Syriër die mensen in Den Haag neerstak riep volgens getuigen ‘Allahoe Akbar’ en wilde keel doorsnijden

Alhoewel de autoriteiten steeds meer uitgaan van het feit dat de Syriër die mensen neerstak in Den Haag een ‘verwarde man’ was, komt er ook steeds meer bewijs naar voren dat het niet simpel gaat om psychische gesteldheid. In Europa lijkt men gefixeerd op het kwalificeren van een potentiële terrorist als ‘verwarde eenling’. Naar mijn idee om geen paniek te veroorzaken.

De Syriër die gisteren in Den Haag drie mensen neerstak, gooide in februari zijn huisraad naar buiten, bevestigen bronnen aan de NOS. Dat doet vermoeden dat de man psychische problemen had. Het is de 31-jarige Malek F, die tussen het centraal station en het Binnenhof woont.

Tja, normaal is het inderdaad niet, maar om na zoiets ergs als wat er in Den Haag gebeurde te stellen dat dit fenomeen betekent dat hij inderdaad erg verward was, dat vind ik ook weer te drastisch. De autoriteiten geven aan dat er ook gekeken wordt naar een terroristisch motief, maar het lijkt er voor mij steeds meer op dat ze niet echt verder willen kijken dan bewijs voor zijn zogenaamde ‘verwardheid’. Het een sluit het ander niet uit natuurlijk.

“Er zijn getuigen die zeggen dat de man ‘Allahoe akbar’ riep”, zegt NOS-verslaggever Robert Bas. Omroep West sprak met een getuige die zei dat de man iemand de keel probeerde door te snijden. “Het is interessant om te kijken of hij banden had met radicale moslims”, zegt Bas.

Kijk en dit soort acties en fenomenen zeggen naar mijn idee heel veel. Verwardheid of niet, maar dit soort dingen doe je niet zomaar. Sterker nog, dit bewijs lijkt voor mij een stuk belangrijker dan gissen naar de psychologische gesteldheid van een man. Je moet kijken naar de acties en uitspraken.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

104 reacties

 1. poldi

  Ik krijg steeds meer en vaker het gevoel dat de policor politie en politici ‘verwardheid’ communiceert om maar te voorkomen dat de werkelijke toedracht (moslim die onschuldige niet-moslims aanvalt, verwondt of doodt) bij de goegemeente bekend wordt.
  Wordt het niet tijd dat wij hier duidelijkheid over krijgen?

  Ik ben ervan overtuigd dat we met die islamieten de Vijfde Colonne hebben binnengehaald en dat we over onze schouder moeten gaan kijken.

 2. poldi

  Plagiaat
  ———
  En zo blijft o.a. Nederland aanmodderen, als we het hebben over de islam. Hier proberen de gezagsdragers de incidenten te verbloemen. Vreemd dat door de politiek direct gezegd werd: hij was verward maar het dagen duurt dat er dan gezegd wordt: hij is een moslim. Ik denk dat deze moslim in Israël de volgende dag al begraven was, naar een schot.

  Dat velen moslims verward zijn komt door de islam en dat er zovelen in familierelaties trouwen, neven en nichten (inteelt, lees Wikipedia).
  De westerse regeringen/politieke partijen geven de moslims een vrijgeleide brief door alles te vergoelijken en de eigen Joodse bevolking te dwingen om te emigreren, weg uit Europa.
  Is de Haagse burgemeester op ziekenbezoek geweest bij haar eigen bevolking? Nergens wordt er gesproken dat dit een moordaanslag is, door de politiek.

 3. Guus Geluk

  Malek F. gooide de inboedel uit het raam, werd afgevoerd door de politie en werd opgenomen in een psychiatrische inrichting. Vervolgens steekt hij in de rondte, teneinde zo veel is mogelijk mensen te verwonden.

  Tegelijkertijd was hij, volgens getuigen, bij de aanslag de kalmte zelve en riep hij “Allah Akbar”.

  Voor beide zaken valt dus wel het één en ander te zeggen, maar laten we niet in de kokervisie zitten van “dit moet een islamitische aanslag zijn”, terwijl het even goed een verwarde man kan wezen. De kokervisie is wel verleidelijk, gezien de aanslagen in buurlanden.

  Ik sluit niets uit.

  1. Rechtsaf

   @Guus laten we vooral niet gaan denken dat dit incidenten zijn en dat het allemaal wel meevalt.
   Wat mij opvalt is dat je het vooral verdedigd ipv dat je het keihard veroordeeld.
   Nee, beetje bagatelliseren, bijna tegen het goedpraten aan zelfs.

   1. poldi

    Dat bagatelliseren zijn we van Guus Geluk wel gewend.

   2. Guus Geluk

    Rechtsaf,

    Welnee, suffie, natuurlijk veroordeel ik de steekpartij.

    1. Rechtsaf

     @Guus dat doe je helemaal niet.

     “Malek F. gooide de inboedel uit het raam, werd afgevoerd door de politie en werd opgenomen in een psychiatrische inrichting. Vervolgens steekt hij in de rondte, teneinde zo veel is mogelijk mensen te verwonden.

     Tegelijkertijd was hij, volgens getuigen, bij de aanslag de kalmte zelve en riep hij “Allah Akbar”.

     Voor beide zaken valt dus wel het één en ander te zeggen, maar laten we niet in de kokervisie zitten van “dit moet een islamitische aanslag zijn”, terwijl het even goed een verwarde man kan wezen. De kokervisie is wel verleidelijk, gezien de aanslagen in buurlanden.

     Ik sluit niets uit.”

     Je zegt helemaal niets over veroordelen..

     1. Guus Geluk

      Rechtsaf,

      Mij wordt dikwijls autisme verweten door de huispsychiater, maar u stelt zich autistisch op hoor. Natuurlijk veroordeelt iedereen hier de vreselijke steekpartij in Den Haag. Wat ter discussie stond was de vraag of er al dan niet sprake was van een aanslag.

     2. Siemien

      @Guus natuurlijk is er sprake van een aanslag, ga je dat nu ook al nuanceren???!!!! over autisme gesproken..

     3. Guus Geluk

      Siemien,

      Wat er hoorde te staan was: of er al dan niet sprake was van een islamistische aanslag.

     4. Siemien

      @Guus dat is van geen belang flapdrol, je bent echt een nuanceneugertje die gewoon niet kan uitstaan dat dit een islamitische aanslag is..
      Sterker nog, het er over hebben of dit al dan niet een aanslag van islamitische makelaardij is te bekrompen voor woorden..

     5. Guus Geluk

      Siemien,

      Het verschil tussen u en mij is dat ik geen ding uitsluit en u zeker denkt te weten dat er een islamistische terroristische aanslag is.

     6. Siemien

      @Guus zeker is dit een aanslag, en het verschil is dat ik dit veroordeel en jij het een beetje bagatelliseert.
      Dat is ook logisch want ja als het om de islam gaat, staat Guus natuurlijk voor op het schip luidkeels te roepen “het is niet islamitisch”..

     7. Guus Geluk

      Nee-hee, iedereen hier veroordeelt de lafhartige steekpartij en ik meen dat de dader streng moet worden gestraft. De discussie betrof of het ging om een verwarde man of een islamistische terrorist.

   3. Pit

    @RA: Geen Geluk is W i m ’s rugtuffer. Je moet er maar trots op zijn. Hieronder een statement van W i m i.z. de moord op Prof. dr. Pim Fortuyn.

    ==========================================
    Dat klopt, als Sint Pim premier was geworden had Nederland er heel anders voorgestaan.Toch goed dat er een God is.
    -Ernst Quispel-

    http://www.dagelijksestandaard.nl/2018/04/column-jan-roos-debat-dividendbelasting-was-de-begrafenis-van-het-laatste-beetje-vertrouwen-in-de-politiek

    1. Guus Geluk

     Rechts-Pit,

     Dat Ernst refereert aan de moord op Fortuyn bedenkt u erbij. Wat Ernst lijkt te bedoelen is dat het in zijn optiek een goede zaak is dat de LPF nimmer de meest dominante plek in een coalitie heeft ingenomen.

     1. Pit

      @Geen Geluk: Een pisvlek wordt alleen maar groter als je erin wrijft.

      Ben jij nou zo dom of zijn wij nou zo intelligent?
      Jou W i m p i e reageert in het aangehaalde citaat op Ruud562 en over wie heeft Ruud562 het?

      Citaat Ruud: Was Pim Fortuyn er nog maar Jan, was die er nog maar! Indien hij premier zou zijn geweest had het er hier heel anders voorgestaan!

      #rugtuffer

     2. Guus Geluk

      Pit, van de piesvlekken en rugtuffers, zou ik adviseren meer op zichzelf te letten en enigszins minder op anderen. En als hij op anderen let, zou hij er goed aan doen om de agressieve uitspraken van hen ook mee te nemen.

      Vraag nu eerst maar eens wat Ernst er exact mee bedoelde.

     3. Ernst Quispel

      Ik lichtte al toe wat ik ermee bedoelde maar dat kan niet worden opgenomen.

      Ik verwerp uiteraard de weerzinwekkende moord op Pim Fortuyn en zie het, los van het verwerpelijke van de daad zelf, ook als een ramp voor Nederland. De gevolgen van de moord zijn akelig en het is alleen om die reden al ongerijmd dat hier door sommigen wordt beweerd dat ‘links’ er baat dan wel vreugde aan zou hebben beleefd. Als iets of iemand er schade van ondervond dan waren het wel de linkse politieke partijen.

