Onderzoeksteam geeft geen verdachten vrij op presentatie MH-17, maar buk-raket was van Russisch leger

Geen categoriemei 24 2018, 14:00
Hoe je officieel niet zegt dat Rusland de MH-17 heeft neergehaald, maar hoe je wel op andere manieren onofficieel Rusland als verdachte aanwijst. Dat is eigenlijk een samenvatting van de presentatie van het onderzoek naar MH-17. Natuurlijk kan het nog zijn dat andere groeperingen het wapen hebben gebruikt, maar de buk-raket komt in elk geval van het Russisch leger, stelt hoofd landelijke recherche Wilbert Paulissen.

De Buk-raket waarmee vlucht MH17 werd neergehaald was afkomstig van de 53ste brigade van het Russische leger uit Koersk. Dat heeft Wilbert Paulissen, het hoofd landelijke recherche, bekendgemaakt op een persconferentie van het JIT. Dat is het internationale team dat onderzoek doet naar de ramp met de MH17.

Het JIT wil nog weten in hoeverre de 53ste brigade zelf actief betrokken was bij het neerhalen van het passagiersvliegtuig. Het onderzoeksteam gaat er in elk geval van uit dat mensen binnen de 53ste brigade meer weten van de noodlottige raketlancering en van de mensen die erbij betrokken waren.

Veel meer details wil het onderzoeksteam niet prijsgeven, om het proces verder niet te schaden en de verdachten niet de tijd te geven om zichzelf uitgebreid te kunnen voorbereiden. Aangezien er een aantal landen meedoen, zoals Oekraïne, is het natuurlijk een farçe dat het binnenskamers blijft.
Alles wijst er op, volgens het bewijs van JIT, dat Rusland het heeft gedaan, of in elk geval een brigade van het Russische leger, of in het minste geval, een partij die van de brigade de wapens heeft gekregen, wat dus Oost-Oekraïne kan zijn. Al met al is het voor de Russen steeds moeilijker om zichzelf te verdedigen, naast de ''het bewijs slaat nergens op'' uitspraken van Russische officieren. Vanuit Rusland is er in elk geval nog geen reactie.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten