Hilarisch: te weinig ‘geschikte’ kandidaten hebben gesolliciteerd in Amsterdam op de functie van burgemeester

Eberhard_van_der_laan_2763
Foto: Er moet een nieuwe burgemeester in Amsterdam komen sinds de vorige burgervader, Van der Laan, is overleden. Bron: Mirande Phernambucq / Wikimedia Commons.

Zitten we in media en blogs te speculeren over wie er mogelijk de volgende burgemeester van Amsterdam zou kunnen zijn, blijkt het gewoon dat er te weinig ‘geschikte’ mensen hebben gesolliciteerd op de functie van burgemeester. De progressieve gemeente Amsterdam lijkt niet de juiste mensen aan te kunnen trekken. 

De vacature voor de nieuwe burgemeester van Amsterdam wordt opnieuw opengesteld. Volgens de vertrouwenscommissie hebben zich te weinig geschikte kandidaten gemeld voor de post.

Voor de opvolging van burgemeester Van der Laan hadden zich 29 kandidaten gemeld, onder wie negen vrouwen. Commissaris van de koning Johan Remkes liet begin deze maand weten dat vier kandidaten een fulltime functie in het openbaar bestuur hadden of hebben.

Zou Femke Halsema een van die vrouwen kunnen zijn? Zou Alexander Pechtold gesolliciteerd kunnen hebben? Wel erg spannend, maar het lijkt nog een aantal maanden langer te duren voordat er ook maar enigszins duidelijkheid is. De gemeenteraad heeft al de voorkeur voor een vrouw aangegeven. Of dit ook uiteindelijk meegenomen gaat worden, is nog de vraag, want uit een peiling blijkt dat de meeste Amsterdammers geen voorkeur hebben voor een specifiek geslacht.

We zullen het in de toekomst wel zien, zoals de invloed van de gemeentepolitiek op de politieke kleur van de toekomstige burgemeester. GroenLinks lijkt te mikken op een vrouwelijke GroenLinkser als burgemeester en dan is de identiteitspolitiek en de politieke ondergang van Amsterdam ook gelijk behaald.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

23 reacties

 1.   

  Wie wil er nu kapitein worden van een zinkend en een door en door verrot schip.

 2.   

  Waarom solliciteert er geen PVVer met grote bestuurlijke ervaring.
  Is Amsterdam in een keer uit de problemen.

  1.   

   Waarom zou een PVV’er de door links gemaakte rotzooi moeten opknappen.

   1.   

    Vandaar dat ze nergens aan de bak komen, ze willen gewoon niet.

    1.   

     Trekken aan een dood paard terwijl de knechten nog tegenwerken levert nooit resultaat op. Beter is het om in buurgemeenten te laten zien waartoe de shariasocialistische ‘vrijstaat’ geleid heeft, waarvan dit verschilt met ordentelijk bestuur en waarom het noodzakelijk is dat het roer omgaat. Pas daarna kun je in Amsterdam dingen gaan veranderen doordat een bewust geworden Jan Publiek in Amsterdam je ertoe zal legitimeren. Maar dat laatste vergt en bewustmakingsproces van een zo niet twee verkiezingsperioden.

  2.   

   Vriendje van Blablabla! Blaaskaak/pisvlek en uitkeringstrekker.

  3.   

   Omdat iedereen met ook maar een klein beetje hersens inziet, dat Amstelstan aan de vooravond staat van haar economische instorting.
   Wat Amstelstan nu nodig heeft is een niet al te intelligente linkse (die combinatie moet wel lukken) burgemeester, die de chaos compleet maakt.

   Zien we over 4 jaar wel weer of het verstand in Amstelstan is weergekeerd.

 3.   

  Je bent wel gek om die afbraak coalitie te gaan leiden.

 4.   

  Te weinig kandidaten met hoofddoek die de doorsnee-bevolking weerspiegelen.

 5.   

  Het zou mij niet verbazen als Tunahan Kuzu, de almachtige Turkse Denker, ook gesolliciteerd heeft. Een geschiktere burgemeesters kandidaat voor een stad in ontbinding is er amper te vinden.

 6.   

  Ik gun Amsterdam Penthouse Pechtold.

 7.   

  Een PVV’er zou wel gek zijn om de rotzooi van links op te gaan knappen. Bovendien…ze hebben geen ervaring in het opruimen van rotzooi omdat geen enkele partij ze de kans heeft gegeven ervaring op te doen in het opbouwen van ervaring. De vraag stellen waarom geen PVV’er zich opwerpt voor de baan van burgemeester, kan alleen maar voortkomen uit een door en door verstoft en vol eiwit zittende hersenmassa.

 8.   

  Pechtold lijkt me een goede keuze omdat het de snelste weg is naar totale verloedering. Daarna kan eindelijk schoon schip gemaakt worden.

  1.   

   Dat zou de oplossing kunnen zijn, als pechtholt dan ook maar mee getrokken wordt in de totale ondergang

 9.   

  Het lijkt me verstandig van kundige bestuurders om niet geassocieerd te willen worden met de resultaten van een nauwelijks aanspreekbare ultralinkse gemeenteraad die er kwam doordat er nogal wat mensen afhankelijk gehouden zijn van de lokale staatsruif. Het zal hen immers jaren worden nagedragen.

 10.   

  29 kandidaten voor de burgemeesterschap in Amsterdam zijn niet zwaar genoeg bevonden. Is dat grappig of triest? Wie kan vier linkse partijen trotseren en de stad tegelijk leefbaar maken? Zowat contradictio in terminis.

 11.   

  En dat is logisch.
  Don’t stick your Dick in crazy.

 12.   

  29 aanmeldingen en geneen is er lings genoeg natuurlijk

  1.   

   @Pescador, er zullen bij de aanmeldingen genoeg aanmeldingen zitten die zo links als de pest zijn. Echter, dat blijkt nu eens te meer, links zijn betekent niet dat je over kunde en verstand beschikt. Het tegendeel is eerder waar. Overal in de wereld waar links het voor het zeggen heeft, gaat het land totaal naar de knoppen. Het laatst bekende voorbeeld is Venezuela.

   1.   

    Dat is waar Palko, een goede miks van lings en rechts zou wel eens kunnen werken links met ideen komen en rechts kijken of dat uitgewerkt kan worden en financieel haalbaar is en of het volk dat ook wil.

 13.   

  Zou GrondLijn al gebeld zijn voor een interim en transitieperiode?
  :-)

 14.   

  ik vermoed dat al die kandidaten die in de pers circuleren geen van alleen trek hebben in deze relatief slecht betaalde kutbaan. Pispaal, kop van jut, zondebok, dat alles staat in de “profielschets”

  1.   

   Femke Halsema kon bepaald ook niet voor iemand voorzien van Amsterdamse humor en bijbehorende gulle lach doorgaan. Goed nabuurschap is vast beter aan haar besteed.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!