      Ik was echter ook een overtuigd tegenstander van de politieke ideeën van Fortuyn die ik racistisch, levensgevaarlijk en vaak ook stompzinnig achtte. Lees zijn flodderboekje ‘De puinhopen van 8 jaar Paars’ er maar op na: die man was bepaald geen visionair maar een politieke charlatan.

      Ik denk dat Fortuyn bij leven nooit premier was geworden en als hij dat was geworden had dat onmogelijk lang kunnen duren. Ik dank God dat we die pleefiguur-situatie niet hebben hoeven te doorstaan.

     4. Pit

      @Geen Geluk: Je pisvlek wordt alleen maar groter.

     5. Pit

      Als Pim Fortuyn premier was geworden had Nederland er heel anders voorgestaan. Toch goed dat er een God is.
      -Ernst Quispel-

      http://www.dagelijksestandaard.nl/2018/04/column-jan-roos-debat-dividendbelasting-was-de-begrafenis-van-het-laatste-beetje-vertrouwen-in-de-politiek

      W i m stamt waarschijnlijk af van Bogdan Hütten-Czapski (ü=u).

      Deze pro-Duitse Poolse keizer maakte het Adolf, naar het schijnt, wel heel gemakkelijk.

     6. Guus Geluk

      Pit,

      Uw fascinatie met uitwerpselen en rugtuffers is voer voor psychologen.

      Hopelijk is deze fascinatie uw echtgenote onbekend.

    2. Vit

     Als er een god was, dan hadden we geen last gehad van die halve tamme.

     1. Guus Geluk

      Vit,

      We roepen God regelmatig ter verantwoording, maar God gaat zijn Eigen weg. En zijn wegen zijn niet te doorgronden. Volgens mij kan Rechtsie dit bevestigen.

     2. Vit

      Als je in een kinderziekenhuis op de afdeling oncologie gaat kijken, blijkt het wel dat god hartstikke doof is.

     3. Guus Geluk

      De bijbel zegt hier een mooi woord over: “Ik ben ervan overtuigd dat het lijden van deze tijd in geen verhouding staat tot de luister die ons in de toekomst zal worden geopenbaard.”

     4. Vit

      En moeten die kinderen met vaak een ongeneeslijke ziekte daar blij van worden?

     5. Guus Geluk

      Ik heb van zieke kinderen gehoord die door het kennen van Christus een blijdschap en verwachting over zich hadden.

     6. Original NL

      Guus…
      Ik heb van zieke kinderen gehoord die door het kennen van Christus een blijdschap en verwachting over zich hadden.
      ….ja god is goed de schat…
      Die kinderen boffen maar.

     7. Vit

      @Guus
      “Ik heb van zieke kinderen gehoord die door het kennen van Christus een blijdschap en verwachting over zich hadden.”
      Ik denk dat kinderen (en volwassenen) daar geen tijd voor hebben door het lijden.

     8. Guus Geluk

      Original NL,

      Hoewel ik mijzelf anders zou uitdrukken, slaat u de spijker op de kop.

  2. Vit

   Als je allāhu akbar schreeuwt is het duidelijk islamitisch geinspireert lijkt mij zo, laten we elkaar geen mietje noemen.

   1. Guus Geluk

    Ja, maar hoe serieus kan je een islamistische aanslag nemen als de dader in een gekkenhuis heeft gezeten? Mij is geen geval bekend, maar: ik weet ook niet alles.

    1. Vit

     Als je je met religie in laat ben je sowieso labiel, de een wat erger dan de ander, zal wel met IQ te maken hebben wat met mensen uit oorspronkelijke landen waar de islam heerst tegen zwakzinnig aan ligt.

     1. Pit

      @Vit: Kijk even goed naar de vraagstelling: Ja, maar hoe serieus kan je een islamistische aanslag nemen…

      Alleen daaraan kun je al zien dat de islampleitbezorging er vanaf spat! Hier nog in debat gaat met gasten die er opzettelijk geen moer van willen begrijpen?

     2. Guus Geluk

      Maar de meeste gelovigen belanden niet in het gekkenhuis.

     3. Vit

      Er lopen er inderdaad meer omheen. 🙂

     4. Guus Geluk

      😉

    2. Ni28

     Geloofsfanatici genoeg om je heen. Steeds meer sinds de volksverhuizingen.

    3. Ni28

     Het goedpraten door andere redenen te zoeken dat is iets wat onze regering en instanties doen om de islamimport niet in de kwade daglicht te stellen. Dus hebben wij sindsdien geen terroristen maar verwarden en diabetici.

    4. Ni28

     Quispel:Ik lichtte al toe wat ik ermee bedoelde maar dat kan niet worden opgenomen.
     Als een normale mens zou kunnen opnemen wat je schrijft dan waren wij allemaal zoals jij. Grote meerderheid wilt dat niet. Van jouw soort is een exemplaar al een teveel, zieke geest.

