Hilarisch: te weinig 'geschikte' kandidaten hebben gesolliciteerd in Amsterdam op de functie van burgemeester

Geen categoriemei 18 2018, 20:00
Zitten we in media en blogs te speculeren over wie er mogelijk de volgende burgemeester van Amsterdam zou kunnen zijn, blijkt het gewoon dat er te weinig 'geschikte' mensen hebben gesolliciteerd op de functie van burgemeester. De progressieve gemeente Amsterdam lijkt niet de juiste mensen aan te kunnen trekken.

De vacature voor de nieuwe burgemeester van Amsterdam wordt opnieuw opengesteld. Volgens de vertrouwenscommissie hebben zich te weinig geschikte kandidaten gemeld voor de post.

Voor de opvolging van burgemeester Van der Laan hadden zich 29 kandidaten gemeld, onder wie negen vrouwen. Commissaris van de koning Johan Remkes liet begin deze maand weten dat vier kandidaten een fulltime functie in het openbaar bestuur hadden of hebben.

Zou Femke Halsema een van die vrouwen kunnen zijn? Zou Alexander Pechtold gesolliciteerd kunnen hebben? Wel erg spannend, maar het lijkt nog een aantal maanden langer te duren voordat er ook maar enigszins duidelijkheid is. De gemeenteraad heeft al de voorkeur voor een vrouw aangegeven. Of dit ook uiteindelijk meegenomen gaat worden, is nog de vraag, want uit een peiling blijkt dat de meeste Amsterdammers geen voorkeur hebben voor een specifiek geslacht.
We zullen het in de toekomst wel zien, zoals de invloed van de gemeentepolitiek op de politieke kleur van de toekomstige burgemeester. GroenLinks lijkt te mikken op een vrouwelijke GroenLinkser als burgemeester en dan is de identiteitspolitiek en de politieke ondergang van Amsterdam ook gelijk behaald.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten