Jordaanse prins en VN-commissaris confronteert Israël met felle kritiek en een wijzend vingertje

Nu bemoeit de VN zich ook steeds meer met de conflicten tussen de Palestijnen en Israël. VN-commissaris en tevens Jordaanse prins, Zeid Ra’ad Al Hussein, heeft zeldzame felle kritiek geuit op Israël en hoe het land is omgegaan met de demonstraties van de Palestijnen. Ergens is dat geen verrassing, want de Arabische wereld heeft steeds meer invloed op de VN en hun ‘mensenrechtenbeleid’. 

De 1,9 miljoen Palestijnen leven in Gaza “gekooid in een giftige achterbuurt van hun geboorte tot hun dood”, zei Zeid. “Niemand is veiliger geworden door de gruwelijke gebeurtenissen van afgelopen week.” Volgens Zeid zijn de Israëlische veiligheidstroepen verantwoordelijk voor de 60 Palestijnse doden die alleen al maandag vielen in Gaza.

“Beëindig de bezetting en het geweld, en de onveiligheid zal grotendeels verdwijnen”, voegde de Jordaanse prins en VN-chef eraan toe. De kritiek van Zaid ziet de ambassadeur als bewijs dat de Mensenrechtenraad weer terug is bij “de ergste vorm van zijn anti-Israël-obsessie.” Volgens haar is het hele betoog van Zaid ingegeven door politieke belangen.

Politieke belangen en invloed zijn bijzondere factoren binnen de Verenigde Naties en de Arabische wereld heeft de afgelopen jaren veel macht verkregen binnen dit hoge orgaan. Hierdoor komen veel onderwerpen, zoals het Israël-Palestina conflict op scherp te staan en krijgt de behandeling van het onderwerp een hele andere lading. Objectief lijkt de uitspraak van deze VN-commissaris dan ook niet te zijn.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. oeioeivogel

  Beëindig Hamas en het zal een stuk veiliger worden.

  1. B. Pascal

   Het laat zien dat de VN in 70 jaar ernstig is verdraaid!
   We zullen de ellende ervan ondervinden.

   Eén ding is zeker, Israël gaat er nooit meer weg!
   Aangenomen met een VN resolutie!

 2. Ritter

  ” Volgens Zeid zijn de Israëlische veiligheidstroepen verantwoordelijk voor de 60 Palestijnse doden die alleen al maandag vielen in Gaza.”

  Geeft weer aan hoe anti-Israël de VN is.

  Het is Hamas die verantwoordelijk is voor de rellen en doden. Zelf geeft Hamas ook toe dat de meeste doden Hamas leden waren die de grens over wilde steken.
  ———-
  VN Mensenrechtenraad veroordeelt Israël voor uitschakelen van Gaza ’s terroristen
  https://brabosh.com/2018/05/18/pqpct-iep/

 3. Ritter

  Gaza is niet “bezet” maar word bestuurd door de Palestijnen ( Hamas)

  Hamas had er voor kunnen kiezen Gaza op te bouwen maar koos voor oorlog met Israël en van Gaza een aanvalsplatvorm te maken van waaruit ze Israël aanvallen.

  Het geld ging niet naar scholen, ziekenhuizen, infrastructuur, enzovoorts maar werd gestoken in militair materiaal en andere militaire zaken zoals het graven van tunnels.
  —-
  “Deze manifestaties aan onze grens worden georganiseerd door Hamas en Islamitische Jihad, ze gebeuren niet spontaan. Ik weet zeker dat velen in Gaza in vrede willen leven, maar er is geen democratie en burgerrechten, ze hebben geen keuze. Hun gewonden worden betaald door Hamas. De terroristen willen met deze demonstraties de Palestijnse kwestie nieuw leven inblazen.

  Sinds 2005 is er geen enkele Israëliër, burger of soldaat meer in de Gazastrook. Ze hebben hun land. Willen zij ook het onze?”

  https://brabosh.com/2018/05/18/pqpct-idz/

 4. Guus Geluk

  Geen jurk aan…

  1. DutchDropveter

   Wauw goed gezien! misschien moet je eens inlezen over de mening van de konigin van Jordanië zei loopt ongesluiert moet je eens kijken wat daar het gelovige schapen volk daar van vind… Geloof please schaf het recht af en donder het onder VVMU en verbied het je kind hiermee lastig te vallen!

 5. sjun

  Sinds wanneer is Gaza bezet?
  De VN man raaskalt en stelt daarmee en passant de bijdragen van Nederlands belastinggeld aan deze islamiserende club ter discussie.

  1. DutchDropveter

   Tja wat wil je als in de comissie van de rechten van de mens binnen de VN door Saudi Arbië wordt geleid.. Dit is vragen om problemen.

   De van zou er goed aan doen elk lid de royeren dat niet aan bepaalde democratische standaarden voldoet. Dat betekend dus ook vrijheid van religie. Wanneer een staat al met een halve maan en een wetboek met stukken koran komt aanzetten is het misschien verstandig deze landen niet te laten bepalen wat goed is… Geloof en staat = 9 van de 10 keer bloedvergieten.

 6. palko

  Ik krijg steeds meer braakneigingen van organen/instellingen die het, te pas en vooral te onpas, maar hebben over rechten van mensen. En die daardoor gemakshalve vergeten dat mensen ook plichten hebben. Dat laatste is misschien wel veel belangrijker dan rechten.

 7. Original NL

  Ze denken zeker dat ze in Israel achterlijk zijn……haha wat een sukkels!

 8. Ni28

  En zeker geen kritiek op Hamas, de echte schuldige.

 9. Floris

  De VN is volledig gekaapt door een kongsi van linkse honden en derde wereld landen.

  Het is een apenrots geworden.

 10. Jantje

  Zoals gewoonlijk liet Hamas weer vrouwen en kinderen voorop lopen en daarachter terroristen. Driekwart van de VN slikt voor zoete koek dat er vrede zal zijn als Israël toegeeft. Als Israel toegeeft zal er inderdaad vrede zijn nadat de moslims zijn inwoners tot op de laatste man hebben uitgeroeid. Moslims zijn bloeddorstige monsters als het er op aan komt. Bij IS waren ook monsters aangesloten die een goede opleiding in Europa hadden genoten. Iedereen heeft gezien tot wat voor wreedheden een gemêleerd moslim gezelschap in staat is. Dit doen ze al 1400 jaar lang.

 11. lugar

  Ze wilde in 1948 niet en ze willen nu nog niet.

 12. sjun

  Pat Condell vatte jaren geleden al eens uitstekend samen wat er rondom Israël gebeurt. Het is uitermate actueel gebleven: https://www.youtube.com/watch?v=j1N1zhUm84w

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.