   2. Ernst Quispel

    Als je Godverdomme roept als je jezelf op de duim slaat is dat ook christelijk geïnspireerd.

    Toch?

    1. Guus Geluk

     Ernst Quispel,

     Bovendien is het mogelijk dat hij het riep in zijn verwardheid. Buren merkten niet dat hij met de islam bezig was.

     1. springmaarachterop

      Het duo Quisling en Gelul grijpt zich nog even vast aan de laatste strohalm om maar te kunnen verkondigen dat die islamitische rat slechts ‘verward’ zou zijn.

     2. Ni28

      Quispel en Geluk, de verdedigers van islamisering van Nederland. Elke aanslag praten zij goed. Zelfs de overheid moet het gaan toegeven al gat het niet van harte. Als je alles zo ontkent moet je haast de aanslagen goedvinden.

     3. Guus Geluk

      Ni28,

      Ik ben zeer zeker geen verdediger van de islam (ik schat in net zo min als Quispel) en verdedig de aanslag allerminst. Ik zeg dat we momenteel niets kunnen uitsluiten. Terrorist, verwarde man: misschien is het de bakker wel die Svetlana “in natura laat betalen. 😉

     4. Pit

      @Ni28: Quispel en Geluk, de verdedigers van islamisering van Nederland.

      W i m en zijn rugtuffer Geen Geluk zijn islampleitbezorgers. Telkens wanneer de islam in het nieuws is stellen zij zich, net als Barack Hoessein Obama, ten doel, de negatieve stereotypering van de islam te bestrijden, tegen beter weten in waarbij ze opzettelijk onwetend zijn.

      Obama vecht tegen de negatieve (vaststaande) beeldvorming van de islam.

      Ik heb de islam op drie continenten leren kennen voordat het naar de regio kwam waar het voor het eerst werd geopenbaard. Die ervaring bracht mij tot de overtuiging dat de relatie tussen Amerika en de islam gebaseerd moet zijn op wat islam is en niet op wat het niet is. En ik beschouw het als een onderdeel van mijn verantwoordelijkheid, als president van de Verenigde Staten, te vechten tegen de negatieve beeldvorming van de islam, waar zich dat ook maar voordoet.

      http://blogs.wsj.com/washwire/2009/06/04/obamas-speech-in-cairo/

     5. Guus Geluk

      Pit,

      Heb je voor deze theorie een citaat als bron?

     6. meijer61200

      Je houdt je nogal bezig met de braaksels van E.Q. valt mij en anderen erg op de laatste tijd. Windt het je érg op?? Geeft overigens niet hoor, ieder zijn eigen fetish toch????

    2. Ni28

     Als je hiermee de islam wilt verdedigen is het echt heel erg zwak. Bagatelliseren helpt echt niet in tegendeel.

  3. Ni28

   Guus, als je iemand als een schaap wilt slachten en je bent islamiet en je roept Allahu Akbar dan kunt je toch geen andere reden gaan verzinnen. Dat ie verward is, ja maar dat zijn zij allemaal min of meer.

   1. Guus Geluk

    Ni28,

    U gaat voorbij aan het feit dat dit persoon bekendstaat als verward (hij is ook opgenomen). Daardoor komt de islamisten-theorie vlug op losse schroeven te staat. Het is bijvoorbeeld ook mogelijk dat ‘ie gewoon knettergek was.

    Ik zou het psychiatrisch onderzoek van de deskundigen afwachten. Op grond daarvan is te concluderen of de man uit verwardheid handelde of dat hij werkelijk bij zijn positieven was.

    1. Ni28

     Fanatieke islamieten genoeg om ons heen en ja, verward zijn zij allemaal. Psychiater niet nodig want die compliceert de zaak alleen maar door de verwardheid van zijn werk. Een psychiater praat wat krom is recht. Zeker als het gewenst is.

     1. Guus Geluk

      Ni28,

      U racet nu erg kort door de bocht. Deze man is opgenomen in Parnassia, een instelling waar psychisch gestoorden doorgaans terecht kunnen, nadat hij de ganse inboedel van zijn woning uit het raam donderde.

      Tja, u kunt zeggen dat elke radicale moslim verward is, maar er zullen ook “gewoon” verwarde allochtonen bestaan.

      Daarom zie ik het rapport van deskundigen met belangstelling tegemoet. Op grond daarvan is vast te stellen of de man knettergestoord of een islamistische terrorist was.

    2. meijer61200

     Leer eens iets van grammatica sukkel!!

 4. Ritter

  Een “verwarde” man zegt natuurlijk niets. Daarom word deze term gebruikt.

  De man moet een motief hebben gehad toen hij overging tot het aanvallen van mensen en hij hen de keel wilde doorsnijden.

  Het draait dus om het motief. En daar wil de politie niets over zeggen.

