Terreurtokkies Hamas proberen Israëlische soldaten te kidnappen en joodse dorpen te infiltreren

De gewetenloze schurkjes van Hamas zijn heus niet alleen op de grens tussen Gaza en Israël om te demonstreren. Volgens kenners is dat alleen de dekmantel, op basis waarvan men allerlei terroristische activiteiten kan ondernemen: van het infiltreren van dorpen tot en met het aanvallen en kidnappen van soldaten.

Al enkele vrijdagen achter elkaar heeft Hamas de inwoners van de Gazastrook zover gekregen dat ze gaan rellen bij de grens met Israël. Stenen gooien. Beetje provoceren met nazi-symboliek. Autobanden verbranden. Hun DENK-maatjes in Nederland laten verkondigen dat Palestina erkend moet worden. Dat soort dingen.

Maar dat is allemaal slechts een middel, en geen doel. Het werkelijke doel is een grote massa burgers op de been brengen, waartussen Hamas-strijders zich ongezien kunnen bewegen. Om vervolgens toe te slaan en nare zaken te ondernemen, zoals het binnenvallen van Israëlische dorpen of het ontvoeren van Israëlische soldaten. Achter die plannen is het Israëlische leger gekomen:

“IDF Chief of Staff Gadi Eisenkot said Tuesday that Palestinian terror groups had attempted to kidnap soldiers during mass protests on the Gaza border which he said were a front for terrorist activity.

At a ceremony marking the installation of a military top liaison to the Palestinians, Eisenkot said, “In recent weeks, we’ve once again seen the complexity of the situation, when our forces found themselves facing mass protests that served as cover for terrorist actions, attacks on soldiers, attempts at kidnapping, attacks on military posts, and attempts to infiltrate [Israeli] towns.””

Laten we hopen dat de Israëli’s hier goed op voorbereid zijn, al vermoed ik ergens dat het wel goed komt; dit is het land dat in staat is geweest tienduizenden bewaakte en ultrageheime documenten uit Teheran – de Iraanse hoofdstad – weg te smokkelen onder de neus van de ayatollahs. Dan moet het tegenhouden van een paar suïcidale Hamas-mafklappers een koud kunstje zijn, toch?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

5 reacties

 1. van Urk

  Nou ja een koud kunstje. Het is in de geschiedenis van het conflict wel vaker voorgekomen dat Israelische militairen ontvoerd werden (laatste gevallen in 2006 door Hezbollah en in 2014 door Hamas). Als men even niet oplet dan krijg je ook gevallen als dit: https://www.digibron.nl/search/detail/012dd1b19f916e45a13d03d1/palestijnen-lynchen-israelische-soldaat

  1. van Urk

   Infiltreren in Joodse dorpen krijg je dit soort barbaarse idioterie waar men op de NOS weinig van mee zal krijgen tenzij het een gebeurtenis van 80 jaar geleden is waar men nog wel aandacht schenkt aan vermoorde Joodse families: https://www.franklinterhorst.nl/Barbaarse%20Palestijnse%20moordpartij%20op%20de%20familie%20Fogel.htm

 2. Seneca

  @Tim
  koud kunstje? als je iets wilt leren Tim, waarom ga je geen stage lopen bij de IDF? Daar leer je wat echte terreur betekent. Zijn wij eveneens verlost van dit goedkope gebral.

 3. Steve Van der Vekens

  Dingen die eigenlijk iedereen al weet.

 4. lanex

  Ik zou voor dit verhaal stoppen met verkleinwoorden te gebruiken zoals Hamas schurkjes, ook “nare zaken” slaat hier de plank mis. Het zijn afschuwelijke gewetenloze terroristen die dood en verderf zaaien, en geen kwajongens.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.