfs Egypte wilde het niet hebben.

 7. ayreonaut

  Ehh, wat is de nieuwswaarde?

 8. Ritter

  In Gaza is geen Israëlische soldaat te vinden.

  Gaza is in 2005 onder volledig Palestijns bestuur gekomen.

  De Palestijnen kregen toen gelegenheid om iets moois op te bouwen in Gaza.

  Maar wat deden ze? De Palestijnen gebruikte Gaza als aanvalsbasis tegen Israël.

  Eerst met zelfmoordenaars daarna (na het bouwen van de muur die deze zelfmoordenaars tegenhield) met raketten en tunnels.

  Het meeste geld is opgegaan aan militaire wapens en niet aan scholen en ziekenhuizen.

  Niet Israël maar de Palestijnse leiding is de grootste vijand van het Palestijnse volk.
  ———
  Terugkeer Mars afl. 6: 7000 betogers; 100 gewonden; stomkoppen steken eigen gaslijn in brand
  https://brabosh.com/2018/05/05/pqpct-hx5-2/

 9. Ritter

  “De Gazanen, die niet doorbraken naar de Israëlische kant van de grens, vernielden hun eigen bevoorradingsinfrastructuur die al erg te lijden heeft van een groot energietekort.”

  “Dit is een cynische daad die het welzijn van inwoners van Gaza en de humanitaire inspanningen van Israël en vele andere landen schaadt,” zeiden Israëlische militaire functionarissen.”

  https://brabosh.com/2018/05/05/pqpct-hx5-2/

 10. Ni28

  Bij een dictatuur hoort dat je verplicht gaat protesteren tegen de vijand van de dictators. Die mensen zijn daar niet echt vrijwillig maar opgehitst door hun regering en onder dreiging van straf naar de grens gestuurd om van de Israëliërs die hun grens verdedigen een agressor te maken voor de ogen van de wereld want militairen tegen burgers. En de EU trapt er weer zeker in met figuren als Mogherini e.d.

 11. Pit

  De fanatieke Palestijnse terreurbeweging Hamas nam in 2007 gewelddadig de controle van Gaza over van de Palestijnse Autoriteit door Fatahleden van hoge gebouwen te gooien en door ander extreem geweld. Dit gebeurde nadat Israël zich in 2005 éénzijdig uit Gaza had teruggetrokken met de bedoeling om het conflict over Gaza te beëindigen.

  Sindsdien konden ze oefenen in vrede met Israël…

 12. DirkSteen

  Prima verwoord!!!!!!

 13. Rosasolis

  Over een aantal dagen wordt de moderne staat Israel 70 jaar. Daarom al die aanvallen en protesten van Hamas op de grens van Gaza. Misschien zou het beter zijn als Gaza een onafhankelijk gebied zou worden ter wille van de vrede voor zowel Israel als Egypte. Dit is een zaak voor zowel Israel als de UN. Maar niet alle Palestijnen zijn agressief. Er zijn nog steeds vele christelijk Palestijnen in delen van Israel, waaronder Bethlehem, die leven vreedzaam in de Oosterse deel van Israel. Deze christenen zijn ook vertegenwoordigd in de israelisch regering. Zij hebben stemrecht, maar hoewel zijn soms hoge posities hebben, mogen de Chr. Palestijnen geen eigen huis kopen! En steeds meer van hun oorspronkelijke woongebieden worden van hen afgenomen. Om nog meer Israelische nederzettingen te bouwen. Terwijl de bevolking van Israel groeit vragen de Christenen waar moeten zijn verder wonen, terwijl zij ook zijn hun woongebieden moeten opgeven en ergens anders verhuizen? Misschien komt er een nieuwe generatie van jonge israeliers die meer respect houden voor de christelijke
  palestijnen die veel langer in dit gebied hebben gewoond, dan hun ouders en groot-ouders. ik heb vele verhalen gelezen over gemengde huwelijken tussen joden en christenen. Dit moet doorgaan…tenslotte was Jeshua (Jesus), joods opgevoed,
  zijn familie waren allemaal joden. Kortom, denk ik dat de enige redding van Israel zou zijn: een nieuwe, grote samenwerking tussen joden en christenen in Israel. Mag niets uit waar je vandaan komt…als jood of christen…Of ben je geboren in Israel of Europa,
  of Noord of Zuid Amerika, macht niet uit… Alleen een grote samenwerking tussen de Joden en Christenen in Israel kan dit land redden. Van beide zijden. Als dit niet gebeurt gaat dit kleine zeer overbevolkte land onder. De Christenen kunnen steun krijgen van de grote Christelijke gemeenschap uit Beiroet, Libanon. Maar moet Trumps
  Amerika regeren over heel Israel? Wat erg is het als Israel “Little Amerika” moet gaan
  worden! Dit kan en nooit zal worden! Waarschijnlijk zal alle hel gaan losbreken in Gaza langs de grens met Israel. De enige hoop voor Israel voor de toekomst is voor
  de vereniging van Joden en Christenen SAMEN. Er moet een nieuwe toekomstige geloof komen, die uit onze 2 hoofd, basis westerse Joods-Christelijke geloven komen.
  Samenvoegen de meest belangrijke berichten uit de de verhalen uit de oude en nieuwe testamenten, en ook veel van de prachtige, mooie psalmen. Daar hopelijk zou de weg leiden voor velen die vrijheid zoeken gedurende deze troebele dagen in Israel.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.