  1. Ernst Quispel

   Verwarde mannen hebben verwarde motieven.

   1. B. Pascal

    inderdaad, dat heb je goed over jezelf gezegd! Je krijgt enig zelfreflex.

   2. Rechtsaf

    @Ernst ja jij blijft het maar bagatelliseren hè zonder schaamte natuurlijk en met een gniffel ..

    1. Pit

     @RA: W i m zou in de nadagen van mei 1945 onherroepelijk zijn opgepakt en zijn afgevoerd, zonder enige twijfel. Jij weet wel waarom!

     1. Rechtsaf

      @Pit ik heb zo mijn vermoedens, sterker nog, ik denk dat desbetreffende er een sport van zou hebben gemaakt om zijn eigen volk op een dienblaadje te presenteren aan de bezetter..

     2. Pit

      @RA: W i m stamt waarschijnlijk af van Bogdan Hütten-Czapski (ü=u).

      Deze pro-Duitse Poolse keizer maakte het Adolf, naar het schijnt, wel heel gemakkelijk.

     3. Pit

      @DutchDropVeter: Ik neem aan dat je mee leest in het leggen van je puzzel?

   3. Ni28

    Eigen ervaringen zijn doorslaggevend.

   4. Ni28

    Mooi en onwaarschijnlijk om door de Bijbel gered te worden, GG.

    1. Guus Geluk

     Mooi en onwaarschijnlijk. Ja, dat zijn de juiste termen.

   5. Ni28

    Quispel gaat door met het beledigen van Fortuyn die in zijn pink meer verstand had dan Quispel in zijn waterhoofd. Fortuyn was vooral menselijk en dat vloekt bij Quispel. En natuurlijk sloeg Links een diepe zucht van opluchting toen hij vermoord was gevolgd door krokodillentranen maar zij waren een lastige en populaire tegenstander kwijt die de rotzooi van Links en de toenmalige establishment duidelijk belichtte. Vandaag de dag zou j=hij het opnieuw kunnen doen want er is niets veranderd behalve dat velen zijn naam misbruiken.

    1. Ni28

     j=hij
     Foutje, geen nieuwe woord.

 5. B. Pascal

  Kent u deze nog, nog, nog ……….
  De nacht van 10 mei 1940: Ik verzoek den luisteraars dan ook om wanneer ze straks hunne legersteden opzoeken, even rustig te gaan slapen als ze dat ook andere nachten doen. Er is voorshands nog geen enkele reden om werkelijk ongerust te zijn. En daarmee, geachte luisteraars, laat ik u over aan de verpozing die de radio u pleegt te bieden.
  In deze nacht klapte Duitsland Nederland binnen!

  De dag van 5 mei 2018: Ik verzoek het Nederlandse volk, deze zaak te beschouwen als één van een ”verwarde man”. Ga maar rustig slapen!! Er is voorshands nog geen enkele reden om werkelijk ongerust te zijn.
  Op deze dag is de eerste moslim aanslag in Nederland geweest!

  1. meijer61200

   Maar gelukkig hadden we de collaborerende nazi Z.K.H. Prins Bernhard om ons bij te staan in deze duistere tijden, wat hadden we gemoeten zonder deze rasechte mof. O wacht…

   1. B. Pascal

    Nein, ich war auch in England mit meiner piestoolle!
    Das war die sauberste Zeit der Frauen … ich meine meine Jugend!

 6. Two Ravens Black Kettle

  90% van de NLrs weten dat dit een islamitische terroristische aanslag was.
  Maar niet de MSM
  Niet de politie
  &
  Niet de politiek.

 7. poldi

  En jawel hoor; daarrrr IS’tie weerrrr: de verwarde man.

  De verwarde man die diabetes heeft en mensen aanrijdt (toevallig israelische toeristen) voor het Centraal Station terwijl de camera’s uit staan.
  De verwarde man die de ruiten van een joods restaurant intikt en nu weer de verwarde man voor de Haagse hogeschool, die heel verward drie blanke mensen neersteekt(- en dat mag toch wel wat selectief heten, in een Mariokkanenbuurt)

 8. Two Ravens Black Kettle

  Misschien is hij ‘verwart’ geraakt door een zeker boek.

 9. cor wit

  Mark rutte bedankt dat je eigen volk in gevaar brengt om al dat tuig maar binnen te laten in ons land al dat islamitische tuig dat alleen maar dood en verderf zaait Mark Rutte heeft al genoeg dode en gewonden op zijn naam staan tijd om deze man voor het tribunaal te brengen .

  1. Pit

   @Cor: Mark Rutte bedankt dat je eigen volk in gevaar brengt…

   Dat moet Mark van Juncker en van zijn ladylove Frau Merkel. Het interesseert Mark geen enkele moer of jij daar wel of geen last van hebt. Het is een opzettelijke boze daad en de regering neemt opzettelijke risico’s door dit soort islamitisch tuig ons land binnen te halen.

 10. poldi

  AD

  Jihad-expert: ‘waarom meteen zeggen dat het geen aanslag is?’

  Jihadisme-expert Ronald Sandee is verbaasd dat de steekpartij in Den Haag gisteren direct werd afgedaan als daad van een verwarde man. Er zijn wel degelijk aanwijzingen voor terrorisme, stelt de oud-analist van de militaire geheime dienst MIVD.

  ,,Hij bleef kalm en stak direct in de nek. Het lijkt alsof hij dat eerder geoefend heeft, in Syrië.” Ook het feit dat de dader ‘allahu akbar’ riep toen hij door het arrestatieteam neergeschoten werd, wijst volgens Sandee in de richting van jihadisme.

  ,,Dat is wat jihadisten roepen bij aanvallen. Dat de man voor zover we weten niet op een terreurlijst stond, wil niet zoveel zeggen. Teruggekeerde jihadhangers zijn wel in beeld, maar op Syriërs en Turken – waarvan er ook meer in Syrië zijn geweest dan we wellicht denken – is weinig zicht.”

 11. Tguard

  Uitgaand van de gemiddelde mens kan je iedereen die acties onderneemt als poging tot moord verward noemen. Dit neemt niet weg dat er achter de verwardheid een motief kan zitten. Religieus, familie,depressie etc etc de mannen die anderen onthoofden zijn dat verwarde religieuze mensen. Ik denk het wel alleen noemen we ze gewoon terroristen.

 12. Two Ravens Black Kettle

  De Staatsmedia is vandaag bij Standpunt.nl er en masse over eens dat het in NL steeds veiliger wordt (oké muv. moorden en doodaanslagen maar soit)
  Net als -what else is new- de universitaire wereld.
  De inbellers daarentegen (op 1 na) geloven er geen zak van.
  En Ghislainne Plag zich maar over het hoofd krassen waarom deze verachtelijke journalisten en de politie nauwelijks meer geloofd worden.

  O ja
  Het woord terrorisme zoals in Den Haag is logischerwijs nog niet gevallen. Ze noemen het afsnijden van kelen ‘een incident’.
  De mondorganen van de Policor Religie.

 13. poldi

  Deze man piekte gewoon te vroeg.
  De strategie is dat zich grote groepen moslims in Europa vestigen en er over een paar jaar een re-islamering plaatsvindt waarbij alle gematigde moslims de keuze krijgen te leven volgens de Koran of als ongelovigen worden beschouwd en eenzelfde lot te wachten staat als niet-moslims.
  En dan blijkt uw buurman ineens uw vijand te zijn.

  We kunnen dit slappe en wegkijk gedoe van politiek en politie niet meer accepteren.
  Hoog tijd dat er actie wordt ondernomen.
  Maar volgens mij, is het na jarenlange waarschuwingen van eerst Pim Fortuyn en nu Geert Eilders al te laat.

 14. poldi

  Plagiaten
  ———–

  1)
  Het blazoen van Nederland is dan toch besmet geraakt.
  Thee drink beleid,
  polderen in de moskee,
  het volk rustig houden,
  verwarde mannen strategie,
  lage bloedsuikerspiegel …. het heeft niet mogen baten.
  Maar veel zal deze aanslag niet veranderen want Nederlanders zijn compleet apatisch wat politiek betreft.

  2)
  Verwardheid, suikerziekte het zijn blijkbaar ziektes die veel voorkomen bij de islamisten en waar politici graag mee strooien.
  Wel lekker in een sociale huurwoning met uitkering kruipen, gebruik maken van gratis zorg, maar in het geniep en soms in het openbaar ons, autochtone Nederlanders haten als de pest.

  Aan de overheid hebben we niets, die interesseert het geen barst. De kern van het probleem is het niet toelaten van islamisten en eruit trappen als ze rottigheid uit halen.

  Maar dat is teveel gevraagd van politici en zeker VVD’ers, die liever uren mekkeren over een bonnetje of een vergeten briefje.

 15. Ritter

  Off Topic

  Mocht u zich afvragen: want doen al die ‘kansloze’ asielzoekers toch nog steeds in de Nederlandse azc’s dan is hier uw antwoord.

  Gratis op vakantie op kosten van de belastingbetaler.

  Noord-Afrikaanse asielzoeker ziet asielzoeken als soort gratis vakantie

  ‘Het asielzoekerscentrum als alternatief voor Center Parcs’

  “Het asielzoekerscentrum als alternatief voor Center Parcs: het is doodnormaal voor de twintigers en dertigers uit Noord-Afrika die zo soms jaren door de EU trekken.

  De Noord-Afrikaanse herkomstlanden werken zelf ook niet mee. Laat het tuig lekker daar blijven, is daarbij hun gedachte.

  Tegenwerking wordt zo na een tijdje zeer lucratief, als Brussel belastinggeld stort als onderdeel van een deal over het terugnemen van de asielhoppers.

  https://www.telegraaf.nl/nieuws/2005398/asielhopper-ook-lucratief-voor-land-van-herkomst

 16. Two Ravens Black Kettle

  1)

  De Staatsmedia, het, monotoon Staats-agitprop.mondorgaan van de Deug-elite is vandaag -mbv. het C.B.S. D.uimzuig-rapport- vol op het orgel aan het gaan om alles in de diepste doofpotten, onder de dikste (islam)l.iefdesmantels te vegen.
  De ene DoeMaarAlsofJeNeusBloedt-deskundige na de andere wordt ingevlogen die ons uitlegt dat de keizer wel kleren aan heeft en er helemaal geen stampende kamer-olifant (al decennialang) in de NPO-ruimte ronddanst.

  D.ownplayen, de schuld afschuiven en p.issen over de nabestaanden en ’t NLse volk.
  Het onzalig verbond tussen de Staat, de Staatsambtenaren die alleen door f.reaks nog journalisten genoemd worden, de verplichte blik draaihals-‘deskundigen’ en natuurlijk de moreel verrotte burgemeester van dienst.
  Net als in Keulen.
  Gelukkig was er in Keulen 1 politieagente die weigerde haar mond te houden over de massa-a.anrandingen en het geperverteerde kartel van de MSM/Bestuur/Politiek/Academische PC-Priesters doorbrak.
  Laten we hopen dat er ook in NL ergens nog 1 dappere politieman of politievrouw rondloopt.

 17. Ni28

  Allahu Akbar is niet vergelijkbaar met de kerklokken, zoals Afshin Elian terecht wijst in zijn nieuwe artikel.

  1. Peter Loosduinen

   Deze kreet Allahu Akbar doet kindertjes in Nederland en hun ouders schrikken.
   Wellicht ligt hier een taak voor de kinderombudsman om deze kreet bij wet te laten verbieden.

 18. Two Ravens Black Kettle

  Rutte heeft bloed aan de klauwen

  Laten we eens een academische oefening doen.
  En we deze islamitische terreuraanslag afdoen als de daad van een verwarde man zoals de MSM en hun gebruikelijke blik ‘deskundigen’ ons wil doen laten geloven.

  Vraag 1;
  Waarom was die uiterst gewelddadige ‘verwarde’ man uit Syrië hier ?

  Antwoord: Massa-immigratie en virtue signalling.

  En massa-immigratie en virtue signalling mogen per jaar best een hoopje gewonden en lijken kosten.

  Deze drie arme mensen wier keel werden opengesneden (terwijl een in doodsangst verkerend dochtertje toekeek) liggen nu zwaargewond in het ziekenhuis dankzij de krankzinnige massa-emigratie die NL terug naar de middeleeuwen sleept.

  Overal in Europa (muv. Oost-Europa) zijn mensen vermoord, afgeslacht, verkracht, verzopen, schedels ingeslagen, verminkt.
  Dit is bekend
  Al zal de corrupte MSM er alles aan doen de misstanden in de doofpot te duwen.
  Dit is beleid !
  Standaard beleid van de regering Rutte.

  En dankzij dit beleid (en het misdadig zwijgen en goedpraten van de politie en media) zullen er nog veel doden en verminkten vallen.

 19. denk eens na

  Ik lees steeds moeten we het veroordelen ,maar dat moet de vraag niet zijn maar wat doen we hier aan en hoe dit nog een keer te ver komen, het antwoord is kinderlijk eenvoudig, grenzen sluiten en wat hier nog zit terug sturen naar waar ze vandaan komen . En een extreemist ter plaatsen dood schieten, simpel toch?

 20. Pescador

  De enige die erg verward zijn zijn die eikels die ons land besturen, en aan de `politie, leger en de NPO opleggen wat ze wel of niet mogen zeggen dictatuur 66 heeft ons al duidelijk laten weten dat het volk erg stom is en ook zo gehouden moet worden. Dat de politie in deze verward is kun je duidelijk zien ¨we hebben hem in zijn been geschoten hoor¨ en zoals dat dan gaat bij verwarde mensen komt het bloed dan in grote hoeveel heden uit zijn borst, niet dat ik het erg vind hoor, van mij had je hem in zijnkop mogen schieten

 21. pejoar

  De man had een asielstatus en een woning gekregen.
  Hij is dus minstens 5 grenzen overgegaan en heeft hier vervolgens asiel gekregen.
  Dat krijg je pas als je meerdere positieve gesprekken hebt gehad en de asielaanvraag legitiem lijkt.
  Nu is het ineens een verward persoon die zielig is en medische zorg nodig heeft.
  Misschien toch maar eens meer onderzoek doen naar het COA.

 22. Peter Loosduinen

  De Nederlanders worden besodemieterd !!

  De twee Armeense kinderen Howick (13) en Lili (12) mogen voorlopig toch in Nederland blijven. Zij dreigden vandaag te worden uitgezet naar Armenië. Maar volgens hun advocaat Patricia Scholtes is de vlucht geannuleerd en mogen zij hun nieuw opgestarte verblijfsprocedure in Nederland afwachten.

  Weer kan de Nederlandse belastingbetaler geld ophoesten voor deze soap !
  Schandalig !! Uitzetten en nooit meer terug op Nederlandse bodem.
  Meer dan 700.000 euro heeft dit ons gekost.

  1. springmaarachterop

   Wat mij betreft mogen die kinderen blijven, beter is het wanneer die illegale islamitische ratten en Aapfrikaanse boomklevers worden uitgezet!

  2. meijer61200

   Met dank aan hun liegende en bedriegende moeder.

 23. Florissa

  Die lui horen hier niet , hebben een andere cultuur,en willen dat aan ons opdringen,wat is er mis mee om ze het land uit te zetten .

 24. meijer61200

  Deze meneer is al weer vrij neem ik aan? Kan hij zijn mes laten slijpen dat bot is geworden door de steekpartij. Het OM vergoed de hiermee gepaard gaande kosten graag, en zal dat verhalen op de slachtoffers, want dan hadden ze daar maar niet moeten lopen. Met een béétje mazzel worden ze dan ook niet vervolgd….

  1. Pit

   @Meijer: Ons rechtssysteem, onze rechtsstaat is inderdaad ingericht op de terugkeer van daders in onze maatschappij. Onze rechtsstaat is niet ingericht op de blijvende bescherming van de slachtoffers, al ben ik wel blij dat de Mohammedaan is behandeld met de 9mm-methode van de NL-politie, dat zouden ze vaker mogen doen.

   1. meijer61200

    Ze hadden alleen hoger moeten richten. Ik lees net dat het eigenlijk geen slachtoffers zijn, want blank, dus racistisch, en koloniale inslag.

 25. Rosasolis

  Wat is het verschil tussen een zo-geheten ” verwarde man” van moslim afkomst, en een andere gewelddadige moslim terrorist, die nog niet wordt bestempeld als “verward”?!
  Vandaag een interest bericht in Trouw: de hoge scholen eind-examens komen eraan.
  Een foto van een jonge vrouw van top tot teen gekleed in zware islam kleding. Dit korte artikel van vandaag gaat over de Ramadan vasten dat dit jaar samenvalt met de eind-examens voor alle hoog-opgeleide leerlingen. Hoe doe je een aantal urenlange zware eind-examen, zonder ontbijt of zelfs een glaasje water te hebben gedronken? En vooral als je als ingepakte vrouw, in hibab of chador, je examen moeten doen in een zaal waar de gewone westerse jonge mannen en vrouwen, hun examens doen in korte shirts, tops, korte broeken of zomerse rokken? Tijdens de warme weer is er vaak een koeler
  in de zaal dat koude water aanbied voor de leerlingen tijdens hun examens. Maar de moslims zitten heet gebakken in de vaak, oude zalen, en mogen geen water drinken tijdens de Ramadan. Als er ooit iemand verward was in zijn geloof, was dat Mohammed, die duidelijk leidde aan schizofrenie, en bezeten werd door visioenen!
  Nu dat de Ramadan alweer gaat aanbreken, heb ik vandaag al gemerkt dat de lammetjes en kalven vroeg naar de stallen worden geleid met hun moeders, om te voorkomen dat deze zeer jonge dieren worden gestolen…voor de laat avond Ramadan feest maaltijden! Omdat ik in de grootste agrarische gebied van Noord-Holland woon,
  en lang voor al die jaren, als kind ben opgegroeid ben in de grootste agrarisch van Canada, wil ik alle aan alle boeren waarschuwen: haal al je kalveren, lammetjes naar binnen voordat het donker wordt, want de Ramadan gaat alweer los barsten!

 26. meijer61200

  Wat zijn die verschrikkelijk, quasi intelligente Guus G. en Ernst Q toch met elkaar in de weer op deze site. Windt Gussje zeker op of zo? Geeft verder niet hoor, iedereen heeft recht op zijn fetish. Maar jullie zouden 906 % van de DDS volgers een groot plezier doen door op te tiefen naar de fascistische linkse verkrachters site van JOOP.

  1. Siemien

   @Meijer61200 en dat is nog een understatement..

  2. Guus Geluk

   Mijn denkbeelden sluiten allerminst aan bij Joop, hoewel men soms meent van wel.

 27. 75

  Ook een verwarde terrorist blijft een terrorist.

 28. Rechtsaf

  Het AD: Ritje in bus in Tilburg escaleert: asielzoekers weigeren te betalen, vluchten spoor op en bekogelen agenten

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.